Dodaj do ulubionych

Rzuca palenie i czeka na hołdy - wkurza Was?

09.03.13, 16:58
Bo mnie przeokropnie. Najpierw ktoś się sam w nałóg wciąga z własnej nieprzymuszonej woli, przez lata niszczy zdrowie swoje i innych, zasmradza mieszkanie, samochód, ect., wydaje mnóstwo kasy, a potem stwierdza, że rzuca (stan zazwyczaj nie trwa długo, bo jednak nałóg silniejszy), ale angażuje całe otoczenie w przeżywanie. Każda rozmowa zaczyna się chwaleniem ile to czasu już ktoś nie pali, słychać, że oczekuje o wypytywanie o szczegóły jak to znosi, jakimi środkami sobie pomaga. Wszyscy dookoła są zaangażowani jakby nie wiadomo co się stało. Nie wiem czemu, ale mnie to strasznie denerwuje.
Obserwuj wątek
    • m_incubo Re: Rzuca palenie i czeka na hołdy - wkurza Was? 09.03.13, 17:25
      To może wyartykułuj to głośno następnym razem, a nuż pomoże.
    • czar_bajry Re: Rzuca palenie i czeka na hołdy - wkurza Was? 09.03.13, 17:25
      Nie masz innych zmartwień?
    • m_incubo Re: Rzuca palenie i czeka na hołdy - wkurza Was? 09.03.13, 17:29
      Zresztą podobnie jest ze wszystkim innym. Taka (e)matka na przykład.
      Sama najpierw se dzieci da narobić, nikt jej nie zmusza, wie na co się pisze, wydaje mnóstwo kasy, traci mnóstwo nerwów a potem słuchaj tylko w kółko, panie, jak to na nic kasy nie ma, na wakacje nie można wyjechać, państwo polskie w ogóle nie prorodzinne, w autobusie miejsca nie ustąpią, w kolejkach chamstwo się szerzy i jeszcze wózek noś z 4 piętra, bo głupie sąsiadki na klatce postawić nie pozwolą.
      Nie wiem czemu, ale strasznie mnie to denerwuje.
      • jak_matrioszka Re: Rzuca palenie i czeka na hołdy - wkurza Was? 09.03.13, 19:41
        big_grin
      • czar_bajry Re: Rzuca palenie i czeka na hołdy - wkurza Was? 10.03.13, 09:48
        o jakiej e matce piszesz? chyba nie statystycznej....
      • nutka07 Re: Rzuca palenie i czeka na hołdy - wkurza Was? 10.03.13, 11:44
        Rany wymyslcie cos nowego, bo komentarze o 'typowej ematce' sa tak wytarte, jak forumowy bidet.
        • m_incubo Re: Rzuca palenie i czeka na hołdy - wkurza Was? 10.03.13, 11:57
          A po co, wystarczy poczekać na kolejny inteligentny wątek wink
    • dragica Re: Rzuca palenie i czeka na hołdy - wkurza Was? 09.03.13, 17:29
      Dlatego,ze to pomaga.Ta osoba potrzebuje takiego wsparcia, po prostu.Po czasie minie to chwalenie sie.
      • super-luska Re: Rzuca palenie i czeka na hołdy - wkurza Was? 09.03.13, 19:28
        Nie wkurza mnie wink
      • mamako2216 Re: Rzuca palenie i czeka na hołdy - wkurza Was? 10.03.13, 09:35
        dragica napisała:

> Dlatego,ze to pomaga.Ta osoba potrzebuje takiego wsparcia, po prostu.Po czasie
        > minie to chwalenie sie.

Dokładnie.Dodam jeszcze,że wcale mnie to nie wkurza.Sama pale i wiem jak ciężko jest pozbyć sie tego nałogu,dlatego też podziwiam ludzi,którym się to udało.
    • mynia_pynia Re: Rzuca palenie i czeka na hołdy - wkurza Was? 09.03.13, 20:03
      Mnie drażni ogłaszanie wszem i wobec o wszystkim, np: jestem na diecie, jest post nie jem słodyczy, staram się o dziecko, rzucam palenie, jestem gejem, jestem lesbijką, itp.
    • jowita771 Re: Rzuca palenie i czeka na hołdy - wkurza Was? 09.03.13, 20:23
      Ja kibicuję. Sama nie rzucałam, bo nie paliłam, ale rozumiem, że się chwalą. Mój mąż rzuca, interesuję się tym, staram się go dopingowac, żeby wytrwał, bo ja tez coś z tego będę miała - niepalącego męża.
      • green-monkey Re: Rzuca palenie i czeka na hołdy - wkurza Was? 09.03.13, 21:01
        Ja mam w rodzinie palaczy, którzy raz do roku rzucają na dwa tygodnie, więc kibicować mi się nie chce. I właśnie jeden jest na odwyku i temat na tapecie i jeśli wytrzyma do świąt to będzie temat nr jeden przy jajeczku. Wkurza mnie robienie z tego mega sukcesu życiowego.
        • thegimel Re: Rzuca palenie i czeka na hołdy - wkurza Was? 10.03.13, 09:02
          Ano w takiej sytuacji rozumiem, że może Cię to irytować. Jak ktoś rzuca na serio, to rozumiem, że jest z tego dumny i blady i chce się chwalić wszystkim dookoła.
    • pelissa81 Re: Rzuca palenie i czeka na hołdy - wkurza Was? 09.03.13, 21:33
      Dokladnie to samo jest z dietami. Nie moge tego drinka bo jestem na diecie. Schudlam juz 2kg! Wiesz, ja juz nie jem bialego pieczywa/mies/sosow/ziemniakow bo ja jestem na diecie itd.

To nie dotyczy tylko rasy palaczy, ale ogolnie - ludzkiej;D
    • vivyan Re: Rzuca palenie i czeka na hołdy - wkurza Was? 09.03.13, 22:10
      Nie. Jedni rzucają palenie, inni się odchudzają, jeszcze inni ograniczają np. zakupy, i takie tam. Zawsze kibicuję moim znajomym, kiedy chcą zrobić coś dobrego dla siebie. Bardziej mnie wkurza jak ktoś narzeka, że jest taki czy owaki a nic z tym nie robi.
      • beti222 Re: Rzuca palenie i czeka na hołdy - wkurza Was? 09.03.13, 23:20
        Nie wkurza mnie, bo sama kiedyś rzucałam palenie i się tym chwaliłam, potrzebne mi to było. Każdą dietę również zawsze ogłaszam, gdyby komuś przyszło do głowy częstować mnie czekoladą wink Moi znajomi, kiedy się odchudzają, rzucają palenie lub zaczynają oszczędzać też o tym często mówią, a ja staram się ich wspierać. Nie wkurzaj się tak, każdy ma swoje słabości, należy się cieszyć, że ludzie chcą się z tymi słabościami zmierzyć. Wsparcie jest zawsze potrzebne smile
    • kolter-xl Re: Rzuca palenie i czeka na hołdy - wkurza Was? 09.03.13, 23:31
      green-monkey napisała:

Wszyscy dookoła są zaangażowani jakby nie wiadomo co się stało. Nie
      > wiem czemu, ale mnie to strasznie denerwuje.

Jak ci się trafi taki facet , to go grzecznie zapytaj czy rzucił jaranie , bo zrozumiał ze "on jest za mały żeby go brać do buzi " smile)
      • ponis1990 Re: Rzuca palenie i czeka na hołdy - wkurza Was? 10.03.13, 11:03
        Nie, opowieści o paleniu mnie nie wkurzają jakoś. Bardziej o dietach. Kiedy delikwentka wszem i wobec ogłasza że ona to jest na diecie,rozglądając się wokoło z wyższością na tych nie-na-diecie (czyli na mnie teżwink, po czym w nocy pędzi do lodówki po kiełbasę lub śpi z czekoladą pod poduszką (sprawdzona, zdemaskowana niejedna;p)
    • kerri31 Re: Rzuca palenie i czeka na hołdy - wkurza Was? 10.03.13, 12:01
      Tak jak mnie akcja z Himalaistami, Alpinistami i tymi podobnymi...
      Najpierw się sami w pasję/hobby wciągają z włąsnej nieprzymuszonej woli, przez lata narażają swoje życie i skazują własne rodziny na wieczne psychiczne męki, wydają mnóstwo kasy a potem stwierdzają...że nie dadzą już dalej iść i giną gdzieś w otchłani gór, z dala od rodzin, dzieci.
      Na ch**j im to było? Co im to dało? Każda rozmowa teraz to rozmowa na temat bezmyślnych pasjonatów zwanych Himalaistami a wszyscy są dookoła zaangażowani jakby nie wiadomo co się stało. Nie wiem czemu ale mnie to strasznie denerwuje, bardziej żal mi głodnych ,umierających dzieci w Somalii- one sobie takiego losu przynajmniej nie zgotowały...
      • nenia1 Re: Rzuca palenie i czeka na hołdy - wkurza Was? 10.03.13, 12:26
        To może zrób coś dla tych dzieci, bo twoim żalem się nie najedzą.
      • nangaparbat3 kerri 10.03.13, 18:48
        serio piszesz czy z ironią?
    • ira_07 Re: Rzuca palenie i czeka na hołdy - wkurza Was? 10.03.13, 18:43
      Nie denerwuje, co ma denerwować? Pokonywanie samego siebie to cudowna sprawa i lubię o takich rzeczach słuchać. Ktoś rzucił palenie, ktoś zaczął się uczyć języka obcego (a mógł się w szkole przykładać!), ktoś się odchudza (a mógł nie jeść tyle!). Takie dzielenie się małymi sukcesami pomaga - bo mobilizuje.
      • ludma Re: Rzuca palenie i czeka na hołdy - wkurza Was? 10.03.13, 21:38
        Ira, już Cię lubię.
    • nangaparbat3 Re: Rzuca palenie i czeka na hołdy - wkurza Was? 10.03.13, 18:49
      Podziwiam i chwalę, z calego serca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka