Dodaj do ulubionych

Nienawidze siebie

12.03.13, 17:14
Nie wiem co moge zrobic, gdzie napisac, zeby mi ulzylo... Mam mozg wyprany przez media. Od okresu dojrzewania meczyly mnie kompleksy i niechec do siebie. Zdaje sobie sprawe, ze brak akceptacji i niecalkiem normalne dziecinstwo wplynely na to, jaka jestem teraz. Chorowalam na bulimie, wydaje mi sie, ze ciagle mam problemy z zaburzeniami odzywiania. Waze okolo 48 kg na 162, nie chcialabym schudnac, ale czesto lapie doly i moj humor ma wplyw na to, czy jem czy nie. Jak sie czuje nienajlepiej nie moge jesc, wmuszczam w siebie cokolwiek, zeby nie zemdlec, ale kiepsko mi idzie. Najchetniej palilabym papierosy tylko... I tak jest ciagle, gdy tylko jest cos nie tak trace apetyt calkowicie. Nie akceptuje siebie, tego jak wygladam. Nie chce wchodzic z nikim w zwiazek, bo nie jestem idealna, jak te modelki, aktorki z gazet i telewizji. Uwazam, ze skoro nie jestem piekna nie zasluguje na nikogo... Potrafie ogladac sie ze 100 razy w ciagu dnia w lustrze z roznych stron i myslec, jest ok, a na drugi raz placze jaka jestem brzydka. Podobam sie niektorym, ogolem rzecz biorac slysze, ze jestem ladna, ale co z tego, skoro sobie sie nie podobam. Nie mam wiekszych defektow, maly nos, migdalowe oczy, ale nie moge na siebie patrzec. Nie chce dzieci, gdyz z moja pogmatwana psychika nie chcialabym ich skrzywdzic. Prosze wiec mamy, powtarzajce dzieciom, ze sa piekne, wartosciowe, ze je kochacie, bo ja przez brak takich slow i krytyke jestem teraz w takim stanie... Terapia nie pomogla, probowalam.
Obserwuj wątek
    • redheadfreaq Re: Nienawidze siebie 12.03.13, 17:24
      To albo słaba terapia, albo bardzo lubisz rozkoszować się swoim "nieszczęściem". Niestety, do tanga trzeba dwojga, sam terapeuta, nawet najlepszy, nic nie zdziała, jeżeli pacjent nie współpracuje. W takim przypadku również ten wątek jest dość bezcelowy, bo skoro terapia nie działa - to co możemy my?
      • kotmakaca Re: Nienawidze siebie 12.03.13, 17:52
        no chyba napisała co możemy zrobić.
        co do terapii to niestety nie wszystkim pomaga, zwłaszcza że jej poziom w naszym kraju woła o pomstę do nieba
      • nangaparbat3 Re: Nienawidze siebie 12.03.13, 17:59
        redheadfreaq napisała:

>
        > . Niestety, do tanga trzeba dwojga, sam terapeuta, nawet najlepszy, nic nie zdz
        > iała, jeżeli pacjent nie współpracuje.

Moze to jest wlasnie głowne zadanie terapeuty - spowodować, by pacjent wspołpracował?
        Przyczyny mogą byc takze po stronie terapeuty - nieprawdaż?
    • kerri31 Re: Nienawidze siebie 12.03.13, 19:32
      Zmień psychologa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka