Dodaj do ulubionych

Jaki tablet

15.03.13, 08:38
w temacie prezentow komunijnych, jaki tablet polecacie dla 8 latki? (medalik i biblia tez beda suspicious)
Obserwuj wątek
    • mama1dawidka Apple nt/ 15.03.13, 08:44
      nt
    • kropkacom Re: Jaki tablet 15.03.13, 08:48
      Pytanie ile chrzestny chce zapłacić big_grin
      • aurita Re: Jaki tablet 15.03.13, 08:52
        chrzestnych nie naciagam wink Oni beda od medalika i Bibki, sami chcemy dziecku zrobic prezent. I ma to nie byc Apple (maz ma uczulenie na produkty tej firmy -nie pytajcie dlaczego)
        Nie mam zielonego pojecia ile to moze kosztowac....
        • kropkacom Re: Jaki tablet 15.03.13, 08:59
          Jak z wszystkim, można w miarę tanio i bardzo drogo kupić. Także najpierw określiłabym mozliwosci finansowe.
          • mama1dawidka Re: Jaki tablet 15.03.13, 09:54
            mam porownanie z samsungiem
            i jeszcze jednym no namem i serio apple najszybszy jest i nie muli jak inne
            z sony czy lenovo sa ponoc tablety w miare
    • myfaith Re: Jaki tablet 15.03.13, 09:04
      Prosze bardzo -Samsung Galaxy Tab2 7 cali -obecnie w promocji w Media Markt 789pln.Normalnie cos ok 1 tys.
      • e_madziq Re: Jaki tablet 15.03.13, 09:15
        ostatnio maż szukał dla syna i ostatecznie kupił Pentagram Dual Core P5342. Nie znam sie na sprzętach el., ale w porównaniu z Samsungiem wypadał lepiej, był tańszy a miał więcej możliwości/funkcji, lepszy procesor itp. Szczegółów Ci nie podam, bo sie nie znam i mogę coś pokręcić, ale przejdźcie sie do sklepu i niech Wam sprzedawca doradzi i ew. porówna te dwa produkty. Nasz kosztował ok 500 zł.
        • jamesonwhiskey Re: Jaki tablet 15.03.13, 09:22
          i twoj maz tez sie nie zna
          albo apul albo galaxy
      • lauren6 Re: Jaki tablet 15.03.13, 09:26
        E tam, za połowę tej ceny kupisz chińczyka, który też trochę pociągnie.
        W biedronce jest promocja na tablety komunijne za 499 zł big_grin
      • edelstein Re: Jaki tablet 15.03.13, 09:28

Jesli Samsung galaxy to tylko ten 10,5zoll,syn ma i mu pasuje.Ten Maly wyglada Jak zabawka.
    • jadis76 Re: Jaki tablet 15.03.13, 10:13
      córka (7 lat) ma samsunga
      dla jej potrzeb jest absolutnie wystarczający
      kosztował ok 1400 zł
      droższego czyli apple bym jej nie kupiła, poza tym sama mam iphone'a a mąż samsunga galaxy (mowa o telefonach smile i uważam, że jego jest dużo fajniejszy i bardzo żałuję, że dałam sie skusić na iphone'a
    • aurita Re: Jaki tablet 15.03.13, 14:14
      Dziekuje za rady,
      a czy gry na te tablety sa darmowe czy tez trzeba bulic nastepne zlocisze????
      • joanna_poz Re: Jaki tablet 15.03.13, 14:56
        są i bezpłatne, i płatne.
      • ichi51e2 Re: Jaki tablet 15.03.13, 17:02
        Sa platne i bezplatne ale ogolnie trzeba sie nastawic ze platne. Czesto zciagnac mozna bezplatnie a potem bulisz za smerfojagody.
        • aurita Re: Jaki tablet 15.03.13, 19:17
          za smerfojagody????? a co to takiego??? (Bosze, jakas stara sie poczulam....)
          • papalaya nowa Xperia Z 15.03.13, 20:37
            na Androidzie więc nie jesetś uwiązana do jedynie słusznych witryn apple

wszelkie gry ściągniesz za darmo z chomika
          • kj-78 Re: Jaki tablet 17.03.13, 22:16
            Nie ogladalas smerfow w dziecinstwie? To rzeczywiscie musisz byc stara wink Nie gram co prawda w gry, ale ta akurat metafora jest naprawde latwa do rozgryzienia...
    • cherry.coke Re: Jaki tablet 15.03.13, 20:51
      Nexus 7 Google. Dobry format do malych rak, szybki i plynny, solidnie zbudowany.
      • skarolina Re: Jaki tablet 15.03.13, 22:33
        cherry.coke napisała:

> Nexus 7 Google. Dobry format do malych rak, szybki i plynny, solidnie zbudowany

Popieram - zdecydowanie to w tej chwili tablet z najlepszym stosunkiem ceny do jakości.
      • jamesonwhiskey Re: Jaki tablet 16.03.13, 01:07
        7'' to kibel . mniej niz 10'' nie ma sensu rozwazac
        • cherry.coke Re: Jaki tablet 16.03.13, 01:43
          Dla osmiolatki/a jameson!
    • myelegans Re: Jaki tablet 15.03.13, 22:23
      iPod touch
      Kindle Fire
      iPad mini

• pinkdot Re: Jaki tablet 16.03.13, 09:15
      Moim zdaniem z I-padem wszystko przegrywa.
      • aurita Re: Jaki tablet 16.03.13, 23:00
        pinkdot napisała:

> Moim zdaniem z I-padem wszystko przegrywa.

Moj maz wygrywa z I-padem: co mam sie z mezem uzerac (jemu chyba chodzi wlasnie o te "jedynie sluszne" aplikacje jak to ktos napisal)
        • skarolina Re: Jaki tablet 16.03.13, 23:26
          Mąż ma rację, zdecydowanie aplikacja na iOSa należy omijać z daleka.

Jeśli macie na zbyciu z 900 zł, to nexus będzie bardzo dobrym rozwiązaniem.
    • imasumak Samsung Galaxy Tab 2 P5100 10.1 16GB 17.03.13, 00:22
      Jeśli możecie dać około 1500 zł, to polecam - moja córka ma i jest zachwycona smile
      • kawka74 Re: Samsung Galaxy Tab 2 P5100 10.1 16GB 17.03.13, 06:51
        My też mamy i wszyscy są zachwyceni smile
        Myśleliśmy o iPadzie, ale po cyrku z aktualizacjami, kontami i jedynymi słusznymi produktami, którego byłam świadkiem, dziękuję bardzo.
        • wioskowy_glupek Re: Samsung Galaxy Tab 2 P5100 10.1 16GB 17.03.13, 08:02
          Na pewno nie Apple bo to jest po prostu za drogi sprzęt dla dziecka. Ten sprzęt za swoją cenę nie oferuje niczego czego by nie oferowały tańsze tablety.
          Raczej nie brałabym też 7 calowego, bo to po prostu jest bez sensu, wcześniej czy później będzie chciał zmienić na 10 cali. 7 cali jest dobre do damskiej torebki ale niekoniecznie do normalnego użytku wink Sama to przetestowałam.

Wydaje mi się że najlepszym wielkościowo wyborem będzie wymiar 8.9 a ten oferuje Samsung.
          Do tego jest to model z zeszłego roku więc nie powinien być drogi. Jeżeli 10 cali to Samsung Galaxy Tab. 2 albo Nexus 10 ale tego drugiego chyba nie kupisz w Polsce, więc potem może być problem z gwarancją.
          • wioskowy_glupek Re: Samsung Galaxy Tab 2 P5100 10.1 16GB 17.03.13, 08:04
            A chociaż nie przepraszam jest w Vobisie za 1400 czyli da się tylko nie przez google play.
          • skarolina Re: Samsung Galaxy Tab 2 P5100 10.1 16GB 17.03.13, 11:02
            > Raczej nie brałabym też 7 calowego, bo to po prostu jest bez sensu, wcześniej c
            > zy później będzie chciał zmienić na 10 cali. 7 cali jest dobre do damskiej tore
            > bki ale niekoniecznie do normalnego użytku wink Sama to przetestowałam.

Nieprawda, 7-calowy jest idealny, zwłaszcza, jeśli mówimy o dziecięcych rączkach - i do gier i do pisania 10-calowy jest za duży, bo trzymając tablet w rękach nie wszędzie można dosięgnąć swobodnie palcami. Owszem, wygodniej się z niego czyta, ale podejrzewam, że to akurat nie będzie główny sposób użycia przez 8-latkę.
            Ja sama mam 7-calowy, moja 9-latka też ma 7-calowy i nie narzekamy, za to strasznie się męczymy na iPadzie mojej mamy - nieporęczna krowa.
            • wioskowy_glupek Re: Samsung Galaxy Tab 2 P5100 10.1 16GB 17.03.13, 17:05
              ajSpad to nieporęczna krowa bo ma bardziej kwadratu niż prostokąta. Nie wiadomo jak to lepiej trzymać wink
              Natomiast normalny tablet 10 cali jest OK. Dziecko w tym wieku, szczególnie chłopak będzie używał tego sprzętu głównie a zaryzykowałabym wręcz stwierdzenie - wyłącznie do grania, ewentualnie oglądania filmów. 10 calowy tablet się do tego lepiej nadaje. 9 latek spokojnie ogarnia 10 cali. 7 cali to taki większy sprytfon wink Ja nie mówię że zły sama mam ale glównie leży nieużywany bo tak samo mogę przeglądać strony na moim prawie 5 calowym SIII.
              • skarolina Re: Samsung Galaxy Tab 2 P5100 10.1 16GB 17.03.13, 17:57
                Mowa jest o prezencie dla 8-latki smile Moja 9-latka zdecydowanie woli siedmiocalowy tablet od dziesięciocalowego. Ja też, a mam lat sporo więcej.
        • minnie8 Re: Samsung Galaxy Tab 2 P5100 10.1 16GB 18.03.13, 15:10
          Moja jednastolatka również jest baaardzo zadowolona z tego wyboru smile iPada nie kupiłam z przekory
    • adellante12 Re: Jaki tablet 17.03.13, 18:21
      Same propozycje w stylu "kto zaproponuje marke i cenę"..

A co ma ten tablet miec i co ma robic???
      Tabletów jest milion pięćset sto dziewięćset... A wszystkie made in Czajna...
      Co dziecko potrzebuje w tablecie? Marke dual sim Gprs? stacje dokujaca?? Czy tulko bzdet do gier gierek i bzdur typu muza i filmiki???
      To na kiego najdroższy sprzęt na rynku???
      • kolibeer2 Re: Jaki tablet 17.03.13, 20:30
        bo jak się kupi tańszy - córka dostala od dziadków jakiś od polskiego dystrybutora , to ma ciemny ekran , słabe wifi i bateria ładuje się 12 godzin , nie można też ładować przy włączonym ekranie
        ...
        w sumie to troche bez sensu wydane pieniądze , jakby powiedzieli , że chcą kupić , to bysmy na lepszy dorzucili
      • agni71 Re: podpinam sie 17.03.13, 20:31
        pod pytanie o tablet, bo moja córka tez by chciała smile na dzien dzisiajszy zdecydowanie ma słuzyc do grania, bez miliona dodatkowych funkcji. W moim przypadku chodzi o 11-latkę. Jak najlepszy za jak najmniejsze pieniądze wink Co polecicie?
      • aurita Re: Jaki tablet 17.03.13, 20:46
        z ogromnym wstydem sie przyznam ze nie wiem do czego sluzy tablet.
        Mloda potrzebowac bedzie chyba na poczatku do gier...
        • kropkacom Re: Jaki tablet 17.03.13, 21:02
          www.youtube.com/watch?v=gUCpOYdG8hM&feature=youtu.be
      • adellante12 Re: Jaki tablet 17.03.13, 22:08
        No własnie w takich przypadkach nie ma potrzeby kupowania zadnych wodotrysków... Tym bardziej że wiem z własnego podwórka jak z elektronicznymi zabawkami obchodza się małolaty które mam na stanie w domu... Predzej coś się "samo" zepsuje niż zużyje..

allegro.pl/tablet-7-2x1-5-ghz-ips-3g-2sim-gps-8gb-klawiatura-i3011745633.html
        tego typu badziewiak w zupełnosci wystarczy dla dzieciaka do zabawy ten akurat model ja wybrałem dla siebie jako nawigację dlatego dual sim i gprs posiada. Nie, nie handluje tym smile)
        • wioskowy_glupek Re: Jaki tablet 18.03.13, 00:31
          Akurat 8 latkowi dual sim czy moduł 3G do niczego się nie przyda, taki sprzęt dziecku będzie służyć tylko do grania, więc powinien mieć dobry układ graficzny i porządny ekran.

Zastanów się czy koniecznie musi to być tablet ? Jeżeli ma to być głównie do grania to taniej cię wyjdzie konsola PSP. Film na niej obejrzy, posłucha muzyki nawet do sieci wejdzie. Dobra konsola typu PSP czy PS Vita wyjdzie Cię taniej niż porządny tablet. Nie mówiąc już o tym, że trudniej uszkodzić, łatwiej przypilnować żeby nie ukradli i może wszędzie zabrać a tablet nawet 7 calowy chłopak w tym wieku spakuje tylko do plecaka. To nie dziewczynka żeby w min torebce upchnąć wink

Chyba, że chcesz dać na sprzęt poniżej 1000 zł to może być go clever słyszałam, że są dobre.

Jeśli to koniecznie musi być tablet i chcesz wydać 1500 - 2000 zł to

a) NEXUS
          b) Samsung Galaxy tab 2
          c) Samsung 8,9
          d) Asus Transformer Pad - to dobry bajer bo ma od razu klawiaturę w stacji dokującej, która w odróżnieniu od innych ma własną baterię, która może niejako zasilać tablet co znacznie wydłuża czas działania.
          • adellante12 Re: Jaki tablet 18.03.13, 00:55
            Toż napisałem chyba wyraźnie ze ten akuratnie model wybrałem dla SIEBIE. A w moim rozumieniu dla MNIE nie znaczy dla dzieci... Grafika jest w zupełnosci wystarczajaca w nim a mozna kupić tańszy model bez GPRS i dual sima.
    • wioskowy_glupek Re: Jaki tablet 18.03.13, 10:17
      Jeśli dałaś tylko tysionc dolaruw to znaczy rze podruba ja kupiłam taki za 3 tysionce 10 sztuk dla słószby ale mioł brylanty na zadzie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka