Dodaj do ulubionych

Co ci ludzie tacy pretensjonalni?

15.03.13, 09:24
Czemu ci ludzie dzisiaj tacy pretensjonalni? nikt sie nie przyznaje kazdy udaje ...a ja tam mówię wprost tak oglądam codziennie serial na wspólnej, byłam weekend w europejskiej stolicy i nie odwiedzilam zadnego osrodka kultury wystawy czy muzeum, nie oglądałam zabytków tylko asortyment sklepów i restauracji.Wole internet niż ksiązke.Lubie i jem fastfoody, nie chce mi sie sleczec i zastanawiac co jest zdrowe, komponować zdrowych eko fensi posiłkow itd inie mam pasji, nie jest tak ze zupelnie nic mnie nie interesuje i wiodę żywota niedzwiedzia ale nie mam tez choty udawac i wymyslac sobie imponujacych zainteresowan na siłe jak robi to wielu.Poza tym jestem leniwa i mam w domu burdeltongue_out
Obserwuj wątek
    • tezee Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 09:25
      nie, nie burdel ,BAŁAGANbig_grin
    • a.nancy Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 09:30
      czyli każdy kto żyje inaczej niż ty, jest pretensjonalny?
      muszę lubić fastfoody i nie mieć zainteresowań? smile
      hmmm, mam burdel w domu, tzn., yyyyyyy, bałagan, więc może nie jest tak źle? tongue_out
    • takatoszymura Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 09:31
      Żal mi takich ludzisad
    • kropkacom Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 09:32
      Każdemu według potrzeb.
    • mama_kotula Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 09:32
      To cudowne, że się z nami podzieliłaś tą fascynującą treścią tongue_out
      Ludzie są różni, tak btw.
    • lilly_about Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 09:32
      Eeee tam na wspólnej, też oglądam, tu się klanu i m jak miłosć nie ogląda!
    • lauren6 Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 09:35
      Chyba rozumiem co miałaś na myśli. Ale jak zaczynasz zdanie od: czemu ci ludzie dzisiaj pretensjonalni, mając na myśli wszystkie osoby, które mają hobby przekraczające oglądanie serialowej papki na tefałen, szykuj się na jatkę.
    • sumire Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 09:43
      i jak zwykle wszystkich siup - do jednego woreczka...

świetnie, że Ty oglądasz serial, lubisz fastfoody, sklepy od muzeów i internet od książek, ale niektórzy ludzie nie wolą. bo naprawdę nie lubią seriali albo naprawdę nie lubią niezdrowego jedzenia, albo jadą do Londynu specjalnie na wystawę. i to nie wynika z ich chęci zaszpanowania, tylko z osobistych preferencji i zainteresowań. jak ktoś wyżej napisał - ludzie są różni. szczerze pisząc, niezbyt wielu znam takich, którzy udają i zmieniają zamiłowania zależnie od aktualnie panujących trendów.
    • atteilow Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 09:45
      A pisząc to masz te same intencje, co osoby z rzekomą pasją - chcesz czuć się wyróżniona. Oni oczekują poklasku za to co robią, Ty za to, czego nie robisz. Może lepiej przestać udowadniać wszystkim wokół jak bardzo jest się kimś szczególnym z racji poglądów i zachowań. Ze niby oni udają, a Ty mówisz prawdę? To jest tak samo kreacja, wymyśliłaś sobie kreacje osoby, ktora przyzna sie do pewnych zaniedbań, inni wymyślają sobie kreacje osób aktywnych. Jednak tak samo chodzi o wzbudzanie zachwytu. A mnie takie popisy nie rajcują.

Osoba, która może wzbudzić mój podziw ma coś innego do zrobienia, niż chęć wzbudzania tego podziwu.
      • agaja5b Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 09.10.13, 18:38
        Moim zdaniem post założycielski świadczy raczej o tym że autorka wątku czuje się zmęczona tym wszystkim niż, że chce się też czyms wyróżnić, ale to mój odbiór.
    • angazetka Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 09:59
      Bo jak ktoś lubi coś innego niż serial i fastfoody, to od razu jest pretensjonalny?
      BTW oglądam (czasem) "Na Wspólnej" i chodzę (czasem) do McD, co nie przeszkadza mi biegać do kin, teatrów, muzeów i zabytków.
      A burdel w domu też mam.
    • kerri31 Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 10:02
      tezee
      To przykre.
    • anias29 Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 10:18
      > Czemu ci ludzie dzisiaj tacy pretensjonalni? nikt sie nie przyznaje kazdy udaje ...

Mam taką dalszą znajomą, która twierdzi, że ja na pewno UDAJĘ, że podobają mi się filmy Woody Allenatongue_out Brzmi znajomo?

• na_pustyni Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 10:18
      chyba nie pretensjonalni, a hipokryci?
      ja sie nadziwic za to nie moge postaciom, ktore szczyca sie tym, ze np. nie czytaja ksiazek
      • na_pustyni Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 10:20
        acha, ja chyba nie zajarzylam
        myslalam, ze udaja, ze nie ogladaja, nie jedza, itp. itd.
        obstawiam, ze nie mysle jasno, ale tez sam temat jest dosc pokretny <lol>
      • fifiriffi Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 10:27
        na_pustyni napisała:

> chyba nie pretensjonalni, a hipokryci?
        > ja sie nadziwic za to nie moge postaciom, ktore szczyca sie tym, ze np. nie czy
        > taja ksiazek

hm?Czytam i to dosyć dużo.Jako matka dwójki dzieci znajduję na to czas,bo lubię.Ale...ostatnio przeczytałam(bodajże wczoraj),że jak komuś spodobała się pewna książka,to musi być małostkowa,tępa(coś w ten deseń) i ogólnie głupia.
        A ja lubię poczytać różne książki.
        Poza tym w domu mam porządek,lubię fastfoody,nie chodzę do muzeum.
        Fakt jest jednak taki,że hipokrytów na forum od cholery...
        • na_pustyni Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 10:31
          chodzilo mi o osoby, ktore glosza wszem i wobec, ze czytanie ksiazek (w kazdej postaci) to strata czasu
        • kiddy Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 12:17
          A nie daj Boże jak czytasz w komunikacji miejskiej! To na pewno na pokaz i cały czas tę samą stronę. A jeszcze jak na czytniku to już w ogóle obłuda i hipokryzja wink
          • mama_kotula Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 12:28
            kiddy napisała:

> A nie daj Boże jak czytasz w komunikacji miejskiej! To na pewno na pokaz i cały
            > czas tę samą stronę. A jeszcze jak na czytniku to już w ogóle obłuda i hipokry
            > zja wink

Czytnik masz po to, by szpanować nowiusieńkim błyszczącym czytnikiem.
            • asia_i_p Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 15:56
              A z upapranym starym czytnikiem można, czy też szpan?
              • iwoniaw Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 17:11
                No moja droga, z upapranym starym czytnikiem to w ogóle jest szpan i pozerstwo potrójne:
                - snobujesz się na czytanie w ogóle
                - jesteś gadżeciarą
                - i jeszcze pozorujesz, że czytnik to dla ciebie tylko narzędzie do czytania, nad którym się nie trzęsiesz
                big_grin
                Nie chcę Cię już dobijać i podnosić wątku, o czym świadczy czytanie w komunikacji miejskiej na starym czytniku w obcym języku... wink
                • iwoniaw Przyszło mi jeszcze do głowy, że mógłby to być 15.03.13, 17:12
                  obcy język zapisywany innym alfabetem niż łaciński big_grin

Jaki jest kolejny stopień pretensjonalności?
                  wink
                  • mama_kotula Re: Przyszło mi jeszcze do głowy, że mógłby to by 15.03.13, 18:36
                    Tak mi się skojarzyło.
                    https://zuch.blox.pl/resource/kindle.jpg
                • kosmopolis Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 17:47
                  UWAGA, lansuję się - czytam na starym czytniku (kindle wersja podstawowa), w języku obcym, a czytnik wczoraj upaprany był miodem (dziecko+miód+czytnik na wierzchu). A do tego na okładce czytnika jest kilka naklejek z reniferami (również dziecko).
                  Wczoraj się tego wstydziłam. Dzisiaj jestem pretensjonalnie dumna big_grin

Nie dość, że snobuję się na czytanie, jestem gadżeciarą, czytnik to narzędzie do czytania (akurat wczoraj wyjątkowo brudne), czytam czasem w języku obcym, to jeszcze widać, że mam dziecko i czas na czytanie! HA!
                  • methinks Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 08.10.13, 23:52
                    Ej, ja mam lepiej. Snobuje sie na czytanie ksiązek papierowych, sprawdź to. Tiruriru, papier szeleści i w ogole pachnie i jest super. I tez snobuje sie na czytanie w lengłydżu, a snobowanie sie papierem jest lepsze od snobowania sie czytnikiem, bo jak czytam w komunikacji miejskiej, to ci z naprzeciwka widza, ze czytam nie po polsku. A ostatnio w ogole na maksa przysnobowalem, bo przemeczylem sie przez któregoś nowszego Eco. Wygrałem.
    • ira_07 Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 10:21
      No, tak bo albo do Paryża na zakupy, albo na sztukę, której się nie rozumie, albo na nowoczesną wystawę,by można się było można pochwalić. Nie można po prostu pojechać na wycieczkę i pozwiedzać z ciekawości. Ciekawość = pretensjonalność.

Nie można oglądać serialu i jednocześnie czytać książek, no skąd.

Nie można nie jadać fastfoodów i jednocześnie nie zastanawiać się nad ekologicznością marchewki. Nie można po prostu żyć zdrowo. Jak nie jadasz fast foodów to z pewnością liczysz kaloryczność rukoli.

Może wymyśl sobie coś ciekawego do roboty, może to polubisz i zobaczysz, że ciekawość świata, ciekawość próbowania nowych rzeczy to nie pretensjonalność? Próbowałaś być lepsza od "pretensjonalnych" nie wyszło Ci. Bo pretensjonalność to nie styl życia, tylko postawa.
      • marzeka1 Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 10:28
        Się tylko podpiszę pod postem Iry smile
        • carmita80 Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 10:39
          marzeka1 napisała:

> Się tylko podpiszę pod postem Iry smile

Ja tez smile
    • pszczolaasia dobra. 15.03.13, 10:28
      to ja sie przyznam tez.
      lubie harry pottera. ksiazke bardziej niz film.
      i tez w domu czasami burdelsad
      i nie mam bidetusad
      i nie mam dywanu- to akurat z innego forum- bo my wszyscy alergicysad
      zastrzele sie...
      • na_pustyni Re: dobra. 15.03.13, 10:31
        to dywan tez sie zalicza?!
        • fifiriffi Re: dobra. 15.03.13, 12:04
          na_pustyni napisała:

> to dywan tez sie zalicza?!

No to ja już nie nadążamsad
          i nigdy nie zostanę emtakąbig_grin
      • noname2002 Re: dobra. 15.03.13, 10:54
        i nie mam dywanu- to akurat z innego forum- bo my wszyscy alergicysad

Przeciez dywany i firanki sa obciachowe suspicious zdecydujcie sie na cos w koncu suspicious
        • echtom Re: dobra. 15.03.13, 11:18
          Nie mam firanek, bo mam koty.
          • noname2002 Re: dobra. 15.03.13, 11:20
            Nie mam obicia krzesel, bo mam koty wink firanki ich nie interesuja w ogole.
          • aguila_negra Re: dobra. 15.03.13, 15:47
            echtom napisała:

> Nie mam firanek, bo mam koty.

A właśnie - co bardziej wypada mieć - koty czy psa?
        • pszczolaasia Re: dobra. 15.03.13, 11:35
          mam firanki. co za wiocha.
          • to_ja_tola Re: dobra. 15.03.13, 22:05
            pszczolaasia napisała:

> mam firanki. co za wiocha.

ja nie miałam długo,dopóki koleżanka nie powiedziała mi ,że "firan nie uznaje,ale twoje okno się o nie prosi"smile
            No to założyłam tam jakiś szalwink
        • aguila_negra Re: dobra. 15.03.13, 15:46
          noname2002 napisała:

> Przeciez dywany i firanki sa obciachowe suspicious zdecydujcie sie na cos w koncu :

No dokładnie, sama nie mam i tak się ucieszyłam, że zawsze to bliżej mi do rasowej ematki, a tu wychodzi, że jednak trzeba mieć. A co z zasłonami?
      • angazetka Re: dobra. 15.03.13, 10:57
        To HP też jest obciachem? No weź smile
        • mama_kotula Re: dobra. 15.03.13, 10:58
          angazetka napisała:

> To HP też jest obciachem? No weź smile

No oczywiście. Trendy jest w ogóle nie znać HP, bo przecież wszyscy to znają.
          Ostatnio trendy jest również nie znać Hobbita.
          • angazetka Re: dobra. 15.03.13, 11:14
            No chyba że się jest trzylatkiem wink
            • mama_kotula Re: dobra. 15.03.13, 11:17
              angazetka napisała:

> No chyba że się jest trzylatkiem wink

Wtedy HP trzeba znać obowiazkowo i interesować się relacją Harryego z Voldemortem.
              Swoją drogą, taki fanfik ostatnio czytałam. O relacji tejże.
              • pszczolaasia Re: dobra. 15.03.13, 11:37
                o. serio? gdzie to mozna przeczytac?
                • mama_kotula Re: dobra. 15.03.13, 11:54
                  pszczolaasia napisała:
                  > o. serio? gdzie to mozna przeczytac?

Fanfika, czy fascynującą opowieść o trzylatce, która słucha harry'ego ze zrozumieniem?
                  Fanfik nazywa się bodaj Abandoned, i ma milion rozdziałów. I jest po angielsku.
                  • pszczolaasia Re: dobra. 15.03.13, 11:59
                    fanfika.
                    milion mowisz i po nagielsku...indifferent
                  • lily-evans01 Re: dobra. 15.03.13, 16:35
                    Już się wystraszyłam, że mojego fanfika może czytałaś, ale jak po angielsku, to oddycham z ulgą wink.
                    A slaszyki czytasz? He he he.
                    Wychodzi na to, że jestem mega obciachowa, bo HP czytam + fanfiki, a nawet kilka czynnie popełniłam wink.
                    • mama_kotula Re: dobra. 15.03.13, 18:39
                      lily-evans01 napisała:

> Już się wystraszyłam, że mojego fanfika może czytałaś, ale jak po angielsku, to
                      > oddycham z ulgą wink
                      A tam z ulgą, dawaj, to poczytam i się popastwię suspicioussuspicious

> Wychodzi na to, że jestem mega obciachowa, bo HP czytam + fanfiki, a nawet kilk
                      > a czynnie popełniłam wink.

Też lubię. Niemniej lubię takie fanfiki spójne treściowo i z fajną fabułą, a nie tylko kto komu wsadził i jak Snape przepukał Hedwigę.
                      • lily-evans01 Re: dobra. 15.03.13, 20:17

> Też lubię. Niemniej lubię takie fanfiki spójne treściowo i z fajną fabułą, a ni
                        > e tylko kto komu wsadził i jak Snape przepukał Hedwigę.
                        >

Yyyy... To było mocne wink.
                        Jak znasz takiego, to dawaj linka wink.

Na wszelki wypadek wysyłam Ci namiary na mój profil na ff.net na priv, co by inne jędze mnie nie obśmiały za bardzo smile.
                        LMFAO
                • mdro Re: dobra. 15.03.13, 15:46
                  Jeśli Cię interesuje tego rodzaju twórczość, to niezgorsze (choć trafiają się i słabe) potterowskie fanfiki są na forum Mirriel. Takie o - ekhem - relacjach rozmaitych też są, ale na dostęp do nich trzeba sobie zapracować wykazaniem się dojrzałością (tzn. poudzielaniem się na forum).
          • aneta-skarpeta Re: dobra. 15.03.13, 11:37
            smiejcie się
            mój syn nie lubi HP i to mąż namawiał go zeby obejrzał HP ( gdy leciał na tvn, wiec późno)

( bo samemu było mu wstydbig_grin)
        • pszczolaasia Re: dobra. 15.03.13, 11:36
          no nie wiem. ale lubie ksiazki czytac. postanowilam sie przyznac na wszelki wypadek.
    • aagnes Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 10:37
      Doskonale wiem o co ci chodzi i co masz na mysli.
      Dla mnie tacy ludzie, ktorzy bez przerwy musza cos komus udowadniac sa smieszni.
      Dlatego ja nie mam problemu powiedziec, ze marze zeby w weekend zgnic na kanapie i prztykac pilotem, bo nie musze sie lansowac na wysoka kulture, ci co mnie znaja wiedza co jest grane, a reszte mam gdzies co sobie pomysla.
      poza tym druga sprawa - cos jak z Gombrowiczem, co mam zrobic jak mnie nie zachwyca a ma zachwycac...
      po trzecie - zauwaz kto sie najbardziej sadzi, kto jest najbardziej eko, kto przeczytal najgrubsze ksiazki i widzial najwazniejsze wystawy i filmy i glosno o tym mowi? no kto?
      • marzeka1 Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 10:43
        Ale dlaczego uważasz, że ktoś, kto ma inaczej- zaraz udowadnia coś?
        Teraz jestem cały tydzień na zwolnieniu czuję się dobrze, ale nie ma ochoty ani na ambitne książki, ani coś bardzo zajmującego- dużo siedzę w necie, jak rodziny nie ma; czytam "czytadła", ale seriali nie oglądam, bo nie oglądam w tej chwili żadnych.
    • noname2002 Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 11:07
      A czemuz sie to ma wzajemnie wykluczac?
      Lubie kuchnie japonska i chinska ale i kurczaka w KFC zjem.
      Czasem czytam Murakamiego albo Tolstoja a czasem kryminaly i gazety typu "Cienie i Blaski'.
      Raz ide na do kina na Woody Allena a raz na bajke dla dzieci.

• chipsi Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 11:12
      Normalnie ematka ze mnie wyłazi i napisze że ja tam wszystko rozumiem, to że ktoś lubi czytać a inny woli tasiemca oglądać. Nie znoszę tylko udawania czegoś na siłę, na pokaż bo akurat robienie czegoś jest ostatnio "w dobrym smaku". Np. Kumpel szczyci się brakiem TV, dorabia ideologie o czasie dla rodziny, o praniu mózgu przez media. Pomija że cały wolny czas spędza przed komputerem, jego dzieci też. Koleżanka zmusza kilkuletnie córki do słuchania muzyki, która się im nie podoba.
      • aneta-skarpeta Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 11:45
        big_grin

przypomniało mi się jak dzisiaj rozmawialam z synem o muzyce i mówi, że lubi skrillexa-

wiec mowie- to mozesz sie pochwalic wyluzowaną mamą, bo to ja Ci pokazałam ten zespół

- daj spokoj mamo, nie bedę robił sobie wsi

wiec nawet dzieci musza bawić się w grę pozorów;D
    • iwoniaw Nie, nie każdy udaje 15.03.13, 11:18
      Są ludzie, którzy naprawdę mają zainteresowania.
      Są tacy, dla których czysty i ładny dom jest istotny i potrafią taki mieć.
      Są osoby dbające o zdrowe i wartościowe żywienie siebie i rodziny i wkładają w to wysiłek i serce.

To, że jesteś nieogarnięta i czujesz się z tym na tyle źle, by sobie wmawiać, że oni " wszyscy na pewno" udają, to też nie ich problem big_grin
      • echtom Re: Nie, nie każdy udaje 15.03.13, 11:22
        > że oni " wszyscy na pewno" udają, to też nie ich problem big_grin

Nie udają, ale często wpadają w nieprzyjemny ton wyższości i to może drażnić.
        • aneta-skarpeta Re: Nie, nie każdy udaje 15.03.13, 11:33
          tezee tez uderzyła w wysoki ton, tylko od druiej strony
          jestem lepsza, bo siedzie w bałaganie i jemy hamburgery

smile
          • marzeka1 Re: Nie, nie każdy udaje 15.03.13, 11:52
            A ja tam uwielbiam dorabianie ideologii do bałaganu big_grin - lubię czysty i pachnący dom i taki mam- no ale na bank musi to o mnie świadczyć, ze jestem płytka i na szmacie dni spędzam big_grin - fakt- u mnie posiadanie nastolatków powoduje, że nie ma problemu bałaganu, a chłopaki od małego nauczeni, ze po sobie się sprząta i układa na miejsce.
          • mama_kotula Re: Nie, nie każdy udaje 15.03.13, 11:56
            aneta-skarpeta napisała:

> tezee tez uderzyła w wysoki ton, tylko od druiej strony
            > jestem lepsza, bo siedzie w bałaganie i jemy hamburgery
            >
            > smile

Nie, to nie tak - jestem lepsza, bo jestem prawdziwa, a oni udajo, wszyscy udajo!
            • iwoniaw Re: Nie, nie każdy udaje 15.03.13, 12:15
              No ale skąd pomysł, że udają - no bo wszak to, pani, niemożliwe, żeby ktoś się serialem nie pasjonował (udaje i na pewno ogląda przy zasłoniętych oknach i w słuchawkach), a na jakieś wystawy chodził nie dla szpanu, a z zainteresowania (no co tam interesującego może być w porównaniu z na wspólnej, co?) Ergo - wszyscy są tacy jak ja, moje wady to wady ludzkości, a jeśli ktoś cokolwiek robi w innym standardzie niż moja zatęchła beznadzieja, to nie z potrzeb ducha i ciała, nie dla idei jakiejś, tylko się PODSZYWA pod kogoś lepszego. Niech se nie myśli, trza go ściągnąć w moje bagienko, już rozszyfrowałam, że on tak naprawdę kaszy z surówką nie lubi i śni sekretnie o frytkach z maca!
    • aneta-skarpeta Re: dywan 15.03.13, 11:39
      a ja ograniczyłam dywany, bo łatwiej dzie dzieki temu sprzata.

a zaczelo sie od alergii syna
      • pszczolaasia Re: dywan 15.03.13, 11:43
        ja nie mam w ogolebo ja mam alergie na kurz i roztocza, dzieci maja po mnie alergie na kurz i roztocza...wywalilam w cholere. ograniczylam do minimum wszelkie kurzohodowle. zostawilam sobie te nieszczesne firanki tiulowe bo mi sie podobaja.
        • iwoniaw A jeśli ktos nie ma ani alergii ani dywanu? 15.03.13, 15:54
          to wtedy potępia się go za lenistwo (mógłby wszak mieć jeszcze dywan do sprzątania, a mu się nie chce!) czy też podpada pod bycie pretensjonalnym, bo normalny człowiek ma dywan, czy odwrotnie - pretensjonalny jest ten z dywanem? Bo już się pogubiłam nieco, czego ludzie nie robią z chęci lub potrzeby, a na pokaz wink
    • tully.makker Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 11:54
      No wspolczujemy ci, ale mam nadzieje, ze nie uwazasz, ze wszyscy powini zyc tak jak ty.
    • gaskama Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 12:21
      Nie wiem, co mam napisać. Jestem zaskoczona tym postem. Współczuję. Ale chyba ty nie oczekujesz współczucia, bo rozumiem, że taki styl życia ci odpowiada, taki wybrałaś. Wszystko razem zebrane do kupy brzmi dla mnie dość koszmarnie (seriale, sklepy, internet, gó...ane jedzenie, burdel w domu, lenistwo). Takie nagromadzenie trąci patologią.
    • ksionzka Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 12:23
      Jest taka moda na bycie inteligentnym i obytym a to wymaga zajmowania się tylko ambitnymi rzeczami.
      Ja osobiście czytam romanse i oczywiście nawet osoby nie czytające W OGÓLE uważają, ze lepiej nie czytać wcale niż czytać coś takiego. Mam to gdzieś bo nie uważam się za głupią, nikt mi nie będzie mówił co mam ubóstwiać, co ma mi sprawiać przyjemność a co mam omijać szerokim łukiem jak laska na diecie.
      - Mam ochotę na kremówkę w Wadowicach ale dieta...

W moim domu książki zajmują dwie półki:
      Jedna półka to historyczne romanse (na odmóżdżenie)
      Druga półka to ambitniejsza literatura po która też sięgam. Nie leży na pokaz.

Obejrzałam kiedyś film z koleżanka. Podobał jej się. Pół roku później wyparła się tego..zapewne przeczytała recenzje ;P. Nie kupuje WŁASNIE takiego zachowania.
    • jktasp Re: Co ci ludzie tacy pretensjonalni? 15.03.13, 12:28
      Też to zauważyłam, ludzie nie są sobą, wstydzą się. Np ja lubię prostą polską kuchnię, jedna moja koleżanka jak sie okazało też, ale opowiada jakie to włoskie, chińskie czy inne frykasy przyrządza. Okazało sie być to kłamstwem, nie trawię takich osób
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka