Dodaj do ulubionych

PŁYTKA sofa poszukiwana!!!

05.05.13, 15:09
Dziewczyny, Wy wiecie wszystko wink
Pilnie szukam sofy 3-os jak najpłytszej - mam wnękę głęboką na 70 cm, obok niej 50 cm przejście do kuchni (tuż obok stoi zaraz stół). Sofa moze mieć max 86 cm głębokości(tak myślę).
Wszystkie oglądane przez nas sofy mają głębokość co najmniej 96 cm, to dla nas za dużo sad

Bardzo Was proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • memphis90 Re: PŁYTKA sofa poszukiwana!!! 05.05.13, 17:08
      A może szezlong czyli leżanka plus poduchy za plecy? Coś takiego jak poniżej (niekonieczne w rattaniewink ) Są modele bardziej tradycyjne i nowoczesne, co Wam pasuje.
      alejka.pl/szezlong-roma-2026.html
      • kostruszka Re: PŁYTKA sofa poszukiwana!!! 05.05.13, 17:14
        Świetny ten szezlong, ale niestety to nie to sad
        W tym miejscu musi być "coś" do siedzenia, by kilka osób mogło oglądać tv naprzeciwko.

Jestem załamana poszukiwaniami. Myślałam, ze bez problemu znajdę sofę z siedziskiem do 85 cm (z cienkim zapleckiem), a tu figa z makiem sad
        • memphis90 Re: PŁYTKA sofa poszukiwana!!! 05.05.13, 17:18
          A może nieśmiertelna ikea?
          www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S29886018/ - 82cm
          www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40098387/ -78cm
          • kostruszka Re: PŁYTKA sofa poszukiwana!!! 05.05.13, 17:30
            Dzięki smile

Ta pierwsza fajna, muszę się jej przyjrzeć w sklepie, Klobo niestety zbyt malutka - wnęka ma szerokość ok. 240 cm i muszę kupic sofę, która ma co najmniej 2 m szerokości, bo inaczej by to "dziwnie" wyglądało.

• na_pustyni Re: PŁYTKA sofa poszukiwana!!! 05.05.13, 17:34
              odradzam te najtansze z ikei - zapadnie Ci sie w trymiga
            • aqua48 Re: PŁYTKA sofa poszukiwana!!! 05.05.13, 17:36
              kostruszka napisała:

> Ta pierwsza fajna, muszę się jej przyjrzeć w sklepie, Klobo niestety zbyt malut
              > ka - wnęka ma szerokość ok. 240 cm i muszę kupic sofę, która ma co najmniej 2 m
              > szerokości, bo inaczej by to "dziwnie" wyglądało.

Jeśli z obu stron krótszej sofy postawisz stoliczki nie będzie to dziwnie wyglądało, a może być całkiem wygodnie odstawiać na nie kawę, czy talerzyk z ciastkami smile.
              >
              >
              • kostruszka Re: PŁYTKA sofa poszukiwana!!! 05.05.13, 18:08
                Aqua, ogólnie masz rację z tymi stoliczkami - to praktyczne rozwiązanie i może fajnie wyglądać, ale trochę mi szkoda na nie miejsca w sytuacji, gdy dwie osoby musiałaby siedzeć na podlodze, patrząc na tv.

Znalazłam modalto l'impulse - bardzo nam się podoba (te wysokie zagłówki idą won) i długość ma odpowiednią, ale głębokość aż na 92 cmsad

www.modalto.pl/collection/modern/impulso
                • aurita Re: PŁYTKA sofa poszukiwana!!! 05.05.13, 18:39
                  To impulse bardzo fajne, ale to jest rozkladane, dlatego takie glebokie, a nie myslalas aby cos "uszyc" na wymiar? My mamy kanape na wymiar (byly 3 dlugosci, 3 glebokosci i nozki do wyboru) i nie byla super droga (na szczescie bo kot ja bardzo lubi....)
                  • kostruszka Re: PŁYTKA sofa poszukiwana!!! 05.05.13, 18:47
                    Niestety, w modalto nawet modele nierozkładane są b. głębokie - np. duran (śliczna) jeszcze jest głębsza o kilka cm.

W którymś momencie przeszło mi przez myśl, by dać sofę do zrobienia na wymiar, ale nie wiem, do kogo się zwrócić - stolarza? To chyba sama "skrzynia", resztę robi tapicer osobno?
                    Mieszkam w Krakowie, może ktoś ma namiary na sprawdzoną firmę robiąca meble tapicerowane na wymiar?
                    Nie rezygnuję jednak z szukania "gotowca" wink
                    • kostruszka Re: PŁYTKA sofa poszukiwana!!! 05.05.13, 22:00
                      hoooop
    • pibelle Re: PŁYTKA sofa poszukiwana!!! 06.05.13, 01:49
      89

www.meblepegaz.pl/?552,pl_kanapa-cindy
      • pibelle Re: PŁYTKA sofa poszukiwana!!! 06.05.13, 01:50
        o prosze

www.meblepegaz.pl/?28,pl_kanapa-malaga
        • pibelle Re: PŁYTKA sofa poszukiwana!!! 06.05.13, 01:52
          i jeszcze taka jakaś
          www.meblepegaz.pl/?31,pl_kanapa-maja
          • pibelle Re: PŁYTKA sofa poszukiwana!!! 06.05.13, 01:54
            modo4u.pl/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=2&category_id=2&flypage=shop.flypage&manufacturer_id=1&page=shop.product_details&product_id=1650

w ogóle to wpisz w google dokładnie to co chcesz czyli sofa głębokość 86 albo 85 i pójdzie, bo sporo wyników jest
            • kostruszka Re: PŁYTKA sofa poszukiwana!!! 06.05.13, 10:22
              Bardzo Ci dziękuję smile
              Nie wiem, dlaczego mi te sofy nie wyskakiwały... widocznie mało kumata jestem wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka