Dodaj do ulubionych

Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie stoicie?

11.05.13, 13:49
Magda Gessler w sporze z hotelem

Z jednej strony powszechnie wiadomo, że wspomniana pani osobą porywczą jest (na ile pod publiczkę, a na ile w rzeczywistości - tego dla odmiany nie wiadomo).

Z drugiej strony, gdyby mnie zakwaterowali w apartamencie czterogwiazdkowego hotelu, a na drugi dzień kazali się z niego wynosić z jakiegokolwiek powodu z ich strony - nie wiem, co bym zrobiła...

A więc wink:
po czyjej stronie się opowiadacie?
Obserwuj wątek
    • jowita771 Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 14:10
      Pani chyba się wydaje, że jest diabli wiedzą kim. Brakuje jeszcze focha, że to oni jej nie zapłacili, że łaskawie zechciała się tam zatrzymać.
      • zuzann-a Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 14:14
        Zgadzam się z Tobą, wyjątkowo antypatyczna osoba, mająca bardzo wysokie mniemanie o sobie.
    • lauren6 Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 14:29
      Na początku sobie pomyślałam, że znowu wykreowanej przez tefałen gwiazdce sodówka strzeliła do głowy. Ale po przeczytaniu artykułu stoję po stronie Gesslerowej.
    • pinkdot Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 14:59
      Sama nie miałabym jaj, żeby zrobić tak jak Gesslerowa, ale uważam, że miała rację. Hotel powinien się był pokajać za swój błąd.
    • kuzynzchicago12 Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 15:00
      Tu w ogóle nie ma znaczenia jaką osobą jest Gessler. Na takich klientach hotele tej rangi zarabiają i klienci mają prawo wymagać wyższych standardów niż na polu namiotowym. Tu hotel zawalił a dodatkowo wyciągnął sprawę publicznie zamiast załatwić to polubownie. Wejdźcie na jakiekolwiek forum turystyczne i zobaczcie jakie ludzie mają pretensje i oczekiwania wobec ośrodków czy pensjonatów no ale to jest ok, nie?
    • maggorlo Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 15:10
      Może i byłabym przekonana o niewinności p.Gessler gdyby to był pierwszy hotel, z którego wyjechała bez płacenia.
      • imasumak Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 15:48
        Owszem, najczęściej wyjeżdża bez zapłacenia gotówką czy kartą, bo płaci na podstawie faktury przelewem. Obsługa hotelu wiedziała, że tak ma wyglądać płatność, a teraz robią cyrk.
        • amoreska Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 15:51
          Ja byłam przekonana, że na sposób dokonania płatności muszą zgodzić się obie strony. Tu chyba jedna ze stron (hotel) nie zgadzała się na późniejszą płatność przelewem na podstawie faktury.
        • maggorlo Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 15:54
          Możliwe,że zazwyczaj tak jest. Ja poznałam historię właścicieli jednego hotelu, w którym p. Gessler była dość dawno, nie zapłaciła ani gotówką ani w żaden inny sposób do dziś. To jest fakt. Być może doszło do tego w wyniku nieporozumienia, a być może przez nonszalancję. Tego już ocenić nie potrafię ani nie chcę. Jednak faktem też jest, że wspomniani przeze mnie właściciele hotelu maja więcej klasy niż ci z artykułu wink
          • mamaemmy Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 17:12
            maggorlo napisała:

> Możliwe,że zazwyczaj tak jest. Ja poznałam historię właścicieli jednego hotelu,
            > w którym p. Gessler była dość dawno, nie zapłaciła ani gotówką ani w żaden inn
            > y sposób do dziś. To jest fakt. Być może doszło do tego w wyniku nieporozumieni
            > a, a być może przez nonszalancję.

Ciekawe czy myslimy o tym samym hotelu?
            Czy w tym "Twoim" też personel ma ZAKAZ obslugiwania pani Magdy?
            • maggorlo Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 17:22
              Nie mam wiedzy na ten temat wink
        • amoreska Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 15:57
          Obsługa wiedziała o sposobie płatności? Gdzie to napisano w artykule?
          • guderianka Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 16:03
            Klasy ?
            Nie popuściłabym w takim wypadku. Złodziej to złodziej-czy nazywa się MG czy inaczej. Powinni walczyć o swoje.
          • imasumak Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 16:15
            To przeczytaj jeszcze raz.
            • amoreska Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 16:22
              " Mój menadżer podał wszystkie dane potrzebne do faktury, zawsze rozliczaliśmy się w ten sposób w innych hotelach i nie było takich kłopotów."

Chodzi ci o te słowa? W sumie można to zrozumieć dwojako, jednoznacznej zgody co do płatności przelewem raczej tu nie zauważam...
              • imasumak Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 18:32
                Przy odrobinie dobrej woli właściciel doszedłby do wniosku, że było to najwyzej nieporozumienie. Jak widać dobrej woli zabrakło
            • guderianka Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 16:22
              dziękuję
              przeczytałam
              • imasumak Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 18:32
                Spoko, to wprawdzie było nie do Ciebie, ale miło z Twojej strony big_grin
                • guderianka Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 19:34
                  smile niestety mimo wieku wciąż za szybko mówię/piszę wink
    • kosheen4 Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 15:12
      cztewrech gwiazdek nie dostaje się za nic, trzeba spełnić określone standardy. w hotelu zawalili na całej linii. 3,5k za 3 noce a afery rodem z domu wczasowego, plus obsługa bezczelnie twierdzi że nie ma room service i nie prasują uncertain
      wiedźma ma rację smile
      • mdro Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 15:35
        Dolina Charlotty nie ma ani czterech, ani w ogóle zadnych gwiazdek, bo formalnie nie jest hotelem wink (choć na booking.com twierdzą, że mają obsługę pokojów).
        • kosheen4 Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 15:40
          mdro napisała:

> Dolina Charlotty nie ma ani czterech, ani w ogóle zadnych gwiazdek, bo formalni
          > e nie jest hotelem wink (choć na booking.com twierdzą, że mają obsługę pokojów).
          >

aha, to nie wiedziałam
          tak czy inaczej, branża jest w mojej opinii specyficzna, a pracownicy hotelu to coś w rodzaju mężów zaufania - podstawą powinna być dyskrecja oraz szeroko pojęte ukierunkowanie na klienta.
    • jadis76 Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 15:35
      niestety menadżer hotelu się skompromitował
      nie stoję po stronie P. Gessler, bo racja zawsze jest gdzieś pośrodku
      ale opowiadanie o klientach i publiczne ich krytykowanie (zwłaszcza, że z tego co zrozumiałam zapłaciła za ten pobyt, a brak chęci zapłaty jest raczej domniemaniem) jest żenujące jeśli się jest właścicielem hotelu/restauracji
      takie sprawy załatwia się polubownie a nie w ten sposób
    • guderianka Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 15:41
      Z doświadczenia-nie ufam mediom. Zawsze jest pokazany obraz z jednej strony, trudno więc powiedzieć kto miał rację.
      M. Gessler to osoba światowa-naprawdę światowa, kobieta która zjeździła kontynenty i ma porównanie, wie czego może się spodziewać po 4 gwiazdach, potrafi odróżnić dobre wino od złego, ma wysoko ustawioną poprzeczkę-i słusznie. Ja -człowiek mało podróżujący i szara Kowalska pewnie bylabym zadowolona z pobytu-ale ja nie mam porównania wink
      Z drugiej strony to co jest napisane o zachowaniu MG też daje do myślenia-ciekawe ile w tym prawdy.
      • kosheen4 Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 15:46
        guderianka napisała:

> M. Gessler to osoba światowa-naprawdę światowa

paradoksalnie, strzela czasem okrutne babole w swojej dziedzinie, upierając się np że makaronu spaghetti nie wolno przed podaniem mieszać z sosem, a potem jedząc rzeczony makaron z pomocą widelca i łyżki...
        • guderianka Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 15:48
          Ja nie wiem czy to babol czy nie. Nie znam się. Nie wiem czy istnieją w ogóle jakieś wytyczne co do sposobu podania wink

światowa w sensie-zwiedziła cały świat, mase hoteli, pensjonatów, ludzkich zachowań i traktowań-ma do czego porównać
          • kosheen4 Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 15:51
            guderianka napisała:

> światowa w sensie-zwiedziła cały świat, mase hoteli, pensjonatów, ludzkich zach
            > owań i traktowań-ma do czego porównać

to bez wątpienia.
            • guderianka Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 15:54
              p.s. i caly czas jak Cię czytam widzę Cię w górach w różu wink
              • bbuziaczekk Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 16:07
                Czytajac to co pisze to moge jedynie stwierdzic ze pewnie prawda jest po srodku.
                Ale czytajac to co ostatnio sie pisze o Geelerowej to moze bylabym po stronie hotelu.
                • bbuziaczekk Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 16:08
                  Gesslerowej mialo byc smile
        • marghe_72 Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 12.05.13, 23:24
          kosheen4 napisała:

>
          > paradoksalnie, strzela czasem okrutne babole w swojej dziedzinie, upierając się
          > np że makaronu spaghetti nie wolno przed podaniem mieszać z sosem, a potem jed
          > ząc rzeczony makaron z pomocą widelca i łyżki...
          >

z ust mi wyjęłaś big_grin
          A to jeden z bardzo wielu błędów, które ta pani popełnia..

Nie stoję po niczyjej stronie bo nie wiem jak było NAPRAWDĘ. Napisać można wszystko..
        • mnb0 Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 16.05.13, 09:31
          > np że makaronu spaghetti nie wolno przed podaniem mieszać z sosem, a potem jed
          > ząc rzeczony makaron z pomocą widelca i łyżki...
          A co w tym dziwnego? Czyz nie tak wlasnie je sie spaghetti?
      • cersei8 Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 13.05.13, 13:22
        Mysle, ze nawet szara Kowalska - ale nie ta z gatunku; przepraszam, ze zyje - bylaby niezle wsciekla gdyby podczas 3 dniowego pobytu byla zmuszona dwa!!! razy zmienic pokoj.
        Naprawde maja taki kiepski system rezerwacji? To juz nawet w domu wczasowym pani Krysia wie ktory pokoj i na ile jest zarezerwowany.
        W dodatku twierdza, ze dali jej piekny apartament, ok, ale z racji usytuowania moze sie on nagrzewac do niebotycznych temperatur, takze ten brak klimatyzacji naprawde MOZE byc dla kogos problem niezaleznie od jego walorow estetycznych.
        I argument, ze bedzie tam zamieszkiwal pan Santana jest raczej smieszny bo mysle, ze jednak zapewnia mu odpowiednia temperature albo szybko straca klienta.
        Cena 3,5 tysiaca za to jest troche z kosmosu...

Pani Gessler i jej zachowanie to inna kwestia, sa mocno specyficzne, to fakt.
        Ale taki los osob pracujacych w uslugach i nic, absolutnie nic nie uprawnia do obsmarowywania gosci w mediach.
        Sama pracowalam po studiach jako tlumaczka i czesto bylam swiadkiem akcji po ktorych i szczeka i cycki razem opadaja (i to w wykonaniu osob przy ktorych pani MG to pikus), ale dyskrecja obowiazywala zawsze.

guderianka napisała:

> Z doświadczenia-nie ufam mediom. Zawsze jest pokazany obraz z jednej strony, tr
        > udno więc powiedzieć kto miał rację.
        > M. Gessler to osoba światowa-naprawdę światowa, kobieta która zjeździła kontyne
        > nty i ma porównanie, wie czego może się spodziewać po 4 gwiazdach, potrafi odró
        > żnić dobre wino od złego, ma wysoko ustawioną poprzeczkę-i słusznie. Ja -człowi
        > ek mało podróżujący i szara Kowalska pewnie bylabym zadowolona z pobytu-ale ja
        > nie mam porównania wink
        > Z drugiej strony to co jest napisane o zachowaniu MG też daje do myślenia-cieka
        > we ile w tym prawdy.
    • podkocem Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 16:17
      Kazali sie wynosic do lepszego apartamentu.

generalnie babska nie lubie wiec popwieram hotel smile
    • kol.3 Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 16:35
      Ona jest z t y c h Gesslerów niepłacących długów? Wg mnie chciała zadziałać na sępa, a nuż się uda.
      Uważam ze jest antypatyczna i gruboskórna i nie mam cienia zaufania do jej opinii, tym bardziej że jej własne knajpy mają mierną opinię.
      • lucadimontezemolo Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 17:46
        kol.3 napisała:

> Ona jest z t y c h Gesslerów niepłacących długów?

Była żoną Piotra Gesslera, który jest bratem niepłacącego Adama.
      • imasumak Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 18:35
        Urocze. To, że w rodzinie jej byłego męża jest jeden oszust, oznacza że ona również?
        • kol.3 Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 19:33
          Jakbyś przeczytała uważniej wszystkie wpisy to byś doczytała wpis pewnej forumki, że pani potrafi za hotel nie zapłacić, obiecując płatność przelewem i nie wykonując go.
          • imasumak Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 19:43
            Doczytałam, ale mam prawo chyba nie dawać wiary wszystkiemu?
            • setia Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 22:47
              co gorsza ja też znam właściciela hotelu, u którego nie zapałcila za pobyt, ale nie zrobiono z tego afery. ciekawe czy to ten sam hotel, czy było ich tak wiele ?!?
              • imasumak Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 12.05.13, 12:35
                Tak, oczywiście. Jak nie zapłaciła, to trzeba było wysłać ponaglenie i zaraz by zostało zapłacone najprawdopodobniej. Afery nie robią ale ploty rozsiewają, zamiast po prostu upomnieć się o swoje.
                • setia Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 12.05.13, 19:42
                  zastanów się co Ty piszesz; gdzie wysłać? znasz adres Geslerowej, to podaj, chetnie przekażę.
                  kobieta wchodzi do restauracji, zamawia co chce i wychodzi nie płacąc rachunku- mają ja ścigać, czy co? szczyt bezczelności, żeby osoba publicznie znana zachowywała się jak zwykła złodziejka.
                  • imasumak Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 12.05.13, 19:47
                    To Ty si.ę zastanów co piszesz? Napisałaś o hotelu, gdzie podaje się dane osobowe, ponadto w przypadku jak wyżej opisanej dane firmy do faktury z odroczonym terminem. A teraz piszesz o restauracji. To więc jak było w końcu?
                    • setia Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 12.05.13, 19:59
                      ok, w tym hotelu pani akurat korzystała tylko z restauracji.
    • iin-ess Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 17:51
      Nie chciało mi się czytać tego do końca. Geslerowej już się całkiem popieprzyło w głowie.
      • wioskowy_glupek Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 18:31
        Skąd wiesz skoro nie doczytałaś ?
        Generalnie klient nasz pan, a ten hotel nie jest zdaje się motelem u Zdzicha w Koziej Wólce, tylko przybytkiem który na takich gościach jak Gesslerowa zarabia i na różne fochy powinien być przygotowany.
        Niestety jedna i druga strona się nie popisała ale to manager pokazał się jako nieprofesjonalista i zaszkodził marce hotelu.
        • iin-ess Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 13.05.13, 15:46
          wioskowy_glupek napisała:

> Skąd wiesz skoro nie doczytałaś ?

Doczytałam do najważniejszego. Oba punkty widzenia.
    • imasumak Uważam, że obie strony nerwy poniosły 11.05.13, 18:39
      A że sprawa została podana do wiadomości publicznej, to chyba pomysł na darmową reklamę dla hotelu. wink
      • amoreska Re: Uważam, że obie strony nerwy poniosły 11.05.13, 18:41
        Albo na antyreklamę wink
        • imasumak Re: Uważam, że obie strony nerwy poniosły 11.05.13, 19:42
          No ale to hotel poleciał z tym do mediów wink
          Zresztą wiesz - nie ważne dobrze czy źle, ważne żeby mówili wink
    • ashraf Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 19:23
      Jako były hotelarz muszę stanąć po stronie Gesslerowej. Jako manager ds. marketingu miałam często do czynienia z gośćmi z tzw. wyższej półki i doskonale wiem jacy potrafią być chamscy i bezczelni, roszczeniowi i zadufani w sobie, ale... to nie usprawiedliwia w żaden sposób braku profesjonalizmu obsługi hotelu (w tym szczególnie kierownictwa). Za wpadkę należy się rabat i rzeczywiście powinno się go negocjować z klientem, a nie stawiać go przed faktem dokonanym. W dobrej klasy hotelu VIP w ogóle nie zapłaciłby za taki pobyt. Na jaki koszt naraziłoby to hotel?? 100, max. 150 zł za dobę. Dobry wizerunek hotelu jest warty znacznie więcej. A już opowiadanie w mediach (!) o konflikcie z gościem to skandal! Gdzie się podziała dyskrecja i dobre maniery? I jeszcze to opowiadanie o śniadaniu do łóżka i prasowaniu... kaman, wiem, że to nie jest skategoryzowany obiekt, ale chyba pretendują do jakiegoś poziomu? Najwyraźniej zabrakło go obsłudze - zatrzymali się na pensjonacie Słoneczko w latach 70 uncertain
      • mozambique Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 19:37
        skoro dobrej klasy hotel to nie 100 czy 150zeta za dobe ale przynajmniej 5 razy więcej

mowisz ze e ze VIP nie zpalcilby ? czyli tzw zwyklego klienta to mozna oszukiwac i dymac równo we wszystkie strony
        • ashraf Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 19:52
          Mówimy o koszcie dla hotelu (czyli np. koszt sprzątania, czysty food cost śniadania, bez marży). A co do zwykłych ludzi, to tak, vipy są uprzywilejowane, bo hotel to firma i bardziej zależy im na sympatii osób opiniotwórczych.
          • gazeta_mi_placi Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 20:30
            Przykre w sumie, nikt nie lubi być klientem drugiej kategorii.
            A wiele osób czyta opinie (na przykład na forach) zwykłych klientów, a nie bazuje na opinii Pani/Pana z telewizji.
            • ashraf Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 20:38
              Nie ja ustalam reguly rzadzace biznesem. W znanym domu mody Kowalska musi zaplacic za suknie pelna cene, a gwiazda bedzie wrecz proszona o zalozenie jej za darmo. Oczywiscie hotel musi trzymac poziom wobec wszystkich gosci (slusznie zwrocilas uwage na opinie na portalach), co obejmuje m.in. nienaganne zachowanie i dyskrecje, ale vipy moga liczyc na dodatkowe przywileje.
        • znowu.to.samo Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 19:52
          Zdecydowanie hotel dał plamę. Zwłaszcza że to nie jest jakaś buda tylko wielogwiazdkowy luksusuowy hotel, więc gość za ten poziom płaci i wymaga. Ja też w takich okolicznościach bym kleła, gdyby nagle kazano mi sie wynosić i to do apartamentu zajętego przez jakąś parę (!)
          Gesslerowa nieraz przesadza ale tu rozumiem jej słuszne oburzenie
      • arwena_11 Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 20:25
        Nie wiem w jakich hotelach pracowałaś, ale tu mowa o 3500 zł i to po rabacie
        • ashraf Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 20:34
          Kolejna, ktora nie odroznia ceny za nocleg od kosztow. Rozumiem, ze nie kazda jest po ekonomii, ale pojecie marzy to nie jest jakas wielka filozofia. Do twojej wiadomosci: pracowalam w jednym z lepszych czterogwiazdkowych hoteli, gdzie apartament czasami byl sprzedawany za 2000 zl za noc, czasami za 500, a czasami oferowany wybranym gosciom za darmo. I naprawde koszt kilku nocy jest niczym w porownaniu do kosztu utraconej renomy.
          • guderianka ashraf 11.05.13, 21:46
            ashraf-a tak z ciekawości
            rozumiem, że VIP może wydalać pod siebie, obrażać, uwłaczać a kierownictwo ma za zadanie trzymać klase wszystko wyciszać, nie rozgłaszać broń cię boże jaki cham i prostak z tego vipa i pozwalać mu gościć się za free ?
            • ashraf Re: ashraf 11.05.13, 21:59
              W bardzo dużym uproszczeniu często tak. Nagłaśnianie takich spraw baaardzo rzadko kończy się dobrze dla hotelu - nie tylko ze względu na opinię "robiących burzę w szklance wody", ale także przez ryzyko utraty innych potencjalnych gości - vipów, którzy będą się bali niedyskrecji obsługi. Nikt nie chciałby o sobie przeczytać na pudelku, że np. obijał się o ściany z pijaństwa i rzygał na dywan.
              Ale, co ciekawe, reguła "zamknij uszy, oczy i zaciśnij zęby" dotyczy nie tylko vipów, ale np. w Krakowie także młodzieżowych grup turystycznych z Izraela. Nie przypadkiem sale, w których grupy spożywają posiłki i segmenty przydzielonych im pokoi często co sezon przechodzą generalny remont. O innych ekscesach nie wspominam uncertain
              • guderianka Re: ashraf 12.05.13, 08:19
                Straszne
                Ja rozumiem etyke zawodową ale fakt, że ja za wybrzydzanie zostałabym wywalona a vip -miałby wyciszane ekscesy-powala mnie na kolana uncertain Kasa rządzi
                • ashraf Re: ashraf 12.05.13, 12:22
                  Myślę, że nie tylko w Polsce tak jest. Tylko hotele o znanej w skali kraju/świata, bardzo silnej marce, takie, do których zawsze będą przyjeżdżać tłumy, mogą sobie pozwolić na wyrzucenie vipa. W takim Krakowie konkurencja hotelowa jest tak silna, że hotelarze zrobią wszystko, żeby zatrzymać gości.
              • duzeq Re: ashraf 12.05.13, 19:48
                > Ale, co ciekawe, reguła "zamknij uszy, oczy i zaciśnij zęby" dotyczy nie tylko
                > vipów, ale np. w Krakowie także młodzieżowych grup turystycznych z Izraela.

Ooo, to samo mi przeszlo przez glowe wink.
                Znam jedno miejsce, ktore podejmowalo roznych vipow, celebrytow etc. Ze znanych nazwisk mogliby sobie tapete zrobic. I tam obsluga miala tzw. vipowski zeszyt, w ktorym stalo jak byk kto placi, kto nie placi, kto jest w stanie zrobic mega afere po ZJEDZONEJ kolacji i oceanie wodki, ze wszystko bylo niejadalne i niepijalne, kogo trzeba pilnowac, bo wyjdzie i 5 sekund pozniej dostanie amnezji, ze w ogole byl i cos jadl. To, co obsluga tam widziala i slyszala mogloby zadowolic wiekszosc brukowcow i pudelkow. Niemniej niepisana zasada bylo zachowanie absolutnej dyskrecji.

Wierze zatem, ze MG mogla sobie cos tam w glowie uroic, ze jednak nie zaplaci, a sprawe zalatwi barterem. Nie podoba mi sie jednak tego typu naglasnianie sprawy.
    • krejzimama Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 19:59
      Nie interesuje mnie kto miał rację. Ciesze się, że ktoś utarł jej nosa.
    • amoreska Rzeczony hotel "Dolina Charlotty" wygląda tak: 11.05.13, 20:11
      www.plotek.pl/plotek/56,78649,13890642,To_z_tego_hotelu_Gessler_chciala_wyjechac_bez_placenia_.html#BoxPlotekMT
      Chociaż, szczerze mówiąc, to bardziej podobał mi się wystrój "zwykłego" pokoju od wystroju apartamentu królewskiego.
    • kowalka33 Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 20:29
      To może ja się wypowiem, mieszkam pare km od doliny charlotty, od rana w całym Słupsku huczy od plotek a regionalne fora wariują. W skrócie pani magda balowała w hotelu 4 dni. Wszystko jej sie podobało, obsługa skakała wokół niej na paluszkach. Zaproponowała zarzadcy hotelu usługę barterową, mianowicie ona i jej menager nie płacą nic ( a korzystali bardzo obficie z baru, zajadali się kolacjami rybnymi , konsumowali sniadania do łózka) w zamian za rekomendację hotelu w nowo powstającej książce pani Gessler. Zarzadca nie zgodził się no i się zaczęło, wszystko co przedtem było super było zaraz okropne, niejadalne, gó..niane. Łącznie z obsługą , bo ludzie dla pani G. to tez kretyni, prostaki , buce. Nawyzywała ich od różnych, wieczorem zamierzała czmychnąć z hotelu, po prostu spakowała rano bagaże i wieczorem taksówka miała je zabrać. Hotel nie miał zadnej umowy z producentem programu dotyczącącym płatności , nic do wystawienia fv. Ona była tam prywatnie po prostu, tam nocowała tylko ona i jej menager. Ekipa spała w innym hotelu. Hotel po prostu przyjął ją jak gościa , dlatego też wynikły hocki, klocki z jej pokojem. A uprzedzając mimo nagłego przyjazdu i zamiany hotel chciał jej kłopot zrekompensować i udzilelił rabatu 30%
      • berdanka Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 15.05.13, 13:59
        A tutaj jeszcze troszkę
        demotywatory.pl/4129019/--Gessler--Co--Wez-Snickersa--Dlaczego--Bo-jak-jestes-glodna-to-strasznie-gwiazdorzysz
    • koronka2012 Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 21:42
      Hotel jak hotel, różne sytuacje się zdarzają, ale człowiek z klasą inaczej się zachowuje. Jak jej nie odpowiadala obsługa, to trzeba było od razu zareagować, i np. przenieść się gdzie indziej, skoro to były za niskie progi dla takiej sławy.

3,5 tysia za 3 doby pobytu? pani sobie nie żałowała, mimo fatalnej kuchnitongue_out

MG jest znana z niepłacenia rachunków i - jakby to ująć - wymuszeń biznesowych (w formie niebywałych rabatów, szkoda że dopiero PO usłudze, jak ktoś dochodzi swoich roszczeń), a że mieni się gwiazdą światowego formatu, i ma wybujałe ego to widać na kilometr w każdym odcinku.
      • sandra1301 Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 21:48
        powiem krótko: trafił swój na swego, zarówno Gessler jak iWawrowski słyną z chamstwa, ponizania personelu i parcia na szkło. To samo można powiedzieć o trzeciej osobie "dramatu" czyli o prezydencie Kobylińskim. Dobrana parka, nie ma co. Każdy ma za pazurami!
        • czar_bajry Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 11.05.13, 22:38
          j.w

ponadto Gessler słynie z tego iż ma pełno długów...
          • imasumak Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 12.05.13, 12:39
            Pełno długów ma Adam Gessler, nie ona.
            • koronka2012 Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 12.05.13, 12:55
              Mam trochę inną definicję uczciwości.

ona też ma bardzo dużo za uszami, w zupełnie innej formie. Chyba ze ktoś za normę uważa sytuacje z szantażem że ktoś łaskawie zapłaci za coś, co zostało zlecone pod warunkiem, że usługodawca zrobi za darmo jeszcze masę innych rzeczy.
              • imasumak Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 12.05.13, 14:56
                Ploty, ploty i jeszcze raz ploty. No chyba że masz wiarygodne źródło.
                • koronka2012 Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 12.05.13, 22:52
                  masumak napisała:

> Ploty, ploty i jeszcze raz ploty. No chyba że masz wiarygodne źródło.

Mam. Ona naprawdę uważa, że jak ktoś wykona jej usługę, to w zasadzie dużym nietaktem jest oczekiwanie że dostanie za to kasę, niemal powinien jej dopłacać, bo "sobie reklamę robi".

Zresztą to, co jest w wywiadzie z recepcjonistką, to dokładnie styl o którym mówię, dlatego wierzę hotelarzowi, bo tego typu historii się nasluchałam, i chodziło o znacznie większe kwoty. Nie zapłacę, ale wspomnę słówko. To naturalnie jest dopuszczalne w negocjacjach - ale PRZED, a nie PO usłudze.
                  • imasumak Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 13.05.13, 15:51
                    To podaj to źródło. Gadać, że się ma, to każdy potrafi.
      • kol.3 Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 12.05.13, 08:47
        Bardzo słusznie zauważylaś, kuchnia fatalna, ale jadla, ąż jej się uszy trzęsły.
    • kodam3 Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 12.05.13, 12:47
      poprzewracało się "gwiazdom" w głowie
      że też ta kobieta nie ma wstydu i klasy
    • thorgalla Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 12.05.13, 13:00
      Zachowywała się, jakby była Elizabeth Taylor u szczytu sławy - komentuje Wawrowski. - A to nie jest tak, ze możesz przyjechać pod Słupsk i pomiatać ludźmi, bo jesteś wielki celebryta z Warszawy.

Babsko,które zachowuje się jakby była cesarzową.
    • yoko0202 zdecydowanie M. Gessler 12.05.13, 14:11
      przynajmniej na podstawie tego, co jest opisane w gazetach
      jeżeli takie były fakty, to pan hotelarz powinien chyba się przekwalifikować
      pomyłka typu "ups, ten pokój był dla kogoś innego, to niech pani idzie do tamtego" może się zdarzyć w miejscu, gdzie doba kosztuje 120 zł ze śniadaniem za dwójkę, ale tam gdzie rachunek sięga tysięcy - nie ma prawa nic takiego się wydarzyć.
      przeniesienie gościa do pokoju bez klimy, a następnie twierdzenie na łamach gazety, że bez przesady, to nic takiego - to jest osiągnięcie dna
      W ogóle dyskutowanie przez pana menadżera w tej sprawie w mediach - to jest nie tylko osiągnięcie dna ale i rozpoczęcie dalszych wykopalisk o rozmiarach krateru na marsie.
      Osobiście, M. Gessler irytuje mnie jak mało kto i z zasady nie oglądam jej programów, ale trudno tu odmówić jej racji.
    • amoreska Recepcjonistka "nie przestraszyła się M. Gessler" 12.05.13, 14:24
      czyli
      ciąg dalszy afery hotelowej wink
      • edwina2111 Re: Recepcjonistka "nie przestraszyła się M. Gess 12.05.13, 15:24
        Nic dziwnego, że wyniki sondy wyszły jak wyszły, skoro odpowiedzi do zaznaczenia są (przynajmniej w moim odczuciu) są celowo sformułowane i zmanipulowane tak, żeby osiągnąć oczekiwany wynik:

Z kim się solidaryzujesz?
        I odpowiedz: z Magdą Gessler, bo ludzi tuzinkowych nie można traktować jak zwykłych klientów (pomijam to, że chyba powinno być ludzi nietuzinkowych...), to nie mogło wyjść inaczej w naszym kraju, gdzie ludzie wystający choć odrobinę poza szarą przeciętność są tępieni. Nie lubi się bogatych za bogactwo, ludzi sukcesu za sukces, ludzi utalentowanych za ich talent, nieprzeciętnych za nieprzeciętność, każdy kto do czegoś doszedł, to na pewno nakradł itd można by to ciągnąc dalej i dalej.

Gdyby to np. było sformułowane np. z Magdą Gessler, ponieważ potraktowaną ją mało profesjonalnie i poniżej oczekiwanych standardów za tę cenę w tej klasie hotelu... albo coś w tym stylu, myślę że odpowiedzi byłyby inne.

MG nie chodziło o jakieś wybitne traktowanie, tylko o potraktowanie zgodnie z oczekiwanym poziomem obsługi w takim hotelu. Trudno tu mówić o jakimkolwiek profesjonalizmie menadżera czy obsługi, bo dali plamę na całej linii. A publiczne komentarze menadżera po fakcie, odnoszące się do osoby gościa (obojętnie czy to MG czy Magda Kowalska) już wybitnie o tym świadczą.

• vi_san Re: Recepcjonistka "nie przestraszyła się M. Gess 12.05.13, 18:28
          Z początkiem twojej wypowiedzi całkowicie się zgadzam. Natomiast niestaty - MG NIE CHCIAŁA być "normalnie" potraktowana: hotel ze swej strony w ramach rekompensaty za niedogodność zmiany pokoju dał jej 30% zniżkę; mieszkała tam kilka dni i wszystko było w porządku, dopóki nie przyszło do płacenia rachunków. Bo pani MG w ramach "zapłaty" chciała by anulowano jej rachunek na około 3 500,- a w zamian ona opisze ich hotel pozytywnie w swoim przewodniku, który planuje wydać. Dopiero gdy hotel nie wyraził zgody na taką formę - doszło do scysji, awantur, dopiero wtedy okazało się, że jedzenie jest tam paskudne, pokoje poniżej krytyki a obsługa chamska...
      • imasumak Ten sodaż, to jakiś absurd: 12.05.13, 18:39
        Z kim się solidaryzujesz w tym sporze??

a. Magdą Gessler, bo ludzi tuzinkowych (????????????) nie można traktować jak zwykłych klientów
        b. Prezydentem Kobylińkskim, mówiąc że medadżer hotelu przyniósł wstyd Ziemi Słupskiej
        c. Menadżerem Wawrowskim, bo każdy musi płacić swoje rachunki
        d. Recepcjonistką Napiórkowską, że nie przestraszyła się sławy Magdy Gessler

Dla kogo to jest w ogóle pisane?

• amoreska Re: Ten sodaż, to jakiś absurd: 12.05.13, 18:54
          Fakt, pytania sformułowane od czapy.
    • bei Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 12.05.13, 15:51
      Faktury placi Tvn, nie sądzę, by pani Gesler az tak chciala przyoszczędzic ....
      • imasumak O, słuszna uwaga. 12.05.13, 18:40

• mamaemmy Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 12.05.13, 20:25
        bei napisała:

> Faktury placi Tvn

jesteś pewna ? smile
        • imasumak Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 12.05.13, 21:15
          Jeśli pobyt wiąże się z programem, to tak jest.
          • aneta-skarpeta Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 12.05.13, 21:20
            jak żyję to żadna nawet znana firma nie załatwia formy płatności "przelew" po fakcie. takie rzeczy ustala się przed, jeśli zależy nam na przelewie
          • mamaemmy Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 12.05.13, 21:29
            imasumak napisała:

> Jeśli pobyt wiąże się z programem, to tak jest.

Wiem,że to internet,nie jestem anonimowa,więc nie za bardzo mogę rzucać sobie firmami i nazwiskami smile,żeby udowodnic to co piszę...
            Ale nie jest tak,że gwiazda typu M.Gessler może sobie wybrać najdroższy hotel i będzie w nim spać i jeśc co będzie chciała smile a tvn zapłaci za każdy kaprys tongue_out To nie Ameryka .
            To nie jest J.Lo smile

Z drugiej strony-naprawdę myslisz,że ktoś domagałby się rabatu i robiłby z tego powodu cyrk-w momencie,gdy płaciłby za wszystko pracodawca ? big_grin
            • soczek_bez_gazu Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 13.05.13, 00:43
              mamaemmy napisała:

> Ale nie jest tak,że gwiazda typu M.Gessler może sobie wybrać najdroższy hotel
              > i będzie w nim spać i jeśc co będzie chciała smile a tvn zapłaci za każdy kaprys
              > tongue_out To nie Ameryka .

Serio kwota 3,5 czy nawet 4,5 koła to za dużo dla tefałenu na nocleg dla gwiazdy? W koncu Gesslerowa to dla nich kura znosząca złote jaja.

> Z drugiej strony-naprawdę myslisz,że ktoś domagałby się rabatu i robiłby z teg
              > o powodu cyrk-w momencie,gdy płaciłby za wszystko pracodawca ?

No taki zwykły szary człowiek to pewnie nie, ale Magda Gessler chyba właśnie z takich akcji żyje.
    • dziennik-niecodziennik Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 12.05.13, 17:17
      z tego co wiem - a słyszałam od osoby pracującej w tym hotelu, tyle ze nie obsługiwała bezpośrednio MG, a slyszała co się w pracy mówiło - MG chciała w ogole nie płacić, tylko zaproponowała ze ich zarekomenduje w swoich materiałach prasowych. Hotel sie na to nie zgodził, bo takiej rekomendacji po prostu nie potrzebuje. no i sie zaczęło.
      ale co tam ze strony hotelu bylo i czy cos bylo nie tak to nie wiem, bo nie mialam okazji dopytac. osobiscie sądzę jednak że jesli istotnie tak gościa przerzucali z pokoju do pokoju to sie należy jakis rabat czy jakies inne względy.
      • szpil1 Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 12.05.13, 19:00

dziennik-niecodziennik napisała:

> z tego co wiem - a słyszałam od osoby pracującej w tym hotelu, tyle ze nie obsł
        > ugiwała bezpośrednio MG, a slyszała co się w pracy mówiło - MG chciała w ogole
        > nie płacić, tylko zaproponowała ze ich zarekomenduje w swoich materiałach praso
        > wych. Hotel sie na to nie zgodził, bo takiej rekomendacji po prostu nie potrzeb
        > uje. no i sie zaczęło.
        > ale co tam ze strony hotelu bylo i czy cos bylo nie tak to nie wiem, bo nie mia
        > lam okazji dopytac. osobiscie sądzę jednak że jesli istotnie tak gościa przerzu
        > cali z pokoju do pokoju to sie należy jakis rabat czy jakies inne względy.

No, przecież rabat dostała - 1000 zł. A tu wywiad z panią recepcjonistką: Widziałam większe gwiazdy niż Magda Gessler.
        • aneta-skarpeta Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 12.05.13, 19:21
          po bardzo dlugim namyśle sympatyzuję z hotelem

MG bardzo ciężko pracuje na miano osoby konfliktowej, wyniosłej i chamskiej

a skoro sypiał u nich santana etc to MG jest jest dla nich żadnym rarytasem, żeby mieli się jej fochem przejmować, tymbardziej, że ludzie jej niecierpią
          • imasumak Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 12.05.13, 19:48
            Ale ja tez jestem ludziem i ją bardzo cierpię big_grin
      • kol.3 Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 12.05.13, 20:40
        Jeśli chciała nie płacić w zamian za reklamę hotelu, powinna była zaproponować to wcześniej na piśmie. W przypadku zainteresowania hotelu, w takich przypadkach podpisuje się umowę, w której się zawiera zobowiązania stron i sposób wywiązania się z nich.
    • kawka74 Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 12.05.13, 18:57
      Ja się solidaryzuję z Magdą Gessler - recepcjonistka przypomina mi z twarzy Beatę Kempę i jestem do niej negatywnie nastawiona ;p
      • wioskowy_glupek Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 12.05.13, 19:32
        O własnie nie wiedziałam kogo mi przypomina big_grin
        No cóż po ten artykuł nieco zmienia ocenę sytuacji, jeżeli jest to prawdą i MG faktycznie od początku wiedziała że zostanie przeniesiona do innego pokoju.
      • amoreska Re: Magda Gessler a hotel - po czyjej stronie sto 12.05.13, 19:34
        Cytatrecepcjonistka przypomina mi z twarzy Bea
        > tę Kempę

Faktycznie, mi też big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka