Dodaj do ulubionych

Tatuaż dla mamy

12.05.13, 18:58
drogie emamy
Macie tatuaze? Jesli tak to jakie i gdzie? Mam taki plan od kilku lat ale nie moge sie zdecydowac gdzie i jaki ma byc. Jakis drobny, malutki, kobiecy abym nie zalowala po latach. Myslalam o stopie albo karku - dwie splecione male ozdobne literki - inicjaly imion dzieci. Doradzcie czy macie, czy zalujecie ze macie albo ze nie macie? A jesli nie macie to dlaczego? Mnie sie podobaja delikatne motywy niewidoczne na co dzien bo to osobista ozdoba. Czekam na Wasze opinie!
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 19:03
      Nie mam, nie podobają mi się.
    • rhaenyra Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 19:04
      jeszcze nie
      bo sie boje ze z bolu nie wytrzymam tongue_out
    • przeciwcialo Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 19:07
      Nie mam i nie zamierzam miec. Nie widze powodu do oszpecania się .
    • gazeta_mi_placi Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 19:07
      Mam delfinka na piersi, na ramieniu ozdobne serduszko, na plecach serce "Kocham Mietka" - "Mietka" przekreślone, niżej "Staszka".
      Jaszczurkę na pośladku lewym. Wyglądam super.
    • zuwka Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 19:08
      Mam gwiazdę. Taką z ozdobnikami. Tam, gdzie plecy kończą swą szlachetną nazwę wink widzi chyba tylko ten, kto widzi mnie nago, w określonej konfiguracji big_grin
      ------------------------------------------------------------
      "Żeby jeździć samochodem trzeba zdać egzaminy ale żeby mieć dziecko wystarczy dwoje idiotów."
      ------
      • mama1dawidka Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 19:09
        Mam na dolnym odcinku plecow tribala ze znaczkiem bdsm wink
        • gazeta_mi_placi Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 19:11
          To widzę, że się lubisz ostro zabawić.
          • bergamotka77 Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 19:21
            taki mi sie np. podoba choc dla wielu Polakow to nadal symbol kultury wieziennej i marginesu wink

www.polyvore.com/im_jaded_stupid_reckless/thing?context_id=1647323&context_type=lookbook&id=29855990
            • gazeta_mi_placi Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 20:53
              Nie tylko dla Polaków, więźniowie w wielu innych krajach, tak samo Panie prostytutki z innych krajów (np. Niemcy, Stany Zjednoczone) się w nich lubują.
        • morgen_stern Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 11:00
          Z triskellem? wink
      • przeciwcialo Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 19:12
        Ten co robil tatuaz tez widzial smile
        • gazeta_mi_placi Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 19:16
          Przypomniał mi się dowcip.
          Pedał (wersja poprawna politycznie -gej, co kto woli) wytatuował sobie na każdym z pośladków po literze B.
          Któregoś dnia jego partner pyta w pewnym momencie.

-Stary, a kto to jest Bob??
          • rosapulchra-0 Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 19:30
            To nie dowcip, bo znam faceta, który na każdym z pośladków ma wytatuowane wielkie litery W suspicious Nie chciałam na widok jego dpska krzyknąć WOW!, choć wiem, że kilku odważnych się trafiło big_grin
        • zuwka Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 21:54
          Ano widział smile nie takie miejsca tatuażyści widują big_grin umówmy się, nie jest to jednak miejsce pomiędzy W i W wink
    • lola211 Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 19:17
      Nie mam, bo uwazam tatuaze za kicz,zwlaszcza w wydaniu takim jak chcesz zrobic.Nie bierz tego do siebie- po prostu mam takie zdanie na temat tatuazy.
      • mamaemmy Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 19:39
        lola211 napisała:

> Nie mam, bo uwazam tatuaze za kicz,zwlaszcza w wydaniu takim jak chcesz zrobic.
        > Nie bierz tego do siebie- po prostu mam takie zdanie na temat tatuazy.

o to to. Mam takie same zdanie.
    • rosapulchra-0 Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 19:23
      Ja posiadam mały tatuaż na lewej dłoni wzdłuż małego palca. Absolutnie nie żałuję, chcę zrobić sobie jeszcze jeden, a może dwa albo trzy, jeszcze nie wiem big_grin
      Jednak ostrzegam - w Polsce nie ma tolerancji dla tatuaży, więc miejsce na dziarkę wybierz sobie dyskretne, żeby nie mieć problemów potem w pracy. Bo jednak pokutuje wśród Polaków opinia, że tatuaże są zarezerwowane dla ludzki z półświatka uncertain
      • marzeka1 Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 19:27
        Nie wiem, nie zdarzyło mi się jeszcze zobaczyć ładnego, każdy na razie, jak widzę, kojarzy mi się z kiczem. Najgorszy jaki widziałam: młoda dziewczyna i na karku wytatuowane imię chłopaka "Norbert"- mnie tam to skojarzyło się ze znakowaniem bydła.
        • guderianka Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 19:33
          Mam trzy, planuje czwarty wink
        • rosapulchra-0 Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 19:35
          Jakiś czas temu jedna z ematek pokazała swój tatuaż, był piękny, kolorowy, bardzo pracochłonny. Może uda mi się go znaleźć, choć szczerze wątpię w swoje możliwości.
          A poza tym o gustach się nie dyskutuje, prawda? wink
          • bei Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 19:41
            Widuję nieraz bardzo ładne, wowczas podziwiam, sama nie mam.
            Boję się, że znudzi się szybko i wtedy problem- przerabiac, scierac, zaslaniać?
            • berdanka Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 22:25
              Mam Yin yanga z tyłu mnie z okazji poznania mej Połówki (i nie mam na myśli żubrówki). Obecnie myślę nad 2 w celu uczczenia Młodej. Tatuaże są spoko jak są spoko. Co kto lubi - kropka w kąciku oka, napis lewa skroń na lewej skroni nie jest spoko ale
          • redheadfreaq Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 20:34
            Może ten? suspicious
            https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/23699_1387883502701_4455819_n.jpg
            • przeciwcialo Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 20:39
              I to jest niby piekne?
              • gazeta_mi_placi Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 20:41
                Mi osobiście jest słabo.
              • redheadfreaq Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 20:43
                Tak, dla mnie jest smile
            • marzeka1 Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 20:43
              Koszmar, taki tatuaż jest estetycznym koszmarem.
              • doral2 Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 20:47
                kiczowatym koszmarem.
              • gazeta_mi_placi Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 20:52
                Zeszpecić takie ładne plecy sad
                A mam pytanie odnośnie kolorów? Czy one z czasem nie blakną? Bo jak widzę kolorowe tatuaże to często one mają taki spłowiały kolor (nie taki intensywny jak na zdjęciu wyżej)?
                • redheadfreaq Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 20:57
                  Płowieją, jeżeli są opalane. Ja się nie opalam, a to, co wystaje, staram się smarować mocnym filtrem. Wiadomo, że na początku kolor jest najmocniejszy, jednak zadbany i niewystawiany na słońce przetrwa bardzo długo smile
            • thorgalla Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 21:12
              Łojezuuu co to jest? gollum?
              • majaaleksandra Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 21:48
                Mam.
                Juz ponad rok ale wyczekany prawie 8 lat.
                Juz myślę nad kolejnym i rozbudowa tego.
                Tez słyszę często ze tandeta i guma balonowa ale go uwielbiam. jest ozdobą,wyrazem poglądów i talizmanem.
            • rosapulchra-0 Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 12:01
              Tak! Ten!
              Jest bosski!!
          • guderianka Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 07:50
            Mój nie jest kolorowy-bo nie chciałam. Wybralam granat i błękit. Tutaże mają znaczenie dla mnie, oznaczają pewne etapy życia i zawsze w takich powstają.
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/aj/bi/e83n/21XNcX98huQ3uKqEaX.jpg
            • gazeta_mi_placi Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 07:55
              A ten powstał na jakim?
              • guderianka Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 07:58
                Dluga historia. wink
    • filipinka0601 Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 19:42
      Uwielbiam tatuaże! Nie mam jeszcze żadnego, ale od dłuższego czasu zbieram się do zrobienia. Oczywiście ma być delikatny, nie wulgarny i w niewidocznym miejscu.
    • renia_84 Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 19:54
      A ja mam i właśnie na Dzień Matki sobie zrobiłam w tamtym rokusmile Na kręgosłupie, delikatny, ładny
    • doral2 Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 20:16
      bergamotka77 napisała:

"..Myslalam o stopie albo karku - dwie splecione male ozdobne literki - inicjaly imion dzieci..."

przypuszczasz, że będziesz miała sklerozę i zapomnisz imion własnych dzieci, więc musisz sobie ku pamięci to wytatuować?
      na karku ich nie dojrzysz, więc plan pali na panewce.
      zimą na stopie też.
      czy też może chcesz obwieścić całemu światu te inicjały?
      mówiąc szczerze, cały świat ma w głębokim tyłku inicjały twoich dzieci...
      • berdanka Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 22:36
        mówiąc szczerze, cały świat ma w głębokim tyłku twoją chamską odzywkę
    • pe.tronela Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 20:18
      Ja nie mam i nie zamierzam. Ogolnie podzielam zdanie loli w tej kwestii. Dam Ci natomiast jedna rade - jak juz wybierzesz sobie wzor i umiejscowienie - wyobraz sobie ten tatuaz na swojej mamie. Jak uznasz ze bedzie to git to coz: do what you have to do. Widzialam ostatnio starsza pania z tauazem i jakos smutno to wygladalo.
      • gazeta_mi_placi Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 20:40
        Dlaczego?
      • redheadfreaq Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 20:47
        W tym temacie mam bardzo fajny rysunek:

https://facefun.pl/static/foto/tatuaz-na-starosc-9198.jpg
        • doral2 Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 21:00
          ojtam,ojtam, na stare lata tatoo też jest git big_grin

https://1.bp.blogspot.com/-QscjdD6ryUw/TYJ3ILekcjI/AAAAAAAACOw/LRCMh0lDvOM/s1600/gilles-barbier-vieille-damme-aux-tatouages.jpg
        • rhaenyra Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 23:19
          big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
    • croyance Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 20:45
      Mnie osobiscie tatuaze tez sie wydaja tandetne - zazwyczaj staja sie tez z czasem zielonkawe, co mi sie nie podoba.
      Ale! uwielbiam tatuaze maoryskie - chociaz jedynie na Maorysach:

i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01629/Maori_1629467c.jpg
      www.rudyrucker.com/blog/images/goldie_ina_te_papatahi.jpg
      • mayaalex Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 10:25
        Maoryskie sa przepiekne!
    • stuletnia_stokrotka Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 20:45
      mam tatuaż od ponad roku i na pewno na jednym nie skończę
      mam wytatuowanego nietoperza na pośladku
    • anika772 Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 20:49
      Nie mam i nie planuję. Nie odczuwam potrzeby posiadania "osobistej ozdoby", poza tym boję się zastrzyków, a już zwłaszcza hurtowych!
    • m_incubo Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 21:07
      Nie mamy. Nie przeszkadzają mi na kimś, bo niby czemu, ale w życiu bym sobie nie zrobiła, nie widziałam jeszcze na żadnej kobiecie takiego, który nie wyglądałby tanio, kiczowato albo śmiesznie. Moim hitem są damskie tatuaże na lędźwiach wink
      Z wytatuowanych ludzi podoba mi się tylko David Beckham, ale on wyglądałby dobrze nawet z motylkiem na pośladku wink
      • bergamotka77 Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 21:55
        Kurcze ta Polska to jednak Ciemnogrod jest! W kraju ludzi kiczowato ubranych, za staro na swoj wiek, czesto z barankami na glowach albo tandetnym kolorze jajecznicy na wlosach i niemodnych dzinsach tatuaz jest uwaga, kiczowaty! Nie bardziej niz te babki ktore widuje na ulicach w kiczowato obcislych rozowych bluzeczkach i smutni panowie w sandalach i skarpetach.
        • asiula1306 Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 21:58
          i tu masz racje, ja podobne komentarze(niektóre) miałam jak pytałam o kolczyk w nosie, mam go już rok i nie żałuję, wręcz przeciwnie myślę o następnym
          • m_incubo Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 23:34
            I też najpierw pytałaś ematek co o tym myślą i dlaczego nie to, co chciałabyś usłyszeć? wink
            • asiula1306 Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 20:17
              big_grin
              nie, ja wiedziałam że i tak zrobię ten kolczyk ale jednocześnie byłam ciekawa, czy np nie jestem za stara?smile
        • tais86 Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 22:59
          > Kurcze ta Polska to jednak Ciemnogrod jest!

Na podstawie subiektywnych opinii kilku kobiet wnioskujesz, że "ta Polska to jednak Ciemnogród jest"? Radzę nabrać więcej dystansu do siebie samej, bo w tym momencie jesteś ucieleśnieniem Polaka-ponuraka z radością s.rającego we własne gniazdo. Gdybyś naprawdę była przekonana do swojego pomysłu, to w tym momencie miałabyś już ten tatuaż. albo przynajmniej nie szukała rady u wirtualnych bytów.
        • lola211 Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 23:19
          Fakt-kiczu ci u nas dostatek.Jak ktos chce zasilac te szeregi tandety, droga wolna, niech sie tatuuje do woli.
          • hanna26 Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 23:47
            Nie będę oryginalna, dla mnie tatuaż to kicz i tandeta.
            I kojarzy mi się właśnie z półświatkiem.
            • berdanka Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 22:47
              Intrygują mnie twe skojarzenia. pewnie miałąś w swym życiu dużo do czynienia z półświatkiem, walącym po oczach uczciwych i prawych obywateli swymi wyuzdanymi tatuami, no chyba, że to tylko filmy?
        • m_incubo Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 23:31
          No to bądź światowa i oridżinal i wydziaraj se inicjały dzieci, w czym problem? big_grin
        • gazeta_mi_placi Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 07:23
          Przesadzasz, na ulicy widzę pełno świetnie ubranych kobiet - młodych i w średnim wieku, jedynie niektóre starsze Panie faktycznie może i nie ubierają się jakoś super, ale może to kwestia małych emerytur. Nie wiem gdzie mieszkasz, że widujesz głównie kiczowato i niemodnie ubrane kobiety.
          Może na prowincji, bo w dużych miastach raczej nie jest to ogół.
          "Baranka" na głowie młodej kobiety widziałam może 20 lat temu
          • hanna26 Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 09:39
            Nie wiem gdzie mieszkasz, że widu
            > jesz głównie kiczowato i niemodnie ubrane kobiety.

Zapewne miała na myśli swoją rodzinę i znajomych.
            Ewentualnie jeszcze sąsiadów.
            Cóż, wyrazy współczucia. Może pomóż im dobrać odpowiednie ubranie, coś zasugeruj, a nie tylko kwoczesz na forum.
    • asiula1306 Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 21:50
      nie mam, ale niedługo zrobię,mam zamiar na 30 urodziny więc został mi miesiąc, jak tylko znajdę wzórwink tzn, wiem mniej więcej co bym chciała ale nie znalazłam TEGO..., chociaż mój brat twierdzi że tatuażysta ze studia w którym będę robić potrafi po wysłuchaniu sugestii przygotować świetne wzory, bratówka też niedawno robiła, ja myślałam o podudziu lub przedramieniu, może nadgarstek
      • bergamotka77 Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 22:05
        no nadgarstek tez ok tylko widoczny - bardziej niz stopa na ten przyklad wink

petronela
        na mojej mamie tatuaz na stopie wygladalby super, na rekach tez, podobnie plecach. To co, mam zielone swiatlo? Tak patrze po mamie ze najbardziej to sie starzeje twarz i szyja crying I nie moge pojac jak panny robia sobie na brzuchu dziare - potem ciaza i co, malutki koliberek zamienia sie w ptaszysko? Pzreraza mnie to. Ale stopa jest ok czy kostka, jakos tak, albo kregoslup smile
        • zla.m Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 23:28
          Tatuaż starzeje się z człowiekiem, człowiek tyje/chudnie (albo jedno i drugie), dostaje wysypki, ma blizny, krosty... Jasne, bez tatuażu pewnie też by miał różne zmiany skórne, choć nie chce mi się wierzyć, że buteleczka tuszu pod skórą jest taka obojętna i nieszkodliwa - ale tu pojawia się problem. Tatuaż zwraca uwagę, wyróżnia, podkreśla. Teraz podkreśli seksowne miejsce, uroczy nadgarstek, za 30 lat - może nie będziesz chciała, żeby podkreślał cokolwiek, żeby było coś, co wyróżnia akurat twoją skórę i zwraca na nią uwagę...

I jeszcze jedna kwestia - czy będziesz zadowolona mając coś napisane/namalowane na ciele do końca życia? I czy właśnie ten symbol/obraz/napis ma ci towarzyszyć przez kolejne, powiedzmy, 50 lat? Zmieni się moda, styl, zmienisz się ty, a cholerny tatuaż zostanie.
          • kitty4 Re: Tatuaż dla mamy 14.05.13, 12:30
            Tatuaż zrobiłam już.... o rany 5 lat temu. I dziś bardzo żałuję ......tego że zdecydowałam się tak późno na niego. Jest tylko mój. Przypomina mi o tym kim jestem, o tym kim chcę być i jakich już w życiu błędó nie popełniać.
            Tym tatuażem chyba zmieniłam swoją osobowość. Zupełnie.
    • ichi51e2 Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 21:57
      Po przeczytaniu watku naszlq mnie ochota zeby jednak zrobic. Tez chce byc kobieta z polswiatka! ;p
    • kosc_ksiezyca Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 22:00
      Nie czytałam tego idiotycznego potoku hejtu na tatuaże, którego oczywiście można się było tutaj spodziewać smile

Ja mam mały tatuaż za uchem, w kanji, dwa znaki, dla mojej mamy, czarno-białe.. W planach jeszcze kilka, m.in. na kości miedniczej, pod biustem, na karku i plecach. No, ale ja to ja smile

Myślę o napisie (chodzi od lat za mną), lilijce harcerskiej (jw), goździku (również dla mamy).

Tatuaże są fajne, nie bolą wbrew pozorom aż tak, poza tym profesjonalny tatuażysta doradzi, posmaruje maścią znieczulającą i będzie cacy. Nie przejmuj się, rób projekt i szukaj tatuażysty. Jeżeli jesteś z Poznania mogę doradzić smile
      • wtopek Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 22:08
        a dlaczego tatuaż w kanji? Japonka jesteś? trochę to pretensjonalne

pod biustem i tak nikt nie widzi, przecież zwisa, albo zwiśnie big_grin
        • kosc_ksiezyca Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 22:20
          Hm, "bo tak"?

Przede wszystkim spodobał mi się wzór graficzny (ale oczywiście znaki nie są przypadkowe), chciałam, żeby był czarno-biały i tak wyszło. Przyjaciółka japonistka zaprojektowała.
          • wtopek Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 22:36
            wiem, "kurczak w sosie pikantnym" big_grin
            • kosc_ksiezyca Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 22:42
              Jeżeli sprawi Ci to przyjemność, to jak najbardziej.
      • adellante12 Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 10:39
        lilijce harcerskiej

W XVIII francji tak znakowano nierzadnice wink))
        Ino że nie tatuazem ale rozpalonym żelastwem
    • grave_digger Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 22:06
      bergamotka, masz złe podejście. tatuowanie to stan umysłu wink

Osobiście nie znoszę tzw. kobiecych tatuażów, jak i kolorowych. Na sobie.
      Moje są czarno-białe. I mroczne. Zwłaszcza jeden.

Więc ci doradzę - nie rób żadnego.
      • lily-evans01 Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 22:54
        He he, kiedyś chciałam sobie wytatuować na lewym przedramieniu Mroczny Znak.
        Ale zwątpiłam wink.
        • bergamotka77 Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 22:58
          Hej
          ale po to zlosliwosci do kosci? Jematka zbyt staromodna na tatuaz ale jadem strzykac umie?
          • lily-evans01 Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 10:32
            Akurat złośliwa być nie zamierzałam.
            Podobają mi się "mroczne" tatuaże, również, jak poprzedniczce.
            Byłam naprawdę bliska zafundowania sobie tatuażu śmierciożercy wink. Ale po przemyśleniu - zrezygnowałam.
            Mam wrażenie, że chyba nie jesteś do końca pewna, czy chcesz mieć tatuaż, czy nie. Daj sobie czas.
      • tais86 Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 23:04
        > Osobiście nie znoszę tzw. kobiecych tatuażów, jak i kolorowych. Na sobie.

Ja tak samo. Mój tatuaż to prosty wzór z czystych, czarnych linii, bez cieniowania, bez jakichkolwiek zbędnych elementów.
        • olewka100procent Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 23:36
          to pytanie z pewnością nie na forum ematka , no bo jak to można tatuaż mieć będąc matką ! toż to patologia big_grinDD
    • peggy_su Re: Tatuaż dla mamy 12.05.13, 23:37
      Rzadko który tatuaż mi się podoba, a już tatuowanie inicjałów dzieci na stopie, karku, czy w sumie gdziekolwiek to dla mnie szczyt obciachu. ALE jednak bywają takie, które mi się podobają. Może sama sobie kiedyś zrobie, może. W takim miejscu, że nie będzie nikogo kuł w oczy.
    • majenkir Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 04:25
      IMO jak juz miec, to duzy, okazaly I widoczny, cos w tym stylu
      https://www.chathamstreet.com/index2.jpg
      a nie jakies male g...o, typu motylki czy inicjaly dzieci wink.
      Ale to dobre dla wszelkiej masci "artystow", nie dla zwyklych smiertelnikow tongue_out/
      • heca7 Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 07:55
        Mi się tatuaże nie podobają. Jakoś tego nie czuję. Ale sądzę , że należy dobrze wzór przemyśleć- co będzie jak po paru latach uznamy go za kiepski? To nie włosy, które odrosną.
      • lauren6 Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 10:40
        Zgadzam się z Tobą. Podobają mi się większe tatuaże, które zrobione są z pomysłem i faktycznie stanowią ozdobę ciała.
        Za kicz uważam wszelkie delfinki, motylki, nietoperzyki, Myszki Miki itd na łydce, łopatce, piersi lub pośladku. Najlepiej jak tych małych tatuaży jest kilka i są naćkane w jednym miejscu np. na przedramieniu. Zawsze zastanawiam się co ten człowiek miał na myśli gdy się tak zeszpecił, ale pytać nie ma po co. Na 100% otrzyma się głęboką odpowiedź, że to symbol jakiegoś etapu w życiu. Etap etapem, zeszpecenie jest trwałe wink
    • sylki Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 08:16
      Mam, na przedramieniu.
      Tatuaż chciałam od zawsze, ale nie chciałam nic nieznaczące g..
      Tak więc dopiero w tym roku na urodziny sobie zrobiłam, nie bolało, raczej trochę szczypało.

Aha pierwotnie miał być na nadgarstku, ale stwierdziłam, że za mały będzie i bez sensu wink w ogóle zapominam, że go mam, nie żałuję i nie będę żałować, bo to bardzo przemyślana decyzja.
      • mona_mayfair Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 09:50
        mam 5 tatuazy, kolczyk w sutku i w nosie;p ale ze mnie "półświatek" big_grin
        • sylki Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 10:19
          z kryminału wręcz big_grin
          • mona_mayfair Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 10:27
            A co to bedzie jak zrobie to, co planuję, czyli całe plecy big_grin
            • sylki Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 10:46
              moje marzenie, ale nie mam odwagi tongue_out i kasy big_grin
              • mona_mayfair Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 10:49
                ja na razie musze skończyć sowę, jakoś czasu nie mam ostatnio;p Mam zaprzyjaźnionego tatuatora to i zniżka jakas by byla pewnie;p
                • sylki Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 10:55
                  no zniżkę też mam, ale jakby nie patrzeć dalej drogo wink
                  więc pozostaje mi myśleć o czymś małym big_grin
                  • mona_mayfair Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 10:58
                    No tak, tania rozrywka to to nie jest, niestety.. i czasu tez sporo zajmuje. Sowe mam robioną po kosztach, bo kolega do portfolio potrzebujewink
        • gazeta_mi_placi Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 16:48
          A ile bierzesz?
    • saszanasza Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 09:50
      nie mam tatuażu i nie zamierzam mieć,
      zupełnie nie mam potrzeby posiadania jakiegokolwiek rysunku na swoim ciele, bo właściwie po co???
      • marzeka1 Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 09:56
        Mnie rozbawiło jedno: uważanie, że jak komuś nie podoba się tatuaż (a mnie się nie podoba z czysto estetycznych powodów, mój ojciec z wojska duży tatuaż miał itp.) , to ani chybi musi być z Ciemnogrodu big_grin Idąc tym tokiem rozumowania, każda osoba z tatuażem od razu ma akces do Jasnogrodu big_grin
        • mvszka Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 10:14
          Idąc tym tokiem rozumowania, każ
          > da osoba z tatuażem od razu ma akces do Jasnogrodu big_grin

no nie ma, bo osoby z tatuażem to półświatek czyli ani jednych ani drugich jasnogród nie wpuści wink

mi się duże tatuaże u kobiet kompletnie nie podobają, jak widzę na nerach u koleżanki 30+ te wijące się liście, smoki i inne wywijasy celtyckie to mi po prostu słabo, dla mnie to jest kompletne bezguście
          natomiast małe graficzne z wyraźnym konturem, które nie "walą" po oczach bo są w dyskretnych miejscach uważam za bardzo sexi
          • wtopek "w dyskretnych miejscach" 13.05.13, 10:28
            no właśnie, "w dyskretnych miejscach"

to chyba nielogiczne? dziara jest przecież po to aby ją było widać?
            • sylki Re: "w dyskretnych miejscach" 13.05.13, 10:47
              wtopek napisał:

> no właśnie, "w dyskretnych miejscach"
              >
              > to chyba nielogiczne? dziara jest przecież po to aby ją było widać?

Czyżby?
              • wtopek Re: "w dyskretnych miejscach" 13.05.13, 11:02
                a nie? przecież to element graficzny więc nie służy do lizania czy wąchania, a raczej do oglądania

nieprawdaż?
                • sylki Re: "w dyskretnych miejscach" 13.05.13, 11:13
                  tatuaż robię dla siebie, więc nie jest na pokaz, ale nie każdy musi to rozumieć
                  • wtopek Re: "w dyskretnych miejscach" 13.05.13, 11:22
                    czyli kontemplujesz i oglądasz dziarę na swoje skórze

w lustrze, bo miejsca "dyskretne" są zwykle trudno dostępne, nawet dla własciciela?

ciekaw jestem tych głębokich aspektów psychologicznych dziar, których nie ogarniają co prostsze umysły big_grin
                    • sylki Re: "w dyskretnych miejscach" 13.05.13, 12:01
                      nie musisz rozumieć, a ja nie muszę tłumaczyć jak dziecku
                      • wtopek Re: "w dyskretnych miejscach" 13.05.13, 12:08
                        no właśnie, o to mi chodziło smile
        • lola211 Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 10:45
          Kiedys owszem,tatuaz był wyrazem odwagi,manifestacją niezaleznosci i indywidualnego stylu.Ale dzis?Byle niunia moze sobie wytatuowac co chce i gdzie chce.Dzis wrecz oryginalnie i pstępowo jest nie miec tatuazu, tak spowszedniało to zjawisko.I niestety,ale to co sie widuje to najczesciej tandeta,a nie dzielo sztuki.
        • rosapulchra-0 Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 16:58
          marzeka1 napisała:

> Mnie rozbawiło jedno: uważanie, że jak komuś nie podoba się tatuaż (a mnie się
          > nie podoba z czysto estetycznych powodów, mój ojciec z wojska duży tatuaż miał
          > itp.) , to ani chybi musi być z Ciemnogrodu big_grin Idąc tym tokiem rozumowania, każ
          > da osoba z tatuażem od razu ma akces do Jasnogrodu big_grin

Wiadomo przeca, że może ci się nie podobać. Ale zauważ, że osoby, którym tatuowanie ciała się nie podoba, wypowiadają się o osobach z tatuażami z pogardą należną ludziom zdecydowanie niżej w hierarchii społecznej. To się nie dziw, że są takie, a inne reakcje wink
          • sylki Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 17:10
            ooo dokładnie to,
            ja nie oceniam ludzi bez tatuażu, więc oczekuję tego samego
            • gazeta_mi_placi Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 18:01
              Ale oceniasz tych którym się tatuaż nie podoba smile
              • bergamotka77 Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 18:46
                gazeta

baranka ma jedna nauczycielka w szkole starszego - widzialam pare dni temu wink Mieszkam akurat w rejonach ktore slyna z lansu wiec ludzi odstawionych widze na ulicach i w pracy na peczki wink Ale mysle ze te emamy ktore pisza z taka odraza - kicz, tandeta, oszpecanie, bez urazy ale mysla innymi kategoriami. Takimi wlasnie jak moja babcia bo moja mama ma podejscie "Jak chcesz to sobie zrob". Ja sie waham odnosnie wzorku i miejsca (tez uwazam ze male sa sexy) ale jestem pewna ze go chce. Poza tym mialam na wakacjach robiony henna nie raz - bardzo mi sie podobalo.
              • sylki Re: Tatuaż dla mamy 14.05.13, 13:57
                taaaak, a w którym miejscu oceniam?
      • sylki Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 10:24
        hmmm, tobie się nie podoba więc nie widzisz sensu i tyle. Po co mam ci tłumaczyć co on dla mnie znaczy, przecież i tak nie zrozumiesz, bo on znaczenie ma tylko dla mnie wink

Najważniejsze jest szanować drugiego człowieka, jakoś nie twierdzę, że ci bez tatuaży to ciemnogród, więc chciałabym by te osoby nie mówiły o mnie tandeciara itp, choć w sumie mam gdzieś opinię ludzi na ten temat smile
    • mayaalex Re: Tatuaż dla mamy 13.05.13, 10:28
      U kogos takie wlasnie delikatne bardzo mi sie podobaja. Ale jakos nie wyobrazam sobie siebie z tatuazem, chyba jestem za bardzo zachowawcza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka