morgen_stern Re: Ile par butów posiadacie? 25.05.13, 08:40 Nie chce mi się liczyć, ale około 20 paru. Z tym, że co najmniej połowa jest "donaszana" i właściwie powinny być wymienione na nówki. Tak więc, ZA MAŁO Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Ile par butów posiadacie? 25.05.13, 08:43 Nie liczyłam ale raczej niedużo, kilkanaście par Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Ile par butów posiadacie? 25.05.13, 08:49 Dobra -liczę sportowe - trampki różowe, niebieskie, czarne na siłkę sandały na koturnie-turkusowe, żółte sandały płaskie- złote,białe,czarne rzymianki, pantofle koturn-czarne, czarne z drewnianą koturną zimowe- glany,kozaki zamsz (nie noszę ale mam),kozaki koturn z futerkiem, martensy do koloru-pantofle na słupku czerwone, fioletowe balerinki- srebrne,czerwono-granatowe,granatowe z kokardą,czarne klapki-po domu, czarne z paskiem na basen na pokaz-nie noszone od 7 lat, złote szpilki wysokie ledwo 22 Odpowiedz Link Zgłoś
anatt Re: Ile par butów posiadacie? 25.05.13, 10:31 2 x na obcasie (nie noszę, bo nie mam okazji) 2 x kozaki (jedne mają 7 lat, nie chcą się, cholera, zedrzeć ) 2 x sportowe 3 x baleriny 2 x koturny 1 sandały 1 klapki płaskie 1 trekkingowe 1 emu 1 saszki 1 emu Odpowiedz Link Zgłoś
puza_666 Re: Ile par butów posiadacie? 25.05.13, 11:30 Na obecny sezon? Niech no lukne: 2x meliski 1x crocsy 2x skorzane sandały na plaskim obacasie 2x sandałki na szpilce i koturnie 1 x skorzane mokasyny na spacery z dzieckiem 4 x baleriny 1 x skorzane trampki 1 x buty do biegania 2 x klasyczne szpilki do pracy 1 x peep toe na plaskim obcasie 1 x kalosze To tak z grubsza. W ciaglym uzyciu jest około 5 par. Aha no i nie policzyłam jeszcze tych zapakowanych w pudelka. Na sezon jesienno-zimowy nie chce mi sie liczyc bo pochowane Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Ile par butów posiadacie? 25.05.13, 11:39 Niewiele w porównaniu z ilością,jakie ma moja córka. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Ile par butów posiadacie? 25.05.13, 12:56 Też muszę wyliczyć, żebym wiedziała: sandały sportowe japonki koturny letnie wykrojone peep toe szpilki na super wyjście trampki tenisówki baleriny baleriny na koturnach buty do biegania buty trekkingowe botki kozaki 13 par wyszło, w planie kalosze, resztę niedawno wyrzuciłam, ze 4 nieużywane pary. Dla mnie to takie minimum na każdą okazję. Mąż ma 4 pary, córka chyba 6. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Ile par butów posiadacie? 25.05.13, 13:14 Juz dawno stracilam rachube,kiedys mialam szafe z rospiska,przeprowadzilam sie,Pare par dokupilam i musze znow rozpiske zrobic. “ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“ Autorem powyzszego zdania jest Moofka. Odpowiedz Link Zgłoś
amaroola dwie! 25.05.13, 13:30 jedna na plaze i do ogrodu (japonki) dryga na wyjscie nialam trzecia, ale mi pies poobgryzal jak nie chcialam isc z nim na plaze ( Odpowiedz Link Zgłoś
gonabe Re: dwie! 25.05.13, 15:02 40 par szpilek 10 par sandałów w tym na płaskim 1, 9 na obcasie lub koturnie 7 par kozaków na obcasie 3 pary kozaków na płaskim 2 pary hunterów 3 crocsy 6 par balerinek 3 pary tenisówek 1 para japonek 1 para kapci 2 pary butów do pracy w ogrodzie czyli 79 plus ostatnio podczas porządków wyrzucone jakieś 12 par zniszczonych Nie zaniecham kupować Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Ile par butów posiadacie? 25.05.13, 15:12 Liczę w myślach Tak z 30 par. Lubię kupować ale tak samo wyrzucać,jak coś mi się znudzi czy przestanie podobać to KOSZ. Odpowiedz Link Zgłoś
quelquechose Re: Ile par butów posiadacie? 26.05.13, 00:52 Takie mi przychodza do glowy: Sandalki: kolorowe na plaskim, czarne na plaskim, dwie pary bardziej sportowych, brazowe na malym koturnie, jasnobrązowe na koturnie, czerwone na koturnie Letnie fioletowe na obcasie czerwone na obcasiku seledynowe polbuty na obcasie czarne do spodni na obcasie czarne do spodni plaskie – dwie lub trzy pary balerinki czerwone kozaki brazowe na obcasie martensy czerwone w czarne kwiatki brazowe polbuty sportowe trampki fioletowo-seledynowe na obcasie brazowe na obcasie dżinsowe na obcasie 3 pary do tanca pewnie sa tez jakies klapki na plaze ze trzy pary Poza tym jakas masa niewiadoma butow, ktore kupilam, a okazaly sie niewygodne i nie nosze. Kapci nie podsiadam - chodze boso lub w skarpetkach Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Ile par butów posiadacie? 04.06.13, 08:25 U mnie: - adidasy - takie pepegowate do latania - 2 pary półbutów - szpilki- w sumie 4 pary - czółenka- 2 pary - letnie sandały na koturnie - sandały na płaskim obcasie - 2 pary kozaków - zimówki takie na grubej podeszwie (na silne mrozy i śniegi) w sumie: 15 par butów Tyle pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1980 Re: Ile par butów posiadacie? 04.06.13, 08:32 teraz to mam niesamowicie duzo jak na mnie. mam: - 1 szpilki - 5 balerinek - 1 kozaki wiosenne - 2 buty sportowe (jedne adidasy, jedne typu adidas) - 1 sandały sportowe - 1 letnie na koturnie - 2 letnie na małym obcasie - 2 klapki letnie - 1 klapki basenowe - 1 wysokie, sportowe buty zimowe - 1 kozaki na obcasie (miałam jeszcze płaskie ale w tym roku sie zużyły) a z moich obserwacji wynika, że buty to i tak najbrzydszy i najbardziej zniszczony element garderoby kobiet (no zapewne nie e-memy) Odpowiedz Link Zgłoś
katiko Re: Ile par butów posiadacie? 04.06.13, 09:09 Ile by nie bylo - na pewno za malo Szczegolnie, ze wiekszosc pare miesiecy temu - przed przeprowadzka - rozdalam. Teraz 8my miesiac ciazy: chodze w 3 parach na zmiane: sportowe z wkladka, sandaly sportowe profilowane i klapki profilowane. W nic innego mi stopy nie wchodza... Ale uwielbiam buty! tyle, ze pod jednym warunkiem: musza byc wygodne od pierwszego wlozenia. Zadne tam obdarte piety czy spuchniete palce mnie nie interesuja. Cos co mnie za pierwszym wlozeniem gdziekolwiek uwiera wraca od razu na polke. Raz sie dalam namowic na cos tam skorzanego z niby ze sie dopasuje do stopy. Nie dopasowalo sie bo po pierwszym razie jak mi sie przetarl naskorek na piecie wiecej nie wlozylam. Podziwiam moje kolezanki masochistki, ktore maja piekne buty i poniszczone stopy... Ja tak nie umiem. Wole wydac nawet 5 razy tyle na buty byle bylyby wygodne, choc moze nie az tak piekne. Odpowiedz Link Zgłoś
marcela16 Re: Ile par butów posiadacie? 04.06.13, 10:11 10, 11 par ale zamierzam kupic sobie ze 3 jeszcze na lato. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Ile par butów posiadacie? 04.06.13, 10:15 mnostwo, na pewno na caly rok z 50 par, niektore nosze po 1 razie, bo sa okolicznosciowe albo niewygodne , sa takie ktorych nie zalozylam, rzucilam sie na nie na wyprzedazy za grosze i okazaly sie malo trafnym zakupem i zadne nie sa idealne, mam bardzo wymagajace stopy Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Ile par butów posiadacie? 04.06.13, 10:19 nie mam pojęcia. około stu. charakterystyki się nie podejmuję. Odpowiedz Link Zgłoś
karolina17w Re: Ile par butów posiadacie? 04.06.13, 11:26 Gdzie wy w tych butach chodzicie?? U mnie wychodzi 13 par butów: adidasy - 2 pary (jedne na co dzień, jedne specjalnie na zumbę) na obcasie - 2 pary - czarne i czerwone szpilki - 2 pary japonki - 1 para klapki na jakby koturnie - 1 para sandały na płaskim - 1 para (ale chyba na wymianę pójdą) baleriny - 2 pary buty trekkingowe - 1 para kozaki na słupku - 1 para (w planach dokupienie ) I jeszcze mam jedne trampki, trochę zniszczone ale do biegania po podwórku nadają się idealnie Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Ile par butów posiadacie? 04.06.13, 17:45 Kiedys mialam duzo, ale szlag je niestety trafil, teraz mam okolo 6 par. Za to moj maz ma z 30 par Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia01 Re: Ile par butów posiadacie? 04.06.13, 20:28 Za mało, ale nie mam gzie trzymać, to się ograniczam. Ze spojrzenia w miejsce przechowywania wychodzi mi tak: kozaki - 3 pary botki zimowe - 2 pary trzewiki z rodzaju trekingowe - 1 para botki nieocieplane - 2 pary półbuty różnego koloru i fasonu - 6 par czółenka czarne (różne obcasy, z licowej skóry i zamszowe) - 5 par czółenka granatowe - 1 para czółenka brązowe - 1 para czółenka "wyjsciowe" (czarno-złote) - 1 para czółenka w róznych odcieniach beżu - 3 pary czółenka w kolorze "dżinsowym" z zamszu - 1 para sandałki na obcasie - 5 par sandały "miejskie" na płaskim - 3 pary sandały "turystyczne - 2 pary sandały na koturnie - 3 pary sandałki "sylwestrowe" - 2 pary sportowe adidasopodobne - 2 pary kalosze - 2 pary (krótkie i długie) balerinki - 3 pary japonki/klapki plażowo-basenowe - 3 pary kapcie - 3 pary buty wojskowe dla spadochroniarzy - 2 pary Chyba tyle, o ile gdzieś czegoś nie upchnęłam. Odpowiedz Link Zgłoś
velluto Re: Ile par butów posiadacie? 04.06.13, 20:37 Nie jestem w stanie policzyć, bo są poukładane w pudłach sezonami, ale mam dużo. 14 par to ja mam samych zimowych... Odpowiedz Link Zgłoś