Dodaj do ulubionych

Agencje opiekunek

27.07.04, 12:25
Witam mamy!

Mam pytanie do mam, ktore szukaly opiekunki do dziecka przez agencje.Nie mam
w tym zadnego doswiadczenia,wiec nie wiem nic na ten temat.Napiszcie o
waszych doswiadczeniach, dokad sie zwrocic ile kosztuje wplata do takiej
agencji no i ile kosztuje opiekunka i czy warto?Zaznaczam, ze jestem z
Warszawy a moj skarb ma 11 miesiecy.

Pozdrawiam Dorota
Obserwuj wątek
    • fasolka99 Re: Agencje opiekunek 27.07.04, 12:40
      czesc, ja znalazlam super opiekunke przez agencje wlasnie. Najpierw szukalam
      wsrod znajomych, ale bez rezultatu, a ogloszenia w gazecie nie chcialam dawac.
      Zadzwonilam do paru agencji z gazety i wybralam ag. Contra
      (www.contra.civ.pl/). Bardzo jestesmy zadowoleni z ich uslug. We
      wstepnej rozmowie (telefonicznej) podajesz mniej wiecej swoje wymagania
      (charakter osoby, preferowany wiek i doswiadczenie, co ma robic w domu, godziny
      pracy, ile chcesz/mozesz zaplacic - ja za 10 godz. 5 dni w tyg. podalam 1200
      zl, inne rzeczy jakie Ci przychodza do glowy tez mozesz okreslic). Pani Magda z
      agencji odddzwoni do Ciebie za jakis czas z propozycja spotkania - ja prosilam
      o umowienie paru dziewczyn jednego dnia, zeby oszczedzic czas. Po rozmowach z
      nimi wybierasz sobie osobe/osoby do "przetestowania" w domu, ja zaprosilam 2
      z "przesluchanych" na 2 dni, zaplacilam im za ten czas ok. 6 zl za godzine (bo
      mi bylo ich zal...). Zadna mi sie tak do konca nie spodobala, wiec szukali
      dalej, potem juz od razu do mnie do domu (bez spotkania w agencji) przyszla
      nastepna kandydatka. Wreszcie o ile pamietam czwarta dziewczyna zostala (i to
      byla taka ktora przedstawiono mi w pierwszej turze, tylko dopiero pozniej do
      niej wrocilam). No i jest naprawde ekstra! Marudzic mozesz do skutku w ramach
      tych samych pieniedzy (800 zl o ile pamietam), a jeszcze przez miesiac (tez o
      ile dobrze pamietam) masz mozliwosc sie rozmyslec i poprosic o nowa kandydatke.
      Dziewczyny sa po kursie pierwszej pomocy i opieki nad dzickiem (jak nie sa to
      masz prawo zadac skonczenia przez nie takiego kursu).
    • misiamama Re: Agencje opiekunek 27.07.04, 16:56
      Witaj
      Moim synkiem (6m.) opiekuje sie pani wybrana właśnie przez agencję, dokładnie:
      Warszawskie Centrum Opiekunek na Grójeckiej. Pisze pełne dane, ponieważ jestem
      b. zadowolona ze współpracy z tą agencją. Opiekunka jest wymarzona. Dokładny
      adres (mail, tel.) znajdziesz na ich stronie internetowej www. opiekunki.pl.
      Płaci się dopiero po wyborze niani (jeśli na nikogo się nie zdecydujesz, nie
      płacisz), za zatrudnienie niani na stałe w pełnym wymiarze ok.900 zł. Moim
      zdaniem b. warto. Najpierw podałam moje wymagania, potem dostałam opracowane
      przez psychologa portrety psychologiczne kandydatek (przechodzą w agencji odp.
      testy). Na tej podst. wybrałam kilka pań i spotkałam się z nimi w agencji (ja
      wolałam w agencji, żeby nie mieć w domu tłumu obcych). z dwiema najlepszymi
      spotkałam się jeszcze raz w domu i wybrałam nianię. Opiekunce płacę 1.300 w
      okresie próbnym i 1.500 docelowo. Pani ma wykszt. wyższe pedagogiczne oraz
      wychowanie muz., pracuje 9 godz. 5 dni w tyg., pensja płatna miesięcznie nzal.
      od urlopu i naszego wyjazdu, choroby opiekunki, świąt itp. Uważam że na
      opiekunce nie warto oszczędzać. To wydatek jednak przejściowy, a ważne, żeby
      dziecko było z kimś odpowiedzialnym. No i nie chciałam pani po zawodówce o
      osobowości typu : ide, robie, zara i głębi intelektualnej w stopniu kałuża.
      Jeśli chcesz pogadać o czymś jeszcze, napisz. pozdrawiam Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka