Dodaj do ulubionych

Gadanie przez sen

13.06.13, 23:49
Moi spia, a ja "forumuje", i... moj maz wlasnie przez sen policzyl do 10 a dziecko - rowniez przez sen - szczeka i beczy (w ten sposob przezywa bajeczke o piesku i baranku) big_grin

Chyba ich kiedys nagram wink

A moj maz jest mistrzem w gadaniu przez sen - poza takimi drobnostkami jak wlasnie liczenie - najlepiej pamietam jego dwa teksty, ktore mi "sprzedal" przez sen:
- raz powiedzial "spytaj romualda traugutta - on bedzie wiedzial" - tego maz nie pamieta jak mowil i nie wie o co chodzilo big_grin romuald rowniez nie wie big_grin
- drugim razem mial piekny sen, resztkami ktorego podzielil sie ze mna wybudzajac sie (tego tez nie pamietal, ale przypomnial sobie jak mu opowiedzialam) a powiedzial "jestem czekoladowym krasnalem, mozesz mnie polizac po jajkach na szczęscie" big_grin

Macie jakies tego typu historie?
Obserwuj wątek
    • kerri31 Re: Gadanie przez sen 14.06.13, 00:00
      Ja gadam przez sen, moj maz tez. Glownie o pracy. Syn o dniu codziennym i dinozaurach. Kiedys nawet lunatykowalam. Zaciaglam sobie koldre na glowe, wstalam tak z lozka i szlam z ta koldra przez cala chate. Obudzilam sie w kuchni. Masakra
      • rosapulchra-0 Re: Gadanie przez sen 14.06.13, 00:10
        "Zaciągłam"?
    • kikimora78 Re: Gadanie przez sen 14.06.13, 00:15
      A teraz chrapia obydwoje - mam stereo, jak w tartaku uncertain
      I jak to spac?
      • melancho_lia Re: Gadanie przez sen 14.06.13, 07:52
        Oj chrapać to zwłaszcza córka potrafiła- jak niedźwiedź, słychać ją było w drugim pokoju. Teraz już przeszło. Syn czasami chrapie jak miał bardzo męczący dzień i po prostu pada wieczorem.
    • melancho_lia Re: Gadanie przez sen 14.06.13, 07:51
      Mój tekst z nocy poślubej (przez sen): "nie słychać okruszków z recepcji"

Syn nie gada przez sen, mąż też nie, za to córka potrafi całe przemowy walnąć. Często się głośno śmieje przez sen.
    • eni.s Re: Gadanie przez sen 14.06.13, 07:57
      U nas głównie córka gada, zdarza jej się też płakać jak przyśni się jej coś nie po jej myśli. Syn natomiast łazi i ostatnio pobił sam siebie, wyszedł z pokoju stanął na korytarzu i myślał że jest w łazience big_grin zdążyłam podbiec w ostatniej chwili, jakiś szósty zmysł mnie obudził chwile przed nim smile
      • melancho_lia Re: Gadanie przez sen 14.06.13, 08:08
        No mój syn kiedyś nie dotarł do łazienki tongue_out Nie wiem czy znowu usnął na stojąco, czy mu się wydawało że jest już w łazience w każdym razie mialam sprzątanie.
    • mamucha-emiluchy Re: Gadanie przez sen 14.06.13, 08:05
      Tak, mój mąż też gada przez sen, w dodatku chrapie. Ostatnio sam wyniósł się z sypialni na kanapę, bo stwierdził, że skoro go budzę po 100 razy w nocy, to on już woli się wyspać na nierozkładanej wąskiej kanapiewink

A co do gadania przez sen, to często gada po niemiecku (pracuje w handlu zagranicznym). A jego słynne przezsenne teksty to:
      - "kto mnie haniebnie obudził, kiedy już krasnoludki do mnie szły"
      - "jestem papryką"
      - "idę zjeść mały chrzan"

Swoją drogą skąd takie bzdury pojawiają się w takich gadkachsmile
    • default Re: Gadanie przez sen 14.06.13, 08:47
      Mój mąż gada przez sen często i dużo, nieraz z ogromnym ożywieniem i zaangażowaniem uczuciowym. Niestety, nie wiem o czym tak gada, bo choć mówi głośno, to jednak zupełnie niezrozumiale, jakby w obcym języku. Może jacyś kosmici przez niego przemawiają smile
    • ulas123 Re: Gadanie przez sen 14.06.13, 10:08
      U mnie gada dziecko - nawet czasem odpowiada na pytania. Ale niezbyt często to się dzieje. Często za to "gada" pies - długo gada, nie raz w nocy wstawałam psa obudzić jak widać było, że coś strasznie przeżywa.
      • niutaki Re: Gadanie przez sen 14.06.13, 10:20
        Gadaja oba, corka i mazsmile do tego jeszcze jeden kot syczy, drugi wrzeszczy, a trzeci placze pol nocy, takze jest wesolowink Kiedys, jak cora miala chyba ze 3 lata, cos tam zagadala przez sen, a tatus, rowniez przez sen myslal, ze to kot i kszytal na niego (takie kszyt kszyt robimy jak koty broja). No myslalam wtedy ze padne ze smiechubig_grin
        • melancho_lia Re: Gadanie przez sen 14.06.13, 10:42
          Jak moje dzieci miały jeszcze wspólny pokój, córce się coś przyśniło i zaczęła coś tam wołać: "On mi zabrał, zabrał mi!", a syn (również śpiąc) jęknął: "No nie, znowu ja!".
    • marta13sar Re: Gadanie przez sen 14.06.13, 12:44
      W zasadzie nie kojarzę żeby moi faceci gadali (chociaż ja podobno miewam senne gadki). Ale wczoraj, młody zaczął mnie w nocy wołać. Lecę, pytam się co i jak, a on dalej "mamo, mamo. zabierz tego małego (mamy w domu szczeniaka) bo mi przeszkadza. Rozbudzałam go , a on wpółprzytomny szuka na łóżku psa. Mówię, że pies spokojnie śpi u siebie w kojcu, a syn niemożliwe, przecież przyszedł do mnie i mi przeszkadza (syn śpi na łóżku piętrowym z drabiną-szczeniak nie ma szans). Później z mężem śmialiśmy się, że może inny "mały" mu przeszkadzał (syn ma 15 lat) smile
      • majuszka77 Re: Gadanie przez sen 14.06.13, 13:11
        mój najmłodszy daje całymi zdaniami ...z reguły kłóci się z kolegą który na co dzień załazi mu za skórę ale którego bardzo lubismile
    • eliszka25 Re: Gadanie przez sen 14.06.13, 14:29
      moi jakos spektakularnie nie gadaja. czasem cos tam ktorys zawola, czy np. zasmieje sie przez sen. mlodszy miewa tylko jakies dziwne sny i np. potrafi sie obudzic i twierdzic, ze przy lozku ktos stoi i "patrzy na mnie oczami", albo, ze byl u niego starszy brat, spiacy w najlepsze w pokoju obok i "patrzy swiecacymi zielonymi oczami". czasem mnie ciarki przechodza, jak mi tak w srodku nocy gada. duchy jakies widzi czy co?

najlepsze jazdy w nocy mial moj brat tak gdzies w wieku 6-7 lat. lunatykowal przez jakis czas i momentami bywalo to niebezpieczne. raz przez sen poszedl w nocy do kuchni, wzial wielki noz, scial przy doniczce bluszcz rosnacy u niego w pokoju i poszedl z powrotem do lozka. czesto tez mama budzila sie, a on stal nad nia przy lozku rodzicow bez slowa i bez ruchu. mozna sie bylo niezle przestraszyc momentami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka