krejzimama 01.07.13, 14:34 Słodziutki jak cukierek co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanekjoanek Re: Słodki bobasek 01.07.13, 14:37 Ale to zdjęcie jest słynne dość. Uważasz, że kogoś na to nabierzesz? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Słodki bobasek 01.07.13, 14:39 Ja nie wiem kto to... Pewnie jakis nieciekawy gosc? Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: Słodki bobasek 01.07.13, 14:38 Wszystkie dzieci są urocze. Mały Hitlerek też. Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: Słodki bobasek 01.07.13, 14:40 No wtedy jeszcze ludzi nie mordował. Dzieci zazwyczaj są słodkie, a potem często gęsto wyrastają z nich mniejsi i więksi psychopaci. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Słodki bobasek 01.07.13, 18:02 Sami nie wyrastają, trzeba nad tym popracować. Odpowiedz Link Zgłoś
helufpi Re: Słodki bobasek 01.07.13, 14:40 Pierwszą moją myślą było, że podobny do Hitlera - i rzeczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
kikimora78 Re: Słodki bobasek 01.07.13, 14:49 W. Szymborska Pierwsza fotografia Hitlera A któż to jest ten mały dzidziuś w kaftaniku? Toż to mały Adolfek, syn państwa Hitlerów! Może wyrośnie na doktora praw? Albo będzie tenorem w operze wiedeńskiej? Czyja to rączka, czyja, uszko, oczko, nosek? Czyj brzuszek pełen mleka, nie wiadomo jeszcze: drukarza, konsyliarza, kupca, księdza? Dokąd te śmieszne nóżki zawędrują, dokąd? Do ogródka, do szkoły, do biura, na ślub może z córką burmistrza? Bobo, aniołek, kruszyna, promyczek, kiedy rok temu przychodził na świat, nie brakło znaków na niebie i ziemi: wiosenne słońce, w oknach pelargonie, muzyka katarynki na podwórku, pomyślna wróżba w bibułce różowej, tuż przed porodem proroczy sen matki: gołąbka we śnie widzieć - radosna nowina, tegoż schwytać - przybędzie gość długo czekany. Puk puk, kto tam, to stuka serduszko Adolfka. Smoczek, pieluszka, śliniaczek, grzechotka, chłopczyna, chwalić Boga i odpukać, zdrów, podobny do rodziców, do kotka w koszyku, do dzieci z wszystkich innych rodzinnych albumów. No, nie będziemy chyba teraz płakać, pan fotograf pod czarną płachtą zrobi pstryk. Atelier Klinger, Grabenstrasse Braunau, a Braunau to niewielkie, ale godne miasto, solidne firmy, poczciwi sąsiedzi, woń ciasta drożdżowego i szarego mydła. Nie słychać wycia psów i kroków przeznaczenia. Nauczyciel historii rozluźnia kołnierzyk i ziewa nad zeszytami. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Słodki bobasek 01.07.13, 18:03 Jest. Okropnie się zdziwilam, kiedy przeczytałam "była", potem sobie przypomnialam, że nie żyje - ale naprawde tak czuję: nie cala umarla, poki ją czytamy. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Słodki bobasek 01.07.13, 15:01 no i co. słodziutki. co sie stało potem to inna sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love ładny,w necie piszą, że miał pochodzenie żydowskie 01.07.13, 15:21 Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: ładny,w necie piszą, że miał pochodzenie żydo 01.07.13, 15:24 takie hipotezy juz od daaaaaawna chodzą... Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: ładny,w necie piszą, że miał pochodzenie żydo 01.07.13, 15:34 Poczytać, później pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Słodki bobasek 01.07.13, 16:27 ty na serio spodziewalas sie, że Hitler, niczym Harry Potter, był od dziecka naznaczony ? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Słodki bobasek 01.07.13, 16:29 A gdyby jego matka poddała się aborcji... Odpowiedz Link Zgłoś
peggy_su Re: Słodki bobasek 01.07.13, 17:52 To znalazłby się inny. Hitler sam rozpętał wojnę i wymordował miliony ludzi? Czy może miał zastępców, pomocników i popleczników? Odpowiedz Link Zgłoś
beverlyja90210 Re: Słodki bobasek 02.07.13, 21:04 serio to dziecko jest waszym zdaniem słodkie? dla mnie ten mały jest brzydki wcale nie przypomina mi słodkiego malucha, już odchodząc od tematu kim on jest bo to zdjęcie znałam juz dawno, ale niczego łądneo w nim nie widzę, nie wszystkie dzieci są ładne i słodziutkie co to zdjęcie dobitnie pokazuje Odpowiedz Link Zgłoś