Dodaj do ulubionych

sikanie do basenu ;)

01.08.13, 17:34
Obserwuj wątek
    • wuika Re: sikanie do basenu ;) 01.08.13, 17:38
      Żeby tylko dzieciom się (nie) zdarzało suspicious Inne - no co mam zrobić? Ukrywać się przed dzieckiem? Wymieniać wodę w całym basenie?
      • panidemonka Re: sikanie do basenu ;) 01.08.13, 17:41
        Opłacić wymianę wodywink
        Skoro nie założyło się dziecku odpowiedniej pieluszki... mówi się trudno.
        • mia_siochi Re: sikanie do basenu ;) 01.08.13, 17:50
          panidemonka napisała:

> Opłacić wymianę wodywink
          > Skoro nie założyło się dziecku odpowiedniej pieluszki... mówi się trudno.

Dziecko ma pieluchę do basenu.
          • panidemonka Re: sikanie do basenu ;) 01.08.13, 18:05
            No dobra. Korzystając z tego, że jeszcze mam zęby, przeżułabym i wyplułabym niemowlaka. Pieluszki bym nie żula.
            Najprawdopodobniej poszłabym sobie z takiego basenu i tyle.

Nie wiem co zrobiłabym, nie byłam w takiej sytuacji.
            • dlania Re: sikanie do basenu ;) 01.08.13, 21:42
              "Alarmujecie personel i mężnie pokrywacie koszt wymany wody"

hahahawink
    • panidemonka Re: sikanie do basenu ;) 01.08.13, 17:39
      Czekając na zaalarmowany personel opierdzielam mamuśkę.
    • przystanek_tramwajowy Re: sikanie do basenu ;) 01.08.13, 17:40
      Ale, o co ci chodzi? Dziecko ma pieluchę, więc szcza do tej pieluchy, nie do basenu. Po to chyba jest ta pielucha.
      • wuika Re: sikanie do basenu ;) 01.08.13, 17:45
        Ta pielucha to pic na wodę, wróć - nie na wodę, tylko po to, żeby grubsze potrzeby nie wyciekły. Nie jest szczelna i nie może być, materiał jest inny, bo normalne puchną za bardzo.
        • panidemonka Re: sikanie do basenu ;) 01.08.13, 17:55
          W takim wypadku z całych sił staram się nie wywoływać traumy u maluszka, bo sama koch
          am pływanie.
          Jednoczenie staram się jak najbardziej mogę dos..ać mamuście. Niech ma za swoje! smile
      • panidemonka Re: sikanie do basenu ;) 01.08.13, 17:46
        Dziecko ma pieluchę ,a ja mam wyobraźnię i zgodnie z wolą wątkodawczyni wyobraziłam sobie źle założoną, czyt. nieszczelną pieluchęsmile
    • joanna29 Re: sikanie do basenu ;) 01.08.13, 17:47
      Kiedys jakiemus facetowi nie podobalo sie ze z dzieckiem z pielucha basenowa wchodze na basen. Ratownik powiedzial ze mam sie nie przejmowac, przynajmniej polowa starszych facetow ma problem z prostata i z trzymaniem moczu.
    • gryzelda71 Re: sikanie do basenu ;) 01.08.13, 18:10
      Jak ma pieluchę pływacką,to ją zmieniam.
      Na marginesie chyba by cię śmiechem zabili jakbyś wodę chciała wymieniać.
    • majenkir Re: sikanie do basenu ;) 01.08.13, 18:10
      Nie chce Was martwic, ale nie tylko dzieciaki sikaja do basenow smile.
      A pieluchy do plywania maja za zadanie zatrzymywac geste. Rzadkie ma przelatywac wink.
      • panidemonka Re: sikanie do basenu ;) 01.08.13, 20:02
        Ja się nie martwię, w mojej mieścinie remontują basen już od kilku lat i nie mogą skończyć.
        Pływam w miejscach niedozwolonych czyli w stawach, najczęściej razem z psembig_grin
        • memphis90 Re: sikanie do basenu ;) 01.08.13, 21:59
          O, i tam na pewno moczu nie ma!
    • d.o.s.i.a Re: sikanie do basenu ;) 01.08.13, 18:11
      Zapewniam Cie, ze wchodzac do basenu wprowadzasz do niego o wiele wiecej bakterii/grzybow i wirusow niz sikajac do niego. Nieporownywalnie wiecej.
      A potem biegniesz do apteki i za ciezkie pieniadze kupujesz najnowszy krem na atopowe zapalenie skory zawierajacy... mocznik wink
      • zurekgirl Re: sikanie do basenu ;) 01.08.13, 19:48
        Otoz to..no i chyba po cos ta wode chloruja. Z niemowlecymi sikami nie mialabym wielkiego problemu, ale jakby mi stary dziad oswiadczyl, ze mu sie popuscilo, to chyba jednak bym wyszla wielce obrazona i uzyla szczoty ryzowej pod prysznicem.
      • dlania Re: sikanie do basenu ;) 01.08.13, 21:45
        Zdrowe siki są sterylne, nie maja bakteriiwink

Ludzie, wy naprawdę myslicie, że w basenie nie ma sików? Szczególnie w takim otwartym letnim , z hordami dzieci i młodocianych?wink
    • kj-78 Re: sikanie do basenu ;) 01.08.13, 19:47
      Ale pielucha basenowa nie ma zadania zatrzymywac siuskow. Myslalam, ze wszyscy chodzacy na basen z nieodpieluchowanymi dziecmi to wiedza. Kazde dziecko w pielusze siusia do basenu, tylko wiekszosc nie werbalizuje tego faktu wink Mnie osobiscie to nie przeszkadza jako matce dwojga malych dzieci, ktore tez przechodzily ten etap. Duzo bardziej zniesmacza mnie wielki spocony facet, ktory przed wejsciem do basenu polal sie troche woda dla niepoznaki, albo i to nie uncertain Oraz kobiety, ktore nie zdejmujac kostiumow ochlapuja sie pod pachami nie uzywajac mydla i uwazaja, ze sie porzadnie umyly...
    • afro.ninja Re: sikanie do basenu ;) 01.08.13, 20:12
      A podobno nie zalicza wpadek? wink
    • helufpi Re: sikanie do basenu ;) 01.08.13, 20:29
      Polecam pouczający artykuł na ten temat.
      www.telegraph.co.uk/science/science-news/9767614/Michael-Phelps-was-right-relieving-yourself-in-the-pool-is-fine.html
    • franczii Re: sikanie do basenu ;) 01.08.13, 21:32
      A to dziecko musi meldowac, ze sie zesikalo? To przeciez oczywiste, ze dzieci do 2 lat sikaja w pieluchy. A pielucha plywacka trzyma tylko grubsze sprawy a nie siki.
    • arkanna Re: sikanie do basenu ;) 01.08.13, 23:21
      litosci kto tworzy takie ankiety. Dziecko ktore sygnalizuje siku nie nosi juz takiej pieluchy. Pieluchy basenowe maja tylko maluchy ktore nie wolaja (zreszta duzo osob juz pisalo ze te pieluchy tylko zatrzymuje to co wieksze a siku i tak i tak splywa po nogachsmile ) Wiec rownie dobrze zamiast katowac maluchy tymi pieluchami lepiej kupic dobrze dopasowane majteczki.
    • gazeta_mi_placi Re: sikanie do basenu ;) 02.08.13, 12:10
      Nie wiem po co zaszczańce wpuszcza się na publiczny basen. Dzieci do 3 roku życia powinny mieć zakaz przebywania na publicznych basenach bo jeszcze nie panują nad pęcherzem a nikt nie ma ochoty pływać w ich szczynach.
      • mnb0 Re: sikanie do basenu ;) 02.08.13, 12:59
        Niestety, to glownie starsze osoby zasikuja basen. sad
        • gazeta_mi_placi Re: sikanie do basenu ;) 02.08.13, 13:12
          Chyba w szpitalu.
    • mnb0 Re: sikanie do basenu ;) 02.08.13, 12:56
      Ja chodzilam z moimi dziecmi na nauke plywania od 4 miesiaca zycia. To co myslicie, ze nikt tam nie sikal? Siuski niemowlaka, tez mi cos. Po co mam UDAWAC ze nic sie nie stalo, skoro naprawde nic sie nie stalo?
    • sinusoidaa Re: sikanie do basenu ;) 02.08.13, 13:15
      To, o co pytasz to lajcik.
      W związku z tym, że uwielbiam wylegiwac się na plażach nad morzem, nad jeziorami, czy basenami, a wiele częściej jednak dziecko sygnalizuje potrzebę, a rodzicowi nie chce się iść do toalety i każe potomkowi, nawet nie ściszając głosu, wejść do wody i tam się wysikać. I własnie wtedy krew mnie zalewa. Takie zachowania sa nagminne, niestety. Uprzedzając ewentualne pytania: tak, zawsze w takich sytuacjach zwracam uwagę, również nie ściszając głosu.
    • kikimora78 Re: sikanie do basenu ;) 02.08.13, 13:31
      Przecież woda w basenie filtrowana jest cały czas, nie spuszcza się jej, aby nalać nowej.

A "u mnie na wsi" czyli na basenach w Oslo, małe dzieci nawet nie muszą mieć pieluch, wystarczą dobrze dopasowane gatki. Wszyscy wiedzą, że pielucha kąpielowa suśki przepuszcza i tak i tak, chyba trzeba by ją na super-glue podkleić żeby trzymała, jedyne zadanie takiej pieluchy, to zatrzymać kupę. Więc jak gatki są dobrze przylegające to działają tak samo.

A na zajęciach dla niemowlaków instruktorka powiedziała nam, że zdrowe dziecko (niemowlę) kupy w wodzie raczej nie zrobi, chyba, że ma problemy z brzuszkiem.

Także "wielkie mi halo", jak się dwulatek zsika, ludzie gorsze rzeczy na basenie robią, także polecam myć się dokładnie również "po"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka