Dodaj do ulubionych

Krakowianki, nie korzystajcie z MPK.

05.09.13, 15:38
To niebezpieczne, a po co ktoś Wam potem będzie wytykał brak ostrożności i zapięcia pasa, kupcie se samochód, ewentualnie zamówcie taksówkę, zboczeniec grasuje, daję link do mordy zboka:

polskalokalna.pl/wiadomosci/malopolskie/krakow/news/napastowal-kobiety-w-autobusach,1947274,3320
Może to Wasz sąsiad, mąż, konkubent albo kolega męża.
Przyzwoita kobieta zresztą nie korzysta z transportu publicznego.
Podajcie dalej na Facebooki i inne fora, dorwijmy zboka, ja też się będę rozglądać po okolicy.
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: Krakowianki, nie korzystajcie z MPK. 05.09.13, 16:10
      Tylko niech do tej taksówki/samochodu koniecznie odprowadzi je mąż, a jak już dojadą do pracy zadzwonią zameldować się rodzinie, że po drodze nie zostały zmolestowane. W przeciwnym wypadku niepotrzebnie narażają się na niebezpieczeństwo.
      • gazeta_mi_placi Re: Krakowianki, nie korzystajcie z MPK. 05.09.13, 16:44
        Do pracy? Zbędna fanaberia. Zakażmy kobietom pracy zawodowej poza domem, ewentualnie można zrobić wyjątek dla starych panien i rozwódek oraz mężatek których mąż zarabia najniższą krajową.
        Iluż gwałtom można wówczas zapobiec. I zrobimy miejsca pracy dla bezrobotnych mężczyzn. Same plusy!
    • agnieszka77_11 Re: Krakowianki, nie korzystajcie z MPK. 05.09.13, 16:26
      I ten też powyżej 190cm.
    • varna771 Re: Krakowianki, nie korzystajcie z MPK. 05.09.13, 16:40
      to te zboki wysokie są, bo na ulicach widuje się przewaznie obleśnych kurdupli.
      P.S Oczywiście zboki mimo słusznego wzrostu równiez sa obleśni...
      • gazeta_mi_placi Re: Krakowianki, nie korzystajcie z MPK. 05.09.13, 16:44
        Lepiej że wysoki bo bardziej się rzuca w oczy i szybciej być może dzięki temu zostanie rozpoznany.
      • aqua48 Re: Krakowianki, nie korzystajcie z MPK. 05.09.13, 17:53
        varna771 napisała:

> to te zboki wysokie są, bo na ulicach widuje się przewaznie obleśnych kurdupli.
        > P.S Oczywiście zboki mimo słusznego wzrostu równiez sa obleśni..

O matko, ja już się pogubiłam...Dlaczego wysocy kurduple są obleśni?
        I co zrobić kiedy obleśny zbok okaże się niskim taksówkarzem? Przesiąść się na MPK, czy nie?
        • lauren6 Re: Krakowianki, nie korzystajcie z MPK. 05.09.13, 18:59
          Bo jakby nie był obleśny to macanie po genitaliach nie nazywałoby się już molestowaniem.
        • varna771 Re: Krakowianki, nie korzystajcie z MPK. 05.09.13, 19:36
          aqua48 napisała:

> varna771 napisała:
          >
          > > to te zboki wysokie są, bo na ulicach widuje się przewaznie obleśnych kur
          > dupli.
          > > P.S Oczywiście zboki mimo słusznego wzrostu równiez sa obleśni..
          >
          > O matko, ja już się pogubiłam...Dlaczego wysocy kurduple są obleśni?

już Ci wyjaśniam. Mówiąc "to te zboki wysokie są"- miałam na mysli konkretnie gwałciciela z lasu kabackiego i zboka z Krakowa. Wysoki facet przynajmniej dla mnie jest zawsze przystojniejszy od niskiego, a niski facet jest dla mnie obleśny, po prostu nie podoba mi się i tyle. Ale jest jedno ale, zbok to zbok i chociażby wyglądał jak Apollo i tak będzie obleśny ! panimaju??
    • gazeta_mi_placi Re: Krakowianki, nie korzystajcie z MPK. 05.09.13, 19:26
      Znaleźli go, policja szuka ofiar, chyba po to aby je pouczyć i wysłać na kurs samoobrony:

krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,14552178,Molestowal_kobiety_w_Krakowie__Policja_szuka_jego.html#LokKrakTxt
      Ja tam bym nie poszła, jeszcze by się okazało, że po co, że czemu sama, a czemu w spódnicy, a jak nie w spódnicy to czemu w obcisłych spodniach, a w ogóle czemu mąż, szwagier lub brat nie wyszedł po mnie na przystanek.
      Nie, nie ma głupich.
      • agnieszka77_11 Re: Krakowianki, nie korzystajcie z MPK. 05.09.13, 21:25
        Strach chodzić po ulicy po zmroku. Nie wiem jak Wy, ale jak od sytuacji z Iwoną mam straszliwego pietra.
        • gazeta_mi_placi Re: Krakowianki, nie korzystajcie z MPK. 05.09.13, 21:29
          Iwonę załatwił znajomy z jej towarzystwa, być może przy pomocy jeszcze kogoś innego a nie anonimowy zbok.
          • lajente tu też obwiniają ofiary 05.09.13, 21:35
            forum.gazeta.pl/forum/w,567,146747433,146747433,Straszne_.html

Gazeta, chyba powinieneś/aś interweniować, kolejna ofiara jest osądzana o to, że nie zachowała ostrożności.
            Dziwne, że nie o gwałt chodzi, a popatrz i tu ludzie komentują i wymieniają się radami jak starać się uniknąć takich sytuacji. Same ciocie dobra rada.

• gazeta_mi_placi Re: tu też obwiniają ofiary 06.09.13, 09:25
              Poczekam aż zaczną atakować chłopczyka po co wychodził z domu, czemu nie uciekł przed psami na drzewo i generalnie jego wina bo pewnie się bał a psy wyczuwają strach i atakują.
              • lajente Re: tu też obwiniają ofiary 06.09.13, 10:05
                Cóż za niekonsekwencja sad
      • lajente Re: Krakowianki, nie korzystajcie z MPK. 05.09.13, 21:36
        No i patrz, w ustronnym miejscach atakował, nocą, ale dziwy...
        • gazeta_mi_placi Re: Krakowianki, nie korzystajcie z MPK. 06.09.13, 09:29
          Ustronnych, fakt, zapewne ofiary po wyjściu z autobusu celowo wybierały trasę do domu przez "ustronne" miejsca. I w ogóle swoją drogą dużo przystanków w Krakowie jest usytuowane przy ustronnych miejscach (np. pętla w Nowej Hucie).
          I wiesz co Ci powiem? Na jednym z takich przystanków i to za jasnego dnia (przystanek słabo uczęszczany, na żądanie, tylko jedna instytucja przy nim i domy jednorodzinne dość słabo rozsiane) wepchnięto do samochodu pewną dziewczynę, była na tym przystanku sama jedna.
    • loola_kr Re: Krakowianki, nie korzystajcie z MPK. 05.09.13, 21:34
      Powrót Karola Kota?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka