Dodaj do ulubionych

proszę o Wasza opinię

06.09.13, 13:47
Jestem ciekawa jakie jest Wasze zdanie na temat mozliwości komunikowania się z nauczycielem poprzez cos w rodzaju "klasowego czata" tzn .w kazdej chwili masz mozliwość zadania pytania wychowawcy dziecka.Odpowiedz otrzymywałybyście powiedzmy do 3 dni roboczych. Ułatwienie czy raczej niepotrzebna rzecz?
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: proszę o Wasza opinię 06.09.13, 13:57
      Dla mnie niepotrzebna.
    • gryzelda71 Re: proszę o Wasza opinię 06.09.13, 14:00
      Jak zadzwonię to mam odpowiedź natychmiast.
      • mx3_sp Re: proszę o Wasza opinię 06.09.13, 14:01
        u nas jest wspólna skrzynka pocztowa, osobiste pytania osobiście zadajemy. Rzecz przydatna, ale nie niezbędna.
      • poziomkaa5 Re: proszę o Wasza opinię 06.09.13, 14:06
        ale dzwoniąc nigdy nie wiesz czy dzwonisz w odpowiednim momencie no i ponosisz jakies tam kosztawink W tym przypadku nauczyciel miałby powiedzmy 2 godziny w tygodniu kiedy zajmowałby się korespondencją. Poza tym sam również mógłby w ten sposób informować rodzica kiedy zauważy coś niepokojacego np.
        • gryzelda71 Re: proszę o Wasza opinię 06.09.13, 14:09
          Tak te koszty przeważyły heheheh
          Jak dzwonię w nieodpowiednim momencie to nauczyciel może nie odebrać prawda?
        • merit_p Re: proszę o Wasza opinię 06.09.13, 14:14
          W takim przypadku wysyłasz maila nie czekasz na pustym czacie na uczyciela.
    • merit_p Re: proszę o Wasza opinię 06.09.13, 14:01
      Czat ma sens jak można pogadać online. 3 dni robocze to zaprzeczenie idei czatu.
    • majenkir Re: proszę o Wasza opinię 06.09.13, 14:06
      Niepotrzebna rzecz. Od tego sa emaile, na ktore nauczyciele odpowiadaja tego samego dnia, nie za trzy wink.
      • poziomkaa5 Re: proszę o Wasza opinię 06.09.13, 14:09
        bądzmy ludzmismile -nauczyciel nie musi odpowiadać na nasze pytania w czasie wolnym od pracy( nie jestem nauczycielem;P) A czat online też mógłby byc swoją drogą-ale wtedy dostęp do informacji miałby kazdy zalogowany więc nie każda wiadomosć możnaby ta droga przekazać.
    • zona_mi Re: proszę o Wasza opinię 06.09.13, 14:07
      Moim zdaniem kontakt elektroniczny to ułatwienie - kontaktowałam się tak z wychowawczynią córki przez stronę Librusa.
      Bo nieraz to były rzeczy niewymagające aż udawania się do szkoły, albo polowania na przerwę, żeby nauczyciel mógł podejść do telefonu.
      Przy czym mnie wystarczyłby adres mejlowy, bez logowania się na ekstra czacie.
    • lauren6 Re: proszę o Wasza opinię 06.09.13, 14:07
      3 dni robocze. Żartujesz?
      • poziomkaa5 Re: proszę o Wasza opinię 06.09.13, 14:11
        -z tymi trzeba dniami strzeliłamsmile Wszystko kwestia uzgodnień z wychowawcą.
    • triss_merigold6 Re: proszę o Wasza opinię 06.09.13, 14:11
      Powiedz wprost, biedulo, że ten czat chcesz wpisać do jakichś papierów potrzebnych do awansu zawodowego.
      • poziomkaa5 Re: proszę o Wasza opinię 06.09.13, 14:14
        hmmm...nie zgadłaś-nie jestem biedulą i nie pracuję w szkolnictwie...ale mam dzieciaki w podstawówce i gimnazjum
      • vilez Re: proszę o Wasza opinię 06.09.13, 17:53
        Ty to jednak jesteś życzliwa.
    • jamesonwhiskey Re: proszę o Wasza opinię 06.09.13, 14:33
      > Jestem ciekawa jakie jest Wasze zdanie na temat mozliwości komunikowania się z
      > nauczycielem poprzez cos w rodzaju "klasowego czata" tzn .

do tego jest cos w rodzaju POCZTY elektronicznej
      ewnetulanie gdy sparwa ogolna
      cos w rodzaju tablicy na pejsbuku
    • nowi-jka Re: proszę o Wasza opinię 06.09.13, 14:35
      dla mnei super jesli pytam o sprawe niepilna - zajebista sprawa, najlepiej pzrze fb
      • poziomkaa5 Re: proszę o Wasza opinię 06.09.13, 15:27
        tylko ze koleżanki w moim wieku zatrzymały się na nk i o fb nawet nie myśląsmile
        • iwoniaw Re: proszę o Wasza opinię 06.09.13, 17:48
          To w jakim Ty jesteś wieku???
    • mayaalex Re: proszę o Wasza opinię 06.09.13, 17:11
      Wystarczy mi w miare szybka odpowiedz na maila. A jak cos wymaga dluzszych rozmow, to sie mozna na telefon umowic o konkretnej godzinie.
    • mika_p Re: proszę o Wasza opinię 06.09.13, 17:32
      Przez trzy dni robocze to i polecony-priorytet dojdzie w dwie strony big_grin

A takie rzeczy już istnieją, wspomniany Librus czy zwykły email.
    • iwoniaw Re: proszę o Wasza opinię 06.09.13, 17:49
      Mamy dziennik elektroniczny a w nim także opcję wysyłania wiadomości (i otrzymywania odpowiedzi) do nauczycieli. Przydatna rzecz.
      • vilez Re: proszę o Wasza opinię 06.09.13, 17:52
        My też. Ale i tak najczęściej rozmawiamy telefonicznie.
        • brydka26 Re: proszę o Wasza opinię 06.09.13, 18:34
          U nas wychowawczyni ma liste wszystkich adresow mailowych rodzicow i zawiadamia nas mailowo o sprawach dotyczacych calej klasy, a indywidualnie w sprawach indywidualnych (np. dziecka nie bylo dzis w szkole, a ja dostalam info co bylo przerabiane). w sprawach super ekstra pilnych mamy numer telefonu do nauczycielki. Mysle, ze te dwie formy komunikacji wystarczaja najzupelniej, jesli chodzi o inny kontakt niz osobisty.
    • mruwa9 Re: proszę o Wasza opinię 06.09.13, 22:31
      kontakt via internet to absolutna podstawa. U nas dziala proram, do ktorego sie logujemy (nauczyciele, uczniowie, rodzice, kazdy ma inny zakres uprawnien i dostepu do poszczegolnych informacji. Jest wersja na komputer i wersja mobilna. Na tej patformie dzieje sie wszystko: korespondencja z nauczycielami i administracja szkoly, oloszenia i informacje, menu stolowki szkolnej, dokumenty, swiadectwa w postaci cyfrowej, plan lekcji, oceny, zadania domowe w postac dokumentow do wydruku lub linkow do odrobienia zadan domowych w necie, frekwencja oraz mozliwosc zgloszenai/usprawiedliwienia nieobecnosci ucznia. Jesli uczen nie zjawi sie na lekcji (wagary) lub spozni sie, system automatycznie wysyla maile do rodzicow. Nic sie nie ukryje. System dziala wysmienicie.
    • aurinko Re: proszę o Wasza opinię 06.09.13, 22:34
      Zbędne jak dla mnie. Z nauczycielami swoich dzieci mam kontakt osobisty, telefoniczny i mailowy. Po kiego mi czat i czekanie 3 dni na odpowiedź?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka