Dodaj do ulubionych

bezmyślne chamskie bucostwo

12.09.13, 19:31
tak określiłabym sporą część ludności miasta Poznania, która wczoraj w okolicach godziny 16-18 przechodziła i przejeżdżała przez plac Cyryla Ratajskiego.

Auto mi nawaliło. na tymże placu. zdołałam zjechać na skrawek chodnika, pośrodku przejścia dla pieszych. stanęłam, włączyłam awaryjki i grzecznie czekałam ze śpiącym z tyłu dzieciakiem na pomoc drogową. ile się nasłuchałam bluzgów, ile trąbków - po chodniku dało się przejść z lekkim dytkiem, ulicy nie blokowałam w żaden sposób.

jedna jedyna pani, która warknęła że "na przejściu bla bla bla", której odpowiedziałam, bo paląc akurat miałam otwarte okno, że auto mi klękło, przeprosiła i cytuję "zwróciła honor"

ludzie ślepi są? awaryjne włączone. trójkąt niepotrzebny. ale nie. burczeć musieli. żesz kuśwa. pewni myśleli, że zmanierowana dziunia w bumie se przystanęła uncertain

tylu komentarzy się dawno nie nasłuchałam. każdemu z nich z osobna chciałam życzyć tego samego, ale stwierdziłam, że zła energia wraca, więc się powstrzymuję wink
Obserwuj wątek
    • shellerka Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 19:33
      dodam, że za to zarówno pan laweciarz, jak pan mechanik byli przeserdeczni, przeuczynni i ogólnie przegonili złe wrażenie społeczeństwa wink
    • owianka Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 19:35
      Dobrze rozumiem, że paliłaś w samochodzie, a z tyłu spało dziecko?
      • gazeta_mi_placi Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 19:38
        A gdzie miała palić? W odbycie?

forum.gazeta.pl/forum/f,34919,_palenie_w_okolicy_odbytu.html
        • baltycki Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 19:44
          gazeta_mi_placi napisała:

> A gdzie miała palić? W odbycie?

bezmyślne chamskie bucostwo
      • shellerka Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 19:39
        zle. paliłam przy otwartych drzwiach. w zasadzie siedząc na zewnątrz. nie wiem, czy siedziałaś w moim aucie, ale pewnie nie i nie wiesz, ze miejsca jest tyle, ze nie ma opcji, zeby dym przelecial do tyłu.

chwile po spaleniu zamknelam drzwi i otworzylam okno, zeby sie przewietrzyc po tej fajce.

juz dobrze, czy piszesz do rzecznika praw dziecka?

chwilka...a moze to ty byłaś jedną z tych "oburzonych"?
        • owianka Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 19:43
          > chwilka...a moze to ty byłaś jedną z tych "oburzonych"?

Nieee, to nie ja, na takie coś to ja się nie oburzam big_grin

• jamesonwhiskey Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 12:48
          > czy siedziałaś w moim aucie, ale pewnie nie i nie wiesz, ze miejsca jest tyle,
          > ze nie ma opcji, zeby dym przelecial do tyłu.

a to jest dziwne
          innym leci dym przez 20 metrow od sasiadow a w magicznym smaochodzie dymu nie ma
          • shellerka Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 13:56
            no ale jak sąsiad piętro niżej pali na balkonie, a ja sobie na balkonie pietro wyzej siedze, to chyba nie dziwota ze czuję dym i ze mi to przeszkadza. natomiast małżonce sąsiada zapewne nie przeszkadza, gdyz albowiem i poniewaz dym leci do góry - takei prawo fizyki - i w związku z tym, jak se siedziałam na progu auta i fajkę trzymałam za tymi drzwiami, tak zeby dym nie lecial do srodka, a dym wydmuchiwałam tez za te drzwi to jakbyscie na to nie patrzyli i jakbyscie bardzo nie chcieli mnie do tego RPD podac, to nie ma opcji, zeby dym wlecial dzieciakowi do nozdrzy, zwlaszcza ze spalo z tylu.

w celu wentylacji zapachów np. z moich włosów oraz jamy ustnej, po spaleniu fajki zamknęłam drzwi i otwarłam okna.

dodam, ze jak paliłam przy otwartych drzwiach, to akurat nikt nie szedł, na co bardzo uważałam.

aaaa! za popielniczkę służyła mi puszka po red bullu light.
        • jagabaga92 Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 13:40
          w moim aucie, ale pewnie nie i nie wiesz, ze miejsca jest tyle,
          > ze nie ma opcji, zeby dym przelecial do tyłu.

jak taki autobus postawiłaś na przejściu dla pieszych, to nie dziwię się bluzgom. Paniusi popsuło się bumbum, to postawiła go gdzie się dało, otworzyła drzwi i jak gdyby nigdy nic fajeczkę pali.
          • jagabaga92 Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 13:41
            To sie właśnie nazywa bezmyślne, chamskie bucostwo!
      • bozenka78 Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 19:42
        Mnie też tylko to uderzyło z całej tej historii.
        Nie bardzo wiem, jak można "dociągnąć jakoś auto" do "pośrodku przejścia dla pieszych".
        Bym wyszła z samochodu i poprosiła kogokolwiek, by przepchał kawałek dalej.
        Nie-poznaniankom wyjaśniam, że przez plac Cyryla przechodzi mnóstwo pieszych i auto na środku przejścia z mamusią palącą przez okno musiało wyglądać naprawdę oryginalnie.
        Ale tytuł posta dobry.
        • gazeta_mi_placi Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 19:44
          Przy takiej życzliwości społeczeństwa wątpię by ktoś jej pomógł, poza tym z tego co kojarzę to ona ma duży terenowy samochód, chyba ciężko taki przepchać? Nie znam się.
        • morgen_stern Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 19:45
          Shellerka tak jakoś ma, że ilekroć chce opisać coś wg niej oburzającego, to jakoś dziwnie wychodzi, że to ona dała ciała smile
          • aneta-skarpeta Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 19:51
            jak przeczytałam tytuł to przed oczami stanął mi ojciec chłopca z treningów, który ciągnął się po lewym pasie, a przeciez shellerka mogła własnie jechać na pogotowiewink
        • landora Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 14:55
          Prawdopodobnie większość myślała, że Shellerka zaparkowała tam bezmyślnie - mało to takich mistrzów parkowania, zatrzymujących się gdzie popadnie?
          A co do papierosa - pet oczywiście wylądował w popielniczce, a nie na ulicy?
    • gazeta_mi_placi Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 19:40
      Współczuję Ci. Było chamów opieprzyć i zwyzywać, dla przyjemności tam nie stałaś.
      Najlepiej do tego celu używać głośnego tonu, nie zaszkodzi najagresywniejszych postraszyć policją.
      • marychna31 Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 21:34
        > Najlepiej do tego celu używać głośnego tonu, nie zaszkodzi najagresywniejszych
        > postraszyć policją.
        Oczywiście, ze Policją- a do tego z CBŚ, CBA i brygadą antyterorystyczną. Chłopaki by chetnie przyjechali i spałowali każdego chama i buca w jednym co to krzywo spojrzał na relaksującą się właśnie papieroskiem przy śpiącym dziecku kulturalną shellerkę.
    • kropkacom Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 19:44
      Nie dało się go przepchać poza przejście?
    • kadfael Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 19:47
      Aha, aha i akurat musiałaś stanąć na środku przejścia dla pieszych, nie mogłaś 2-3 metry dalej? Wiem ile luda się o tej porze przewala przez plac Cyryla i nie dziwię się zdenerwowaniu ludzi. Pewnie to samo myśleli o Tobie, co Ty napisałaś o nich w tytule.
    • twoj_aniol_stroz Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 19:52
      Kiedyś jednej pani zabrakło paliwa na środku skrzyżowania, dosłownie 100 m od stacji benzynowej. Zatrzymaliśmy się z moim tatą za nią, włączyliśmy awaryjne w naszym samochodzie i poszliśmy pomóc jej przepchnąć samochód ze skrzyżowania. Kilku kierowców musiało, no po prostu musiało na nas potrąbić... Widocznie człowiek czasem musi inaczej się udusi big_grin
      • shellerka Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 19:59
        dziękuję. nie stałam centralnie na przejściu, tylko tak, że tylnimi kołami na to przejście mi auto zachodziło.

jestem kobietą myślącą i gdybym kawałek dalej stanęła, to wiedziałam, że laweta by nie stanęła przede mną. i tak stała tak jakby na zakręcie. plac cyryla ratajskiego za duży nie jest. poza tym, nie przyszło mi do głowy prosić kogokolwiek o spychanie. zresztą przechodziły same kobiety, więc tym bardziej.

zjechałam tak, żeby nie tarasować drogi nikomu. ale nie. musieli sobie ponarzekać, pobręczeć. ot tak. odniosłam wrazenie, ze zwyczajnie im się wydawało, ze stoję tam na niby na tych awaryjkach. tak dla picu, a czekałam pewnie wg nich na kawkę z pobliskiej cukierni.
        • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 20:05
          > zresztą przechodziły same kobiety, więc tym bardziej.

Zamiast wymyślać taki długi wątek, wystarczyło napisać od razu, że wszystkie kobiety to bezmyślne chamskie bucostwo, a mężczyźni (przemili laweciarze i mechanicy) są cudowni i serdeczni.
        • lilly_about Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 20:11
          Taaaakie tłumy i same kobiety, cuda panie, cuda!
          • przystanek_tramwajowy Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 20:13
            Może lesbijki akurat manifestowały?
          • shellerka Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 20:21
            ołkeeeej.... przyznaję sie. jestem bezmyślną kretynką, bo zaglądając w silnik - wcześniej bojąc się otworzyć maskę, bo smierdziało mi spalenizną i nie bardzo wiedziałam, czego spodziewać się, gdy ją otwierałam, nie pomyślałam o tym, zeby kogokolwiek prosić o pomoc.
            no nie wpadłam na to, zaaferowana wydzwanianiem do męża, do assistance i do prawnika, z którym byłam umówiona, a który musiał przydreptać na tenże plac z dokumentami do podpisu, bo ja raczej nie miałam szans na dotarcie do kancelarii.

i jakoś potem piesi, którzy buczeli, to były właśnie kobiety, a kierowcy, którzy tamtędy jeździli dizelili się na:
            a) sprawnych, którym nie przeszkadzałam
            b) niesprawnych, którzy buczeli i których o pomoc nie miałam siły ani ochoty prosić. zresztą sensu już nie było, bo czekałam na lawetę, więc wszystko mi już jedno było.
        • twoj_aniol_stroz Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 20:14
          Olej smile Spychanie dużego samochodu to dość trudne zadanie. Nie wiem ile waży Twój samochód, ale ze 2 tony na pewno, ale raczej więcej, więc przepchnięcie tego cuda na 100% łatwe by nie było...
          • aneta-skarpeta Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 20:23
            x3 wazy 1750 kg

osobówki też potrafią tak ważyc
            • shellerka Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 20:25
              jeżdżę kombiakiem, nie suvem. dżizys...
            • twoj_aniol_stroz Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 21:21
              Mój Isuzu Trooper waży prawie 2 tony, a jest jednym z lżejszych sporych samochodów terenowych. Kombi też sporo waży. Przepchnąć tego raczej w pojedynkę się nie da.
              • premeda Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 08:50
                Wystarczy Ford Cougar, nie trzeba szukać terenówek i kombiaków wink
        • landora Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 15:01
          odniosłam wrazenie, ze zwyczajnie im się wydawało, ze st
          > oję tam na niby na tych awaryjkach. tak dla picu, a czekałam pewnie wg nich na
          > kawkę z pobliskiej cukierni.

Wziąwszy pod uwagę to, jak ludzie parkują sprawnymi samochodami, to wcale się im nie dziwię.
          mistrzowie parkowania
    • 18lipcowa3 Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 19:54
      auta Ci zazdrościli, na bank
      • przystanek_tramwajowy Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 19:58
        18lipcowa3 napisała:

> auta Ci zazdrościli, na bank

I białych kozaczków, lateksowej mini, tipsów i tej ślicznej, nie skażonej wysiłkiem umysłowym buzi.
      • wioskowy_glupek Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 20:02
        Widać, akurat miała tyle siły żeby dopchać to auto tam i tyle... Jak auto ciężkie to się nie dziwię a znaleźć uczynnego trudno.
        Bez przesady na placu Cyryla jest sporo miejsca i skoro światła były włączone to były... znaczy się auto zepsute.
        • gazeta_mi_placi Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 20:06
          Dokładnie, a Shellerka ma samochód z tych większych.
      • lilly_about Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 20:09
        dobre wink
      • marychna31 Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 21:37
        > auta Ci zazdrościli, na bank
        Oczywiście. Kazdy zazdości rozkraczającego się w środku miasta kombi....
        • niutaki marychna 31 :D n/t 12.09.13, 21:43

• sanrio Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 19:57
      no niestety, najbardziej uderza w tej historii palenie fajki w rozkraczonym samochodzie na środku przejścia dla pieszych - w otwartych drzwiach, czyli musiały dość szeroko wylewać się na jezdnię - w aucie, gdzie spało dziecko. Mów i myśl sobie co chcesz, ale dym papierosowy ma taką dziwną właściwość, że leci zawsze do środka, a da się go wyczuć z odległości 10 metrów kiedy już jest cienką smugą ciągnącą się za palaczem. Ale dziecko zapewne przyzwyczajone...
      • shellerka Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 20:03
        drzwi otwarte miałam akurat na chodnik moja droga.
        nie na ulicę. spaliłam w ciągu godziny stania jedną fajkę. potem miałam drzwi i okna zamknięte, więc nawet nie otwierałam szyby zeby się odszczekiwać np. "sympatycznemu" sfrustrowanemu keirowcy taksówki, który do mnie szczekał.

i zapewniam, ze każdy miał duuużo miejsca - nawet wielka śmieciarka, zeby przejechać swobodnie. to były takie burczenia dla samego burczenia. zero zrozumienia, zero "moze pani pomoc"

widziałam. po prostu widziałam, ze ludzie z góry zakładali ze stoje tam, bo jestem zmanierowaną dziunią.
        • gazeta_mi_placi Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 20:07
          W Krakowie taksówkarze (i busiarze) to największe chamy.
          • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 20:13
            W Krakowie prawie wszyscy taksówkarze to emerytowani policjanci.
            • gazeta_mi_placi Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 20:25
              I byli UB - cy.
        • lilly_about Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 20:08
          Naprawdę sądzisz, że ludzie są takimi debilami, zeby sądzić, ze stanęłaś na pasach dla przyjemności?
          • redheadfreaq Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 01:48
            Och, kiedyś potrąciła mnie taksówka, gdy przejazdem rowerowym przejeżdżałam na drugą stronę ulicy (na zielonym). Zbieram się z ziemi, lekki szok, kierownica roweru wykręcona, a obok zatrzymuje się jakaś stara baba (no przepraszam, ale cały szacunek do starszych jakoś mi ucieka w takich chwilach) i zaczyna tyradę "No czego tak stoi na środku, co się gapi, no niech złazi z tej jezdni!". Jak boga nie kocham.
        • sanrio Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 20:08
          hmm...no nie wiem, dlaczego mieliby tak myśleć? Kto normalny stawałby na środku drogi dla picu? Dziwię się tylko, bo widziałam setki razy takie popsute auto na drodze, na środku czasami wręcz, zwłaszcza kiedy kierowcą była kobieta bo ona sama wiadomo, że nie przepchnie - no i nie słyszałam żadnego trąbienia. Never.
        • gryzelda71 Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 08:38
          Nic nie rozumiem,bom nie z Poznania.Stałaś na chodniku,nie na ulicy, a mimo to kierowcy zwalniali przejeżdżając obok,żeby nabluzgać?
    • araceli Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 19:57
      shellerka napisała:
      > ludzie ślepi są? awaryjne włączone.

Może większość stwierdziła, że właśnie używasz:
      https://lh5.googleusercontent.com/-_Ps0Tthqfp0/Tq6bObqRctI/AAAAAAAAEeY/Fgp1BlNA90w/I/v3%25257Camused%25257C_img%25257Cpark-anywhere-button.jpg
    • magdalenas9 Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 20:14
      no cóż...każdy sfrustrowany, to tak jest wink
    • d.d.00 Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 20:29
      Ojj te pyrki, kto by się po nich spodziewał takiego buractwa tongue_out
      • shellerka Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 20:31
        no Ci powiem, ze jak ze wsi człowiek przyjedzie raz na ruski rok do MIASTAwink to się srodze zawodzi pod tym względemwink nie to co wiejska solidarność i życzliwość
        • d.d.00 Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 08:25
          coś o tym wiem bo sama na wsi mieszkam i do miasta wielkiego jadę raz na 2 tyg i to jak trzeba tongue_out
    • gretchen184 Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 20:46
      a ja tak w temacie świateł awaryjnych-raz byłam świadkiem jak kobieta stanęła autem niemal na środku jezdni, dość ruchliwej, tuż przed przejściem dla pieszych a chwilę za zakrętem, włączyła awaryjne,zarzuciła torebkę na ramię i poszła na zakupy tongue_out
      fakt-wolnych miejsc do zaparkowania nie było big_grin
      • bi_scotti Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 20:53
        Ludzie nie powinni byc chamscy, Ty nie powinnas palic przy dziecku; kazdy ma swoje grzechy, kazdy ma swoja bezmyslnosc i swoje bucostwo na wlasna miare. Life.
        • baltycki Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 21:55

bi_scotti napisała:

> Ludzie nie powinni byc chamscy, Ty nie powinnas palic przy dziecku; kazdy ma sw
          > oje grzechy, kazdy ma swoja bezmyslnosc i swoje bucostwo na wlasna miare.napisała:

Lubie to smile
          • marychna31 Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 22:11
            zgadzam się, fajnie bi_scott napisała a ty fajnie na górze napisałes gazeciarzowismile
      • foringee Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 20:56
        a tak, u mnie jakaś prukwa tak zrobiła, zostawiła auto na awaryjnych na zakręcie ulicy, zablokowała pas bo autobus miejski nie zmiescił się by ją wyminąć i stał i czekał aż baba się znajdzie, a okazało się , ze ta sobie poszła do bankomatu pieniądze wybrać a szkoda jej było za parking płacić więc wolała awaryjne włączyć... wróciła z kasą i obrażona na wkurzonych zablokowanych kierowców pojechała dalej.. zero refleksji nad swoim zachowaniem.
    • joana.mz Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 22:17
      Niestety wielu kierowców to chamy i tyle.

A co do papierosa - czy aby w Poznaniu nie ma zakazu palenia w miejscach publicznych?
      • marychna31 Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 22:23
        > A co do papierosa - czy aby w Poznaniu nie ma zakazu palenia w miejscach public
        > znych?
        Jest ale bezmyslne chamskie bucostwo (to trafi do kanonu forum) sie byle czym nie przejmuje.
        • arim28 Re: bezmyślne chamskie bucostwo 12.09.13, 22:39
          Dla mnie sygnalem/znakiem, ze auto nie nadaje sie do jazdy jest trojkat wlasnie.
          Awaryjne swiatla sa naduzywane podczas rozmow przez komorke lub przy parkowaniu "na momencik"
    • serei Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 07:56
      hehe najpierw paliła przez okno a nagle przez szeroko otwarte na chodnik drzwi no to piesi byli zachwyceni rozkraczonym autem, otwartymi na oścież drzwiami i panią walącą popiół z fajki na chodnik, ale nie zaraz sie okaże, że shellerka żeby zrzucić popiół sięgała do samochodowej popielniczki big_grin jak juz chcesz wyjść na poszkodowaną to przynajmniej wymyśl solidniejszą historyjkę.
      Dym papierosowy ma to do siebie, że nie ulatuje sobie w dal tylko tworzy piękną chmurkę wokół palącej osoby, ale dziecko pewnie przyzywczajone do tego, że jest wędzone.
      A tytuł wątku należy sie Tobie jak nic.
      • puza_666 A tu filmik pogladowy dla tych co pala "w oknie" 13.09.13, 10:12
        z otwartym okenm

www.youtube.com/watch?v=Lf0osnzeUxo
        Prawda jak ladnie sie dym rozchodzi?
    • gryzelda71 Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 08:01
      bo paląc akurat miałam otwarte okno,

O rany palisz, w samochodzie, przy dziecku....sad
    • jowita771 Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 08:35
      > ludzie ślepi są? awaryjne włączone.

To wina też tych jełopów, którzy używają awaryjnych przy takich awariach, jak sklep w pobliżu. Gdyby ludzie używali tych świateł do tego, do czego są przeznaczone, to później nikt by nie myślał, że ktoś zaświecił, bo miał "ważną sprawę" i "tylko na chwilę przecież". Za nadużywanie świateł awaryjnych policja powinna walić tyle mandatów, że nawet kierowcy o inteligencji szympansa by załapali.
    • morekac Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 08:59
      Na przyszłość otwórz maskę, porozrzucaj wokół narzędzia, rozsmaruj sobie nieco smaru na twarzy - nię będą mieli wątpliwości, że awaria...
      • ferrytyna Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 09:46
        Ja mam podobne odczucia jeśli chodzi o Warszawę.
        Rozkraczyło mi się kiedyś auto w jednym z tuneli na trasie toruńskiej. Dziad jeden zdechł dokładnie po środku tunelu. Wypchnąć nie ma jak bo pod górę to chyba 3 Pudzianów musiałabym prosić o pomoc.
        Włączyłam awaryjne, postawiłam trójkąt, zadzwoniłam po assistance, czekam.
        W trakcie czekania zaczełam z nudów czytac książke big_grin /to nie były jeszcze czasy internetu w komórkach/ zapaliłam małe górne światełko /akumulator działał/ i czekałam na lawetę.
        Zgodnie z informacjami miała być za około 30 minut.
        KAŻDY który mnie mijał to trąbił, przeklinał i złorzeczył.....
        Jak dzwoniłam do laweciarza pytac gdzie do cholery jest /45 minut czekania/ to usłyszałam że stoi w korku który zrobiłam big_grin
        I jak już widziałam lawetę we wstecznym lusterku to nagle zatrzymał się jeden jedyny domyslny pan i zapytał czy może mnie stamtąd wyholować bo on rozumie że nie zatrzymałam się tu z powodu nagłej potrzeby dokończenia pasjonującej ksiązki big_grin
        Podziekowałam uprzejmie, pokazałam lawetę która stałą 2 samochody za mną.
        Ale przez ten czas oczekiwania dowiedziałąm się duzo o sobie, swoim pochodzeniu, sposobie prowadzenia się oraz moim ilorazie inteligencji.
        • gazeta_mi_placi Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 09:50
          Ludzie to chamy, zwłaszcza w Warszawie sad
          • default Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 10:35
            No nie wiem. Wg moich obserwacji 4 na 5 kierowców np. nie pozwalających zjechać z kończącego się pasa czy trąbiących na kogoś usiłującego zmienić pas, ma rejestracje spoza Warszawy.
            • atoness Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 12:23
              Rany, Shellerko, nigdy nie zauważyłam, że tak cudownie zasuwasz po poznańsku. U mojej babci pod Poznaniem też się mówiło spalić papierosa i bręczeć. Ach, kraj lat dziecinnych.
              • shellerka Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 13:51
                no ba! powiadam ci, ze poznaniacy to brękotliwy naród. zamiast na szagę popylać, to z czterech liter strzelali wink

uwielbiam blubry starego marychawink
                • atoness Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 14:46
                  No tak! Na szagę też jako dziecko popylałam. I dziwiłam się tam, gdzie mnie potem rzuciło, że żadne dziecko szneki nigdy nie jadło, chociaż to takie dobre.
                  • shellerka Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 14:55
                    ale z glancem ta szneka? wink
    • jamesonwhiskey Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 12:47
      > Auto mi nawaliło. na tymże placu. zdołałam zjechać na skrawek chodnika, pośrodk
      > u przejścia dla pieszych.

masz coz z mozgiem nie moglas stanac za przejsciem ?
      • shellerka Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 13:49
        kuśwa no... nie mam nic z mózgiem. z autem miałam. rozumiem, ze jakbys ty poczuł smród palonej gumy, kierownica przestałaby kręcić, a silnik ledwo dychał, myślałbyś przede wszystkim o komforcie innych????

zrobiłam co mogłam, zeby i piesi mogli przejść - stałam kufrem na przejściu, nie całym autem, a auta mogły przejechać - zmieściła się śmieciara.
    • ladnyusmiech Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 12:53
      Ha!
      Mnie auto klękło na środku niemałego skrzyżowania. Trzy pasy a ja na środkowym tuż przed światłami. Ruch nieduży, każdy widział awaryjne więc mijał mnie to z prawej to z lewej. Coś dopiero po 20 minutach zatrzymała się kobieta, w okolicach trzydziestki na moje oko, i zapytała czy mi nie pomóc. Odparłam, że czekam już na pomoc. Ona na to, że mnie przepcha przynajmniej na bok. Patrze na nią, zaglądam do auta - ona sama, mówię że nie bo jak ona mnie przepcha... Wyskoczyła, krzyknęła i zaczęła pchać. Koło nas przejeżdżało trochę mężczyzn. Żaden się nie zatrzymał big_grin Ale dała rade wink
      • gazeta_mi_placi Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 15:59
        Chciałyście równouprawnienia to macie.
        • ladnyusmiech Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 16:56
          No co ty gazeta, ja zawsze powtarzam, że nie o takie równouprawnienie nam chodzi big_grin
        • marychna31 O, gazeciarz- zapomniałeś, ze jestes kobietą? 13.09.13, 22:08
          I tez chciałas równouprawnienia?wink
    • tonik777 Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 13:28
      Palisz przy dziecku a innym zarzucasz chamstwo i bucostwo?
      • lafiorka2 Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 13:52
        no więc co do popsutego auta i chamów...Miała bym w doopie ich teksty...odpowiadała bym podobnie.Nawet pokazując środkowy palec.Trudno...nie moja wina,gdzie auto mi się popsuło.Lub wręcz zlewała bym tych i owych,paląc papierosa,stojąc oparta o auto.

Szkoda faktycznie,że paliłaś tego papierosa w aucie,bądź co bądź,lub szkoda,że o tym wspomniałas w poście.Tak widzisz"bucostwo" zeszło na dalszy plan,najwazniejszy stał się twój "fajek".
    • nangaparbat3 Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 16:03
      Współczuję. Ostatnio i mnie sie auto rozkraczyło znienacka, ale w małym biednym na lewo zorientowanym (tam jeszcze są ulice Świerczewskiego iiii..... Fornalskiej!) miasteczku, i wszyscy mi pomagali.
      • jowita771 Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 16:48
        Mnie się nigdy nie rozkraczyło, ale raz jechałam po bardzo ośnieżonej drodze i zniosło mnie w pola. Najbliższy dom był jakieś sto metrów dalej, ale chyba widzieli, jak wjeżdżam, bo zaraz wyjechał z podwórka polonez i dwóch panów próbowało mnie wyciągać. Nie dało się, ale jechała cysterna z mlekiem z jednej strony a PKS z drugiej. Przywiązali mój samochód do cysterny, a panowie z poloneza + kierowca PKS wypychali go z pola.
        Sporo ludzi jest pomocnych. Ostatnio jechaliśmy wieczorem przez miasto, a na drodze stał pan, wstrzymał nas i zganiał z ulicy jeża.
        • nangaparbat3 Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 22:07
          Ostatnio jechaliśmy wieczorem przez miasto, a na drodze stał pan, wstrzymał nas i zganiał z ulicy jeża.
          smile
          Byłam kiedyś świadkiem, jak w najwiekszym szczycie stanęly cztery rzędy aut i dwa tramwaje, żeby przepuścic kaczkę i małymi. Najmilsze, że wszyscy robili wrazenie zadowolonych, wręcz uszczesliwionych zdarzeniem.
      • gazeta_mi_placi Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 17:33
        A ile lat ma Twój samochód i jakiej marki? Bo np. takie cinquecento to każdy się zlituje bo pomyśli, żeś i bez tego biedna. Niestety lepsze auta budzą zawiść.
        • nangaparbat3 Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 22:09
          Zawisci nie wzbudzi, ale jak powiedzial pan co naprawial, "to nowe, dobre auto". Porządne smile
        • lafiorka2 Re: bezmyślne chamskie bucostwo 14.09.13, 12:47
          gazeta_mi_placi napisała:

> A ile lat ma Twój samochód i jakiej marki? Bo np. takie cinquecento to każdy si
          > ę zlituje bo pomyśli, żeś i bez tego biedna. Niestety lepsze auta budzą zawiść.

o widzisz!smile
          jak miałam ww auto i stanęło mi na światłach z busa za mną wyskoczyło 6 chłopa,żeby mi pomóc wink
          Pewnie to dlatego,jak napisałaś....big_grin
    • edelstein Re: bezmyślne chamskie bucostwo 13.09.13, 16:11

I wyszlo jak zwyklebig_grin

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
      • czar_bajry Re: bezmyślne chamskie bucostwo 14.09.13, 00:25
        normalnie wiedziałam że czepną się fajkabig_grin
        A swoją drogą jesteś pewna że to było w Poznaniu a nie Warszawie?
        Bo ja widziałam na chodniku przy przejściu "pańcie" w popsutym aucie - z tyłu było dzieckobig_grin- awaryjne działałybig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka