Dodaj do ulubionych

Katar boli!

15.09.13, 20:02
Od paru lat każde zawalenie zatok powoduje u mnie ucisk na nerw trójdzielny i paskudny ból zębów albo brwi. Właśnie mi zawaliło. Wzięłam leki od laryngologa i neurologa, zadziałają albo i nie, a mnie rwie! Muszę czekać, aż mi paskudztwo spłynie, leki przeciwbólowe nie pomagają.
Au au au.
Jakie fascynujące zajęcie sobie znaleźć, żeby zapomnieć?
Obserwuj wątek
    • na_pustyni Re: Katar boli! 15.09.13, 20:27
      w zaistnialej sytuachu strzelilabym sobie lufe, gdybym mogla
      i obejrzala jakis horror, bo na romansie sie rozkleisz i Ci jeszcze bardziej zapcha
      i sie nie schylaj bron Boze
      • ledzeppelin3 Re: Katar boli! 15.09.13, 20:29
        Powiedz sobie, że katar to NIECHOROBA. Powinno pomóc.
        • krysia_kla3 Re: Katar boli! 26.12.13, 15:29
          Śmiem się nie zgodzić. Katar - zwłaszcza przewlekły i z bólem - to też choroba. Szczerze współczuję, bo wiem co to ból przy katarze (zwłaszcza jak człowiek chce się np. schylić. Mi pomaga sinulan (bo łatwo i szybko) i trochę domowe sposoby.
    • gretchen184 Re: Katar boli! 15.09.13, 20:31
      serdecznie współczuję sad
      całe lata borykałam się ze stanami zapalnymi zatok, z zap. nerwu trójdzielnego włącznie. przysięgam, z bólu idzie sobie w łeb palnąć tongue_out
      co do wolnego czasu nie pomogę ale na zatoki pomógł sinupret- mam spokój ok paru lat.
    • totorotot Re: Katar boli! 15.09.13, 22:59
      A jakie masz leki? Ja lecę właśnie sterydy wziewne, bo postarałem w końcu się rozprawić że swoimi zatokami. I pierwszy rzut przeziębienia w tym roku i łał- nie ma charakterystycznego kataru i wiążącego się z nim bólu głowy smile
      Polecam
      • totorotot Re: Katar boli! 15.09.13, 23:00
        Postarałam się-swype
    • alexa0000 Re: Katar boli! 15.09.13, 23:27
      A bierzesz cos obkurczajacego sluzówkę?
    • madzioreck Re: Katar boli! 16.09.13, 00:02
      ocianna napisała:

> Od paru lat każde zawalenie zatok powoduje u mnie ucisk na nerw trójdzielny i p
      > askudny ból zębów albo brwi.

Współczuję, znam ten ból, jak "tylko katar, nie choroba" potrafi zatruć życie na 3 dni uncertain U mnie oprócz tego co wymieniłaś dochodzi jakby rwanie w kościach policzkowych... niestety, nie znalazłam lekarstwa ani czynności uprzyjemniających wink Tylko spać smile
    • clio_1 Re: Katar boli! 16.09.13, 00:37
      Zajęcia nie wymyślę, zawsze możesz na forum pisać, ale poradzę coś innego - kup sobie Sinus Rinse do płukania zatok. Skuteczne, tylko nie przeraź się widokiem tego co wypływa z nosa...
    • d.d.00 Re: Katar boli! 16.09.13, 08:31
      O jaaa, zatoki to tragedia. Mój mąż zawsze gdy się przeziebia to ma zapalenia zatok.Wiadomo, facet umiera na grypę tongue_out ten typ umiera na zapalenie zatok smile
    • kocianna Re: Katar boli! 16.09.13, 08:46
      Cały problem w tym, że mnie nie zatoki bolą, tylko zupełnie co innego. Np. zęby jak przy zapaleniu miazgi. Chodzę po ścianach sad
      Biorę steryd, sinupret, obkurczające, lek na nerw trójdzielny i dupa. Dziś mam jeszcze lecieć samolotem, nie wyobrażam sobie.
      • gretchen184 Re: Katar boli! 16.09.13, 08:48
        może zwyczajnie ci potrzebny antybiotyk?
    • franczii Re: Katar boli! 27.09.13, 11:24
      Zapalenie zatok jest straszne, juz sam silny katar bywa upierdliwy i powoduje bol glowy ale zatoki to bol nieznosny. Mialam tylko jeden raz myslalam ze sie przekrece. Dopoki nie wzielam antybiotyku, po 2 dawkach juz bylo lepiej to nie pomagaly nawet silne przeciwbolowe a krople do nosa i spraye przetykaly nos tylko na pare minut.
    • mvszka Re: Katar boli! 26.12.13, 16:22
      inhalacja z majeranku i wszystko spłynie - smacznego wink
      • bemarta Re: Katar boli! 26.12.13, 18:04
        A jak się coś takiego robi? Chociaż na myśl o majeranku mnie odrzuca to jednak czasami może okazać się skuteczna...
        • mvszka Re: Katar boli! 26.12.13, 18:57
          sypię do miski saszetkę majeranku ( albo mniej ) zalewam wrzącą wodą z czajnika, nakrywam się prześcieradłem/ ręcznikiem i wdycham nosem ( od razu sauna na twarz też jest)
          • naomi19 Re: Katar boli! 26.12.13, 19:09
            i do tego herbata z majeranku
    • srubokretka Re: Katar boli! 26.12.13, 18:01
      polecam orgazmy. ze 2-3 albo do skutku.
    • naomi19 Re: Katar boli! 26.12.13, 18:47
      zaraz przyjdzie Najma, powie, że katar boli tylko w Polsce, jak ona ma katar to tańczy balet, w Wielkiej Brytanii nie boli, to Twoja wina, jesteś beznadziejna.
    • naomi19 Re: Katar boli! 26.12.13, 18:48
      a, uważaj na nawiewy w samolocie, moja córka tak się nabawiła zapalenia ucha, a był to zwykły katarek, ne taki jak u Ciebie- tydzień bólu
    • b.bujak Re: Katar boli! 26.12.13, 20:35
      a badałaś stan zatok/nosa poza infekcją?
      ja miałam bóle nerwu trójdzielnego przy przeroście małżowiny nosowej;
      loty samolotem w tamtych czasach były bardzo nieprzyjemne...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka