Dodaj do ulubionych

Paradne :D

17.09.13, 08:33
Ostatnio odcięłam się od wszelkich informacji ze świata polityki, nie oglądam tvn24 i nie nie słucham nawet TOK FM-u, i dobrze mi z tym, ale coś mnie podkusiło, żeby otworzyć ten link:
wyborcza.pl/1,75478,14617664,Jak_eksperci_Macierewicza_skompromitowali_sie_w_prokuraturze.html#MT
No i dawno się tak nie uśmiałam, czego i Wam życzę big_grin

PS Tak, wiem, że to śmiech przez łzy, ale zawsze śmiech smile
Obserwuj wątek
    • default Re: Paradne :D 17.09.13, 08:38
      Tak, ja też natknęłam się dziś na ten artykuł, nieźle się uśmiałam przy porannej kawce smile
      Zwłaszcza podobał mi się element samolotu z rozstępami (który "ukazała mu nieznajoma osoba, zapewniając go, że to część Tu-154, choć nie wiadomo, z jakiej części samolotu").
      Oraz "eksperyment myślowy" smile

• anel_ma Re: Paradne :D 17.09.13, 08:50
        big_grin
    • heca7 Re: Paradne :D 17.09.13, 09:01
      Dla mnie najlepsze są rozstępy (czy to termin ginekologiczny?) i wybuch w szopie big_grin
    • misiu-1 Re: Paradne :D 17.09.13, 09:08
      Być może się skompromitowali, ale znając sprawę tylko z doniesień GW, lepiej w tej kwestii zachować ostrożność. Bo nie ma chyba bardziej kłamliwego skompromitowanego medium na rynku prasowym, a przy tym żywotnie zainteresowanego rozpowszechnianiem takiej akurat wersji. W każdym razie pamięć o oczywistych już w tej chwili kłamstwach GW na temat tamtego lotu:
      niezalezna.pl/22032-tak-laduja-debesciaki-lista-klamstw-smolenskich
      powinna skłaniać do większej wstrzemięźliwości we wtórowaniu rechotowi gazecianych politruków.
      • araceli Re: Paradne :D 17.09.13, 09:22
        Niezalezna.pl jako wiarygodne źródło informacji? OJP! Kolejna porcja śmiechu przez łzy tongue_out
        • misiu-1 Re: Paradne :D 17.09.13, 09:40
          A co tu ma do rzeczy wiarygodność Niezależnej (abstrahując od tego, że większa niż GW)? Podlinkowana lista nie jest przecież wyssana z palca. Każda pozycja z tej listy jest bez trudu weryfikowalna. Te kłamstwa naprawdę padły.
          • araceli Re: Paradne :D 17.09.13, 09:45
            misiu-1 napisał:
            > A co tu ma do rzeczy wiarygodność Niezależnej (abstrahując od tego, że większa
            > niż GW)?

Większa niż GW? Błahahahaha big_grin Paradne!

> Te kłamstwa naprawdę padły.

Tak, tak - wielkie to 'kłamstwo', że 10.04 media podawały różne informacje skąd się dało i niektóre później nie okazały się prawdziwe. Oczywiście niezalezna.pl miała wtedy wiarygodny raport wraz z wyjaśnieniem 200% przyczyn katastrofy tongue_out Błahahahaha big_grin
            • misiu-1 Re: Paradne :D 17.09.13, 09:54
              Odczep się od Niezależnej, lemingozo. List kłamstw mediów głównego ścieku możesz w sieci znaleźć wiele. Podlinkowałem pierwszą lepszą z brzegu. Tu nie chodzi o to, która bardziej wiarygodna, tylko o to, że GW jest w tej sprawie klinicznym przykładem stronniczości i braku wiarygodności (jeśli w ogóle można mówić o wiarygodności GW).
              • araceli Re: Paradne :D 17.09.13, 09:58
                misiu-1 napisał:
                > Odczep się od Niezależnej, lemingozo.

Na głowę nie upadłam, żeby chcieć mieć cokolwiek z 'niezalezną' wspólnego big_grin
                • misiu-1 Re: Paradne :D 17.09.13, 09:59
                  A jednak upadłaś, skoro chcesz mieć cokolwiek wspólnego z serwisem (dez)informacyjnym GW.
                  • caroninka Re: Paradne :D 17.09.13, 10:19
                    Z ktorej demonstarcji sie zerwales?
                  • redheadfreaq Re: Paradne :D 17.09.13, 15:28
                    To co Ty tu robisz?
                    • nutka07 Re: Paradne :D 17.09.13, 20:35
                      To jakis Emisio wink
                    • misiu-1 Re: Paradne :D 17.09.13, 20:45
                      Ryby sobie łowię. smile
                      • nutka07 Re: Paradne :D 17.09.13, 21:02
                        Misiu to nie lowisko a enklawa harpii wink
      • morgen_stern Re: Paradne :D 17.09.13, 09:47
        Trzeba mieć naprawdę przeprany mózg, żeby jeszcze znaleźć siły na obronę tej nomen-omen szopki. Idź pan w ch... z tą "niezależną" smile
        Rozstępy hit.
        • misiu-1 Re: Paradne :D 17.09.13, 09:58
          Stereotyp kobiety nadającej się do garów, a nie do polityki, znalazł w twojej i araceli osobie doskonałe wsparcie.
          • morgen_stern Re: Paradne :D 17.09.13, 10:02
            Taktak, oczywiście big_grin na szczęście ty, kaganek wiedzy i tuba prawdy, zstąpiłeś do piekieł, znaczy na forum gazety, żeby nawracać zagubionych na jedynie słuszną drogę. Muszą ci dobrze płacić, że wytrzymujesz tu z nami i jeszcze chce ci się dyskutować z lemingokuchtami, dzielny mały człowieczek tongue_out
            Pisz pisz, człowiek się z rana trochę pośmieje, niezależny publicysto tongue_out
            • seniorita_24 Re: Paradne :D 17.09.13, 10:21
              Lemingokuchta - piękne smile Morgen czujesz się już nawrócona?
              • morgen_stern Re: Paradne :D 17.09.13, 10:28
                Jeszcze nie do końca, niech coś chłopak popisze smile
                • cherry.coke Re: Paradne :D 17.09.13, 22:51
                  morgen_stern napisała:

> Jeszcze nie do końca, niech coś chłopak popisze smile

Alescie misia skopaly harpie. Nawet gdyby czlowiek chcial fleka wbic, to juz nie ma w co...
                  • misiu-1 Re: Paradne :D 18.09.13, 10:25
                    Biedne, zmanipulowane stworzenia pogryzły się we własne tyłki. big_grin
                    • morgen_stern Re: Paradne :D 18.09.13, 10:31
                      Chciałbyś, misiu. No, biegnij do pracowdawców złożyć raport, że rozłożyłeś forumowiczki z emamy na łopatki, może na medal się załapiesz. Z buraka tongue_out
                      • nutka07 Re: Paradne :D 18.09.13, 11:55
                        Mis cietej riposty wink
          • vilez Re: Paradne :D 17.09.13, 10:41
            Jeszcze w mojej osobie! W mojej!
            Misiu, spylał na Frondę, IV RP, Wielodzietnych czy inne prawackie badziewie big_grin

Eksperyment myślowy rządzi! (Stirlitz zamyślił się, spodobało mu się i zamyślił się po raz drugi)
      • joxanna Re: Paradne :D 17.09.13, 10:33
        przejrzałam link. nie ma tam nic a propos kwalifikacji 'ekspertów'. W jaki sposób GW teraz kłamie?
    • iwoniaw Śmiałabym się, gdyby nie "drobny" fakt, że 17.09.13, 09:08
      tym ludziom naprawdę wierzą tysiące współobywateli, którzy posiadają pełnię praw wyborczych i w ogóle zdolność do czynności prawnych. To jest po prostu przerażające, ot co.
      • owianka Re: Śmiałabym się, gdyby nie "drobny" fakt, że 17.09.13, 09:10
        > tym ludziom naprawdę wierzą tysiące współobywateli

Dlatego śmiech przez łzy.
        • czarneoczy Re: Śmiałabym się, gdyby nie "drobny" fakt, że 17.09.13, 10:07
          i że pani za to zapłaci i pani, i pani też...
    • merit_p Re: Paradne :D 17.09.13, 10:44
      Wyborcza nie jest specjalnie obiektywna i bywa całkiem nieprofesjonalna wink, ale jeśli chociaż połowa z tych rewelacji jest prawdą, panowie powinni schować się w pustym silosie rakietowym i wyjść nie wcześniej niż za 50 lat.
    • saszanasza Re: Paradne :D 17.09.13, 10:53
      a ludzie czepiają się niepracujących matek, jakoby te generowały koszty, a tu proszę, na co idą publiczne pieniądze?
    • owianka Re: Paradne :D 17.09.13, 13:57
      Uwaga, jest ciąg dalszy big_grin big_grin

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14618731,Macierewicz_zapowiada_doniesienie_do_prokuratury_po.html#BoxSlotII3img
      • caroninka Re: Paradne :D 17.09.13, 18:16
        I pomyslec ile na to kasy plynie, lepiej by sie ja spozytkowalo, fundujac tej brygadzie pilnie strzezony, zamkniety osrodek psychiatryczny.
    • eliszka25 Re: Paradne :D 17.09.13, 14:15
      eksperyment myslowy powalil mnie na podloge tongue_out. ide w zwiazku z tym przeprowadzic eksperyment myslowy, bo musze wykombinowac cos na przyjecie urodzinowe chlopakow big_grin
      • bi_scotti Re: Paradne :D 17.09.13, 14:22
        A w tle pogrzeb Mrozka ... to jest dopiero Szyderczy Smiech Historii, eh ...
        Naiwnie myslalam, ze poziomu Paranoji z czasow PRLu nie da sie przeskoczyc a tu prosze... rozstepy!
        • merit_p Re: Paradne :D 17.09.13, 19:18
          Mrożek chyba żałuje, że się wyprowadził z tego świata... Toż się jego wizje na naszych oczach realizują. SAME, oddolnie big_grin
          • bi_scotti Re: Paradne :D 17.09.13, 20:40
            merit_p napisała:

> Mrożek chyba żałuje, że się wyprowadził z tego świata... Toż się jego wizje na
            > naszych oczach realizują. SAME, oddolnie big_grin

Moze wroci ... we mgle usiadzie pod brzoza i popatrzy w zadumie na wybuchajaca stodole, po ktorej zostana tylko rozstepy ... Szczesliwe wydarzenie, eh surprised
            • nutka07 Re: Paradne :D 17.09.13, 20:44
              Niektorzy fotel ginekologiczny nazwywaja samolotem, moze stad ta fachowa terminologia wink

"Profesor po 40-minutowej analizie stwierdził, że element "został rozerwany od wewnątrz". - Posłużę się terminologią ginekologiczną: widać na nim rozstępy - stwierdził."
              • bi_scotti Re: Paradne :D 17.09.13, 20:56
                nutka07 napisała:

>
                > "Profesor po 40-minutowej analizie stwierdził, że element "został rozerwany od
                > wewnątrz". - Posłużę się terminologią ginekologiczną: widać na nim rozstępy - s
                > twierdził."

>
                >

Ja mysle, ze ten Profesor to jest ten szwagier od damskich i meskich jajnikow a jak nie on sam, to na pewno konczyli te same szkoly, nie ma innego wytlumaczenia!
      • saszanasza Re: Paradne :D 17.09.13, 15:36
        eliszka25 napisała:

> eksperyment myslowy powalil mnie na podloge tongue_out. ide w zwiazku z tym przeprowad
        > zic eksperyment myslowy, bo musze wykombinowac cos na przyjecie urodzinowe chlo
        > pakow big_grin

prześlij mi kawałek tortu, ew. świeczki urodzinowe to ci napiszę, czy przyjęcie się udało czy niebig_grin
        • eliszka25 Re: Paradne :D 17.09.13, 16:35
          poki co przesylam "przedsmak" imprezy wink. tort bedzie taki:
          famigros.migros.ch/de/essen-trinken/geburtstagstorten/ritterburg.html
          wlasnorecznie pieczony wg. tego przepisu. trzymaj kciuki, zebym ladny zamek zbudowala big_grin. jak dobrze potrzymasz, to podesle kawalek tortu smile
          • saszanasza Re: Paradne :D 17.09.13, 16:54
            eliszka25 napisała:

> poki co przesylam "przedsmak" imprezy wink. tort bedzie taki:
            > famigros.migros.ch/de/essen-trinken/geburtstagstorten/ritterburg.html

> wlasnorecznie pieczony wg. tego przepisu. trzymaj kciuki, zebym ladny zamek zbu
            > dowala big_grin. jak dobrze potrzymasz, to podesle kawalek tortu smile

wygląda pyszniesmile mój syn jest maniakiem tiramisu, więc u nas w tym roku koniecznie o takim smaku będziesmile
            • eliszka25 Re: Paradne :D 17.09.13, 17:21
              moi akurat maja faze rycersko-piracka i stad ten pomysl. kremow zadnych nie lubia, wiec klasyczny tort odpada. do tego starszy sobie zazyczyl, zeby tort byl "bez warzyw", czyli nie moge wlozyc zadnych owocow tongue_out
    • kota_marcowa Re: Paradne :D 17.09.13, 14:41
      Zmałpuję Lipcowątongue_out

Siiikaammbig_grinbig_grinbig_grin
    • aurita Re: Paradne :D 18.09.13, 12:03
      mnie to nie smieszy. Wypadek prezydenckiego samolotu to tragedia, zginelo prawie 100 osob. Ich rodziny sa w zalobie a tutaj Macierewicz i consortes robia sobie cyrk z powaznej sprawy. Albo maja dowody na swoje (chore) teorie albo powinnien byc jakis paragraf aby ich ukarac za robienie szopki.

Nie nie smieszy mnie to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka