Dodaj do ulubionych

Wiera Gran

17.09.13, 10:46
Czytam książkę i właśnie odkryłam, że istnieje także sztuka (w teatrze Kamienica). Czy ktoś był? Warto?
A i jeszcze: Ja Feuerbach z Fronczewskim (i w jego bodaj reżyserii) - znów, warto? Kocham Fronczewskiego i często idę do teatru "na aktora", ale tu się waham jednak.
Z góry dziękuję za opinie.
Obserwuj wątek
    • catew Re: Wiera Gran 17.09.13, 10:59
      co do Fronczewskiego, to jesli go kochasz, to idzsmile
      to spektal na dwoch aktorow i momentami mialam przesyt maniery Fronczewskiego, ale zagrane bdb, plus niektore efekty wykorzystane w sztuce fajne min. swiatlo
    • joxanna Re: Wiera Gran 17.09.13, 11:01
      Ja byłam na Wierze Gran.
      Zrobiła na mnie ogromne wrażenie, bardzo mi się podobało. Książka zresztą też.
    • imogen0 Re: Wiera Gran 17.09.13, 11:05
      Jestem po lekturze,przedstawienia nie widziałam,ale uzupełnieniem tej przejmującej książki może być dokument "Wiera Gran"(do obejrzenia np. na kinomaniak.tv)
      • nisar Re: Wiera Gran 17.09.13, 11:15
        O, super, dzięki.
    • kikimora78 Re: Wiera Gran 17.09.13, 12:17
      książkę czytałam - z jednej strony mnie zachwyciła, a z drugiej strony... a czytałam tą książkę w czasie dla mnie osobiście bardzo ciężkim i do tej pory pamiętam ten depresyjny, klaustrofobiczny nastrój, mój i bohaterki.
      • bi_scotti Re: Wiera Gran 17.09.13, 13:49
        Po tym jak widzialam u znajomych nagranie polskiego Teatru Telewizji z konca lat 80tych/poczatku 90tych z Tadeuszem Lomnickim grajacym w "Ja, Feuerbach", nie wyobrazam sobie zeby ktokolwiek mogl uniesc te role ... Teraz mnie natchnelo, ze moze mozna gdzies kupic tamto nagranie - chtenie bym obejrzala jeszcze raz. Lomnicki wielki byl, wielki aktor ... niezaleznie od polityki etc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka