lafiorka2 19.09.13, 12:04 Ma sie jutro pewna pani wstawić na komisję.Niby leczy się na depresję.Ja twierdzę,że jak ją "udoopią" to zwraca całe(wszystkie) L4 ,ona się upiera,że tylko to ostatnie.Wiecie jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wuika Re: komisja lekarska ZUS 19.09.13, 12:21 Zwraca od dnia stwierdzenia niesłusznego L4. Czyli jak idzie w piątek, to co najwyżej dostanie zakwestionowanie zwolnienia od piątku. Nie mówiąc już o poprzednich Wszak komisja może stwierdzić, jak pani się czuje i czy jest zdrowa DZISIAJ, a nie wczoraj, tydzień, czy dwa miesiące temu. Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: komisja lekarska ZUS 19.09.13, 12:28 A jak mieliby pani udowodnić, że nie ma depresji? --- Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: komisja lekarska ZUS 05.12.13, 09:44 Opowiadać przy niej dowcipy, jak się choć raz zaśmieje - wiadomo... Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: komisja lekarska ZUS 19.09.13, 12:30 Jak niby mogą ją udupić? Nie da się wykazać że od np. kwietnia występuje depresja a nie od stycznia. Jeśli ma dokumenty, chodziła do lekarza, ma opinię lekarza to jest OK. Oni bardzo chętnie udupiają, ale nie w takim przypadku, no chyba że pani niezbyt rozgarnięta i sama się przyzna że nie ma żadnych dolegliwości, a tylko chciała wyłudzić zwolnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
lafiorka2 Re: komisja lekarska ZUS 19.09.13, 12:39 Depresja nie występuje w ogóle. Jest to typowo lewe zwolnienie. Nie wiem,nie miałam depresji i wydaje mi się,że taki lekarz chyba widzi róznicę między udawaniem a nie . Zresztą nie o to mi chodzi. Nie życzę jej,żeby ją złapali...nie obchodzi mnie to...Zastanawiam się,tylko jak to z tym zabraniem i czy w ogóle zabierają L4? Odpowiedz Link Zgłoś
wuika Re: komisja lekarska ZUS 19.09.13, 12:42 Tak, zabierają czasami. Ale od dnia komisji, a nie wszystkie L4 w tył, bo nie ma podstaw do stwierdzenia, że przed komisją ktoś nie był chory, chyba - jak tu napisano, sam ktoś się podłoży i na komisji powie, że te wszystkie zwolnienia, to ściema i w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
lafiorka2 Re: komisja lekarska ZUS 19.09.13, 12:46 ok i dzięki ci bardzo....to ma sens... Odpowiedz Link Zgłoś
krzychu-17 Re: komisja lekarska ZUS 05.12.13, 09:12 Nie zabieraj w ogóle głosu na temat depresji bo dla ciebie pojęcie depresji to pojęcie geograficzne a i to wątpliwe skoro piszesz " Depresja nie występuje w ogóle" Odpowiedz Link Zgłoś