Dodaj do ulubionych

Piękne młode matki.

22.09.13, 18:14
Co sprawia , że kobiety kiedy zostają matkami wyglądają tak pięknie , seksownie. Bije od nich wewnętrzny blask a z oczu płynie ten niesamowity spokój . Poczucie spełnienia . Sama mam kilka takich fotek i moje oczy "mówią wszystko" nie mogę się napatrzeć i myślę , jak ja to zrobiłam ?! Pewnie hormony , myślę ...I te "trzy kilogramy szczęścia"smile
Macie takie zdjęcia z dziećmi bądź rodzinne za które dacie się pochlastać i zawsze przy okazji zapatrzycie się na AMEN .

Nie mogłam się powstrzymać przed założeniem wątku jak zobaczyłam Beyonce i jej cudowny wyraz twarzy , zresztą koleżanka która urodziła całkiem nie dawno wypiękniała również , czyli nie tylko o sławne kobiety chodzi.

https://e.lansik.pl/la61/bf8de94a00023597511a2e5a

https://static2.money.pl/i/galeria/224/6/618208_m644.jpg

https://e5.pudelek.pl.sds.o2.pl/7f198b7e08b1aa42aaefcd2fe4ae81ab813334a8
Obserwuj wątek
    • fomica Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 18:28
      Akurat te Panie które tu zamieściłaś zawsze należały do atrakcyjnych, niezależnie od stanu przychówku. Szczerze mówiąc nie widze jakiejś wielkiej prawidłowości w poziomie urody czy tam innego blasku u dzieciatych i niedzieciatych.
    • zeldaf Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 18:33
      Ja sądzę, że to połączenie szczęścia i ulgi z potwornym zmęczeniem i niewyspaniem. Rzadko się widuje te "rzeczy" na twarzy jednocześnie, stąd wrażenie wyjątkowości.
    • m_incubo Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 18:34
      Wyglądają tak jak zawsze, więc nie wiem o co halo. Sama też wyglądałam tak jak zwykle, raz pięknie, raz zdecydowanie niepięknie.
      Jeśli z jakiegoś powodu wydaje ci się, że po urodzeniu dziecka zaczęłaś emanować złocistą poświatą, to masz absolutną rację - wydaje ci się.
      • kkalipso Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 18:40
        m_incubo napisała:

> Jeśli z jakiegoś powodu wydaje ci się, że po urodzeniu dziecka zaczęłaś emanowa
        > ć złocistą poświatą, to masz absolutną rację - wydaje ci się.

O OCZY chodzi o OCZY .
        I nic mi się nie wydaje, ja tego nie wymyśliłam od dawna o tym słychać . Szkoda , że ten blask mija , a ja zawsze bym chciała wyglądać tak jak wtedy , przynajmniej , żeby mi tak z oczu patrzyło bo to coś pięknego. A na owe panie nie mogę się napatrzeć , są takie szczęśliwe .
        • m_incubo Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 19:00
          Masz odpowiedź - są po prostu szczęśliwe, to nie żadna magia czy inne (od)blaski.
          • kkalipso Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 19:17
            W takim razie to musi być najwyższy poziom szczęścia big_grin
        • barbibarbi Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 22:08
          To szczęście! Szczęście mają w oczach, takie wręcz rozanielenie. Też tak miałam na zdjęciach - i miewam nadal.
          • kkalipso Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 22:12
            Dokładnie !
    • mika_p Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 18:35
      Proste.
      Istota, która we własnym wnętrzu z niczego stworzyła nowe życie, jest istotą boską. Wiedziały o tym wszytskie kultury sprzed nastania patriarchatu, i czciły Boginię Matkę.
      To własnie ta boskość promieniuje.
      • morgen_stern Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 19:08
        Oj tam zaraz z niczego wink wprawdzie statystycznie to tylko łyżeczka... wink
        • mika_p Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 19:13
          Morgen, ty takie rzeczy piszesz? Z tej "łyżeczki" liczy się tylko jedna sztuka niewidoczna gołym okiem, a to tylko połowa.
          • morgen_stern Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 19:20
            Przepraszam, postaram się już nie żartować...
    • mayaalex Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 18:35
      Ja mam takie zdjecia, zrobione niedlugo po porodzie smile przez pierwszych kilka tygodni promienialam. Moze to hormony smile Na pozniejszych zdjeciach widac juz skutki nieprzespanych nocy czyli wory pod oczami ale to cos w spojrzeniu chyba zostalo. Wlasnie wczoraj ogladalam nasze zdjecia z synkiem - i wszedzie jestem taka szczesliwa.
      Ciazowych tez mam duzo fajnych zdjec.
    • allatatevi1 Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 18:39
      Wiesz co, to ostatnie zdjęcie to taki średni przykład.
      Shakira wygląda na tych zdjęciach 10 lat starszą niż jest w rzeczywistości.
      • kkalipso Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 18:46
        Specjalnie nie wkleiłam tych zdjęć z okładek gazet , ustawianych . Tu nie chodzi o to ile dana matka ma lat tylko o to COŚ czym promienieje , choćby ledwo wstała po nieprzespanej nocy smile
        A ona całą buzią się cieszy , piękna !
      • jowita771 Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 19:30
        Shakira wygląda na tych zdjęciach pięknie, jest wyluzowana, bez napinki, uśmiechnięta. To ogólnie fajna babka musi być.
      • tais86 Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 19:54
        naprawdę ona tu wygląda na 45 lat? wow big_grin
    • kawka74 Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 18:46
      Ja po urodzeniu dziecka nie wypiękniałam, można rzec - wręcz przeciwnie, dlatego zdjęć nie mam, ale tym paniom macierzyństwo służy, szczególnie Beyonce (trochę zrobiona na Fridę Kahlo) wygląda uroczo.
    • panirogalik Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 19:06
      czyli jest szansa, że jak już urodzę to wypięknieję na twarzy tak sama z siebie? Jeśli tak, to super bo się w ciąży trochę zapuściłam (bo nic mi się nie chce, szybko się męczę i jestem śpiąca).
      • kkalipso Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 19:20
        Myślę , że tak w końcu oczy to zwierciadło duszy (przy założeniu żeś szczęśliwa i kochana ) inaczej będziesz piorunami strzelać . Żartowałam big_grin
    • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 19:52
      Nie napiszę, co chciałam napisać, bo wyjdzie, że zazdroszczę...
      Albo napiszę.
      Młode matki po porodzie wyglądają przeważnie fatalnie, tylko bardzo nielicznym dane jest "wypięknienie". Hormony, IMO.
      • kkalipso Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 19:57
        Napisz proszę , co chciałaś napisać ...
    • ichi51e Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 20:01
      Ja wygladalam jak piekny szczesliwy wieloryb :p zadnego blasku niestety
      • olewka100procent Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 22:03
        z pokaźną sumą na koncie każda by tak wyglądała, zero zmartwień o finanse, prace itd. no i sztab nianiek czekających w pogotowiu
    • noemi29 Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 22:05
      Cos w tym chyba jest. Gdy mój synek miał 3 tyg., przyjaciółka przy okazji odwiedzin, powiedziała z zachwytem: ale ty jesteś piekna! Zrobię ci zdjęcie! Wtedy nie zrozumiałam, byłam bez makijażu, włosy byle jak spięte... Teraz odgrzebałam to zdjęcie, rzeczywiście, pięknie na nim wyglądamsmile
    • adwarp to jeszcze jedna świeżo upieczona mamusia 22.09.13, 22:26

jest w niej to piękno, o którym piszecie?

https://bi.gazeta.pl/im/94/8e/df/z14651028Q.jpg
      • kkalipso Re: to jeszcze jedna świeżo upieczona mamusia 22.09.13, 22:31
        A kto to?
        • kkalipso Re: to jeszcze jedna świeżo upieczona mamusia 22.09.13, 22:34
          Raczej kobieta jest w ciąży i powiem tak widzę już tę błogość , chcesz czy nie ....
          To jak z dziełem sztuki ...
          • adwarp Re: to jeszcze jedna świeżo upieczona mamusia 22.09.13, 22:39
            Beata Sadowska - dziennikarka, prezenterka - 10 dni po porodzie
            • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: to jeszcze jedna świeżo upieczona mamusia 22.09.13, 22:47
              Wyszła niestety jak czarownica na tym zdjęciu.
              Widziałam gdzieś zdjęcie M. Mielcarz tuż po porodzie, wyglądała pięknie.
              • gazeta_mi_placi Re: to jeszcze jedna świeżo upieczona mamusia 23.09.13, 13:07
                Mielcarz to piękna kobieta na długie lata nim zaszła w ciążę.
                Albo ktoś jest piękny albo nie. Ktoś brzydki lub przeciętny z wyglądu nie wypięknieje i po pięciu ciążach. Ktoś piękny (o ile się zapasie lub nie postarzeje lub wypadek typu poparzenia) będzie piękny i bez ciąży i dzieci.
                Gdyby ciąża miała czynić z kobiet piękne nie byłoby problemu z przyrostem naturalnym.
            • kkalipso Re: to jeszcze jedna świeżo upieczona mamusia 22.09.13, 22:58
              Nigdy nie była zbyt piękna , śmiem twierdzić , że całkiem dobrze wygląda w ciąży ...
      • ichi51e Re: to jeszcze jedna świeżo upieczona mamusia 23.09.13, 13:13
        No na tym zdjeciu chyba do miski z maka wpadla
      • przeciwcialo Re: to jeszcze jedna świeżo upieczona mamusia 27.09.13, 12:11
        Uroda kontrowersyjna.
        malinowska ładnie wyglada.
    • paul_ina Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 22:51
      Chodzi o mętne spojrzenie z niewyspania.
      • kkalipso Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 22:59
        raczej nie ..
    • lola211 Re: Piękne młode matki. 22.09.13, 23:01
      Tak sie wlasnie "promienieje" szczesciem.
      Taki efekt wyzwala obecnosc dziecka.
      Ja wygladam swietnie,zwlaszcza gdy juz zrzuciłam kilogramy nabyte w ciązy.
      Rozmiar 38, włosy do pasa,cera jak marzenie,nie opuszcza mnie dobry nastrój,wiec jestem usmiechnieta.
      Jakie przemeczenie? Dawno nie mialam takiego powera.
      • niutaki Lola 23.09.13, 10:35
        Ale z tego co pisalas kiedys to Ty jestes atrakcyjna, ladna, mlodo wygladasz wiec i jako mama jestes piekna, nie sadze zeby z pasztetu masakrycznego zaczal bic blask po urodzeniu. Ja tam wygladalam jak idz stad, przed ciaza i po....
    • 18lipcowa3 Re: Piękne młode matki. 23.09.13, 08:33
      Nie widze tam nic piekniejszego niż wczesniej. U siebie tez nie, ani u zadnej innej znajomej i nieznajomej matki, no chyba że róznica polega na zrzuceniu 20 nadprogramowych kg, tak to wtedy mozna blaskiem lsnić.
    • dziennik-niecodziennik Re: Piękne młode matki. 23.09.13, 09:54
      > Co sprawia , że kobiety kiedy zostają matkami wyglądają tak pięknie , seksownie.

miłość. szczęscie. duma z dziecka i z samych siebie. wiara w siebie i swoje mozliwosci.
      przecież macierzyństwo to tyle pieknych emocji że cięzko nie wypiekniec smile

a juz gdy ma sie wsparcie, pomoc i mozliwosc ograniczenia ciemniejszych stron rodzicielstwa do minimum to naprawde, nei wiem czego chciec wiecej wink
      • nolus Re: Piękne młode matki. 26.09.13, 21:38
        Kwestia hormonów i tyle.Nie wierzę,aby na świeżo upieczone mamusie spływał blask macierzyństwa,którym zachwyca innych tongue_out To by było zbyt piękne - wiele(większość ?) kobiet wygląda po prostu gorzej...Wymęczone,opuchnięte,z nadprogramowymi kilogramami.Nie mówiąc już o tym, że niektórym kobietom przebyta ciąża odbiera kawałek urody. Choć nie zawsze:

https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&docid=9UaQknDpgmaWWM&tbnid=GDy0ZCnYD96LXM:&ved=0CAUQjRw&url=http%3A%2F%2Fwww.plotkimagazyn.pl%2Fdziecko-mai-sablewskiej-nie-bedzie-jesc-miesa&ei=uIxEUqaDFIPetAaWr4HQDQ&bvm=bv.53217764,d.ZG4&psig=AFQjCNESfMI4TNBMvDXI3B0apeKjO2tXCA&ust=1380310578584483

A ten blask,o którym mowa to może spłynąć na kobietę dzięki zakochaniu albo seksie tongue_out
        • nolus Re: Piękne młode matki. 26.09.13, 21:41
          https://www.plotkimagazyn.pl/wordpress/fotografie/2013/06/Monika-Ordowska.jpg
        • kkalipso Re: Piękne młode matki. 26.09.13, 22:00
          Tak tylko większość matek zakochuje się we własnych dzieciach i wtedy mamy ten blask .
          Zdjęcie jest piękne , utwierdza mnie w przekonaniu , że mamy małych bobasków wyglądają ślicznie , bez względu na kilogramy itd. itp.
          • gazeta_mi_placi Re: Piękne młode matki. 27.09.13, 12:00
            Nie każda matka małych "bobasków" jest śliczna, podobnie jak nie każde dziecko jest śliczne, nie każdy nastolatek itp.
            Już przestańcie opowiadać takie bzdury. Ktoś może być szczęśliwy z powodu posiadania dziecka i jednocześnie być pasztetem.
            Ktoś może być bezdzietny i piękny z natury.
            Dajcie brzydkim prawo do bycia brzydkim, nawet jeśli mają dziecko.Czy naprawdę każdy musi być śliczny? Wystarczy, że media i reklamy robią Wam kaszę z mózgu.
            • kkalipso Re: Piękne młode matki. 27.09.13, 18:20
              Dlaczego Gazeta udajesz , że nie rozumiesz o co chodzi ?

A mowa tu o prostej sprawie , że nawet pasztet po narodzinach dziecka wygląda ładniej niż zwykle , tak trudno to zrozumieć ? Chyba nie myślałaś-eś , że próbuję wmówić kobietom , że po porodzie mis świata zaraz zostaną.
              • gazeta_mi_placi Re: Piękne młode matki. 27.09.13, 18:31
                Dobrze, przyznam Ci rację, Katarzyna W. wyglądała po porodzie ładniej niż zwykle. Tak samo ta co zaciukała 4 noworodków.
                --
                https://www.suwaczki.com/tickers/7o8b3x6acm8oyc9h.png
                • kkalipso Re: Piękne młode matki. 27.09.13, 18:50
                  Mówimy tu o zdrowych psychicznie kobietach , nie o żadnej patologii .
    • klubgogo Re: Piękne młode matki. 26.09.13, 22:02
      Bo jak już partner nie może, to dziecko je stawia na nogi, znowu ktoś je docenia i są takie zadowolone tongue_out spokojnie, przechodzi, gdy małe idzie do szkoły i staje się pyskate, a ważniejsze od matki są koleżanki.
      • kkalipso Re: Piękne młode matki. 26.09.13, 22:14
        Masz rację , może i dlatego ten wątek , coraz częściej piorunami strzelam i tak tęsknię za tym anielskim spojrzeniem .Życie.
        • agunia777 Re: Piękne młode matki. 27.09.13, 12:45
          Jest coś takiego, że świeże matki są ładniejsze (niż zwykle).
          Ostatnio kuzynka urodzila 2gie dziecko i na twarzy jest duzo bardziej "symetryczna", proporcjonalna niż przed ciążami. Cera też się poprawiła - ale to hormony, prawda?
          • gazeta_mi_placi Re: Piękne młode matki. 27.09.13, 12:51
            Bzdura, co ma ciąża i poród do rysów twarzy? Chyba, że słynny grymas poporodowy jej się ujawnił.
            • lola211 Re: Piękne młode matki. 27.09.13, 21:37
              Duzo ma, ciala jest wiecej, na twarzy tez, to i rysy sie zmieniaja.
    • default Re: Piękne młode matki. 27.09.13, 13:33
      W moim przypadku tak nie było, mimo iż (bez fałszywej skromności wink) wyznam, że byłam bardzo atrakcyjną dziewczyną, to na zdjęciach z okresu popołogowego wyglądam jak wypłosz - wzrok błędny, rozczochrana, zabiedzona, zapadnięte oczy. A już na krótkim czarno-białym filmiku, nagranym przez męża kamerą super8, przedstawiającym mnie z dzieckiem na ręku w oknie szpitala - prezentuję się jak, nie przymierzając, więźniarka obozu sad
    • lolinka2 Re: Piękne młode matki. 27.09.13, 18:25
      nie-e...

Wszystkie moje zdjęcia poporodowe pokazują obraz nędzy i rozpaczy. I nie chodzi o kg, bo tych w nadmiarze nie było, ale o twarz i oczy. Dół jak Rów Mariański, rezygnacja, rozpacz, cierpienie... depresja w skrócie mówiąc. Dopiero po przeszło pół roku wyglądałam ok na fotkach.

W trakcie 1 ciąży też obraz nędzy i rozpaczy (zresztą mam gł. fotki ze szpitala, gdzie spędziłam większość ciąży). W trakcie ciąży nr 2 natomiast kwitłam. I tak do porodu, sam poród OK, a potem pół roku z życiorysu wyjęte.
    • yuka12 Re: Piękne młode matki. 27.09.13, 19:06
      Cos w tym jest. Ja w obu ciazach i po porodach wygladalam ladnie, wszyscy wokolo twierdzili, ze macierzynstwo mi sluzy i rzeczywiscie na zdjeciach wygladam dobrze pomimo mego owczesnego zmeczenia. Jednakze tylko w poczatkach macierzynstwa. Po dwoch latach od urodzenia mlodszego sprawialam wrazenie smiertelnie zmeczonej i zaniedbanej, a bylam po prostu ciagle niewyspana i wykonczona opieka nad dwojka maluchow w zblizonym wieku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka