Dodaj do ulubionych

Do kiedy jest się młodą?

• plater-2 Re: Do kiedy jest się młodą? 14.10.13, 08:45
      Do momentu jak sie budzi zainteresowanie mezczyzn. To sie zauwaza.
      • gryzelda71 Re: Do kiedy jest się młodą? 14.10.13, 08:51
        Czyli jak 70 latka wzbudza zainteresowanie facetów (powodów wiele) to nadal młoda?
    • annajustyna Re: Do kiedy jest się młodą? 14.10.13, 09:30
      Mam prawie 40, wygladam prawie 10 lat mlodziej i tak tez sie czuje, hej!
    • dors_venabili Re: Do kiedy jest się młodą? 14.10.13, 10:24
      Dla mnie granicą był moment, kiedy stwierdziłam, że nie chciałbym kolejnego dziecka. Mam dwójkę i dotychczas myślałam, że jak by się przydarzyło koleje, to nie byłoby problemu. Ale teraz już wiem, że nie chcę, nie czuję się na siłach, małe dzieci mi przeszkadzają i wręcz mnie drażnią. Mam 41 lat i takie myśli mniej więcej od 40-stki.
    • drosetka Re: Do kiedy jest się młodą? 14.10.13, 11:51
      Bergamotka jesteśmy w tym samym wiekusmile ja zaczęłam zauważac drobiutkie zmiany po urodzeniu córki, 2 lata temu, przede wszystkim były to siwe pasemka we włosach i po ciąży starsznie przytyłam. Teraz od wiosny jestem na diecie schudłam 10kg i czuję się o niebo lepiej ze swoją sylwetką( ważę 64 wzrost 167) ale cera już nie jest taka świetlista , oczy zmęczone, i drobiutkie zmarszczki wokół oczu. Też mi sie wydawało ze mnie to nie dopadnie- bo systematycznie używam kremów, toników, balsamuję ciało, a jednak, każdego dopadnie. Jednak mimo to straram się być młoda duchemsmile
      • nolus Re: Do kiedy jest się młodą? 14.10.13, 12:16
        Pewnie do momentu,kiedy się jeszcze młodą czuje. Trudno to określić tak naprawdę. Myślę, ze po 35-tym roku życia większość kobiet widzi w lustrze upływ czasu,a tak to należy rozpatrywać indywidualnie - w zależności od korzystnego zestawu genów jedne starzeją się szybciej,inne wolniej...Dodać do tego tempo i styl życia, sposób odżywiania,przebyte ciąże,nałogi i już wiadomo ,dlaczego jedna wygląda po 30-tce całkiem młodo a druga jak matrona. No i mentalność jest bardzo ważna...Mam wrażenie, że kobiety energiczne,witalne, po prostu pogodne, wolniej się starzeją. Patrząc na moje znajome,to najszybciej zestarzały się te,które po prostu tyrały jak wół ciągnąc studia zaoczne z pracą od 20 roku życia albo tyrające na produkcji. To je ząb czasu nadgryzł najszybciej.

No ale patrząc nawet na nasze gwiazdy,to zdecydowanie bardziej wolę Annę Przybylską po 3 ciążach,bo nadal jest w jakiś sposób dziewczęca i pełna wigoru od ponaciąganej Szulim bez przychówku.Dla mnie Ania wygląda lepiej !
        • stacie_o Fenomen loli211 14.10.13, 12:30
          ma 41 lat
          nie ma zmarszczek
          przytyła a potem schudła 20 kg
          i oczywiście barak rozstępów, obwisłej skóry
          piersi jak jabłuszka po 3 ciążach i dwóch karmieniach
          śliczne zadbane długie włosy siwych nitek tyle co kot napłakał
          gibka i sprężysta na tyle by za dzieckiem śmigać na placu zabaw odstrzelona w obcisłą garsonkę i buty na szpilce
          mądra niesłychanie
          własny interes który prowadzi sama ale daje jej tyle że zatrudnia innych

ehe
          ehe
          get real

a propos starzenia się, pilnuj się lola żeby tak nie było (pisałaś coś o niespotykanych swoich rysach ala azjatyckie):
          https://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2011/09/93df5fffddfb5eb2b60c73255aac87dd.jpg?1316199697
          • lola211 Re: Fenomen loli211 14.10.13, 22:21
            Zamiast zazdroscic po prostu wez sie za siebie.
            Widze, ze oscia w gardle niektorym stoję.
            Co zrobić,przepraszac nie zamierzam.
            • stacie_o Re: Fenomen loli211 14.10.13, 22:42
              Nie muszę. przytycie w ciąży 20 kg mi nie grozi.
    • jagienka75 Re: Do kiedy jest się młodą? 14.10.13, 14:16
      zawsze wychodziłam z założenia, że młodym się jest dotąd, póki się młodo czujemy.
      za rok z hakiem stuknie mi 40stka i energii może mi pozazdrościć niejedna 20 latka.
      za 20-30 lat mogę być już pomarszczona , jak purchawka ( któż to wie?), ale i tak będę młoda duchemwink
      mam tylko cichą nadzieję, że nie czepnie mnie się żadne choróbsko i nie dopadną mnie poważniejsze zmartwienia.
    • allatatevi1 Re: Do kiedy jest się młodą? 14.10.13, 21:11
      Na portalu natemat przeczytałam, że w 1913 roku w gazecie ukazała się informacja:

"Staruszka wpadła pod dorożkę. 45-letnią kobietę zabrano do szpitala."

Więc wtedy młodość kończyła się w wieku 30 lat.
    • klubgogo Re: Do kiedy jest się młodą? 14.10.13, 21:15
      Lepiej od Ciebie się starzeję, dlatego czuję się młodo. I tak uważam, dopóki nie zrzędzisz, nie zapuszczasz się i czujesz się młodo, jest ok.
    • kamelia04.08.2007 Re: Do kiedy jest się młodą? 14.10.13, 22:29
      o, wypraszam to sobie, mów za siebie.
      Moze ty jestes stara, ale ja nie. Nie mam obsesji byc wiecznie młoda, nie chce, by mnie brali za 20-kilku latke, ale bynajmniej nie czuje sie kobieta w wielku balzakowskiem (choc formalnie nia już jestem).

Oczywiście, że nie jest tak, jak przy pierwszej 18-tce, że twarz sie troche zmieniła, zmarszczek nie ma, bo i trudno o zmarszki w takim wieku, ale skóra pod oczami jest cieńsza i bardziej widac sińce, ze wokół nosa robi sie bruzda nosowo-wargowa (księżna Kate tez ma podobna), rysy sa rysami dorosłej kobiety, a nie młodki.

Siwymi włosami nie ma sie co przejmowac, bo np. Marokanki maja siwe włosy w wieku 20+lat, taka uroda.

Co do ogólnej kondycji, to ma sie taka, jaka sie wypracowało. Ktos, kto chociaz odrobine uprawia sport rekreacyjny bedzie lepiej sie czuł, niz ten, kto nic nie robi.
      W tym wieku jeszcze nie powinny wychodzic problemy ze zdrowiem, na które sobie zapracowałysmy wczesniej.
    • yuka12 Re: Do kiedy jest się młodą? 14.10.13, 22:36
      Czulam sie mlodo do urodzenia dzieci. Kiedy zaczelam miec wiecej problemow niz radosci z dwojka maluchow i musialam sobie z tym radzic sama z pomoca meza- moja mlodosc, radosc zycia, chec poznawania nowego zniknely. I nie chca niestety wrocic. Plusem jest to, ze stalam sie do bolu rozsadna i praktyczna, rowniez psychicznie jestem mocniejsza. Coz taki atut starzenia sie smile. Ale podobnie czuje sie moje dzieciate kolezanki duuzo ode mnie mlodsze, wiec moze jest to kwestia rzeczywistosci, w jakiej zyjemy. I wyglad ma tutaj malo do rzeczy (zadna z nas nie jest siwa czy pomarszczona).
    • kkalipso Re: Do kiedy jest się młodą? 14.10.13, 22:41
      Może to głupio zabrzmi ale dla mnie wiele zależy od charakteru . Znam od młodości wiele osób takich młodych staruszków , co od pełnoletności są jedną nogą w grobie . Pesymistycznie nastawieni do świata i ludzi. Hipochondryków co to wiecznie coś ich boli i łamie w krzyżu .

Dla mnie w to jest tak "W młodym ciele , zdrowy duch" Metryka nie ma znaczenia , jeśli zdrowie dopisuje a buzia uśmiechnięta.

Ja czuję się młodo ,wyglądam też dobrze jak zerknę na zdjęcia z przed 20 lat to oczywiście różnicę w wyglądzie widać , ale teraz też jest dobrze. Najważniejsze jest to , że staram się nie starzeć mentalnie , reszta to już grawitacja z którą nie wygramy ewentualnie spowolnić troszkę możnasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka