19.10.13, 22:46
Moje trzecie urodziny odkąd jesteśmy razem. Na pierwsze bukiet róż i obiad w fajnej restauracji, na drugie róże i biżuteria, na trzecie... słowa 'Aaa, dziś twoje urodziny, wszystkiego najlepszego, zaraz lece po kwiaty, jakie chcesz'? Ja: 'Dzięki, nie chcę'. On: 'No jakie?' po czym udaje się do kwiaciarni na dole i kupuje 4 roze.
On nie rozumie dlaczego mi przykro, przeciez kupil roze i zlozyl zyczenia. Mi przykro, bo olał sprawę i się nie postarał, widać że o mnie nie pomyslal.
czy ja sie czepiam?
Obserwuj wątek
    • mruwa9 Re: urodziny 19.10.13, 22:54
      moze nie olal, tylko najwyczajniej w swiecie zapomnial?
      Zdarza sie. Niby nie powinno, ale sie zdarza. Zeby tak zaraz posadzac go o celowe olewactwo..
      Pewnie tez jest mu glupio.
      • figi4 Re: urodziny 19.10.13, 22:57
        Nie zapomniał bo dzień wczesniej byl u nas moj brat i dla zartu przeczytal na glos sms-a od naszej mamy: 'Pamiętaj, że M. ma jutro urodziny'. Moj chlopak przy tym był i wszyscy sie z tego smialismy.
        On absolutnie nie uwaza, ze zachowal się srednio, caly czas mowi, że przeciez chcial mi kupic kwiaty i chyba nawet wspaniale z jego strony, ze zapytal jakie chce.
        • blond_suflerka Re: urodziny 19.10.13, 23:02
          A na co dzień jest w porządku? Tzn. macie dobry związek a nie przechodzone małżeństwo? No bo jeśli na co dzień jest ok a tylko z urodzinami tak się głupio zachował to może nie wie, ze to dla Ciebie takie ważne? Bo nie dla każdego jest. A jeśli przestał się starać już od jakiegoś czasu a te urodziny to taka wisienka na torcie to inna historiawink
    • magd_a81 Re: urodziny 19.10.13, 23:02
      Mnie też się wydaje, że po prostu zapomniał, wiem to niesamowicie przykre, ale z pewnością jak za kilka dni żal odejdzie (może i w zapomnienie), wyjaśni Ci i poda powód DLACZEGO. Niestety faceci NIGDY do końca nas nie zrozumieją... smile
      Jeśli dziś masz urodziny, to życzę Ci WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO i żeby po smutku nie został ślad smile
      pozdrawiam, magda smile
      • figi4 Re: urodziny 19.10.13, 23:08
        Dzieki Magdasmile.
        Jak juz pisałam on nie zapomniał. Ja w swej naiwności nawet oczekiwałam na pierścionek zareczynowysad.
        • jola-kotka Re: urodziny 19.10.13, 23:28
          figi4 napisała:

> Dzieki Magdasmile.
          > Jak juz pisałam on nie zapomniał. Ja w swej naiwności nawet oczekiwałam na pier
          > ścionek zareczynowysad.

Jak nie zapomniał to jest gorzej niż myślałam,olał twoje urodziny a jego zachowanie z kwiatami,obrona samego siebie.
        • baltycki Re: urodziny 19.10.13, 23:46
          figi4 napisała:

> w swej naiwności nawet oczekiwałam na pierścionek zareczynowysad.
          Ha!
          I tu jest pies pogrzebanysmile
        • magd_a81 Re: urodziny 20.10.13, 18:27
          czemu naiwności... niejedna z nas była w takiej lub podobnej sytuacji i w głębi serca zawsze czekamy... ja czekałam prawie 7 lat :0)
        • obrus_w_paski Re: urodziny 20.10.13, 19:42
          a cos konkretnego sprawilo, ze czekalas na ten pierscionek? W sensie milosc kwitnie, rozmawialiscie o przyszlosci, o slubie, itp?
          Czy po prostu czekalas, bo trzy lata zwiazku to juz czas na pierscionek?
      • jola-kotka Re: urodziny 19.10.13, 23:19
        Nie przesadzasz,bardzo by mnie bolało coś takiego.Jak po trzech latach zapomina o tak istotnym dniu to co będzie za 10 lat.Kwiaty kupione ok,ale dla mnie tak jakby ich nie było,wyraźnie nabyte bo mu przypomniałaś,pytanie jakie chcesz do tego wszystkiego,masakra.
        Sytuacja wymaga bardzo poważnej rozmowy z partnerem,bo źle wróży na przyszłość.
        Mógł cię przynajmniej po tej wpadce na kolację zaprosić a nie udawać,że jest ok tylko głupi mu uwierzy,że nie zapomniał.
        Wszystkiego najlepszego! smile
        • figi4 Re: urodziny 19.10.13, 23:21
          Ale on nie twierdzi, że zapomniał tylko ze zachował się w porządku, a ja jestem księżniczką. Wspominalam o zaproszeniu na kolację to powiedzial, ze by mnie zaprosil ale skoro bylam obrazona to nie.
          • jola-kotka Re: urodziny 19.10.13, 23:32
            Może lepiej,że nie dał ci tego pierścionka,nie zapowiada to się fajnie.
          • przystanek_tramwajowy Re: urodziny 19.10.13, 23:32
            To nie jest facet dla ciebie. Ty, podobnie jak nasza forumowa kotka, potrzebujesz pozera, który co prawda będzie cię miał w głębokim poważaniu i bzyknie każdą z twoich koleżanek, ale za to na urodziny kupi ci kolię z brylantami i wieeeelki bukiet róż.

---
            Ja mówię dzieciom: Nie, nie przejedziesz się na koniku, ale jak wrócimy do domu, to co byście przejeździli w 30 sekund, dostaniecie do skarbonki. I też mają ogromne uśmiechy (by upartamama.
            • kota_marcowa Re: urodziny 19.10.13, 23:41
              Oj tam oj tam, czepiasz się, przecież misio ma swoje potrzebysuspicious
              • jola-kotka Re: urodziny 19.10.13, 23:47
                A kto tak bzyka wszystkie koleżanki,wasi mężowie?
            • polifonia1983 Re: urodziny 20.10.13, 00:27
              Hm, dlaczego od razu pozera, nie można być fajnym człowiekiem w urodziny i na co dzień?
              • jola-kotka Re: urodziny 20.10.13, 01:26
                Ludzie typu przystanek szufladkują jak raz się upijesz jesteś alkoholikiem do końca życia,według tezy tej pani nie ważne,że w domu odziennie ma się buraka tego nikt nie wie bo to w czterech ścianach się rozgrywa,pozory zachowane.Natomiast ewentualne błędy ludzi nawet tych fajnych skreślają ich do końca życia. Chciałabym zobaczyć jej męża w sytuacji mojego przez ostatnich kilka miesięcy myślę,że to jego totalne poświęcenie łzy,czas,codzienne wycieczki do mnie kilkadziesiąt kilometrów w jedną i dugą stonę,udowodniły,że to co się wtedy stało nie miało znaczenia,testem dla naszego związku była moja choroba i nadal jest bo ja się jej nie pozbyłam.Sam fakt ślubu kilka dni przed moim wyjazdem,kiedy już oboje wiedziliśmy,że nie jest ciekawie był dowodm,że nie jestem byle kim dla niego.Dlatego takie teksty świadczą o buractwie autora a biorąc pod uwagę czym posiłkuje się ta pani pisząc je nie znając ani mnie ani mojego męża myślę to,że szkoda czasu na dalsze tłumaczenia i dokładanie kolejnych argumentów.
                Tak chce mieć kolję na każde urodziny od tego faceta,który mnie zdradził,chce być właśnie przez niego codziennie noszona na rękach,nie chce buraka,który nie zdradził ale na codzień będzie mnie źle traktował.
    • ladnyusmiech Re: urodziny 20.10.13, 00:15
      Nie, nie czepiasz się.
      Ale to takie typowe dla mężczyzn. Przynajmniej dla tych których znam.

Zaraz mi się oberwie tongue_out
      • baltycki Re: urodziny 20.10.13, 00:21
        Wrrrrrrrrrrrrrrrr
    • rosapulchra-0 Re: urodziny 20.10.13, 01:01
      Czepiasz się. Naprawdę są ważniejsze sprawy niż urodziny.
    • anetajamroz Re: urodziny 20.10.13, 16:00
      faceci hehe, moze serio zapomnial, albo po prostu nie mial pojecia co ci kupic zeby sprawic ci przyjemnosc? pogadaj z nim, moze powiedz mu ze ci przykro, bo ty zawsze pamietasz o jego urodzinach i ze nie zalezalo ci na prezencie, tylko, na tym zeby pamietal i ze to sprawilo by ci wiecej radosc niz jakies udziwniony prezent.
    • ledzeppelin3 Re: urodziny 20.10.13, 19:30
      Tak, czepiasz się.
    • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: urodziny 20.10.13, 19:34
      Zachował się beznadziejnie. Nie podoba mi się usprawiedliwianie takich zachowań: bo to tylko facet. Dorosły, sprawny umysłowo facet. Jakby chciał, to by się zachował. I tyle. Twoja sprawa co z tym zrobisz.
    • fomica Re: urodziny 20.10.13, 19:49
      Każdemu może się zdarzyć jakas wpadka, zapomni, nie pomyśli, przeoczy. Czy on sam obchodzi swoje własne urodziny? Świętuje, urządza imprezę? Bo jeśli nie, to może po prostu nie ma tego w zwyczaju, urodziny nie sa dla niego jakims megaważnym wydarzeniem (co ja osobiście rozumiem, bo tez wcale nie mam takiej potrzeby). Ludzie rzadko potrafia czytac w cudzych myślach (wbrew oczekiwaniom niektorych młodych, naiwnych dziewcząt, dla których najmniejsze nieporozumienie = wystaw mu walizki za drzwi smile).
      Rozumiem że jest ci przykro, ale odpuść. Tego juz i tak nie cofniesz, a czy czegos sie nauczył przekonasz sie w przyszłym roku.
    • adellante12 Re: urodziny 20.10.13, 20:48
      A jak wygladały jego urodziny??
      Moze zachował sie tak jak ty wobec niego sie zachowujesz...

A na powaznie to zmień zamki i przelej wszystkie jego pieniadze na swoje konto.
      • aleksandra1357 Re: urodziny 20.10.13, 21:06
        adellante12 napisał:

> A na powaznie to zmień zamki i przelej wszystkie jego pieniadze na swoje konto.

big_grin
      • sstrusiowa Re: urodziny 20.10.13, 21:12
        adellante12 napisał:

>
        > A na powaznie to zmień zamki i przelej wszystkie jego pieniadze na swoje konto.

o mój boże-stałeś się ematką big_grin
        • wioskowy_glupek Re: urodziny 20.10.13, 21:15
          Nie czepiasz się zachował się beznadziejnie
    • aleksandra1357 Re: urodziny 20.10.13, 21:21
      Wg mnie się czepiasz. Mój mąż nigdy nie pamięta o moich urodzinach ani o rocznicach ślubu, ale jest dobrym mężem.
      Gorzej, że tego pierścionka nie przyniósł.
      • bei Re: urodziny 20.10.13, 21:44
        No normalnie zapomniał, i normalne, ze Ci przykro.

I normalnie mu o tym powiedz, i uciesz się, ze szybko zyczenia zlozyl smile.
        • carahijo Re: urodziny 21.10.13, 09:45
          Jejusiu, przecież juz tysiąc razy napisałam, że on NIE ZAPOMNIAŁ.
          Ja w jego urodziny zamówiłam śmieszną koszulkę ze specjalnym napisem, który dla niego i dla mnie jest śmieszny, kolejny drobiazg, o którym kiedyś wspominal że chcialby mieć (nie chodzi o to, że byl to drogi gadżet ale ja sie naszukalam żeby to zdobyć) i jeszcze jedną rzecz. Naprawdę nie chodzi mi kolie z brylantami jak ktos tu sugerowal ale o postaranie się. Moje prezenty dla niego kosztowaly niewiele ale myslalam o nim, o tym co sprawi mu przyjemność.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka