Dodaj do ulubionych

podlamalam sie

26.10.13, 22:26
przyznaje sie , jestem po drinku, takze przepraszam, ze potencjalne bledy. Jakis czas temu moja siostrzyczka, mlodsza ode mnie, ladna, zgrabna, dowiedziala sie, ze jej maz ma romans. Zobaczylam dzis zdjecie tej baby. Starsza od niego i to ladnych pare lat, brzydsza niz moja siostra , widac pare kilo nadwagi. Kurcze, serio, niech ktos mi to wytlumaczysadsadsadsad
Na dodatek on sie zastanawia czy mojej siostry na dobre nie zosatawic i zwiazac sie z ta lafirynda. Dla mnie to wszystko bez sens totalny.
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: podlamalam sie 26.10.13, 22:28
      A Diana i Camilla? Faceci najczesciej odchodza do calkiem przecietnych babek sad.
    • iwoniaw Re: podlamalam sie 26.10.13, 22:29
      Powiem ci tylko tyle, że opowieści, jakoby faceci odchodzili do szczuplejszych, ładniejszych i mądrzejszych to MIT. Oni odchodzą do tych, co im na ego lepiej robi.
      Pytanie, czy to dobra czy zła wiadomość dla Twej Siostry, to całkiem inna rzecz.
      • natkagatka Re: podlamalam sie 26.10.13, 22:33
        no tak, historia pokazuje, ze moga odejsc do brzydszych bab . I tak tego nie kumam. po co wymieniac cos fajnego na cos przecietnego?
        ta moja siostrzyczka to taka filigtranowa laleczka.. Ja tam zawsze jej zazdroscilam wygladu ( ale pozytywnie, nie zlosliwie) no nie, nie rozumiem tego idioty. A na dodatek fajna dziewczyna. eh.
        • nutka07 Re: podlamalam sie 26.10.13, 22:42
          A moze to Twoja siostra jest przecietna, a ta z nadwaga nie?
          Pomyslalas o tym?

Nie wiesz czym sie kierowal, czy zwykla chucia czy czyms wiecej.
          Moze nie dobrali sie seksualnie, moze jest kiepska w lozku.
        • wielkafuria Re: podlamalam sie 27.10.13, 09:24
          widac wyglad sie nie liczy tylko przymioty ducha.
          to ze siostra jest ładna nie czyni z niej to dobrej zony.
          • mid.week Re: podlamalam sie 27.10.13, 09:33
            to ze siostra jest ładna nie czyni z niej to dobrej zony.
            dodałabym - dla obecnego męża.
            Bo może być jednocześnie spełnieniem marzeń innego pana.
      • shan_sa Re: podlamalam sie 26.10.13, 22:33
        Tylko tak się składa, że dla każdego ktoś inny jest ładny i takie porównywanie jest bez sensu. A jakby zdradzał z ładniejszą to łatwiej byłoby wam?
      • przeciwcialo Re: podlamalam sie 27.10.13, 10:02
        Facet czasami lubi pogadac i ta potencjalnie brzydsza oprocz sexu sensownie gada.
        Pomijam fakt ze chamstwem jest zostawić żone dla innej.
    • nutka07 Re: podlamalam sie 26.10.13, 22:35
      Uroda to nie wszystko albo nie ladne to co ladne ale to co sie komu podoba.
      Jakos tak to szlo.
      Oczywiscie to wszystko w kontekscie 'mloda, ladna, zgrabna'.
    • kkalipso Re: podlamalam sie 26.10.13, 22:38
      Dlaczego tak o niej mówisz ? Znasz ją osobiście , wiesz tak na prawdę jakie relacje ma z mężem twojej siostry?! Z twojego postu wynika że nie ona jest lafiryndą a mąż siostry WIELKIM DUPKIEM i tyle na temat.

> Na dodatek on sie zastanawia czy mojej siostry na dobre nie zosatawic i zwiazac
      > sie z ta lafirynda. Dla mnie to wszystko bez sens totalny.

A jak nie zostawi to wszystko będzie cacy?
    • gazeta_mi_placi Re: podlamalam sie 26.10.13, 22:48
      Dopóki dziecko lafiryndy i męża siostry nie jest w drodze jest szansa, jak zaś jest w ciąży to raczej pozamiatane.
      • natkagatka Re: podlamalam sie 26.10.13, 22:54
        dlaczego tak o niej mowie? Bo rozbila malzenstwo mojej siostrze. No sorry, ale trudno, zebym stanela po jej stronie! Wiadomo, ze bede sypatyzowac z siostra, a tej baby bede sie czepiac. Znam swoja siostre, porzadna dziewczyna, ladna, zadbana.
        • kkalipso Re: podlamalam sie 26.10.13, 22:58
          Uroda to nie wszystko.
          • kkalipso Re: podlamalam sie 26.10.13, 22:59
            I dlaczego nie wrzeszczysz na szwagra ?
            • wielkafuria Re: podlamalam sie 27.10.13, 09:26
              wlasnie, to on obiecywal milosc do grobowej deski. on jest fiutem i to on zdradza a nie jego kochanka. no chyba ze kochanka ma meza smile
              • annajustyna Re: podlamalam sie 27.10.13, 09:31
                To co, kochanka moralnie jest cacy? wink
                • mid.week Re: podlamalam sie 27.10.13, 09:35
                  Zakładając, że jest wolna kobietą i nikogo nie zdradza to morlanie stoi przynajmniej o jeden szczebel wyżej od pana.
                  • annajustyna Re: podlamalam sie 27.10.13, 09:36
                    Ale i tak nad nia dwa metry mulu uncertain.
                    • mid.week Re: podlamalam sie 27.10.13, 09:52
                      Szczerze mówiąc problem morlaności pani i pana uważam za zupełnie bez znaczenia. Co z takiego punktu widzenia przyjdzie zdradzanej żonie w dłuższym terminie? Na krótką metę daje to możliwość wyplucia na kogoś żalu i jadu. Ale w perspektywie zycia? Przyjęcie sytuacji na klatę z założeniem "patrzę na moje błędy i winy" daje coś bezcennego - stawia nas w sytuacji mocy, w pozycji kogoś kto ma wpływ na to co sie dzieje. Swoje błędy, wady możemy przecież zreperować, a na cudze poj...nie wpływu nie mamy wink
                    • net79 Re: podlamalam sie 27.10.13, 10:05
                      zakładam, ze jeśli jest prawdziwe uczucie, pani nie jest przyjacielem rodziny, żadnego mułu nie ma, chyba, że są dzieci. Serce nie sługa. Obwiniać można tylko tego kto wierność przysięgał, ale i on jest tylko człowiekiem i mógł się zakochać, jeśli zaś chuć rządzi to zwykły palant i fiut, a tak po prostu człowiek. Nawołujemy kobiety do niezależności, walki o siebie, każdy chce być szczęśliwy. Autorce wątku, a bardziej jej siostrze mogę tylko współczuć, bo to bardzo trudne...czasem nie mamy na to wpływu, czasem warto walczyć, a teraz pewnie będzie rządzić faza złości...
                      • annajustyna Re: podlamalam sie 27.10.13, 10:17
                        Ten, kto wiernosci nie przysiagal, tez powinien szanowac drugiego czlowieka (w tym przypadku zone) i przysiege mu zlozona.
                        • net79 Re: podlamalam sie 27.10.13, 10:33
                          Kochana nigdy nie wiesz, czy na starcie Pani o zonie wie...jak się zakocha to po ptakach, zakochana kobieta świata po za obiektem westchnień nie widzi...i przełknie i żonę... przed ślubem zmieniamy partnerów, często wydaje się nam o to ten/ta jedyna..lada dwa lata okazuje się jednak, że to zauroczenie.... Niestety po ślubie też tak może się okazać, zwłaszcza jak się ludzie spieszą. Ja brałam ślub po ośmiu latach, ale rodzinę założyłam wcześniej, nie żałuję, ale dopiero teraz uważam, że jestem w wieku, w którym wiem czego chcę....nie dam sobie głowy uciąć, że nie wybrałabym inaczejwink I biorąc ten ślub nie zakładałam niewolnictwa mojego męża, dopuszczam do siebie myśl, że życie może mnie zaskoczyć, mamy nawet na tę ewentualność pewną umowę...wiadomo, gdyby zdrada dopadła i mnie może śpiewałabym inaczej, ale wiem, że ludzie i słabi i kochliwi są, więc kompletnie mnie to nie dziwi. Oczywiście nie staje po stronie męża, ani tej pani....ale jeśli faktycznie miłość to niewiele na to mogą, siła wyższa. Jak dobre ru...ko to to faktycznie kilo mułu i kompletny brak odpowiedzialności za własne decyzje i za drugiego człowieka. Jeśli są dzieci, to jest to kompletna porażka mentalna...
                        • gazeta_mi_placi Re: podlamalam sie 27.10.13, 12:00
                          A czemu wymagać altruizmu od innych? Pani ma prawo do szczęścia.
        • blond_suflerka Re: podlamalam sie 26.10.13, 23:00
          No porządna, ładna i zadbana ale to nie wystarczy do związku. W związku musi jeszcze iskrzyć i dwie osoby muszą jeszcze podjąć decyzję, że chcą ze sobą być. Ilu znasz porządnych z którymi jednak nie chciałabyś być w związku? Pewnie wielu. No coś między ludźmi musi zagrać, muszą nawzajem się dopełnić.
          Pytanie czy to chwilowy kryzys, tak niefortunnie skonsumowany czy od dawna było u nich kiepsko tylko siostra nie widziła/nie chciała widzieć i tak naprawdę jest pozamiatane?
        • przeciwcialo Re: podlamalam sie 27.10.13, 11:05
          Do rozbicia małżeństwa trzeba dwoch osob. Obwiniasz kobiete a bronisz szwagra.
          Może siostra wcale nie taka fajna jak ci się wydaje?
          • ichi51e Re: podlamalam sie 27.10.13, 12:24
            Owszem 2 osob - meza i zony. Ta trzecia (kochanka) to naprawde jest juz tylko znak ze pociag odjechal.
    • blond_suflerka Re: podlamalam sie 26.10.13, 22:50
      Rozumiem, że to Twoja siostra i Ci przykro ale jakie to ma znaczenie, że tamta starsza, grubsza i brzydsza? Tylko tyle definiuje człowieka? Wygląd zewnętrzny?
      Jakby się okazało, że głupsza, zołzowata, jędza, prymityw czy co tam to rozumiem zdziwienie ale Ty się dziwisz bo tamta wizualnia gorsza?
      • jematkajakichmalo Re: podlamalam sie 26.10.13, 22:59
        Jak ktos juz napisal: nie to ladne co ladne tylko to co sie komu podoba...

Mam kolezanke, ktora my dziewczyny oceniamy na przecietna (z nadwaga o zgrozo wink ), a ma w sobie to cos co sprawia, ze faceci za nia szaleja.

Do tego moze nie wiesz do konca co spowodowalo, ze facet ma zamiar odejsc. Znasz tylko jedna wersje - swojej siostry i logiczne, ze bedziesz po jej stronie. Moze wlasnie warto sie zastanowic co bylo nie tak, skoro odszedl (wg Was) do tej "gorszej"??
      • 3-mamuska Re: podlamalam sie 26.10.13, 23:00
        Czemu dziewczyna jest rozgoryczona???
        Bo wszędzie sie mowi o tym zeby o siebie dbać bo inaczej maz cie zostawi.
        Ile razy tu na forum padły pytania " moze sie zapuscilas po urodzeniu dziecka przytyłas?"

Niech siostra nie rozpacza, jest młoda ładna bez dzieci. Ma przyszłość przed sobą.
        Niech uwolni sie od idioty jak najszybciej po co marnować lata.
        Nich idzie do starszej grubszej i brzydkiej , drań nie jest jej wart.

A kazda ktora bierze sie za facetów w związkach to ku...wy i s.. uki.
        • blond_suflerka Re: podlamalam sie 26.10.13, 23:03
          No już bez przesady. Jak się mówi o dbaniu o siebie to dbaniu o wszystko. I o wygląd, i o rozwój intelektualny, emocjonalny. Takie dbanie jest zalecane. Nie spotkałam się z radami, ze do dobrego związku wystarczy zadbane ciałowink
    • triss_merigold6 Re: podlamalam sie 26.10.13, 23:00
      Wyrazy współczucia dla siostry, ale kryterium motywującym faceta do radykalnych zmian w życiu niekoniecznie jest młodość nowej pani.
      • natkagatka Re: podlamalam sie 26.10.13, 23:05
        ja wiem dziewczyny, ze ladna i mloda to nie wszystko. ok, tamta babka nie jest brzydka, taka ot, normalna. tylko wiecie jak to jest . czlowiek zawsze sie pyta : dlaczego. moze latwiej by mi to bylo sobie poukladac, gdyby odszedl wlasniej do mlodszej, ladniejszej. Nie to, ze by nam bylo latwiej, absolutnie. ale moze chociaz by byla jakas odpowiedz, na pytanie "dlaczego?"
        • triss_merigold6 Re: podlamalam sie 26.10.13, 23:09
          Rozumiem, że takie wytłumaczenie byłoby łatwiejsze do przyjęcia. Nie ma dobrej odpowiedzi, widocznie się zakochał z wzajemnością.
        • blond_suflerka Re: podlamalam sie 26.10.13, 23:10
          Ale w sumie dlaczego łatwiej? Piszesz, że on sie wciąż zastanawia czyli siostra nie podjęła decyzji o odejściu, tak? Ma nadzieję, że on wróci. A co by było gdyby faktycznie tamta była młodsza i ładniejsza? Naprawdę ta świadomość byłaby łatwiejsza w kontekście tego, ze ona nadal chce z nim być? Co by wtedy o nim myślała? To już chyba lepiej jakby się okazało, ze ta druga jest cieplejsza, bardziej okazuje uczucia, ma więcej spontaniczności, radości -czy coś w ten deseń. Wtedy mąż siostry nie okazałby się taki płytki, nie?wink Czyli ta wspólna przyszłość miałaby więcej sensu.
          (abstrahując od tego, ze młodsza i ładniesza może być też oczywiście fajniejsza,milsza, itd)
        • bergamotka77 Re: podlamalam sie 26.10.13, 23:16
          ale dziewczyny ci podsuwaja tropy - czy sie dobrze dogadywali? Czy pasowali do siebie, mieli podobne cele w zyciu? Moze siostra zwracala uwage tylko na wyglad a zapominala o reszcie? Ludzie sa sklonni wieszac psy na tych trzecich a ja uwazam ze facet szczesliwy w zwiazku nie szuka romansu, podobnie kobieta. I tak zawsze bronilam Boruca ktorego ludzie gnebia od lat za to, ze odszedl od zony. A mi sie podoba jego nowa wybranka, wygladaja na szczesliwych i on sam, oczywiscie wink
        • triss_merigold6 Re: podlamalam sie 26.10.13, 23:31
          Nie wiem jaka jest Twoja siostra i czy jej mąż jest zwykłą świnią, czy może jednak czegoś mu brakowało.
          Może to szokujące, ale jest sporo mężczyzn, którzy lubią rozmawiać. Nie flirtować czy stroszyć pióra, tylko rozmawiać, tak o wszystkim od komentowania demotywatorów, przez ostatnia książkę Zaremby, po szanse na pokój w Afganistanie (wiadomo, że żadne, ale pogadać można). I taki niewygadany w domu, jeśli trafi na kobietę która z nim rozmawia, słucha, ma własne zdanie, jakąś wiedzę, to zostawi najpiękniejszą i najmłodszą.
    • wielkafuria Re: podlamalam sie 27.10.13, 09:19
      dlaczego uwazasz ze jest lafiryndą?
      dlaczego uwazasz ze to jej wina?
      to nawet nie do konca wina zony ze szuka czegos poza małzeństwem.
      wina faceta kt obiecywał wiernosc na slubie a teraz sie puszcza.
      ta lafirynda nic nikomu nie obiecywała.

proponuje meza wystawic za drzwi.
    • gryzelda71 Re: podlamalam sie 27.10.13, 09:27
      A sądziłaś ze młodość i wąska talia to wszystko co kręci facetów?
    • baltycki Re: podlamalam sie 27.10.13, 09:47
      natkagatka napisał(a):

> Starsza od niego i to ladnych pare lat,
      > brzydsza niz moja siostra , widac pare kilo nadwagi.
      > Kurcze, serio, niech ktos mi to wytlumaczysadsadsadsad

Moze ma inne zalety?
      Moja fajna kolezanke opuscil maz wjasniajac, ze odchodzi do "bogini seksu".
    • baszysta Re: podlamalam sie 27.10.13, 10:04
      moze nowa pani bierze do buzi w przeciwienstwie do starej

smiecham bo autorka watku nie moze ogarnac umyslem, ze uroba i chuda kibic to nie wszystko

baby babom zgotowaly te z pupy wziete standardy
    • lauren6 Re: podlamalam sie 27.10.13, 10:19
      Facet to osoba prosta w obsłudze: potrzebuje dobrze zjeść, seksu i świętego spokoju. Wbrew temu co się twierdzi, że mężczyźni to wzrokowcy, wygląd ma drugoplanowe znaczenie. Owszem, fajnie pobzykać ładną laskę, ale w życiu często się zdarza, że idealna żona to taki sobie z wyglądu garkotłuk, a nie zadbana kobieta robiąca karierę. To co nam kobietom wydaje się ideałem, nie musi być cechami idealnymi z perspektywy faceta. Nie rozkładaj tej sytuacji na czynniki pierwsze, bo nie domyślisz się o co chodziło. Może o lepszy seks, może o ciepłą domową atmosferę, którą tamta stwarza, a twoja sis w poczuciu męża nie.
    • tonik777 Re: podlamalam sie 27.10.13, 11:44
      Wygląd i wiek to nie wszystko. Może tamta mu bardziej odpowiada, a żona (Twoja siostra) jest np. po prostu wredna i chłop ma jej dość.
    • m_incubo Re: podlamalam sie 27.10.13, 12:19
      Nie rozumiem. Przecież wszyscy zawsze twierdzą, że wygląd nie ma znaczenia, liczą się inne przymioty. A gdy faktycznie czasem okazuje się to prawdą, to wielkie zdziwienie, że jak to, ktoś chciał jędrne cycki wymienić na 15 kilo nadwagi.
      Nikt ci nie powie czemu facet nie chce twojej siostry. Może jest beznadziejnym, niestałym gościem, a może to twoja siostra mimo "filigranowej" figury jest totalnym odpadem atomowym, kto wie. Nikt nie będzie się umartwiał latami tylko dla ładnej buzi. Co innego dla pieniędzy wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka