Dodaj do ulubionych

Restauracja na Majorce (Palma)

30.10.13, 09:30
Moglybyscie polecic jakas dobra restauracje? Moze byc sama Palma, ale rowniez okolice.
Jesc bedziemy glownie w hotelu, ale na kolacje urodzinowa chcemy isc do dobrej "jadlodajni".
Najchetniej jesli bedzie to kuchnia lokalna, taka paella np z krewetkami mniam mniam wink

Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Restauracja na Majorce (Palma) 30.10.13, 09:34
      Na Majorce to nie, ale mogę Ci polecić świetną rybną knajpę w Gandawie i np. na Georgetown w Waszyngtonie.
      Cieszę się, że mogłam pomóc. big_grin
      • astomi25 Re: Restauracja na Majorce (Palma) 30.10.13, 09:36
        Nie nie pomoglas.
        I w ogole nie rozumiem po co ten wpis. uncertain
        Co sie dziwic, ematka w koncu.
        • triss_merigold6 Re: Restauracja na Majorce (Palma) 30.10.13, 09:37
          A jak sądzisz?
    • ichi51e Re: Restauracja na Majorce (Palma) 30.10.13, 09:40
      Kurcze... Skrecasz kolo kosciola potem idziesz wzdluz takiego omszalego murka za straganami w lewo - jakies 200m. Zarcie pycha - sami lokalsi - to chyba o czyms swiadczy. Poszukajcie na pewno znajdziecie.
      Mam nadzieje ze pomoglam.
      • ichi51e Re: Restauracja na Majorce (Palma) 30.10.13, 09:40
        Mowimy o Palmie jasna sprawa.
        • astomi25 Re: Restauracja na Majorce (Palma) 30.10.13, 09:44
          ichi...oczywiscie jaja sobie robisz prawda? uncertain
          Palma nie jest wielkosi Zakopanego a kosciolow tam jest sporo.

Dobra, nie bylo pytania. (do moderatora-mozna skasowac watek, dziekuje)
          • girasole01 Re: Restauracja na Majorce (Palma) 30.10.13, 10:36
            Zapewne chodziło jej o katedrę (Catedral de Mallorca). I nawet wiem o jakie miejsce jej chodzi, byłam tam i faktycznie jest tam zagajnik pełen znakomitych restauracji, knajp, tapas barów. Pod samą katedrą na głównej ulicy (tam gdzie jest pętla autobusowa) jest obok siebie kilka restauracji turystycznych i tam nie idź. Jakiś kawałek (50-100 metrów?) za tymi turystycznymi, idąc główną ulicą w stronę centrum, trzeba skręcić w lewo właśnie w taki zagajnik wzdłuż murka. Nie wiem jak to lepiej opisać, ale próbowałam na mapie to znaleźć i wydaje mi się, że ta uliczka z restauracjami to Carrer dels Apuntadors.
      • ceide.fields Re: Restauracja na Majorce (Palma) 30.10.13, 09:43
        Nie lepiej zapytać na forum Turystyka albo poszperać w HC czy TA?

W Barcelonie polecam 4Cats, ale tam lepiej zarezerwawć stolik miesiąc wcześniej, bo z ulicy raczej nie wejdziesz smile
        • astomi25 Re: Restauracja na Majorce (Palma) 30.10.13, 09:46
          Na forum Turystyka ruch zadny.
          A takie pytania na emamie przeciez padaja.
          • konwalka Re: Restauracja na Majorce (Palma) 30.10.13, 09:50
            w samej Palmie to nie wiem, ale jesli chcialoby sie wam podjechac 50 km do alcudii, to na starowce sa takie knajpeczki, ze od samego zapachu swiat jest piekniejszy
            trzeba isc tam, gdzie tloczno smile
            ps. zazdroszcze jak cholera
            sama wrocilam trzy dni temu i jeszcze mnie trzyma hiszpanski klimat sad
            • astomi25 Re: Restauracja na Majorce (Palma) 30.10.13, 09:57
              Duzo turystow sie tam jeszcze paleta?
              Do Alcudii pewnie pojedziemy,mamy w planach wynajecie auta i zwiedzanie.
              Dzieki smile
              • konwalka Re: Restauracja na Majorce (Palma) 30.10.13, 10:04
                jedzcie koniecznie
                teraz jest troche ludzi, bo druga tura ang dzieci ma ferie
                ale pogoda wciaz oszalamiajaca, niebo blekitne, woda nagrzana...
                jesli chodzi o wynajem samochodu to zazywczaj chca duuuze depozyty
                nam sie udalo bez- ogolnie samochod na 7 dni kosztowal 100 euro bez innych oplat
                • astomi25 Re: Restauracja na Majorce (Palma) 30.10.13, 10:09
                  Niemcow tez troche bedzie, niektore landy maja ferie jesienne.
                  My lecimy z niemieckiego Tui i wcale nie bylo tak latwo znalezc fajna oferte, te najlepsze byly szybko wyprzedane.
                  Poniewaz bo bedzie nasz debiut na Majorce, mozesz powiedziec gdzie warto jeszcze pojechac`?
                  Przeczytalam kupe watkow na ten temat, przewodnik mamy kupiony...ale bedziemy tylko 5 dni i musimy wybrac co najlepsze smile
                  • konwalka Re: Restauracja na Majorce (Palma) 30.10.13, 10:22
                    moge
                    my tez niecaly tydzien, wiec glownie spedzilsmy go na plazach
                    wspomniana juz Alcudia- malutka, ale stadion corridy ma uncertain (nie wlazlam)
                    katedra w Palmie
                    www.majorca-mallorca.co.uk/puerto_pollensa.htm
                    i bezsprzecznie KONIECZNIE punkt widokowy tutaj:www.youtube.com/watch?v=mFl9xz-LjhI
                    sama droga oszalamia
    • mayaalex Re: Restauracja na Majorce (Palma) 30.10.13, 10:20
      Nie bylam, wiec nie mam swojej "sprawdzonej" ale zawsze przed wyjazdem sprawdzam rankingi na tripadvisorze. Mam meza ze sporym odchyleniem restauracyjnym, zyje po to, zeby jesc, wiec podstawa sukcesu w podrozy sa dobre restauracje smile aha, lepiej wybrac oczywiscie knajpke troche nizej w rankingu ale z wieloma recenzjami niz numer jeden ale oceniony przez 3 osoby (kuzyna, ciotke i corke wlasciciela wink plus jakies inne strony poswiecone majorce, ale tam czesto masz po prostu recenzje tych, ktorzy je oplacili.
      Inna opcja - jesli traficie na kogos naprawde milego z obslugi hotelu, poproscie o polecenie jakiegos dobrego i niezbyt turystycznego miejsca (standardowa odpowiedz concierge/recepcji to jednak zazwyczaj droga choc bezpieczna knajpa dla turystow - na pewno bedziecie zadowoleni ale niekoniecznie zachwyceni).
    • edelstein Re: Restauracja na Majorce (Palma) 30.10.13, 10:34

www.moli-no.com/html/site_sp/index.html
    • snowbabe Re: Restauracja na Majorce (Palma) 30.10.13, 10:57
      lmgtfy.com/?q=trip+advisor+palma+de+mallorca+restaurant

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka