Dodaj do ulubionych

Czy są osoby na tym forum

30.10.13, 16:15
(za wyjątkiem Nangi) którzy rozumieją motywy i popierają tych sympatycznych młodych zdrowych ludzi, którzy chcą zająć czyjąś własność:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14867048,Sloikami_w_kierunku_sedziego__Nie_udalo_sie_zlicytowac.html#BoxWiadTxt
Obserwuj wątek
    • lady-z-gaga Re: Czy są osoby na tym forum 30.10.13, 16:26
      Ja absolutnie nie popieram. Jednak przy każdej takiej sprawie nachodzą mnie wątpliwości, czy mam rację.
      • raczek47 Re: Czy są osoby na tym forum 30.10.13, 16:41
        ja rozumiem tylko,ze banda nierobów mieszka na krzywy ryj w środku miasta, nie płaci czynszu i ma pretensje do władz miasta,że postanawiają teren spożytkować.
        Może niech pójdą do roboty, obciążą się kredytami i wykupią kamienicę, jak im tak na niej zależy.
        • gazeta_mi_placi Re: Czy są osoby na tym forum 30.10.13, 16:44
          Mam podobne zdanie, mogą również wynająć mieszkanie na wolnym rynku płacąc rynkową stawkę, nikt im tego nie broni.
          Wiele ciężko pracujących osób też by wolało mieć własne mieszkanie niż płacić wynajem właścicielowi.
          • raczek47 Re: Czy są osoby na tym forum 30.10.13, 16:50
            ooo...rozczarowałam się,bo potraktowałam twój wpis serio i już myślałam,ze się trochę pokłócimy.
          • lady-z-gaga Re: Czy są osoby na tym forum 30.10.13, 16:54
            No właśnie nie wiem, czy banda nierobów. Jesli faktycznie organizują cos ciekawego, coś z czego korzystają inni? tak się składa, że ludzie twórczy, z pomysłami i potrzebą integrowania się z innymi są zazwyczaj młodzi i za biedni, aby kupować kamienice albo chocby wynajmować.
            A ci, ktorych na to stać, nie mają chęci angażowac się społecznie, bo kontakty z przypadkowymi współobywatelami nie są ich celem - przeciwnie, zrobiliby wszystko, aby tego uniknąć.
            • gazeta_mi_placi Re: Czy są osoby na tym forum 30.10.13, 16:57
              Jak banda "robów" to mogą wynająć choćby w kilka osób skromne mieszkanie, niekoniecznie w samym centrum.
              • lady-z-gaga Re: Czy są osoby na tym forum 30.10.13, 17:06
                Ja się kłocic nie będę, jestem za przestrzeganiem świętego prawa własności i nie popieram awanturników, chocby walczyli w słusznej sprawie.tongue_out smile
                Natomiast wątpliwości mam zawsze w takich sytuacjach, bo szkoda mi pozytywnego zaangażowania ludzi, ktorzy chcieli cos fajnego zrobić - tego towaru mamy deficyt, jestesmy w ostatnich latach bardzo aspołeczną zbiorowością.
                • gazeta_mi_placi Re: Czy są osoby na tym forum 30.10.13, 17:13
                  Na przykład co fajnego z korzyścią dla innych niż oni sami? Usługi jakieś?
            • raczek47 Re: Czy są osoby na tym forum 30.10.13, 17:02
              pytanie-czy rzeczywiście robią coś sensownego i pożytecznego czy tylko udają- pseudotwórców i artystycznego chłamu jest teraz cała masa.
              • lady-z-gaga Re: Czy są osoby na tym forum 30.10.13, 17:08
                Tego niestety nie wiemy, mając do dyspozycji jedynie relacje prasowe smile oczywiście Twoja uwaga jest słuszna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka