kropkacom 11.11.13, 19:56 www.youtube.com/watch?v=9YsTB7O77Qo A tak poważnie, brakowałoby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kropkacom Re: Tydzień bez facebooka 11.11.13, 20:11 No to chyba nie było pytanie do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
pe.tronela Co tam robicie? 11.11.13, 20:08 Mnie by nie brakowalo. Tygodniami/miesiacami tam nie zagladam. Moglby mi prosze ktos powiedziec, co Wy tam robicie??? Internet jest pelen ciekawych rzeczy i zdarza mi sie pol dnia spedzic grzebiac w sieci, ale nigdy na facebooku. Tam najwyzej odpisze na jakas wiadomosc ale poza tym naprawde nie wiedzialabym, co mam tam robic. Takie skladowisko profili... Moze cos tam jest, o czym ja nie wiem? Bede wdzieczna, jesli ktos mi powie, po jakiego czorta wchodzi na facebooka, i co robi,, jak juz tam wszedl... Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Co tam robicie? 11.11.13, 20:23 za pomocą fejsbuka: - gadam z przyjaciółką na drugim końcu świata - kupuję - plotkuję w zamkniętych grupach ze znajomymi, którzy rozjechali się po całym świecie - uzgadniamy ze znajomymi daty i miejsca spotkań na żywo (zloty typowo towarzyskie, meetingi wspinaczkowe, akcje górskie) - dowiaduję się o nowościach wydawniczych - uczestniczę w konkursach... czasem zdarza mi się wygrać jakiś komiks - FB jest jednym wielkim czytnikiem RSS, pozostaję na bieżąco z felietonami, nowościami na blogach tematycznych, nowościami branży social media - hobbystycznie obserwuję pewną ilość profili, których właściciele publikują ciekawe, długie statusy - można powiedzieć, że fejs jest również blogową platformą. Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Co tam robicie? 11.11.13, 20:28 kosheen4 napisała: > za pomocą fejsbuka: > - gadam z przyjaciółką na drugim końcu świata > - uzgadniamy ze znajomymi daty i miejsca spotkań na żywo (zloty typowo towarzys > kie, meetingi wspinaczkowe, akcje górskie) > - dowiaduję się o nowościach wydawniczych > - hobbystycznie obserwuję pewną ilość profili, których właściciele publikują ci > ekawe, długie statusy - można powiedzieć, że fejs jest również blogową platform > ą. Mam to samo, nie mam za to skype, gadu gadu czy innych bzdur, mail sluzy mi do zalatwiania spraw zwiazanych z praca czy kupowaniem w sklepach internetowych. Nie mam tez twitera ani podobnych. Facebook sluzy mi do kontaktu ze znajomymi, nie mam w kontaktach ani jednej osoby ktory nie znam osobiscie. No i zalozylam kiedys bo siostra namowila mnie na gre w farmville ;D Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Co tam robicie? 11.11.13, 20:45 black_halo napisała: > Facebook sluzy mi do kontaktu ze znajomymi, n > ie mam w kontaktach ani jednej osoby ktory nie znam osobiscie. No i zalozylam k > iedys bo siostra namowila mnie na gre w farmville ;D u mnie kilka lat temu zaczęło się od Mafii z kolei mam w znajomych osoby które należą do grona wirtualnego.ot, pod czyimś statusem rozpoczęła się dyskusja. miło się gawędziło, spontanicznie dodaliśmy się do znajomych. znamy się z imienia i nazwiska, jest tak, jakbyśmy byli na cześć np. w zaprzyjaźnionej knajpce czy tam na wspólnym osiedlu. i nie uważam tego za jakiś specjalny obciach, traktuję raczej jako ciekawostkę socjologiczną Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Co tam robicie? 11.11.13, 20:26 To zależy, jak sobie znajomych na FB dobierasz. Ja mam głównie przewodników i kociarzy, więc wymieniamy informacje branżowe, bierzemy udział w głosowaniach, wydarzeniach charytatywnych itp. FB to bardzo wygodny i szybki komunikator. Poza tym promuję imprezy organizowane przez moją instytucję i wrzucam przetłumaczone przeze mnie książki. Dla rozrywki kolportuję humorystyczne teksty i rysunki. Odpowiedz Link Zgłoś
joxanna Re: Co tam robicie? 12.11.13, 08:37 W zasadzie baardzo rzadko wykorzystuję do komunikacji. Ale FB jest dla mnie super wygodną skrzynką informacyjną - mam tam po prostu podłączone moje ulubione serwisy, gazety, portale i jak coś nowego się pojawia, to własnie na FB. Taka moja prywatna gazeta. I - tak - bez FB byłoby mi ciężko, bo lubię być poinformowana. Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: Tydzień bez facebooka 11.11.13, 20:13 Bez facebooka spokojnie, bez internetu w ogóle - znacznie gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Tydzień bez facebooka 11.11.13, 20:21 Teraz spokojnie dałabym radę, bo zaglądam rzadko i na krótko, rok temu byłoby gorzej, bo siedziałam bardzo dużo Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Tydzień bez facebooka 11.11.13, 20:27 nie mam profilu kiedys miałam, dawno temu ale usunełam i fb i nk nie mam w sobie ekshibicjonistycznych popędów a o kontakty skutecznie dbam w realu Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Tydzień bez facebooka 11.11.13, 20:33 > nie mam w sobie ekshibicjonistycznych popędów To mit. Nie umieszczam na FB żadnych ekshibicjonistycznych tekstów, a znajomych, którzy to robią, mogę policzyć na palcach jednej ręki (z ponad setki). Wybaczam im, bo równoważą to innymi ciekawymi treściami Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Tydzień bez facebooka 11.11.13, 20:37 neffi79 napisał(a): > nie mam profilu > kiedys miałam, dawno temu ale usunełam i fb i nk > nie mam w sobie ekshibicjonistycznych popędów a o kontakty skutecznie dbam w re > alu > cieszę się razem z tobą możliwością kontaktów w realu. niestety moi znajomi to szuje, nie chcą mieszkać w Krakowie - wybrali Maltę, Szkocję, Londyn, Brisbane, Magadan. ekshibicjonizm? ani nie ma przymusu, ani nikt nie oczekuje tego, to nie nasza klasa. twój argument jest inwalidą. Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Tydzień bez facebooka 11.11.13, 20:45 oczywiście że fb i nk to ekshibicjonizm, garstka uzytkowników ma tam profile dla prawdziwych znajomości (np. klasowych), dostepne wyłacznie dla własnych znajomych, a nawet gdy ma tylko dla znajomych...to większość szpanuje, a ja tego nie lubię. kontakty mozna utrzymywać w realu i zapewniam, ze nie tracą one na wartości Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Tydzień bez facebooka 11.11.13, 20:50 neffi79 napisał(a): > oczywiście że fb i nk to ekshibicjonizm, garstka uzytkowników ma tam profile dl > a prawdziwych znajomości (np. klasowych), dostepne wyłacznie dla własnych znajo > mych, a nawet gdy ma tylko dla znajomych...to większość szpanuje, a ja tego nie > lubię. większość twoich znajomych to jak dla mnie grupa mało reprezentatywna, bo z kolei większość moich znajomych nie uprawia szpanu na fejsie > kontakty mozna utrzymywać w realu i zapewniam, ze nie tracą one na wartości masz jakiś pomysł na uskutecznienie spontanicznej kawki w realu z koleżanką z Magadanu? chętnie przejmę patent. Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Tydzień bez facebooka 11.11.13, 21:08 kosheen4 napisała: bo z kol > ei większość moich znajomych nie uprawia szpanu na fejsie szpan, lans - zwał jak chciał, nie mów, że nie masz znajomych, którzy obnażają swoje foty z wycieczek zagranicznych, a może sama to robisz stąd zdziwienie > > masz jakiś pomysł na uskutecznienie spontanicznej kawki w realu z koleżanką z M > agadanu? znajomych mam naprawdę sporo (z racji, że moja firma od lat zajmuje się importem), przyjaciół mamy w najdalej przyjaciół mamy w Chinach i na południu Indii - uwierz, ze do kontaktu facebook jest zupełnie zbędny, nikt nie śledzi wzajemnie swoich poczynań. Patent na kontakt pomijając FB? ojej, np. Skype, droga mailowa i po prostu TELEFON. ot tyle Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Tydzień bez facebooka 11.11.13, 21:18 neffi79 napisał(a): > szpan, lans - zwał jak chciał, nie mów, że nie masz znajomych, którzy obnażają > swoje foty z wycieczek zagranicznych, a może sama to robisz stąd zdziwienie pewnie że mam. chętnie oglądam zresztą, nie dopatrując się nadmiernie lansu. > > > > > masz jakiś pomysł na uskutecznienie spontanicznej kawki w realu z koleżan > ką z M > > agadanu? > > znajomych mam naprawdę sporo (z racji, że moja firma od lat zajmuje się importe > m), przyjaciół mamy w najdalej przyjaciół mamy w Chinach i na południu Indii - > uwierz, ze do kontaktu facebook jest zupełnie zbędny, nikt nie śledzi wzajemnie > swoich poczynań. > Patent na kontakt pomijając FB? > ojej, np. Skype, droga mailowa i po prostu TELEFON. > ot tyle holdon holdon. miało być w realu, a nie przez skype i maila. drogi alternatywne w obrębie sieci są, pewnie. tylko osobiście nie widzę sensu wartościowania kanałów internetowych. telefon? nie stać mnie na towarzyskie pogaduszki z Azją i Australią, jeśli nie jest to rozmowa przez skype Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Tydzień bez facebooka 11.11.13, 21:34 kosheen4 napisała: miało być w realu, a nie przez skype i maila. w realu miałam na myśli kontakty na miejscu, Boże przecież to oczywiste. a brak konta na FB naprawde nie wyklucza kontaktów innymi drogami, o których wczesniej pisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Tydzień bez facebooka 11.11.13, 21:43 Ok, ale czemu FB ma być z definicji gorszym komunikatorem niż te inne? Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Tydzień bez facebooka 11.11.13, 21:47 nie jest gorszym, nigdzie tego nie napisałam ja tylko wyraziłam moje subiektywne zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Tydzień bez facebooka 11.11.13, 22:10 neffi79 napisał(a): > kosheen4 napisała: > > miało być w realu, a nie przez skype i maila. > > w realu miałam na myśli kontakty na miejscu, Boże przecież to oczywiste. no otóż nie oczywiste, bo swoją wypowiedź o kontaktach w realu podpięłaś pod moją o znajomych w odległych końcach świata. > a brak konta na FB naprawde nie wyklucza kontaktów innymi drogami, o których wczesniej pisałam. nie widzę, żeby ktoś się z tym poglądem kłócił. nie zgadzam się jedynie z poglądem reprezentowanym przez ciebie, że fejs jest portalem dla ekshibicjonistów, oraz zwracam uwagę, że nie o wszystkie kontakty łatwo skutecznie dbać w realu. wreszcie kwestionuję zasadność deprecjonowania jednego komunikatora od innego. Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: Tydzień bez facebooka 11.11.13, 22:12 biorę pod uwagę, ze możemy mieć różne zdania Odpowiedz Link Zgłoś
papalaya Re: Tydzień bez facebooka 11.11.13, 22:22 ten pidzyn "holdon" to maniera lansu wzięta z pejsbuka? Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Tydzień bez facebooka 12.11.13, 08:21 papalaya napisała: > ten pidzyn "holdon" to maniera lansu wzięta z pejsbuka? jak się zastanowić, to poznanie go datuję na mniej więcej 1996 rok. używali go wtedy licealiści z okolicy Piastowa, Pruszkowa, Brwinowa. a co? Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Tydzień bez facebooka 11.11.13, 21:09 Współczuję znajomych A FB nie wyklucza kontaktów w realu, serio. Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: Tydzień bez facebooka 11.11.13, 20:51 Tez nie mam konta na facebooku. Chyba mi to nirpotrzebne. A poza tematem co do skeczu, wydaje mi sie ze Ani Mru Mru sie powoli wypala. Srednio smieszne te skecze ostatnie niektore. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Tydzień bez facebooka 11.11.13, 20:55 > Srednio smieszne te skecze ostatnie niektore. Śmieszne to zdanie ostatnio niektóre Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: Tydzień bez facebooka 11.11.13, 22:40 oj tam oj tam... Aczkolwiek dzis dali rade w Tarnowie Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Tydzień bez facebooka 11.11.13, 20:52 No problem, nie mam konta na fb. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: A tydzień bez ematki? 11.11.13, 21:11 brakowaloby mi może skypea czy maila i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: A tydzień bez ematki? 11.11.13, 21:16 Też zależy od fazy Ostatnio nie zaglądałam od kilku miesięcy, więc tygodnia bym nie odczuła, w poprzednich latach byłoby gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
mamako2216 Re: A tydzień bez ematki? 11.11.13, 21:49 Był taki czas,że przez 2miechy byłam bez internetu-przeżyłam,więc tydzień to dla mnie pryszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
podkocem Re: Tydzień bez facebooka 11.11.13, 22:36 pewnie nawet bym nie zauwazyła, ale tydzien bez ematki... tęskniłabym! Odpowiedz Link Zgłoś
oteczka Re: Tydzień bez facebooka 12.11.13, 08:06 Bardzo ale ja tam zajmuję się tworzeniem wydarzeń odnośnie adopcji psów ,kotów ,biorę udział w takich wydarzeniach ,oczywiście udostępniam zwierzaki które szukają domków ,do niczego innego to konto mi nie służy, zresztą w znajomych mam ludzi z całej Polski takich samych zwierzolubnych jak ja ,moi znajomi prywatni nie podzielają raczej mojej pasji to ich nie mam w znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Tydzień bez facebooka 12.11.13, 08:41 Bo z FB to jest tak, że najbardziej przydaje się ludziom zaangażowanym w jakąś działalność. Inaczej rzeczywiście tylko lans pozostaje i nie ma sensu zakładać konta. I w końcu nikt nie musi ani działać, ani mieć konta, tylko po co ludzie się tym chełpią i jeszcze opowiadają bajki o facebookowych ekshibicjonistach? Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Tydzień bez facebooka 12.11.13, 08:08 nie, nie posiadam i posiadać nie zamierzam,-jak widzisz żyję i oddycham Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Tydzień bez facebooka 12.11.13, 08:10 Tydzień bez prasy, bibliotek, blogów, artykułów, info rozmaitego rodzaju. Można. Tylko- po co? Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Tydzień bez facebooka 12.11.13, 08:12 MIałam, zlikwidowałam. Pozwoliło to zweryfikować kilku "znajomych" W ogóle mi nie brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Tydzień bez facebooka 12.11.13, 08:13 Mam konto od 2 lat, ostatnie zdjecie czy wpis mam sprzed roku.Nie połknęłam bakcyla, rzadko odwiedzam i malo korzystam.Uwazam, ze w sumie szkoda, bo daje fajne mozliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Tydzień bez facebooka 12.11.13, 08:26 Właśnie sobie uświadomiłam, że ponad tydzień nie zaglądałam Odpowiedz Link Zgłoś
kietka Re: Tydzień bez facebooka 12.11.13, 09:02 mam konto, nie zagladam czesceij niez raz na tydzien...nie potrzebuje czestrzego kontaktu ze znajomywmi, ktorzy rozjechali sie po siewice ))) Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Tydzień bez facebooka 12.11.13, 09:35 nie, nie brakowałoby mi. często tam bywam ostatnimi czasy, ale potrafię funkcjonować bez. na wakacjach w ogóle nie zaglądam w internety, chyba że bezwzględnie muszę. bardziej by mi chyba Twittera brakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
lucadimontezemolo Re: Tydzień bez facebooka 12.11.13, 09:45 Tak, brakowało by mi. Ja tam fejsbuka lubię i w kilka gier też sobie gram. Odpowiedz Link Zgłoś