Dodaj do ulubionych

Dwie drzemki w dzien

12.11.13, 11:29
Spi sobie blogo moj synek i mam czas forumic jakby kto podejrzewal ze znowu tv oglada :p
I tak sie zastanawiam jak dlugo jeszcze ten raj potrwa? Wstaje 6.30 o 9.30 spi (roznie min 45 min) spacer i rajd po lesie. O 14 luli luli i wtedy tak ze 2-3 godziny. Czy dzieci same sie przestawiaja na jedna drzemke? Niespanie? Oczywiscie nie jest tak ze sam sie kladzie - jak widze ze jest zmeczony to go lulam i sobie zasypia. Kladzie sie o 21-22. Ma 16mcy...
Obserwuj wątek
    • aleksandra1357 Re: Dwie drzemki w dzien 12.11.13, 11:36
      Na pewno napisałaś to tylko po to, żeby mnie wkurzyć, przyznaj się!
      Dzieci mają różne zapotrzebowanie na sen. Moje w wieku 11 miesięcy przestawiały się na jedną drzemkę, a spać chodziły po 22. W wieku 2,5 roku drzemka dzienna stawała się niemożliwa, bo dziecko po niej szalało do północy.
      Obecnie moje dzieci śpią ok. 10 h na dobę, czasem 9 h. Masakra. Czuję się bardzo pokrzywdzona w stosunku do rodziców, których dzieci śpią 14 h na dobę.
      • ichi51e Re: Dwie drzemki w dzien 12.11.13, 11:47
        Bwa ha ha ha ha ~~~ (zly smiech)
        • aleksandra1357 Re: Dwie drzemki w dzien 12.11.13, 11:51
          Może to przez nadmiar telewizji tak długo śpi, zygu zygu. (To miała być szpila wink.
          • ichi51e Re: Dwie drzemki w dzien 12.11.13, 11:58
            Mozliwe - przebodzcowany ;p
    • beataj1 Re: Dwie drzemki w dzien 12.11.13, 11:38
      To zależy od dziecka. Moja (17 miesięcy) kładzie się spać około 20 i budzi się około 7-8.
      Ma jedną drzemkę w okolicach 11-12 i śpi około 3 godzin. Dla mnie to jest komfortowe bo NIENAWIDZE rano wstawać. Jak by mnie budziła o 6 to bym sie chyba zapłakała z żalu smile
      Co do ilości drzemek. Nie pamiętam od kiedy ma jedną. Na pewno od bardzo bardzo dawna.
    • run_away83 Re: Dwie drzemki w dzien 12.11.13, 11:42
      Zazdraszczam. Moje dwuipółmiesięczne niemowlę śpi w ciągu dnia kilka razy po 5-10 minut, głównie przy piersi. Średniak dwuipółletni nie sypia w dzień od niepamiętnych czasów. Ale za to wszyscy trzej padają jak jeden mąż koło 20 i śpią do 8 dnia następnego (ssak przy piersi, reszta w swoich wyrkach). Więc w sumie nie narzekam.
      • astomi25 Re: Dwie drzemki w dzien 12.11.13, 11:47
        Moj 6,5 miesieczniak spi mniej niz Twoj maluch uncertain
        Ale nie wiem czemu sie dziwie, powinnam przywyknac, Jego starsze siostry tez od zawsze spaly malo, a z dziennego spania zrezygnowaly calkowicie w wieku ok 18 miesiecy.
        Ciesz sie zatem wink
    • demonii.larua Re: Dwie drzemki w dzien 12.11.13, 12:05
      Ło to czadowo masz big_grin
      Moje w tym wieku to od biedy na jedną drzemkę się wysilały i to najczęściej przed południem, popołudniowa drzemka zawsze skutkowała dzikimi harcami do północy.
      Ale za to w takim trybie bardzo ładnie przesypiały całe noce. Z tego co pamiętam drzemka zanikała dość płynnie i sama z siebie, ale młode miały w miarę regularny układ dnia, może dlatego.
      Teraz, to ja sobie strzelam drzemki, bywa że i dwie 15-minutowe, o big_grin
    • amy.28 Re: Dwie drzemki w dzien 12.11.13, 12:24
      mój ma 10 miesięcy

w nocy śpi od 18.30 do 8 rano.
      potem od 10-12
      potem od 14-15

sama się zastanawiam ile ten raj potrwa smile

starszy syn tak się przestawiał że pierwsza drzemka była coraz dłuża a przy drugiej nie chciał spać wcale albo spał 10 minut albo marudził nieziemsko więc pierwsza odkładałam bardziej na środek dnia - aż ta też się zaczełą skracać. az ślad po niej zaginął smile

nie martw się znajomej córa śpi
      uwaga - w ciągu całej doby

od 1 w nocy do 5-6 rano.
      i od 13-14 w dzień smile
      4 lata.
      • mytka82 Re: Dwie drzemki w dzien 12.11.13, 12:31
        To się nie zastanawiaj tylko idź z dzieckiem do lekarza. Nie niepokoi Cię, że po prawie 14 godzinach snu, ma dwie godziny aktywności i znów pada na dwie godziny?
        • amy.28 Re: Dwie drzemki w dzien 12.11.13, 13:37
          Nie. Starszy też tak miał. Jako noworodek non stop spał, jako półroczniak ok. 17 godzin na dobę, a w wieku około roku też tak jak drugi synek teraz. Typy śpiochów - po mamie. Minęło mu w wieku 3 lat aż dobił do 12 godzin snu na dobę i tak trzyma. Ja też b. dużo śpię - dla mnie dobra noc jest jak śpię 10 godzin, a mojemu mężowi 5 wystarczy i jest jak nowy. Kwestia indywidualna.
        • ichi51e Re: Dwie drzemki w dzien 12.11.13, 16:07
          Jak juz pisalam moje dziecko prowadzi bardzo aktywny tryb zycia (nawet przed tv). Po dwoch godzinach biegania za nim sama mam ochote przysnac na 2-3h a on nie dosc ze biega to jeszcze sie wspina lazi po schodach gigantach gorkach murkach lawkach etc. wiec dziwic to sie nie dziwie w sumie...
    • edelstein Re: Dwie drzemki w dzien 12.11.13, 12:35

Moj syn byl cudowny pod tym wzgledem,szedl spac miedzy 22-23,Kolo 7budzil sie na butle,a potem spal do 11.Caly dzien balowal i znow o 22-23luli.Nigdy drzemek nie uskutecznial,chyba,ze bylo zimno,mokro,deszczowo,wtedy razem usypialismy.
      Teraz idzie spac miedzy 20-21,wstaje Jak jest wolne o 10,11lub 12big_grin

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
    • heca7 Re: Dwie drzemki w dzien 12.11.13, 15:59
      Muszę odnaleźć moje stare posty gdzie pisałam o synu, że śpi ciurkiem po 14-15 godzin wink On do pójścia do przedszkola w wieku 3,5 roku spał dwa razy dziennie. Po czym o 21.00 grzecznie szedł spać znowu. Potem jeszcze długo zdarzało się, że po powrocie z przedszkola zasypiał w domu, na kanapie. Leżakowanie uwielbiał, zasypiał pierwszy , budził się ostatni. Do dziś ma dużą potrzebę snu. Czas przytomności wink poświęcał na bardzo energiczne rozrabianie , wkładanie rąk gdzie się da i włażenie wszędzie gdzie nie wolno.
      • kietka Re: Dwie drzemki w dzien 14.11.13, 15:51
        moje dzieci porzuciły drzemki dzienne w okolicach 1,5 roku na dobre, a od roku, to było krotkie przyciecie komara po obiedzie, tak na pol h smile)))
        ja to bym do lekarza biegła z tak ospałym dzieckiem jak twoje smile

tak powaznie, ciesz sie dziewczyno smile
      • ledzeppelin3 Re: Dwie drzemki w dzien 14.11.13, 17:53
        Idźcie w cholerę i nie denerwujcie ludzi wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka