Dodaj do ulubionych

Stalking kapcie spadaja

22.11.13, 17:29
Skad to sie bierze? Najpierw ta babka i lekarz potem ten koles i miss teraz to...
www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,127763,14944670,Stalking___zla_milosc__Rozmowa_z_Dominika_Ostalowska.html#Cuk
Obserwuj wątek
    • kozica111 Re: Stalking kapcie spadaja 22.11.13, 17:37
      Chorobliwe zauroczenie.
    • aandzia43 Re: Stalking kapcie spadaja 22.11.13, 18:29

"Są jakieś proste narzędzia, które pozwalają nam bronić się przed takimi sytuacjami?

Trzeba odnaleźć w sobie powody, dla których stajemy się łatwiejszym łupem. A to już jest bardzo indywidualne. I nie do końca da się to samo ubranko założyć każdemu tak, żeby pasowało. To jest proces. Trzeba się trochę siebie na nowo nauczyć. Bo mnie z jakiegoś powodu łatwiej było przyjąć, że świat jest dobry, a ludzie godni zaufania, niż zmierzyć się z wiedzą o tym, że czasem tak nie jest"

Do końca nie zabezpieczy przed świrami, ale od czegoś trzeba zacząć.
    • vilez Re: Stalking kapcie spadaja 22.11.13, 18:59
      Taka mini-stalkerka mnie dopadła. Wypisywała do mnie od półtora roku. Na różne adresy. Konsekwentnie ją olewałam. Niedawno mi napisała (po dłuższej przerwie), że ją zawiodłam i że chyba zrezygnuje big_grin
      Ale nie była groźna, ot takie bzdury osobiste. Znam jej personalia i w razie czego bym jej nabagniła.
    • viviene12 Re: Stalking kapcie spadaja 22.11.13, 19:03
      najlepsze jest, ze Ona, bez nazwisk itd. a juz po kilku pierwszych zdaniach mozna wywnioskowac z personaliami o kogo chodzi
      • viviene12 Re: Stalking kapcie spadaja 22.11.13, 19:03
        a tak serio to musi byc bardzo chora osoba.
      • triss_merigold6 Re: Stalking kapcie spadaja 22.11.13, 19:18
        Super, to napisz o kogo, bo ja w ogóle nie kojarzę.
        • yenna_m Re: Stalking kapcie spadaja 22.11.13, 19:27
          wpisz w wyszukiwarkę nazwisko współautorki książki oraz nazwisko aktora, o którym miała być książka
          • gazeta_mi_placi Re: Stalking kapcie spadaja 22.11.13, 19:43
            Podaj na priv, na wymianę ostatnio nie mam żadnych plotek.
          • tosterowa Re: Stalking kapcie spadaja 22.11.13, 19:46
            lol czemu te stalkerki zawsze wyglądają tak samo?
            • aandzia43 Re: Stalking kapcie spadaja 22.11.13, 20:07
              Nie wiem, czy tak samo wyglądają, ale wszystkie niebezpieczne świruski łączy parę cech. Nadekspresja (w mowie, gestach i piśmie), nieprawdopodobna jak na jedną osobę ilość tragicznych wydarzeń życiowych i zdrowotnych, nieprawdopodobna jak na jedno życie ilość osób, które je zawiodły/skrzywdziły. Zawsze powtarzam: unikać ludzi, których wszyscy i wszystko krzywdzą wink
            • gazeta_mi_placi Re: Stalking kapcie spadaja 22.11.13, 20:22
              Powiedzcie mi kto zacz, może być na priv.
              Ja obstawiam (w ciemno) - brzydka i gruba, brzydka cera, opcjonalnie okulary? Wiek średni.
              Zgadłam?
              • aandzia43 Re: Stalking kapcie spadaja 22.11.13, 20:29
                Wygooglaj sobie sama wink Ładna, atrakcyjna, młoda i zadbana (chyba) laska. Z artysytcznym zacięciem. Wiersze faktycznie niezłe są, w każdym razie nie grafomaństwo. Prozy nie ruszałam.
                • gazeta_mi_placi Re: Stalking kapcie spadaja 22.11.13, 20:34
                  Jeżeli dobrze trafiłam to Pani (nie widziałam całej sylwetki, ale ryj nalany) dość utyta.
                  I wiek średni (30 plus).
                  AG?
                  • aandzia43 Re: Stalking kapcie spadaja 22.11.13, 20:37
                    Ma 42, zdjęcia pewnie sprzed paru lat. W/g mnie niebrzydka dziewczyna. Są zdjęcia, na których jest wręcz chuda. Już chyba bardziej podoba mi się taka ciut utyta.
                • gaga-sie Re: Stalking kapcie spadaja 22.11.13, 20:37
                  O Alicji Joannie piszesz? Oczyska przerażające.
                  • aandzia43 Re: Stalking kapcie spadaja 22.11.13, 20:39
                    Owszem, spojrzenie niezłe wink Może ma nadczynność tarczycy?
                  • ichi51e Re: Stalking kapcie spadaja 22.11.13, 20:41
                    Jesli to ona to niestety szalenstwo ma w oczach big_grin a D.O faktycznie wyglada jakby byla ciezko chora uncertain nie dziwie sie ze ludzie wierzyli
                • aandzia43 Re: Stalking kapcie spadaja 22.11.13, 21:05
                  Swoją drogą, w jak czarnej d...e (ogólnie umysłowo, nie przejściowo życiowo) musi być człowiek, który doznaje pocieszenia oglądając bzdetny serial. Bez zgryźliwości - po prostu współczuję.

"Była jesień 2002 roku. Szaro, deszczowo, mrocznie. I ja… na zakręcie.

I nagle promień słońca, ludzie jacyś bliscy, miejsca jakieś jedyne, słowa jakieś ważne.

W jednej chwili poczułam że jest rodzina, dom, sens… Jakby wróciło dzieciństwo.

Cieszyły narodziny, bolała śmierć. Ich dzień powszedni stał się moim dniem powszednim.

Ocalałam bo miałam na co czekać, za czym tęsknic i czym rozpalać iskierki wiary, że warto żyć"

Pani AJG to postać uderzająco podobna do znanej mi osobiście kobiety. Artystyczne zacięcie, pewien talent i potrzeba wyrażania się sztuce i obcowania z nią, życiowa ruchliwość, mnóstwo znajomości, mnóstwo zajęć, egzaltowane przyjaźnie, romanse, dramaty, zgliszcza, problemy, źli ludzie, którzy skrzywdzili, rozjazd między realem a wyobraźnią, zero wglądu w siebie, knowania, intrygi, duża moc przekonywania bliźnich do swoich urojeń. Cholera, nawet ta strona internetowa z różyczkami i motylkami podobna smile
                • morgen_stern Re: Stalking kapcie spadaja 23.11.13, 09:11
                  Nie, to nie są dobre wiersze, sorry wink grafomaństwo.
                  • ichi51e Re: Stalking kapcie spadaja 23.11.13, 09:20
                    Zgadzam sie ale moze nie moje klimaty
                  • aandzia43 Re: Stalking kapcie spadaja 23.11.13, 20:57
                    Te, które przeczytałam to nie poziom Szymborskiej, ale grafomaństwem nie porażały. Poprawne. Staram się nie być tak całkiem "na nie" wobec dziewczyny wink
                • zmyslona2 Re: Stalking kapcie spadaja 24.11.13, 22:03
                  " Ładna, atrakcyjna, młoda i zadbana (chyba) laska. "

eee, obawiam się ze widzias tylko te zdjecia z wejsciowej galerii na jej stroniesmile tam w porywach mozna miejscami uznać ją za dość atrakcyjną, ale polecam obejrzeć pozostałe galerie, bardziej aktualne, lekki dramaciktongue_out
                  poza tym spojrzenie psychola i jakieś dziwne napiecie na twarzy -niestety
                  • gazeta_mi_placi Re: Stalking kapcie spadaja 25.11.13, 09:50
                    Gdybym wcześniej nie widziała zdjęć Rosy i ktoś by mi powiedział, że ta Pani z tych zdjęć to Rosa bez problemu bym uwierzyła. Ma jakieś szaleństwo w oczach, dziecka bym jej nie powierzyła pod opiekę, o psie nie wspominając.
    • aandzia43 Re: Stalking kapcie spadaja 22.11.13, 20:30
      To ty powiedziałaś big_grin
    • ichi51e Re: Stalking kapcie spadaja 22.11.13, 20:36
      big_grin
    • d.o.s.i.a Re: Stalking kapcie spadaja 22.11.13, 21:15
      Stalking stalkingiem. Mysle, ze w tej historii jest jakies drugie dno, skoro tak duzo szczegolow pozwalajacych zidentyfikowac ta kobiete. To jest b. przemyslany wywiad i w bardzo wykalkulowany sposob p. Ostaszewska daje tyle szczegolow. Mysle, ze bylo w tej historii znacznie wiecej niz niewinny stalking. Ujawnienie personaliow tej kobiety to juz dosc powazny kaliber, mam nadzieje, ze p. Ostaszewska nie pozwolilaby sobie na przekazanie tylu szczegolow jesli stalking mial tylko taki wymiar jak opisuje.
      • allatatevi1 Re: Stalking kapcie spadaja 22.11.13, 22:06
        Zwyczajny odwet.
        Kobieta jej nabruździła w życiu, teraz ostaszewska bierze odwet.

Zadziwiające, że Wysokie Obcasy i ich dziennikarzynka tak łatwo dały się w to wciągnąć i stały się ringiem bokserskim.

Chociaż może po prostu Wysokie Obcasy przestały udawać przed audytorium, że obecnie są gazecinką pokroju Faktu i Super Expresu.

Bo niestety obecne Wysokie Obcasy nie są nawet cieniem tych Wysokich Obcasów sprzed dekady.
      • sumire Re: Stalking kapcie spadaja 22.11.13, 23:31
        tak tylko nadmienię - Ostałowska. Ostaszewska to zupełnie inna aktorka, wyśmienita zresztą.
        • d.o.s.i.a Re: Stalking kapcie spadaja 22.11.13, 23:54
          Przejezyczenie, oczywiscie smile
    • mia_siochi OT 23.11.13, 09:04
      To ciągłe Ona pisane wielką literą to wyraz jakiegoś szacunku?
      • mid.week Re: OT 23.11.13, 09:10
        w tym tekście "Ona" zastępuje presonalia więc funkcjonuje jako nazwa własna.
    • triismegistos Re: Stalking kapcie spadaja 25.11.13, 08:38
      Nie wiem skąd. Jakaś niemożność przeżycia własnego życia w sposób szczęśliwy sprawia, że takie pijawki przyczepiają się do innych. Ja miałam stalkera więc mam do tych ludzi dość mordercze instynkty.
      • nolus Re: Stalking kapcie spadaja 25.11.13, 10:56
        Jest coś przerażającego w tej historii, ponad całą kwestią stalkingu. Stalkerka faktycznie wygląda trochę przerażająco - już na pierwszy rzut oka widać, że ta kobieta ma problemy ze sobą,a to spojrzenie...Ostałowska w sumie jest idealną ofiarą dla tego typu skrzywionych jednostek,tak stwierdzam.
        • malaczarna.m Re: Stalking kapcie spadaja 02.12.13, 17:14
          właśnie piszę pracę mgr na temat stalkingu, byłabym wdzięczna za pomoc w badaniach: moje-ankiety.pl/respond-54157.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka