Dodaj do ulubionych

matka w samochodzie

24.11.13, 14:44
Mam nadzieję że to taki performans kabaretowy...Ale nie o głowne przesłanie mi chodzi.
czy dziecku ktore co chwila przeszkadza, pyta, właźi na matkę a mama teraz coś robi (a własciwie jest w pracy) mówi się poczekaj, zaraz ci wszytsko wjaśnie czy jak przedtawiona tu mama ze spokojem psychopaty wyjaśnia, wyjaśnia wyaśnia.
Ja jestem za opcją- poczekaj skończe i ci wyjasnie i wychodze w domu na hitlera.
Obserwuj wątek
    • blond_suflerka Re: matka w samochodzie 24.11.13, 15:02
      Kurde, już kolejny wątek w temacie tego występu i cały czas nie wiem czy ona mówi serio czy nie.
      A co do Twojego pytania to chyba wszystko zależy. No bo z jednej strony jeśli w grę wchodzi coś co potencjalnie jest niebezpieczne to oczywiście, że trzeba powiedzieć-'nie teraz'. Warto też uczyć dziecko, że czasem trzeba zaczekać i nie ma tak, ze w każdym momencie każdy dorosły(głownie rodzice) przerwą to co robią i będą do dyspozycji dziecka. No ale nie może być też tak, ze zawsze wszystko jest ważniejsze niż dziecko. Ono inaczej odbiera tę odmowę niż dorosły i jednak jestem za tym, żeby w przeważającej części takich sytuacji jednak zareagować na pytania dziecka i mu odpowiedzieć.
    • run_away83 Re: matka w samochodzie 24.11.13, 15:29
      Zależy od sytuacji i od wieku dziecka, raz jestem bardziej stanowcza, raz mniej. Ale generalnie wdrażam zasadę, że jak jestem czymś zajęta, to dzieci mają poczekać aż skończę i dopiero mi zawracać głowę, ewentualnie mogą mi zasygnalizować że coś chcą i spytać, kiedy będę miała czas. Wyjątkiem są naprawdę poważne sytuacje (mamo,boli mnie głowa; mamo,wystraszyłem się; mamo, przypomniało mi się coś ważnego). Ale jak chcą mnie podręczyć pytaniami albo na mnie powisieć, to muszą poczekać na mój sygnał, że już skończyłam coś, czym byłam zajęta i jestem cała do ich dyspozycji.

A w aucie to już w ogóle jest reżim - mają psp,telefon bez karty sim z prostymi grami, jakieś resoraki i książeczki i wiedzą, że mają się tym zająć i trzymać paszcze na kłódkę. Wyjątek - ważne komunkiaty (mamo,chcę siku; mamo braciszek się obudził); nie ma gadania o dupie maryni. Mam ich w aucie trójkę, najmłodszy to jeszcze niemowlak; a ja się właśnie uczę zmieniać biegi lewą ręką i jeździć pod prąd tongue_out
      • podkocem Re: matka w samochodzie 24.11.13, 16:55
        Mam ich w aucie trójkę, najmłodszy
        > to jeszcze niemowlak; a ja się właśnie uczę zmieniać biegi lewą ręką i jeździć
        > pod prąd tongue_out

Ja jak wsiadłam pierwszy raz do angielskiego auta, zamist zmienić bieg, otworzyłam drzwi tongue_out
        Najgorzej było z lusterkami, ciągle szukałam ich wzrokiem nie tam gdzie trzeba!
        • run_away83 Re: matka w samochodzie 24.11.13, 17:31
          Nawet mi nie mów... prawą łapę mam całą posiniaczoną, dobrze, że auto z dieslem i silnik elastyczny, bo zmieniam biegi z sekundowym opóźnieniem.

Mam nadzieję, że wyrobię sobie prawidłowe odruchy, zanim złamię rękę, szukając dźwigni zmiany biegów za drzwiami.
    • jowita771 Re: matka w samochodzie 24.11.13, 16:27
      Matka siedzi z tyłu!
      • gazeta_mi_placi Re: matka w samochodzie 25.11.13, 10:34
        Matkom powinno przysługiwać prawo jazdy co najwyżej na wózek dziecięcy.
        • run_away83 Re: matka w samochodzie 25.11.13, 11:12
          Większość matek to naprawdę dobrzy kierowcy. Jeżdżą z głową i nie szarżują - bo wożą wlasne dzieci.

Sama zrobiłam prawko trzy lata temu z hakiem. W dniu odebrania dokumentu wsadziłam dzieciaka w fotelik, wsiadłam za kółko i pojechałam go zawieźć na zajęcia w przedszkoku. Od tamtej pory prowadziłam najróżniejsze auta, przejechałam około 50 000 km (z tego sporo w trasie), zazwyczaj mając dzieci na pokładzie. I dlatego ten filmik to dla mnie jakiś absurd, to nie może być serio. No nie wierzę że ktoś tak jeździ.
        • morekac Re: matka w samochodzie 25.11.13, 19:39
          Posłom też nie powinni dawać prawa jazdy, bo nawet jeśli jest całkiem trzeźwy, to biedak, tak jest zatroskany losem ojczyzny, że może spowodować stłuczkę. Na melex też nie mogą wsiadać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka