Dodaj do ulubionych

plaszcz puchowy

28.11.13, 20:19
czy istnieje taki, ktory nie podrubia i jest cieply? noi taki hmm .... elegancki nigdy nie bedzie... ale wiecie...
Obserwuj wątek
    • anel_ma Re: plaszcz puchowy 28.11.13, 20:23
      nie podrubia, w sensie nie upodabnia do drobiu? suspicious
      powinno być przez ó big_grin

northface ma w miarę fajny, faktycznie nie wyglada się w nim jak kura, ani nawet jak indyczka tongue_out
    • lauren6 Re: plaszcz puchowy 28.11.13, 20:25
      Albo chcesz być piękna, albo chcesz żeby ci było ciepło.
      • jola-kotka Re: plaszcz puchowy 28.11.13, 20:34
        Jedno nie wyklucza drugiego,tyle że płaszcz puchowy to jaki by nie był jest pomyłką.
    • ichi51e Re: plaszcz puchowy 28.11.13, 20:31
      Ja mam northface (taki beautywizaz.blogspot.com/2013/04/szampony-i-odzywki-do-wosow-bez.html?m=1 tylko ze moj nie czarny a antracyt) cienki a super cieply(serio dla mnie nawet za cieply) on jest jakby dopasowany w talii takiego szukaj a nie worka
      • ichi51e Re: plaszcz puchowy 28.11.13, 20:33
        No tak.. Nie ten link uncertain jjb.yuku.com/topic/477213/Angelina-Jolie-kept-warm-while-leaving-a-NYC-building-Thurs
        • vilez Re: plaszcz puchowy 28.11.13, 20:45
          Ten jest fajny smile
          J mam, kolor: gorzka czekolada, pikowany w podłużne linie, nie pogrubia, raczej odwrotnie.
    • helufpi Re: plaszcz puchowy 28.11.13, 23:13
      Fascynuje mnie fenomen puchówek (któryś już wątek na ten temat). Przecież w tym jest niemożliwie gorąco po zrobieniu dwóch kroków i trzech machnięć ręką. A przecież nikt tego chyba nie kupuje do stania na przystanku i poddawania się bryzgom błota pośniegowego. Czy ktoś mi to wyjaśni? Może do stania pod górką jak dzieci jeżdżą na sankach?
      • goodnightmoon Re: plaszcz puchowy 28.11.13, 23:26
        helufpi napisał(a):

> Przecież w tym jest niemożliwie gorąco po zrobieniu dwóch kroków i trzech machnięć ręką.

Dlaczego? Przecież ta warstwa puchu nie ma 20 cm smile Mi tam nie jest gorąco, właśnie fajnie przy -10 ... 25. No OK, w futrze jest duuuuuuużo lepiej, ale puchówka jakaś taka ... nowocześniejsza.
    • drosetka Re: plaszcz puchowy 28.11.13, 23:21
      mam czarny puchowy z paskiem i mnie wyszczupla, nie wiem skąd opinia ze puchówki pogrubiają...nawet Magda Gessler chodzi w kurtkach puchowych
    • goodnightmoon Re: plaszcz puchowy 28.11.13, 23:27
      japanunieprzerywalempanieposle napisała:

> czy istnieje taki, ktory nie podrubia i jest cieply?

No chyba tylko ten, który ma Angelina smile Bo mój pogrubia okrutnie big_grin
      • bei Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 00:41
        Pogrubia??
        Gdy widzę osobę w puchówce, w napuszonym futrze, w plaszczu z grubej wełny, w futrze sportowym, czyli w koźuchu - to nigdy nie myślę, ze jest gruby, tylko, ze ma gruby plaszcz smile!
        • japanunieprzerywalempanieposle Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 06:25
          A przecież nikt tego chyba nie kupuje do stania na przystanku i poddawania się bryzgom błota pośniegowego."

yyyy no wlasnie po to mi ten plaszcz. na reszte okazji mam plaszcze. kupilabym kozuch ale dorogi i trudnodostepny
          • ichi51e Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 08:39
            Mialam kiedys kozuch. Owszem sliczny. Ale tez ciezki byl jak diabli.
            • goodnightmoon Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 09:23
              ichi51e napisała:

> Mialam kiedys kozuch. Owszem sliczny. Ale tez ciezki byl jak diabli.

Hmmmm ... to może sztuczny? Bo zazwyczaj kożuchy są dość lekkie.
              • adwarp Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 14:17
                zazwyczaj może tak, ale ja spotkałam się z kozuchami, które były ciężkie.
              • ichi51e Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 14:37
                Prawdziwy z barana. Uginalam sie pod nim.
    • yotsukaido Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 08:20
      W tamtym sezonie mierzyłam płaszcze/kurtki puchowe z sisleya - miały świetny krój, ładnie podkreślały sylwetkę, zgrabnie się prezentowały. Dla mnie to ważne, bo jestem niska osobą i dużo tego typu ubrań strasznie mnie przytłacza i tłamsismile Bardzo żałuję, że nie zakupiłamuncertain

Widział ktoś może jak się prezentuje ta kurtka z zary? Warto się nią zainteresować?
      https://static.zara.net/photos//2013/I/0/1/p/0518/260/732/2/w/560/0518260732_6_1_1.jpg?timestamp=1377864903964
    • pinkdot Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 09:00
      Ja posiadam Arctic Parkę North Face'a - może nie jest super piękna, ciepło w niej jednak nawet w największe mrozysmile.
    • neffi79 Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 10:05
      w kurtce puchowej wygląda się jak larwa, najlepej ja ma jeszcze takie bombki, jakby ktoś co 10-20cm pościskał gumką. Ohyda. A płaszcz??????????????????????? wielka larwa lub jak kto woli bałwansmile

mam tylko jedną puchówkę, taką sportową Nike, jak ubieram legginsy i buty emu to się jeszcze jakoś wygląda - sportowo
      puchowka w eleganckim/dziennym wydaniu jest dla mnie nie do przyjecia
      chyba, ze na pole lub do lasu na spacer w ostre mrozy
      • ichi51e Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 14:37
        Tak tak cale forum wie ze wolisz futra :p
        • neffi79 Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 14:43
          tak, lubię futra , płaszczyki i kożuszki, nie wolno???tongue_out
          lubie też kurtki ale bez przeszyć "na bałwanka" choćby to sama Ania Rubik reklamowałasmile
          https://prochowiec.pl/photos/h-m-anja-rubik-zimowy-puchowy-plaszcz-m-czarny-2689374898.jpg
          • zurekgirl Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 15:44
            Ja mam ten brazowy z Anji Rubik sciagniety. Jestem spora baba, wzdluz i wszerz i wygladam w nim dobrze. Dzieki polyskowi i zlotej klamerce plaszcz wydaje sie kobiecy, ja sie go nie dopnie na gorze, tylko dolozy ladna paszmine, to wydaje sie lekki (i jest lekki, mam go dwa lata i sie pozbywac nie chce, nie moge znalezc lepszego). Do tego byl tani jak barszcz, no i przede wszystkim nie jest z puchu, tylko caly sztuczny, wiec piore go w pralce i jest ok.
    • myelegans Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 13:50
      North Face, troche kosztuje, ale wart kazdych pieniedzy. Mam od kilku lat, po wyprobowaniu kilku innych imjest zdcydowanie najlepszy.
      Bardzo lekki i bardzo cieply i nie pogrubia
    • adwarp Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 14:16
      istnieje, ja mam z firmy Bandolera.
      • ledzeppelin3 Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 14:40
        Jak można wyglądać jak bałwan? Jak można chodzić w dresie? jak można chodzić bez makijażu? Jak można mieć niewydepilowaną pochwę? Jak można mieć zrosty jajowodów? Polki są do niczego.
        • japanunieprzerywalempanieposle Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 16:30
          a komu rosna wlosy na pochwie?
          • ledzeppelin3 Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 19:41
            Nawiązywałam do legendarnego wątku o depilacji pochwy
            • dorcia1234 Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 20:06
              gdy stoję lub chodzę przez godzinę po podwórku a stadko dzieciaków przemieszcza się wokół mnie truchtem, to naprawdę w głębokim poważaniu mam to czy wyglądam jak larwa, słonica w ostatniej fazie ciąży czy opona. Za to jest mi ciepło, bo płaszczyk mam długi, kozaki też i tylko jakieś 5 cm dżinsów mam na powierzchni. Uwielbiam mój puchowy płaszcz
      • konwalka Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 14:59
        fakt, image odrobine larwowaty sie robi czlowieku, ale nie ma nic genialniejszego do spacerow z psami w listopadzie, grudniu i styczniu na walijskich plazach
        -
        tam daje tak, ze leb urywa, wiec puchowy plaszcz, jakby nie wygladal, to idealny przyodziewek

i do tego- o zgrozo- sniegowce abo inne katepilary

Sądząc po obecnych podręcznikach, problem z narkotykami jest nie w szkołach, a w Ministerstwie Edukacji.
        • neffi79 Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 15:06
          są też kurtki bez przeszyć a'la reklama opon Michelina. Mają ich znacznie mniej
          • ichi51e Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 15:09
            Najlepiej sie sprawdzaja te kratkowane imho - ja tez looku czlowiek w oponie nie lubie smile
            • naturella Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 20:27
              Uwielbiam puchówki - mam cztery. Nic innego juz nie kupuje. Dwie do połowy pupy, jedna przed kolano, a druga ciut dłuższa. Dwie długie są z prawdziwego puchu, nie znam nic wygodniejszego - leciutkie i mega ciepłe. A dla mnie zima wygląd jest mniej ważny niz to, zeby mi było jak najmniej zimno - chodzę na pieszo 1,5 km, wiec wybieram rzeczy ciepłe, wygodne i dość sportowe. Nie jestem eteryczną panienką, chodzę szybkim, zdecydowanym krokiem, czasem biegne smile

A płaszcze puchowe polecam Esprit. Są dobrze uszyte i fajnie leżą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka