japanunieprzerywalempanieposle 28.11.13, 20:19 czy istnieje taki, ktory nie podrubia i jest cieply? noi taki hmm .... elegancki nigdy nie bedzie... ale wiecie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anel_ma Re: plaszcz puchowy 28.11.13, 20:23 nie podrubia, w sensie nie upodabnia do drobiu? powinno być przez ó northface ma w miarę fajny, faktycznie nie wyglada się w nim jak kura, ani nawet jak indyczka Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: plaszcz puchowy 28.11.13, 20:25 Albo chcesz być piękna, albo chcesz żeby ci było ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: plaszcz puchowy 28.11.13, 20:34 Jedno nie wyklucza drugiego,tyle że płaszcz puchowy to jaki by nie był jest pomyłką. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: plaszcz puchowy 28.11.13, 20:31 Ja mam northface (taki beautywizaz.blogspot.com/2013/04/szampony-i-odzywki-do-wosow-bez.html?m=1 tylko ze moj nie czarny a antracyt) cienki a super cieply(serio dla mnie nawet za cieply) on jest jakby dopasowany w talii takiego szukaj a nie worka Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: plaszcz puchowy 28.11.13, 20:33 No tak.. Nie ten link jjb.yuku.com/topic/477213/Angelina-Jolie-kept-warm-while-leaving-a-NYC-building-Thurs Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: plaszcz puchowy 28.11.13, 20:45 Ten jest fajny J mam, kolor: gorzka czekolada, pikowany w podłużne linie, nie pogrubia, raczej odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
helufpi Re: plaszcz puchowy 28.11.13, 23:13 Fascynuje mnie fenomen puchówek (któryś już wątek na ten temat). Przecież w tym jest niemożliwie gorąco po zrobieniu dwóch kroków i trzech machnięć ręką. A przecież nikt tego chyba nie kupuje do stania na przystanku i poddawania się bryzgom błota pośniegowego. Czy ktoś mi to wyjaśni? Może do stania pod górką jak dzieci jeżdżą na sankach? Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightmoon Re: plaszcz puchowy 28.11.13, 23:26 helufpi napisał(a): > Przecież w tym jest niemożliwie gorąco po zrobieniu dwóch kroków i trzech machnięć ręką. Dlaczego? Przecież ta warstwa puchu nie ma 20 cm Mi tam nie jest gorąco, właśnie fajnie przy -10 ... 25. No OK, w futrze jest duuuuuuużo lepiej, ale puchówka jakaś taka ... nowocześniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
drosetka Re: plaszcz puchowy 28.11.13, 23:21 mam czarny puchowy z paskiem i mnie wyszczupla, nie wiem skąd opinia ze puchówki pogrubiają...nawet Magda Gessler chodzi w kurtkach puchowych Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightmoon Re: plaszcz puchowy 28.11.13, 23:27 japanunieprzerywalempanieposle napisała: > czy istnieje taki, ktory nie podrubia i jest cieply? No chyba tylko ten, który ma Angelina Bo mój pogrubia okrutnie Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 00:41 Pogrubia?? Gdy widzę osobę w puchówce, w napuszonym futrze, w plaszczu z grubej wełny, w futrze sportowym, czyli w koźuchu - to nigdy nie myślę, ze jest gruby, tylko, ze ma gruby plaszcz ! Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 06:25 A przecież nikt tego chyba nie kupuje do stania na przystanku i poddawania się bryzgom błota pośniegowego." yyyy no wlasnie po to mi ten plaszcz. na reszte okazji mam plaszcze. kupilabym kozuch ale dorogi i trudnodostepny Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 08:39 Mialam kiedys kozuch. Owszem sliczny. Ale tez ciezki byl jak diabli. Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightmoon Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 09:23 ichi51e napisała: > Mialam kiedys kozuch. Owszem sliczny. Ale tez ciezki byl jak diabli. Hmmmm ... to może sztuczny? Bo zazwyczaj kożuchy są dość lekkie. Odpowiedz Link Zgłoś
adwarp Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 14:17 zazwyczaj może tak, ale ja spotkałam się z kozuchami, które były ciężkie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 14:37 Prawdziwy z barana. Uginalam sie pod nim. Odpowiedz Link Zgłoś
yotsukaido Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 08:20 W tamtym sezonie mierzyłam płaszcze/kurtki puchowe z sisleya - miały świetny krój, ładnie podkreślały sylwetkę, zgrabnie się prezentowały. Dla mnie to ważne, bo jestem niska osobą i dużo tego typu ubrań strasznie mnie przytłacza i tłamsi Bardzo żałuję, że nie zakupiłam Widział ktoś może jak się prezentuje ta kurtka z zary? Warto się nią zainteresować? Odpowiedz Link Zgłoś
pinkdot Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 09:00 Ja posiadam Arctic Parkę North Face'a - może nie jest super piękna, ciepło w niej jednak nawet w największe mrozy. Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 10:05 w kurtce puchowej wygląda się jak larwa, najlepej ja ma jeszcze takie bombki, jakby ktoś co 10-20cm pościskał gumką. Ohyda. A płaszcz??????????????????????? wielka larwa lub jak kto woli bałwan mam tylko jedną puchówkę, taką sportową Nike, jak ubieram legginsy i buty emu to się jeszcze jakoś wygląda - sportowo puchowka w eleganckim/dziennym wydaniu jest dla mnie nie do przyjecia chyba, ze na pole lub do lasu na spacer w ostre mrozy Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 14:37 Tak tak cale forum wie ze wolisz futra :p Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 14:43 tak, lubię futra , płaszczyki i kożuszki, nie wolno??? lubie też kurtki ale bez przeszyć "na bałwanka" choćby to sama Ania Rubik reklamowała Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 15:44 Ja mam ten brazowy z Anji Rubik sciagniety. Jestem spora baba, wzdluz i wszerz i wygladam w nim dobrze. Dzieki polyskowi i zlotej klamerce plaszcz wydaje sie kobiecy, ja sie go nie dopnie na gorze, tylko dolozy ladna paszmine, to wydaje sie lekki (i jest lekki, mam go dwa lata i sie pozbywac nie chce, nie moge znalezc lepszego). Do tego byl tani jak barszcz, no i przede wszystkim nie jest z puchu, tylko caly sztuczny, wiec piore go w pralce i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 13:50 North Face, troche kosztuje, ale wart kazdych pieniedzy. Mam od kilku lat, po wyprobowaniu kilku innych imjest zdcydowanie najlepszy. Bardzo lekki i bardzo cieply i nie pogrubia Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 14:40 Jak można wyglądać jak bałwan? Jak można chodzić w dresie? jak można chodzić bez makijażu? Jak można mieć niewydepilowaną pochwę? Jak można mieć zrosty jajowodów? Polki są do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
japanunieprzerywalempanieposle Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 16:30 a komu rosna wlosy na pochwie? Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 19:41 Nawiązywałam do legendarnego wątku o depilacji pochwy Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1234 Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 20:06 gdy stoję lub chodzę przez godzinę po podwórku a stadko dzieciaków przemieszcza się wokół mnie truchtem, to naprawdę w głębokim poważaniu mam to czy wyglądam jak larwa, słonica w ostatniej fazie ciąży czy opona. Za to jest mi ciepło, bo płaszczyk mam długi, kozaki też i tylko jakieś 5 cm dżinsów mam na powierzchni. Uwielbiam mój puchowy płaszcz Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 14:59 fakt, image odrobine larwowaty sie robi czlowieku, ale nie ma nic genialniejszego do spacerow z psami w listopadzie, grudniu i styczniu na walijskich plazach - tam daje tak, ze leb urywa, wiec puchowy plaszcz, jakby nie wygladal, to idealny przyodziewek i do tego- o zgrozo- sniegowce abo inne katepilary Sądząc po obecnych podręcznikach, problem z narkotykami jest nie w szkołach, a w Ministerstwie Edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 15:06 są też kurtki bez przeszyć a'la reklama opon Michelina. Mają ich znacznie mniej Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 15:09 Najlepiej sie sprawdzaja te kratkowane imho - ja tez looku czlowiek w oponie nie lubie Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: plaszcz puchowy 29.11.13, 20:27 Uwielbiam puchówki - mam cztery. Nic innego juz nie kupuje. Dwie do połowy pupy, jedna przed kolano, a druga ciut dłuższa. Dwie długie są z prawdziwego puchu, nie znam nic wygodniejszego - leciutkie i mega ciepłe. A dla mnie zima wygląd jest mniej ważny niz to, zeby mi było jak najmniej zimno - chodzę na pieszo 1,5 km, wiec wybieram rzeczy ciepłe, wygodne i dość sportowe. Nie jestem eteryczną panienką, chodzę szybkim, zdecydowanym krokiem, czasem biegne A płaszcze puchowe polecam Esprit. Są dobrze uszyte i fajnie leżą. Odpowiedz Link Zgłoś