04.12.13, 22:25
Uważacie, że to może być całkiem fajny prezent pod choinkę?
Mnie się podoba smile
Obserwuj wątek
    • eo_n Re: Kupicie? 05.12.13, 08:48
      Inicjatywa fajna, jednak nie miałabym komu podarować.
    • lelija05 Re: Kupicie? 05.12.13, 08:56
      Lepszy niż ten z trumnami.
      A dla bab coś jest?
      • kietka Re: Kupicie? 05.12.13, 09:14
        inicjatywa nie jest fajna.
        jezeli niepełnosprawna dziewczyna wystapila by w kalendarzu obok pelnosprawnych, to ok, ale robienie takiego getta tematycznego, porazka.

poza tym po co one te tyłki tak wypinają, co to ma pokazac, ze dziewczyny na wozkach sa sexi? mysle, ze sa i bez gołego tylka.
        takie kalendarze kojarza sie tylko z uprzedmiotowieniem kobiety, bardzo słabe.

• kota_marcowa Re: Kupicie? 05.12.13, 10:00
          > poza tym po co one te tyłki tak wypinają, co to ma pokazac, ze dziewczyny na wo
          > zkach sa sexi? mysle, ze sa i bez gołego tylka.
          > takie kalendarze kojarza sie tylko z uprzedmiotowieniem kobiety, bardzo słabe.
          >
          >

A ja myślę, że one same chciały poczuć się seksi i w sumie czemu nie.
          • kietka Re: Kupicie? 05.12.13, 10:06
            na prawde wypinanie tyłka to jedyny sposob na poczucie sie sexi?

• aneta-skarpeta Re: Kupicie? 05.12.13, 20:09
              a dlaczego jedyny? one po prostu chciały taką a nie inna sesję- jako kobiety chyba mają prawo wypinać tyłek, jesli mają na to ochotę?
    • melancho_lia Re: Kupicie? 05.12.13, 09:32
      Ale czemu te dziewczyny od razu w bieliźnie muszą być? Bo inaczej nikt nie kupi? Jak będą np. w strojach wieczorowych?
      Nie, nie podoba mi się.
      • gazeta_mi_placi Re: Kupicie? 05.12.13, 09:34
        Mnie też nie.
    • heca7 Re: Kupicie? 05.12.13, 09:51
      Nie. Gdzie miałabym go powiesić? Nie kupuję kalendarzy z rozebranymi paniami. Obojętnie czy chodzą, czy siedzą wink
      • eo_n Re: Kupicie? 05.12.13, 10:00
        Nie pomyślałabym o żadnym gettcie, a przeciwko rozbieranym kalendarzom nic nie mam, o ile wszystkie uczestniczące w przedsięwzięciu osoby są z nich zadowolone...
        Sądzicie że te modelki zawleczono siłą do fotografa? Albo że przymierają głodem i to była ich jedyna szansa na zarobek?
        • kietka Re: Kupicie? 05.12.13, 10:10
          rozumiem, ze wystarczy zrobic sobie rozneglizowane zdjecie, zeby wszyscy sie zachwycali? troche nie rozumiem toku myslenia.
          wyrazam tylko swoja opinie, nie watpie, ze znajda sie amatorzy takich fotek.
          ja od zawsze nie widze nic fajnego w rozbieranch kalendarzach, ani to piekne, ani podniecajace, chociaz nie watpie, ze jest na to popyt.

• baltycki Re: Kupicie? 05.12.13, 18:36
            kietka napisała:

> rozumiem, ze wystarczy zrobic sobie rozneglizowane zdjecie, zeby wszyscy sie za
            > chwycali?

Jasne, ze wystarczy zrobic sobiebig_grin
            • kietka Re: Kupicie? 05.12.13, 19:26
    • aurita Re: Kupicie? 05.12.13, 10:24
      Nie bardzo wiem kto mialby byc adresatem tych rozneglizowanych panienek i gdzie to mialoby wisiec...
      • ichi51e Re: Kupicie? 05.12.13, 15:10
        Stacja obslugi pojazdow? Jakas kanciapa na budowie? Meska przebieralnia w klubie sportowym? Tak mi sie kalendarz z gola baba kojarzy
    • gato.domestico Re: Kupicie? 05.12.13, 10:30
      bardzo mi sie NIE podoba...no wlasnie kto mialby byc adresatem tych kalendarzy?
      pomijam fakt ze zdjecia sa photoshopowo przesadzone i nienaturalne.
      • eo_n Re: Kupicie? 05.12.13, 10:40
        Jak to kto? W każdym warsztacie samochodowym wiszą roznegliżowane panie, a i w niektórych biurach.
        • gato.domestico Re: Kupicie? 05.12.13, 11:46
          myslisz ze ci panowie byliby chetni na kalendarz z niepelnosprawnymi kobietami...?
          • rosapulchra-0 Re: Kupicie? 05.12.13, 11:49
            A dlaczego nie? Bo są niepełnosprawne? Twoje myślenienie zakrawa na sgregację.
            • gato.domestico Re: Kupicie? 05.12.13, 19:25
              tak wlasnie dlatego...sposob myslenia osób wieszajacych sobie rozneglizowane babki jest dosc latwy do przewidzenia i nie ma nic wspolnego z moim "mysleniem"
            • gato.domestico Re: Kupicie? 05.12.13, 19:25
              czy chemy czy nie ...segregujemy.Niekoniecznie w negatywnym slowa znaczeniu
      • iwles Re: Kupicie? 05.12.13, 14:34

A kto jest adresatem każdego innego kalendarza z kobietami ?
    • neffi79 Re: Kupicie? 05.12.13, 11:44
      nie wiem komu po pierwsze...
      nie lubię kiczowatych "rozbieranych" kalendarzy i plakatów, niezaleznie kto na nich jest.
      Ze niby gdzie do powiesznenia? w pokoju? kucni? czy w biurze. Fuj
      • nil.la Re: Kupicie? 05.12.13, 13:52
        no właśnie, dla kogo ten kalendarz?
        na pewno nie powiesiłabym w domu takiego kalendarza - ani zdjęcia jakieś specjalne, przeciętne raczej, ani sam pomysł mi się nie podoba
        • aneta-skarpeta Re: Kupicie? 05.12.13, 20:17
          zdjecia zrobione bez polotu i zbyt narzucające się- większosc ludzi nie powiesi takiego kalendarza w kuchni czy przedpokoju- jest zbyt dosłowny

ale generalnie fajnie, że się dziewczyny starają
    • jak_matrioszka Re: Kupicie? 05.12.13, 15:06
      Uwazam ze to koszmarny prezent, bez wzgledu na okazje.
    • kawad Re: Kupicie? 05.12.13, 15:29
      Nie kupię, nie mam dla kogo, a sama w domu nie powieszę, wolę inne kalendarze. Niezmiennie jednak dziwią mnie różnego rodzaju zdjęcia osób na wózkach ( w reklamie rajstop na ten przykład) gdzie wszyscy mają nóżki piękne jak z obrazka. Czy naprawdę nogi osoby poruszającej się na wózku są piękne jak nogi super modelki? Czy to tylko photoshop i guzik prawda?
    • eliszka25 Re: Kupicie? 05.12.13, 16:17
      ekhm, kalendarz z rozneglizowanymi babami jako prezent pod choinke? no nie bardzo. przede wszystkim nie mialabym komu podarowac, bo mezowi rozebranych bab pod nos nie podtykam, a nie wyobrazam sobie, zeby tesciowie czy moi rodzice zawiesili sobie cos takiego na scianie tongue_out. pod choinke to ja przygotowuje kalendarze ze zdjeciami dzieciakow, zeby podarowac dziadkom z obu stron. mysle, ze z takiego prezentu uciesza sie bardziej niz z rozebranych panienek big_grin
      • miruka Re: Kupicie? 05.12.13, 18:01
        te dziewczyny może i są seksowne ale nie są ładne, fotograf skupił się na krągłościach zamiast wydobyć coś interesującego z twarzy, makijaże okropne brr
    • kitka05 Re: Kupicie? 05.12.13, 18:38
      Zupełnie mi się nie podoba. I niby komu miałabym podarować taki prezent? Wypinające się Panie, które nic nie przekazują swoją fotą. Jeżeli są to Miss na wózkach, to pokazać ich piękno, ale w piękny sposób, a nie w stylu panienek które niejednokrotnie ktoś mi wkłada za wycieraczkę samochodu wraz z adresem agencji towarzyskiej.
    • memphis90 Re: Kupicie? 05.12.13, 18:40
      Idea fajna, z małym zastrzeżeniem, że fakt niepełnosprawności nie powinien być podkreślany jako coś wyróżniającego te dziewczyny od innych.

Wykonanie- IMO kiczowate, stylistyka kalendarza z kanciapy mechanika.
    • guderianka Re: Kupicie? 05.12.13, 20:18
      nie, po co mi rozebrane baby ? wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka