Dodaj do ulubionych

a ja jeszcze z pytaniem-jaki mocno kryjący podkład

12.12.13, 14:35
ale taki jak z korektorem
albo sam mocno kryjący
emamy sa niezawodne w pomocy z góry dziękuje
Obserwuj wątek
    • default Re: a ja jeszcze z pytaniem-jaki mocno kryjący po 12.12.13, 15:01
      Pharmaceris F, Delikatny fluid intensywnie kryjący SPF 20
      Missha M Perfect Cover BB Cream SPF42
      Tych podkładów używa moja córka - a ponieważ ma na policzku naczyniaka, to potrzebuje bardzo mocno kryjących i te spełniają swoje zadanie. Tyle że poza tym ma skórę gładką, bez wyprysków i nietłustą, więc nie wiem jak sprawdzają te podkłady przy cerze z tego rodzaju problemami.
      • ella_nl Re: Default... 12.12.13, 20:02
        default napisała:

> Tych podkładów używa moja córka - a ponieważ ma na policzku naczyniaka,
        Przepraszam z góry jeśli Cię urażę, jak nie chcesz nie odpowiadaj - ale czy próbowałaś wyleczyć tego naczyniaka laserem?
        Pytam bo moja córka ma ich bardzo dużo.
        • default Re: Default... 13.12.13, 07:46
          Próbowaliśmy, kiedy córka była niemowlakiem i potem jeszcze kilka podejść było, jak miała kilka lat. W różnych klinikach i szpitalach, w Warszawie i na Śląsku. Ale nie było efektów i generalnie diagnozy były takie, że to nie jest naczyniak "do wywabienia" (że taki typ akurat). W tamtych czasach (druga połowa lat 80-tych) zresztą nie było tak nowoczesnych metod jak obecnie. No i odpuściliśmy. Córka ma obecnie prawie 30 lat i ostatnio, po obejrzeniu programu o usuwaniu naczyniaków w TVN Style, zainteresowała się kliniką w Warszawie, która to robi, podobno skutecznie. Ale na razie niczego nie planuje konkretnie, nawet na konsultację się nie wybiera póki co. Dla niej - o dziwo - ten naczyniak nigdy nie stanowił jakiejś ogromnej tragedii życiowej.
          • ella_nl Re: Default... 13.12.13, 22:54
            Dzięki Default. Pewnie oglądała Klinikę dr Ambroziakasmile
            Moja ma na dłoni, ramieniu, placach (całych), szyi.
            Na razie raz zapytała czemu ma czerwoną "łapkę". No, ale ma dopiero 5 lattongue_out
            Onkolog radzi czekać do 8-9 roku życia a potem działać.
    • misiowamama-2 Re: a ja jeszcze z pytaniem-jaki mocno kryjący po 12.12.13, 15:05
      Rewelacyjny jest Vichy Dermablend. Specjalistyczny, mocno kryjący, polecany szczególnie osobom z cerą mocno naczynkową, przebarwieniami i innymi zmianami na twarzy. POLECAM
      • pole_koniczyny Re: a ja jeszcze z pytaniem-jaki mocno kryjący po 12.12.13, 15:06
        Estee Lauder double wear
      • aneta-skarpeta Re: a ja jeszcze z pytaniem-jaki mocno kryjący po 12.12.13, 15:25
        dziekismile
      • mayaalex Re: a ja jeszcze z pytaniem-jaki mocno kryjący po 13.12.13, 21:43
        Dermablend jest swietny. Kryje doskonale ale wyglada naturalnie, no i nie przesusza za bardzo.
    • kamea_chateau dzięki ememom 12.12.13, 15:34
      ide sobie ten eris na poczatek kupić
      i zamowie kryolan

miło ze tak sprawnie odpisujecie i pomagacie
    • aandzia43 Re: a ja jeszcze z pytaniem-jaki mocno kryjący po 12.12.13, 17:51
      Z tańszych l'oreal matująco-kryjący.
    • zdzisnadzis Re: a ja jeszcze z pytaniem-jaki mocno kryjący po 12.12.13, 17:59
      Pharmaceris to najgorszy syf i bubel jaki kiedykolwiek kupilam. Tlusty, splywa po godzinie, zamiasr maskowac wrecz podkresla. Wystarczy poczytac opinie na wizazu, nie przesadzam :p polecam za to vichy detmabland i la roche toleriane, robia cuda , uzywane przez osoby ktore maja nawet konkrtne blizny, zobacz sobie na grafice.
      • misiowamama-2 Re: a ja jeszcze z pytaniem-jaki mocno kryjący po 13.12.13, 10:51
        Tak, Vichy Dermablend i La Roche Toleraine- są rewelacyjne. POLECAM
        Odradzam wybór Erisa
    • solange123 Re: a ja jeszcze z pytaniem-jaki mocno kryjący po 12.12.13, 22:24
      stary dobry Dermacol
    • crea.tura Re: a ja jeszcze z pytaniem-jaki mocno kryjący po 12.12.13, 22:31
      dermacol - bardzo kryjący, bradzo tani, dość zapychający, trzeba umiejętnie go kłaść bo łatwo zrobić sobie z twarzy totalną masakrę. Polecam nakładanie miejscowo pędzlem na miejsca z przebarwieniami, zaczekać ze 3 minuty aż się wchłonie i wtedy zwykły podkład okrągłym pędzlem na całą twarzi "zblendować z dermacolem".
      • barefoot_duck Re: a ja jeszcze z pytaniem-jaki mocno kryjący po 12.12.13, 23:47
        Świetna rada. Dermacol genialnie działa jako korektor, jeszcze nie znalazłam korektora o tak dobrym stopniu krycia. Niezłą metodą jest też dodanie odrobiny Dermacolu do standardowego, lekko płynnego podkładu, wymieszanie palcem w zagłębieniu dłoni i nałożenie pędzlem lub gąbeczką.
        A przy okazji Dermacol kosztuje kilkanaście-dwadzieścia złotych. Naprawdę tanio.

crea.tura, polecasz jakiśdobry okrągły pędzel do podkładu. Ja mam 2 do nakładania, ale to pędzle płaskie. Lepiej się okrągłe sprawdzają?
        • crea.tura Re: a ja jeszcze z pytaniem-jaki mocno kryjący po 13.12.13, 21:40
          używam hakuro h55, kupiłam go najpierw do pudru sypiego, kiedy się u mnie nie sprawdził, używałam go do nakładania mineralnego pudru w kamieniu (sephora - polecam swoją drogą, nie mogłam uwierzyć że puder w kamieniu TAK dobrze kryje), którego używam w lecie i się sprawdził. w zimie blenduje nim zwykły podkład. ale jakbym miała sobie kupić tylko do podkładu płynnego to wybrałabym trochę mniejszy, np hakuro h50 albo h54. w każdym razie pędzle te są dość porządne, łatwo się myją i mają bardzo gęste i niewypadające włosie. wypadają dużo lepiej w porównaniu z pędzlami sephory czy inglotasmile

jeszcze autorce wątku polecam pójście do douglasa, kupienie czegoś albo i nie (zależy od sympatyczności pań ekspedientek) i poproszenie o próbki mocno kryjących podkładów, może któryś córce spasuje smile
    • amandaas Re: a ja jeszcze z pytaniem-jaki mocno kryjący po 13.12.13, 08:44
      Clinique anti-blemish. Mistrzostwo świata, kryje jak żaden plus nawilża i nadaje się do atopowej i alergicznej skóry. Dodam, że może nie tani, ale przy codziennym makijażu, czasem nawet z poprawką wieczorem starcza na 4-5 miesięcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka