Dodaj do ulubionych

Inseminacja pytanie

19.12.13, 09:02
Mam 34 lata. Jestem osobą zdrową niestety mój partner ma bardzo słabą jakość nasienia. W listopadzie byłam u lekarza i zdecydowaliśmy się na inseminację nasieniem dawcy na cyklu naturalnym. Koniec grudnia mam mam kolejną wizytę w celu oceny wyników badań. Niepokoi mnie poziom TSH 0,42 (norma 0,2-4,5). Czy to TSH nie jest u mnie za niskie? Anti-TPO mam 13 (norma poniżej 34). Cytologia grupa 2. Czy z tymi wynikami mam szansę na inseminację Pozostałe badania hormonalne w normie. Cykle mam 28 dniowe. Ostatnia miesiączka 2,12,2013. Czy mam szansę na inseminację już w styczniu? Umawiam się na konkkretny termin czy też mam monitoring cyklu? Przepraszam za pytania ale nie mam komórki od lekarza i się denerwuję
Obserwuj wątek
    • nini6 Re: Inseminacja pytanie 19.12.13, 09:10
      Zapytaj tu:
      forum.gazeta.pl/forum/f,191,Nieplodnosc.html
    • agni71 Re: Inseminacja pytanie 19.12.13, 09:16
      ewaalicja33 napisała:

> Mam 34 lata. Jestem osobą zdrową niestety mój partner ma bardzo słabą jakość na
      > sienia.
      W listopadzie byłam u lekarza i zdecydowaliśmy się na inseminację nasie
      > niem dawcy na cyklu naturalnym.

Z wynikami nie pomogę, ale czy nasienie jest na tyle słabe, ze nie ma absolutnie szansy na IVF z mikromanipulacją (ICSI)? Wtedy lekarz ręcznie pod mikroskopem wybiera z nasienia rokujące plemniki i łączy je z komórkami jajowymi. Oczywiście łączy sie to ze stymulacja jajników do wyprodukowania większej ilości komórek jajowych, jest droższe i bardziej obciążające dla organizmu kobiety, ale daje szansę na biologiczne dziecko partnera.
    • gazeta_mi_placi Re: Inseminacja pytanie 19.12.13, 09:20
      Znajdź sobie młodego zdrowego byczka, co powiesz dziecku jak się zapyta jakim człowiekiem był biologiczny tatuś?
      Nie idźcie tą drogą, każde dziecko ma prawo wiedzieć kim jest jego ojciec.
      Skoro Twój mąż i tak nie może mieć dzieci powinno mu być wszystko jedno czy dziecko z probówki czy zaszłaś naturalnie z innym mężczyzną bo efekt ten sam - nie jego dziecko, a dla dziecka poczucie tożsamości ważne.
    • princy-mincy Re: Inseminacja pytanie 19.12.13, 10:27
      Tsh bardzo dobre jesli jestes młoda kobieta pragnąca zajść w ciążę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka