Dodaj do ulubionych

Aborcja na święta

• vilez Re: Aborcja na święta 21.12.13, 20:04
      Wystarczyło nazwać wprost to, co się dzieje po cichu- albo i nie po cichu, tylko że nie po nazwanemu. I obudziły się demony big_grin Jazgot hipokrytów, bo jak śmiała powiedzieć wprost. A mogła po cichu się skrobnąć, jak tysiące. Mówić nie należy, nie należy, brzydko jest mówić.

I te racjonalizacje- że o sejm chodzi, że mainstream nie zniesie. Oj ludzie, ludzie, zabawni jesteście. A chodzi o złamanie tabu. Łamanie tabu boli, co?
      Jaki prosty test. I jakie piękne wyniki smile
      • kietka Re: Aborcja na święta 21.12.13, 20:14
        nie chodzi o to, ze sie skrobie, ale kiedy chce to zrobic.
        tak samo, jak muzułmanski zamachowiec wchodzi do autobusu, ona probuje wejsc w swiety czas chrzescijan. nie widze roznicy, jeden i drugi oszolom. oczywiscie ona krzydy nie zrobi nikomu poza swoim dzieckiem, ale metoda ta sama.
        opluc, podeptac i obsikac, a najlepiej wysadzic przeciwnika, moze sie zamknie. niestety bieda intelektualna i tyle.
        • araceli Re: Aborcja na święta 21.12.13, 20:20
          kietka napisała:
          > ona probuje wejsc w swiety czas chrzescijan.

A chrześcijanie chodzą w państwową przestrzeń publiczną z krzyżami. I? Wiesz teraz jak to smakuje?
          • kietka Re: Aborcja na święta 21.12.13, 20:26
            w Polsce mamy system demokratyczny, przypominam.
            Jezeli wiekszosc bedzie chciala krzyzy, beda krzyze, jezeli beda chcieli gwiazdki, beda gwiazdki, a moze iksy.
            Glos wiekszosci, a przekonania poszczegolnych ugrupowan, to dwie rozne rzeczy, czasami wyzwolone i modne panie ( w tym sezonie w gesto pikowanych puchowcach) o tym zapominaja.

szcunek do przekonan przeciwnika to jeszcze inna rzecz, zaden katolik jej na szyi krzyza nie zawiesił,ani cipki nie zaszy, zeby poblicznie obrazac swiety czas dla nich. widzisz te mala roznice, czy dalej mylimy pojecia?
            • araceli Re: Aborcja na święta 21.12.13, 20:28
              kietka napisała:
              > w Polsce mamy system demokratyczny, przypominam.
              > Jezeli wiekszosc bedzie chciala krzyzy, beda krzyze, jezeli beda chcieli gwiazd
              > ki, beda gwiazdki, a moze iksy.

A ktokolwiek kogokolwiek w tej sprawie zapytał? Czy katolicy sami, bez niczyjej zgody zaczęli je wieszać i robili raban przy jakiejkolwiek próbie ich zdjęcia?
              • kietka Re: Aborcja na święta 21.12.13, 20:35
                a bylas tam, jak wieszali? idz i go zdejmij. mnie to wisi kalafiorem.

na prawde oszołomstwo jest po dwoch stronach, ale, czy to usprawiedliwia kolejne burackie wybryki? otoz, nie. tak samo napisalabym, jakby szla sie skrobac w szabas, czy ramadan, i mowila o tym z takim sukcesem w oczach, kurcze tutaj chodzi o podstawowe zasady wspolzycia spolecznego. chce uchodzic za inteligentna kobiete, wyszla na idiotke.
                • araceli Re: Aborcja na święta 21.12.13, 20:39
                  kietka napisała:
                  > a bylas tam, jak wieszali? idz i go zdejmij. mnie to wisi kalafiorem.

Na przykład w Sejmie zawisł w nocy - tyle odwagi cywilnej mieli wieszający.

> wyszla na idiotke.

Czyli przyznajesz, że ludzie, którzy wieszają krzyże w miejscach publicznych to idioci nie znający podstawowych zasad współżycia społecznego?
                  • kietka Re: Aborcja na święta 21.12.13, 20:43
                    pytanie, czy to, ze przeciwnik opluje nas, my mamy opluc jego? jezeli taki jest tok twojego rozumowania, to juz wiadomo do kogo pani trafila ze sswoim heppeniengiem, powiem po raz kolejny bieta z nedza.
                    niczym sie nie roznicie od kolesi robiacych zadyme w Dzien Niepodległosci, czy kiboli jezdzacych na ustawki.
                    • araceli Re: Aborcja na święta 21.12.13, 20:48
                      kietka napisała:
                      > pytanie, czy to, ze przeciwnik opluje nas, my mamy opluc jego? jezeli taki jest
                      > tok twojego rozumowania, to juz wiadomo do kogo pani trafila ze sswoim
                      > heppeniengiem, powiem po raz kolejny bieta z nedza.

Nie - ja tylko piszę o konsekwencji. Jeżeli pani jest idiotką to wieszający krzyże TEŻ.

I dziękuję za nazwanie wieszania krzyży w miejscach publicznych 'opluwaniem'. Da się to w końcu zrozumieć smile
                      • kietka Re: Aborcja na święta 21.12.13, 20:54
                        widzisz, jak nie odbijesz pileczki, to bedziesz chora, chyba 3 posty wyzej pisze, ze po 2 stronach sa oszolomy, a ty twardo dalej swoje....bo wiesz lepiej...no nie? bo trzeba dopie..rzyc przeciwnikowi i go opluc , nazwac idiota i wogole.
                        marne i słabe. ida swieta, albo tam jakies dionizje, dla kazdego koniec roku jej momentem magicznym warto wtedy zastanowic sie i zaczac od siebie naprawianie tego swiata, bo inaczej plan nie ma szansy na powodzenie.
                        metode oko za oko zostawmy Hammurabiemu, on byl w tym najlepszy.
                        • araceli Re: Aborcja na święta 21.12.13, 21:02
                          Hmmm.. to akurat nie ja tutaj zaczęłam wyzywać od idiotów tylko Ty i nie potrafisz się pohamować.
                          • kietka Re: Aborcja na święta 21.12.13, 21:10
                            w ocenie tej konkretnej sytuacji, moze to nawet za slabe sformulowanie. strasznie draznia mnie silowe rozwiazania i skakanie sobie do gardel przez tzw elyte. coz ja za to moge, szaraczek zwykly, dla mnie to zaden przeciwnik, to ktos z kim sie nie dyskutuje.
            • paskudek1 Re: Aborcja na święta 21.12.13, 21:33
              wiesz kietka jak wygląda ta "demokracja"? wchodzi woxna do klasy i pyta "pani p.. chce pani krzyż na ścianie? a mogę nie chcieć? w zasadzie nie, decyzja dyrekcji. " koniec scenki.
              demokracja to nie są li i jedynie rządy większości, bo wtedy ja z sąsiadem przeglosowalbym zabranie kietce majątku, miałabym większosć smile demokracja ma też SZANOWAĆ I RESPEKTOWAĆ prawa MNIEJSZOŚCI. U nas nie szanuje i nie respektuje.
              Na marginesie - jestem katolcizką, wierzącą ale uważam że krzyż w szkole jest profanacją krzyża. Nie miałam nic do gadania, powieslili.
      • triss_merigold6 Re: Aborcja na święta 21.12.13, 20:16
        Nie bądź śmieszna, przecież to żadna wiedza tajemna, że aborcji się dokonuje, łatwo się dowiedzieć u kogo i za ile.
        • vilez Re: Aborcja na święta 21.12.13, 21:09
          No właśnie. To o co chodzi? Skąd ten krzyk?
    • quba Re: Aborcja na święta 21.12.13, 20:15
      jeśli chce robić widowisko ze swojej macicy...
      • paskudek1 Re: Aborcja na święta 21.12.13, 21:36
        aha, czyli widowisko ze swojej macicy be, a widowisko z umierania własnego dziecka cacy? Takie ladne bylo, wzruszające, delikatne, piekne, wzniosle prawda? Wątek caly o tym, jakie to wspaniałe, urodziła nagrali, sfotografowali, mieli prawo.... tylko po co umieścili w sieci, dostępne dla wszystkich? Z TEWGO mozna robic widowisko publiczne bo jest pro life prawda?
        • lauren6 Re: Aborcja na święta 21.12.13, 21:56
          Co ma piernik do wiatraka?
          Widowisko ze śmierci dziecka było dla mnie osobiście obrzydliwe. Robienie show z umierania.
          Wystąpienie pani feministki również oceniam negatywnie. Może niech jeszcze urządzi reality show: nasze aborcje? Pojedzie z kamerą do kliniki w Niemczech i już po będzie przed nią wywijać resztkami płodu. Czym to się różni od oszołomów z ruchu pro life, którzy szokują zdjęciami abortowanych płodów pod przedszkolami?
          Ludzie nienawidzą skrajności i skrajnych postaw. Ta pani właśnie zrobiła duży krok w tył w poparciu społecznym dla np. aborcji ze względów na trudną sytuację matki.
          • araceli Re: Aborcja na święta 21.12.13, 22:58
            lauren6 napisała:
            > po będzie przed nią wywijać resztkami płodu. Czym to się różni od oszołomów z
            > ruchu pro life, którzy szokują zdjęciami abortowanych płodów pod przedszkolami?
            > Ludzie nienawidzą skrajności i skrajnych postaw. Ta pani właśnie zrobiła duży k
            > rok w tył w poparciu społecznym dla np. aborcji ze względów na trudną sytuację
            > matki.

A zdajesz sobie sprawę ile podpisów pod ustawami zaostrzającymi ustawę aborcyjną zebrali 'oszołomowie' z pro-life?
        • quba Re: Aborcja na święta 22.12.13, 02:03
          niczego takiego nie powiedziałam
        • kol.3 Re: Aborcja na święta 22.12.13, 07:54
          Po prostu transmisja z umierania.
    • lilly_about Re: Aborcja na święta 21.12.13, 22:44
      We mnie budzi tylko litość. Tak bardzo chciała zaistnieć, że aż jej się udało. To tak jak niektórym ematkom.
    • morekac Re: Aborcja na święta 21.12.13, 23:27
      A tak a propos - czym różni się aborcja w święta od tej nieświątecznej i dlaczego ta świąteczna jest gorsza? Bo tego nie łapię - skutek jest zawsze ten sam.
    • pibelle Re: Aborcja na święta 22.12.13, 00:03
      Jestem ciekawa jak to się dalej potoczy. Czy tvn i paparuchy będą we wtorek czatować pod jej domem i śledzić każdy krok, a świętujący narodzenie Jezusa oglądać z zapartym tchem znad wigilijnego stołu?
      Co się stanie jeśli pani z domu wyjdzie, wsiądzie w auto lub autokar i przekroczy polską granicę, co więcej zaparkuje pod jakąś przygraniczną kliniką i wejdzie do środka?
      To może być naprawdę ciekawe widowisko.
      Czy można coś jej zrobić? Rozumiem, że wg prawa nie, bo kobieta nie odpowiada tylko lekarz no i tylko w Pl, tak?

Wpisałam do googla hasło "legalna aborcja w czechach" i wyświetliła mi się masa wyników bardzo sensownych, poważnych stron internetowych po polsku z pełną informacją jak przeprowadzić zabieg zagranicą. Adresy, wskazówki dojazdu, konsultanci, infolinie, ceny, noclegi, obsługa w języku polskim - profesjonalnie. Doszłam do wniosku, że aborcja nie jest nielegalna nic a nic dla ogromnej grupy kobiet - mam tu na myśli kryterium dochodowe oczywiście, a te ceny wcale nie jakieś wysokie. Problem w tym, że nie mogę wykonać jej w moim mieście, tylko 50 czy 500 km dalej, ale tak samo jest z konsultacją u znanego profesora, do którego trzeba się bujnąć czasami kawał drogi.
      Oczywiście chodzi o to, żeby mieć wybór we własnym kraju, chciałam tylko urealnić dla siebie samej obecny stan rzeczy.
      Taki wybór spowodowałby, że również kobiety o minimalnych dochodach miałyby dostęp do zabiegu i o nie w tej walce chodzi jak rozumiem, bo reszta jakby co, bez problemu sobie poradzi. Czy te pierwsze przypadkiem jakoś w większości nie głosują na PiS tak na marginesie?

Wracając do tej pani - dochodzę do wniosku, że jeśli wsiądzie i pojedzie i całą tę prowokację doprowadzi do końca, uznam, że ma to nawet sens.
      Bo pokaże na żywo jak to naprawdę wygląda, a czy się komuś to podoba czy nie, ten wybór o który chodzi ma dotyczyć również kobiet, które nie czują więzi emocjonalnej ze swoim płodem i owszem, traktują go przedmiotowo.
      To byłoby obnażenie w praktyce tej całej hipokryzji i tchórzostwa, znacznie bardziej działające na wyobraźnię niż teoretyczne debaty o aborcyjnej turystyce i podziemiu, których nikt nigdy nie widział i nawet zmierzyć nie potrafi, co czyni zjawisko cały czas abstrakcyjnym.

Nie wierzę, że pani zaszkodzi prawdziwym i poważnym feministkom, bo w tej materii większość ludzi ma poglądy skrystalizowane to raz, a dwa kto kojarzy poważny feminizm w Polsce i osoby z nim związane, nie zmieni o nich samych zdania, tylko dlatego, że pojawiła się w mediach Bartkowska - co ma piernik do wiatraka tak naprawdę. Każdy rozsądny człowiek nie przenosi światopoglądu jednego człowieka na całą grupę i nie zmienia swojego nastawienia w poważnej sprawie jeśli jest ono przemyślane i ugruntowane.

I myślę jeszcze, że każdej ewolucji światopoglądowej muszą towarzyszyć takie ekstremalne wybryki, to jest nieuchronne, ale też niezbędne jak kiedyś palenie staników, o którym ktoś wcześniej napisał, które wtedy było gorzej postrzegane niż obecne akcje Femenu.
      • morekac Re: Aborcja na święta 22.12.13, 08:39
        Pani może mieć na sumieniu ofiary śmiertelne wśród telewidzów: udławią się ością, usiłując obejrzeć transmisję w trakcie spożywania karpia.
        Na razie przeciwnicy aborcji udają, że ustawa działa perfekcyjnie, aborcji (tych legalnych) właściwie nie ma . Są, tylko powinniśmy sprawdzać statystyki u sąsiadów.
    • vilez SJ Kramer będzie ojcem dla dziecka Bratkowskiej ;) 22.12.13, 09:09
      Zobaczcie, jak pięknie chwyciło wink
      Btw, to ten sam Kramer, co występuje w liście B. Strzelczyka do episkopatu z dalekiego kraju.

Wesołe "święta" się zapowiadają, hyhy. Czekamy na kolejny list od episkopatu - w tej sprawie tym razem.
      • vilez Re: SJ Kramer będzie ojcem dla dziecka Bratkowski 22.12.13, 09:15
        Pardon, zły link. Tutaj.
    • heca7 Re: Aborcja na święta 22.12.13, 09:42
      Niech sobie robi co chce, jest dorosła. Nie rusza mnie to...
      • kietka Re: Aborcja na święta 22.12.13, 11:05
        dalej wiele z was nie widzi roznicy pomiedzy celem, a metodami.
        nie zawsze cel uswieca srodki, a kazdy przejaw eskalacji przemocy, czy to fizycznej, czy społecznej powinien byc tepiony w zarodku.
        tylko, jak widac ematka jest zadna igrzysk, czeka chyba na okladke faktu, jak to na po aborcji ujezdza rumaka i ma czas na wlasne przyjemnosci. szkoda, bo takimi wlasnie pochwalkami zywia sie tacy dzialacze, jak ta pieekna pani z nadmuchanymi warami, ktora opoawiada mi, gdzie ona tam bedzie sobie grzebac w wigilie.
        chcecie poszanowania praw i przekonan, zacznijmy od siebie nie dajac pozywki wszelkiej masci oszolomom, a wymra naturalnie i kilka karier medialnych bedzie mniej.
        • vilez Re: Aborcja na święta 22.12.13, 11:11
          Tttaaak! Na pohybel prowokacjom!
        • araceli Re: Aborcja na święta 22.12.13, 11:36
          kietka napisała:
          > chcecie poszanowania praw i przekonan, zacznijmy od siebie nie dajac pozywki
          > wszelkiej masci oszolomom, a wymra naturalnie i kilka karier medialnych
          > bedzie mniej

A dlaczego to WY nie zaczniecie od siebie? Katolicy to jakaś kasta uprzywilejowana, która latami może obrażać innych bez żadnych konsekwencji?

Dostaliście to na co zasłużyliście dzięki Waszym oszołomom. Przestańcie ich popierać, stańcie otwarcie przeciw nim - każcie im się zamknąć. Nie będzie akcji - nie będzie reakcji.
          • kietka Re: Aborcja na święta 22.12.13, 13:28
            jak grochem o sciane.
            nie obrazaj hurtem wszystkich katolikow, to tylko swiadczy o towim podejsciu do sprawy, walczysz machcajac lapami na oslep, zadnych porzadnych argumentow, kazio zabrał mi cukierka, to ja mu tez zabiore, przedszkole i piaskownica i mowi to dorosla, chcaca uchodzic za inteligentna kobieta, po prostu wstyd.
            tak samo nie watpie, ze nie brak inteligentnych i madrych ludzi w szeregach zwolennikow aborcji na zyczenie, nie przyszloby mi do glowy robic z "was" ciemna mase, ktora trzeba nap... jak tylko sie da.

• vilez Re: Aborcja na święta 22.12.13, 14:30
              Aaaaaa...... pacz pani, a czemu Ty wszystkie kobiety z pro-choice ładujesz do jednej szuflady?
            • araceli Re: Aborcja na święta 22.12.13, 14:52
              kietka napisała:
              > jak grochem o sciane.

No właśnie nie rozumiem dlaczego nie dochodzi do Ciebie zależność przyczynowo-skutkowa. Dlaczego to 'Ci inni' mają coś zmieniać a nie WY? Jakoś nie widzę Twoich protestów przeciw Waszym oszołomom. Weź sobie do serca SWOJE rady i zacznij od siebie.
    • przeciwcialo Re: Aborcja na święta 22.12.13, 14:25
      Ciekawe kto w Polsce otworzy dla niej gabinet, no chyba że pojedzie za granice, chociaz tam też nie robią aborcji na zasadzie wchodzisz i masz.
      • vilez Re: Aborcja na święta 22.12.13, 14:33
        https://emotikona.pl/emotikony/pic/samochod-rodzinny.gif

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka