Dodaj do ulubionych

Jak schudnac kilka kilo

27.12.13, 16:13
bo to jest chyba najtrudniejsze .Probuje juz od jakiegos czasu i niestety nic z tego .Odzywiam sie w miare zdrowo ale np nie odmawiam sobie za bardzo lubie zjesc nie stosowalam zadnych diet nigdy a kiedy jestem glodna zaraz boli mnie glowa wiec chyba odpad ale np nie lubie makaronu jem duzo warzyw owocow , ryb wiec jedzenie w miare ok .Mam do zrzucenia 3-4 kg ale jakos mi to nie wychodzi .W zeszlym roku podczas noworocznych postanowien obiecalam sobie ze zrzuce i nic ,udalo mi sie nawet zrzucic kilka ale po kilku miesiacach zaraz je nadrobilam .Biegam ( ostatnio mialam przerwe 1,5 miesiaca bo mialam zakrzepice ) plus chodze na basen.Paradoksalnie schudlam najwiecej czyli 2 kg jak mialam wlasnie te 1,5 miesieczna przerwe i nie biegalamwink)) mam 41 lat waze 68kg wzrost 173 ahh najchetniej zgubilabym te kg w okreslonych miejscachwink))
Obserwuj wątek
    • ira_07 Re: Jak schudnac kilka kilo 27.12.13, 17:08
      Nie masz nadwagi, to może być ciężko. Organizm nie chce się pozbywać zapasów, bo Ty chcesz ładniej wyglądać smile

B
      > iegam ( ostatnio mialam przerwe 1,5 miesiaca bo mialam zakrzepice )

To trochę krótka przerwa, rozmawiałaś z lekarzem, robiłaś przepływy?

Odzywiam sie w miare zdrowo ale np nie odmawiam sobie za bardzo lubie z
      > jesc nie stosowalam zadnych diet nigdy a kiedy jestem glodna zaraz boli mnie gl
      > owa wiec chyba odpad ale np nie lubie makaronu jem duzo warzyw owocow , ryb wie
      > c jedzenie w miare ok .

Jak jesz ZA DUŻO, to nie pomoże i zdrowe jedzenie. Nie trzeba się głodzić, trzeba jeść z umiarem. Ja biegasz, pływasz to i apetyt masz większy. Godzina biegu to jakieś 500 kcal - to nawet nie jest tabliczka czekolady, łatwo nadrobić usprawiedliwiając się bieganiem.

No i czy próbowałaś się mierzyć? Waga jak waga, ważniejsze są centymetry. Zacznij po prostu liczyć kalorie. Może, pomimo ruchu jesz tyle ile trzeba, więc nie ma powodów, by organizm sięgał po zapasy.
      • marianna72 Re: Jak schudnac kilka kilo 27.12.13, 17:33
        ira_07 napisała:

> Nie masz nadwagi, to może być ciężko. Organizm nie chce się pozbywać zapasów, b
        > o Ty chcesz ładniej wyglądać smile
        >
        > B
        > > iegam ( ostatnio mialam przerwe 1,5 miesiaca bo mialam zakrzepice )
        >
        > To trochę krótka przerwa, rozmawiałaś z lekarzem, robiłaś przepływy?

Robilam przeplywy bylam u chirurga naczyniowego on mi powiedzial ,zeby przerwe zrobic ok 1,5 miesiaca z basenu nie rezygnowac tylko wlasnie to bieganie.Nie mialam zakrzepicy zyl glebokich tylko tych powierzchownych
        • ira_07 Re: Jak schudnac kilka kilo 27.12.13, 17:38
          A, to widzisz smile Dlatego się zdziwiłam.
    • tanebo Re: Jak schudnac kilka kilo 27.12.13, 17:12
      0 słodyczy, chipsów, piwa.
      • aqua48 Re: Jak schudnac kilka kilo 27.12.13, 17:29
        Przy opychaniu się owocami (cukier) i rybami (są tłuste) i oszukiwaniu się, że zdrowego pożywienia można pochłonąć bądź ile, nie schudniesz, nie ma szans.. Zmniejsz posiłki, obiad jedz na małym talerzyku, a kolacji wcale. I zacznij się ruszać regularnie.
        • marianna72 Re: Jak schudnac kilka kilo 27.12.13, 17:36
          obiad jem o 12 .00 nie dam rady bez kolacji poza tym nie chce zaczac sie glodzic ,sprobuje zmniejszyc porcje i nie podjadac za duzo owocow miedzyp osilkami co do ruchu jest regularny jak pisalm biegami i chodze na basen i tak juz od 4 lat wiec akurat na brak ruchu narzekac nie moge
        • ira_07 Re: Jak schudnac kilka kilo 27.12.13, 17:39
          Tłuste ryby są jak najbardziej OK, nawet podczas odchudzania, a niejedzenie kolacji to głupota.
      • marianna72 Re: Jak schudnac kilka kilo 27.12.13, 17:30
        ehhh dobre piwa w zyciu w ustach nie mialam ( smierdzi mi)wink) a alkoholu nie pije w ogole od 5 lat , ci...ow nie lubie, ze slodyczy no to tylko czekolade ale ta tez raz na 2 miesiace , nie tedy droga.Wydaje mi sie ,ze chyba bardziej chodzi o ilosc a nie o jakos jedzenia.
        • tanebo Re: Jak schudnac kilka kilo 27.12.13, 17:32
          Raczej o podjadanie. Jedz porządne posiłki. Załóż kłódkę na lodówce. Zapomnij o czekoladzie.
        • ichi51e Re: Jak schudnac kilka kilo 27.12.13, 20:46
          To moze dieta bawarskich mnichow? 46dni wylacznie na niefiltrowanym niepasteryzowanym piwku?diaryofaparttimemonk.wordpress.com
    • naplaze Re: Jak schudnac kilka kilo 27.12.13, 18:34
      Trzy-cztery kilogramy to może być, wbrew pozorom, trudne. Możesz więcej ćwiczyć. Możesz pokombinować z dietą - zmniejszyć ilość węgli na rzecz białka, przy zachowaniu tej samej ilości kalorii (ale tu już trzeba liczyć i nie schodź poniżej 1800/dzień, bo nie schudniesz). Na kolację tłuszcz + białko, bez węgli.
    • vilez Re: Jak schudnac kilka kilo 27.12.13, 18:55
      Jak kilka kilo, to wystarczy napędzić metabolizm- zwiększyć białko w diecie, zredukować węgle. Nie katować się ćwiczeniami, to dopiero włączyć, gdyby waga nie spadała. Do posiłków białkowych czasem trochę wina czerwonego lub sałatki z dobrym octem winnym. Dwa miesiące wystarczą.
      • ziarenko-piasku Polecam 27.12.13, 19:23
        dietę cukrzycową smile Serio

W każdej ciąży mam cukrzycę i jadę na diecie smile
        jem 8 razy na dobę - więc sporo, na początku chudnę, potem nie tyję zupełnie nic, albo minimalnie smile
        • ivaz Re: Polecam 27.12.13, 19:38
          Ja chętnie przyjmę od Ciebie te 4 kg
    • sea.sea Re: Jak schudnac kilka kilo 27.12.13, 21:51
      Przypuszczalnie organizm się przyzwyczaił do obecnego trybu i trzeba go czymś zaskoczyć. Czyli na przykład: nie bieganie, ale siłownia. Albo nie ryby, ale chude mięso czy nabiał.
    • paul_ina Re: Jak schudnac kilka kilo 27.12.13, 22:34
      Może spróbuj poćwiczyć z Chodakowską - wyznacz sobie czas np. 6 tygodni i ćwicz co najmniej 3 razy tyg po 30 minut, może waga nie spadnie, ale 'określone miejsca' zyskają na powabie smile
    • marianna72 Re: Jak schudnac kilka kilo 28.12.13, 12:36
      DZieki za wszystkie rady sprobuje podkrecic metabolizm cwiczen dodatkowych nie mam juz gdzie wsadzic bo pracujac i z liczna rodzinna nie jest latwo znalezc dodatkowy czas dla siebie 3 razy w tyg na bieganie i basen to to co moge dla siebie wygrzebac .
      • doral2 Re: Jak schudnac kilka kilo 28.12.13, 13:07
        1,5 miesiąca przerwy w bieganiu i pływaniu to bardzo dużo.
        to oznacza, że nie spaliłaś dodatkowych ok. 12.000 kalorii.
        zakrzepica to problem, ale raczej nie da się jej wyleczyć w miesiąc albo dwa.
        pomyśl zatem o odzieży kompresyjnej, którą można stosować właśnie przy zakrzepicy.
        zapytaj o to lekarza. ale nie jednego, kilku.
        co do jedzenia - postaraj się chociaż przez tydzień notować wszystko co jesz przez cały dzień, potem ten spis pokaż dietetykowi lub komuś, kto jest w stanie obiektywnie ocenić twoje menu.
        coś w nim jest nie tak.
        być może jesz za dużo owoców (cukier) i masz niedobry stosunek pomiędzy węglami, tłuszczami i białkiem.
        prowadząc taki sam tryb życia jak do tej pory, jedząc to samo, nie biegając i nie pływając nie masz szans na zrzucenie nawet 10 deko.
        • marianna72 Re: Jak schudnac kilka kilo 28.12.13, 14:32
          doral2 napisała:

> 1,5 miesiąca przerwy w bieganiu i pływaniu to bardzo dużo.
          > to oznacza, że nie spaliłaś dodatkowych ok. 12.000 kalorii.
          Plywania nie przerwalam tylko bieganie ale jak juz pisalm w tamtym okresie wlasnie podczas przymusowego odpoczynku wlasnie zlecialm z wagi wlasnie 2 kg jak tylko zaczelam biegac znowu waga poszla w gore wink))

> zakrzepica to problem, ale raczej nie da się jej wyleczyć w miesiąc albo dwa.
          > pomyśl zatem o odzieży kompresyjnej, którą można stosować właśnie przy zakrzepi
          > cy.
          > zapytaj o to lekarza. ale nie jednego, kilku.

Mam zaufanie do mojego lekarza on mnie tez operowala kilka lat temu jest ok zakrzepica byla tylko zyl powierzchownych wiec nie jakas grozna ( robilam przeplywy) zorientowalam sie bo zyla napuchla teraz juz jest ok
          > co do jedzenia - postaraj się chociaż przez tydzień notować wszystko co jesz pr
          > zez cały dzień, potem ten spis pokaż dietetykowi lub komuś, kto jest w stanie o
          > biektywnie ocenić twoje menu.
          > coś w nim jest nie tak.
          > być może jesz za dużo owoców (cukier) i masz niedobry stosunek pomiędzy węglami
          > , tłuszczami i białkiem.
          > prowadząc taki sam tryb życia jak do tej pory, jedząc to samo, nie biegając i n
          > ie pływając nie masz szans na zrzucenie nawet 10 deko.

Przerwe mialam jakis czas temu teraz juz wrocialm do aktywnosc( plywac nidy nie przestalam)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka