14.01.14, 22:29
Może już było,a może nie ? wink
Chciałabym, się dowiedzieć czy któraś z Was miała?próbowała?Wiem,że jakieś koktajle się pije i błonnik bierze.Ale co c dietą?co z ćwiczeniami?
Z dietą nie mam problemu,bo i tak jem tylko chleb wasasmilejakoś już przywykłam.Ale te 10kg chciałabym do maja zgubic.
Cena jak dla mnie nie mała.Podobno i 600zł na mc.Chyba ze wszystkim?Czy ktoś mógłby mi odp na kilka pytań?
Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • jola-kotka Re: herbailfe 14.01.14, 22:56
      To samo co cambridge.
      • rosapulchra-0 Re: herbailfe 14.01.14, 23:29
        Nie pisz bzdur, jolka.
    • rosapulchra-0 Re: herbailfe 14.01.14, 23:29
      Znam małżeństwo, które bardzo ładnie schudło na tej diecie, by zaraz potem trafić z ciężkimi objawami chorób serca i krążenia do szpitala. Udowodniono im, że właśnie herbalife przyczynił się do tych chorób. Ich córka również się herbalifem odchudzała i również wylądowała w szpitalu. Dokładnej przyczyny nie znam, być może to rodzinna sprawa, jedno jest pewne, nie dla każdego herbalife jest przeznaczony.
      • yenna_m Re: herbailfe 14.01.14, 23:32
        jestem na herbalifie, ale... mam wrażenie, że jest to jakaś odmiana Dukana (funkcjonowanie w trybie: koktajl, przekąska białkowa z warzywami, przekąska białkowa z warzywami, obiad w sensie mięso i warzywa, koktajl)

modyfikuję cholerstwo, dodałam węgle, koktajl piję tylko raz dziennie, bo mam wrażenie, że strasznie nerki obciąża
        • rosapulchra-0 Re: herbailfe 15.01.14, 01:58
          Ci moi znajomi mieli kłopoty z krążeniem i sercem. Zarówno rodzice jak i ich córka. Być może dieta spowodowała u nich odezwanie się choroby? W sensie nie była przyczyną choroby, a sprowokowała ją?
        • 098qwerty Re: herbailfe 15.01.14, 09:03
          Węgle jak najbardziej trzeba ale te złożone a nie proste.
          Do obiadu jak najbardziej trochę kaszy czy makaron pełnoziarnisty.
        • 098qwerty Re: herbailfe 15.01.14, 09:06
          A i zapomniałam - jest to dieta oparta o dużą ilość białka więc jak najbardziej trzeba pić dużo wody.
    • x.i.007 Re: herbailfe 14.01.14, 23:38
      u mnie to wpada w szufladę "szarlataństwo i zdzieranie pieniędzy"
      • bei Re: herbailfe 15.01.14, 00:09
        Moja bratowa odchudziła się na koktailach i blonniku z herbalife.
        Zamiast sniadania i kolacji piła koktail, dokładała surowe warzywa gdy miala napady wilczego glodu, na obiad mala porcja chudego mięsa i do syta surówki.
        Zrzuciła wpierw 47 kg, nauczyła się jeść nieduze porcje i waga jeszcze zleciala 16 kg.
        Robiła przez czas dietowania i po wyniki, byly idealne.
        I ciało, mimo zrzucenia tyle kilogramow i pominięcia ćwiczeń zostało w wysokiej estetyce.
        Ale to już zasluga urody , nie herbalife.
        Moj brat schudł 9 kilogramow i uwazam to za cud.
        Bo on po kazdym koktailu i po obiedzie zjadał duze iłości bananów ( najmniej dwa kilogramy dziennie)natomiast moj ojciec przytył 6 czy 7 kilo.
        On jadl normalnie jak jadł przed odchudzaniem, a po kazdym posilku wypijał koktail smilesmile
        • mvszka Re: herbailfe 15.01.14, 06:49
          podziwiam, ja po dwóch dniach picia tego świństwa miałam mdłości, i tak jest zawsze przy każdej monotematycznej diecie
    • neffi79 Re: herbailfe 15.01.14, 09:07
      i tak do konca zycia będziesz sie dietować?
      czy nastepna, która wierzy, że odstawi dietę-cud a waga bedzie stac w miejscu?
      dieta bez sportu to tyle co nic. powodzenia
      • to_ja_tola Re: herbailfe 15.01.14, 12:31
        neffi79 napisał(a):

> i tak do konca zycia będziesz sie dietować?
        > czy nastepna, która wierzy, że odstawi dietę-cud a waga bedzie stac w miejscu?
        > dieta bez sportu to tyle co nic. powodzenia

jesli to do mnie,to ja wiem,że na diecie wiecznie nie będę.Nie chciałabym być.I nie jest u mnie tak,że zalegam na tapczanie.Nie ćwiczę jakoś wyczynowo,ale cały rok albo kijki,albo bieganie,a jak nie mam czasu to chociaż hula hop.Mnie i tak najbardziej nie na spadku kg zależy co na zgubieniu brzucha.A brzuch mam jakby w genach.Moja babcia miała,moja mama ma i ja mam.Wystarczy,że zjem jogurt i brzuch mi "wywala".
        • neffi79 Re: herbailfe 15.01.14, 19:16
          ale mówisz o wzdęciach? Bo piszesz, że po jogurcie Ci brzuch wywala... czy o zbieraniu się tkanki tłuszczowej na brzuchu?
    • thorgalla Re: herbailfe 15.01.14, 11:12
      Dieta świetna do odchudzenia portfela.
      Nie polecam
      • zuzanna56 Re: herbailfe 15.01.14, 12:19
        Wiele lat temu pewna pani doktor polecała nam to dla zdrowia, w małych ilościach. Oczywiście się nie zdecydowaliśmy.

Nie rozumiem w ogóle tego typu diet na odchudzanie. Nie lepiej iść do lekarza, do dietetyka? Jeść zdrowo, mniej i do tego ćwiczyć?
        • yenna_m Re: herbailfe 15.01.14, 12:21
          tak
          lekarze mają tak mizerne pojęcie na temat odchudzania pacjenta, że szkoda gadać

mogłabym na ten temat elaborat napisać
          • zuzanna56 Re: herbailfe 15.01.14, 19:15

yenna_m napisała:

> tak
            > lekarze mają tak mizerne pojęcie na temat odchudzania pacjenta, że szkoda gadać
            >
            > mogłabym na ten temat elaborat napisać

Najlepsze jest to że to w ogóle nie było na odchudzanie tylko dla zdrowia niby dla niemowlaka i dla nas. Nigdy nie mieliśmy z mężem nadwagi, ja miałam wtedy chyba BMI 19 niecałe.
        • to_ja_tola Re: herbailfe 15.01.14, 12:36
          zuzanna56 napisała:

>
          > Nie rozumiem w ogóle tego typu diet na odchudzanie. Nie lepiej iść do lekarza,
          > do dietetyka? Jeść zdrowo, mniej i do tego ćwiczyć?

Jem zdrowo...chyba? smile
          nie jem smażonego,ziemniaków,makaronu,ryżu.Oczywiści zdarza się,ale rzadko.Zazuciłam fast foody,chipsy,niestety lubiłam to od czasu do czasu.
          Jem warzywa,owoce,nie jem pieczywa żadnego.Ćwiczę,od wiosny do jesieni wszędzie na rowerze,ale niestety jabkym schudnąć nie mogłasad
          • zuzanna56 Re: herbailfe 15.01.14, 19:13
            to_ja_tola napisała:
            >
            > Jem zdrowo...chyba? smile
            > nie jem smażonego,ziemniaków,makaronu,ryżu.Oczywiści zdarza się,ale rzadko.Zazu
            > ciłam fast foody,chipsy,niestety lubiłam to od czasu do czasu.
            > Jem warzywa,owoce,nie jem pieczywa żadnego.Ćwiczę,od wiosny do jesieni wszędzie
            > na rowerze,ale niestety jabkym schudnąć nie mogłasad

Tola, ja nie o tobie tylko tak ogólnie, że po co jakieś dziwne diety, mieszanki, szejki itp.
            W ogóle, kompletnie nie schudłaś? Nawet 3 kg?
            Ja znowu jem czasami smażone, czasami jem ziemniaki, makaron i ryż często. Czipsy czy fast food to prawie wcale, może raz na 2 miesiące,nigdy nie lubiłam. Jem biały chleb. Warzywa i owoce lubię. Chyba jem niewiele. Kolacji raczej nie jadam. Zdarza mi się przytyć 2 kg bo mało się ruszam i nienawidzę ćwiczyć. Od 25 lat ważę tyle samo (oprócz ciąż). Nie wiem z czego to wynika? Może z niejedzenia kolacji i jedzenia nie za dużych porcji? Nie wiem, nie stosuję żadnych diet.
      • to_ja_tola Re: herbailfe 15.01.14, 12:33
        thorgalla napisała:

> Dieta świetna do odchudzenia portfela.
        > Nie polecam

Dlatego własnie pytam.
        Mja kuzynka schudła na herbalife 10kg i się trzyma.Ale wiadomo,że opowieści na ten temat z jednego źródła nie są dla mnie wystarczające,dlatego zasięgam opinii min tutaj.
    • gryzelda71 Re: herbailfe 15.01.14, 12:28
      Działa, bo jesz dużo mniej.Tam chyba koktajl rano jakiś obiad i koktajl wieczorem?
      Za tę kasę wolałabym pójsć do dietetyczki plus jakieś badania porobić jesli konieczne.
      • to_ja_tola Re: herbailfe 15.01.14, 12:37
        a może są jakieś koktajle dostępne w aptekach na podobnych zasadach działania???
        • yenna_m Re: herbailfe 15.01.14, 12:46
          www.herbapol.com.pl/pl/items/index/type_id:10 - zaznaczam, że nie próbowałam i nie mam doświadczeń
          rossman też ma taki koktajl, ale jest strasznie rzadki
          • to_ja_tola Re: herbailfe 15.01.14, 12:56
            no tam na stronie własnie jest napisane,że sprzedawane sa w rossmanach.
            • yenna_m Re: herbailfe 15.01.14, 12:59
              ale rossman ma też taki niemiecki koktajl
        • ichi51e Re: herbailfe 15.01.14, 13:03
          Sa. Nutrodrinki np. Mozesz tez kupic odzywke bialkowa. Ale na dluzsza mete zrec polowe regularnie nie podjadac i poleci... Uszy do gory. Najgorszy system to jem-tylko-chlebki-wasa - wiem co mowie uncertain
        • gryzelda71 Re: herbailfe 15.01.14, 13:05
          Jeśli jest ci wszystko jedno co jesz, to są różne koktajle, wystarczy pójsc do wiekszej apteki. Ale to strasznie monotonne i możesz zaczac tęsknić do normalnego jedzenia. Jeśli koniecznie chcesz wydać kasę, idź do dietetyka, popytaj może ktoś korzystał i jest zadowolony. Cwiczyć możesz w domu.
      • zuzanna56 Re: herbailfe 15.01.14, 19:17
        gryzelda71 napisała:

> Działa, bo jesz dużo mniej.Tam chyba koktajl rano jakiś obiad i koktajl wieczor
        > em?
        > Za tę kasę wolałabym pójsć do dietetyczki plus jakieś badania porobić jesli kon
        > ieczne.

Też tak myślę.
    • anetchen2306 Re: chrupki chlebek=sciema 28.01.14, 17:24
      "Z dietą nie mam problemu,bo i tak jem tylko chleb wasa ..."

Chleb chrupki przy diecie odchudzajacej to jedna z najwiekszych sciem w minionym dziesiecioleciu. Jezeli stosujesz zamiennik: jedna kromka chlebka ZAMIAST jednek kromki pieczywa zwyklego, pelnorazowego, to jest w miare ok. Czyli dwie kromki i koniec sniadanka, to jest to tez ok. Jesli ten chlebek jesz do woli, pogryzasz w ciagu dnia to ... zalamie Cie: zjadasz o wiele wiecej kalorii, niz bys zjadala jeszac normalne pieczywo. I dwa razy szybciej nastepuje uczucie glodu niz w przypadku zjedzenia chleba pelnoziarnistego lub bulki grahamki.
      Niektore gatunki chlebka wasa Maja jeszcze wiecej kalorii niz kromka zwyklego chleba!
      Moja kumpelka tez probowala sie odchudzac z waza ...
      Oczodoly otworzyl jej dopiero porzadny dietetyk.
      Sama dietka sie nie schudnie. Potrzeba troszke wiecej ruchu.
      I na 100% odstawilabym chlebki chrupkie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka