Dodaj do ulubionych

Cudne zdjęcia

17.01.14, 23:59
Bardzo mi się spodobały zwłaszcza, że autorka zdjęć swój pierwszy aparat dostała w 2012 roku. Najbardziej mi się podobają te ze zwierzętami.

Gdy się patrzy na zdjęcia robione przez Elenę Szumiłową, aż trudno uwierzyć, że Rosjanka swój talent fotograficzny odkryła dopiero w 2012 roku, kiedy to dostała swój pierwszy aparat. Inspiracją są dla niej synowie, z którymi mieszka na wsi. Naszym zdaniem to właśnie uczucia, które artystka żywi do bohaterów swoich zdjęć, są ich największą siłą i powodem, dla którego te fotografie od kilku dni cieszą się olbrzymią popularnością w sieci
Obserwuj wątek
    • nangaparbat3 Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 00:19
      Piekne i wydaja mi sie bardzo dojrzale.
      • misterni Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 00:22
        Zachwycam się cały dzień smile
      • kota_marcowa Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 00:25
        > Piekne i wydaja mi sie bardzo dojrzałe

Mi też. Na fotografii się nie znam, nie wiem, czy autorka przeszła jakieś szkolenie, czy to naturalny talent, ale zdjęcia mnie zachwyciły. Dużo bardziej, niż te nagradzane prestiżowymi nagrodami.

Śliczne są, oglądam i oglądam i chyba trochę zazdroszczę talentu.
    • piepe Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 00:36
      Nie mogłam tego oglądać. Obejrzałam 3 fotki, pomyślałam, że laska sie popisuje, to nie jest fajne. Można błyszczec urodą, bogactwem, talentem nawet, ale epatowanie szczęściem dzieci w nierealnych warunkach to jest tortura dla rodziców.
      • misterni Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 00:50
        Dla których rodziców?
        I co to znaczy epatować szczęściem dzieci?
      • kota_marcowa Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 00:53
        Podpisuję się pod misterni.
        Ja też nie rozumiem, jakie popisywanie, jaka uroda, bogactwo????
        talentem, to fakt, zazdroszczę, zdjęcia jej piękne wyszły, nawet jeżeli pozowane.
        • piepe Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 01:18
          No nie wiem, ja wychowuję dziecko w bloku, i tak mam szczeście, ze mieszkamy w pobliżu dużych terenów zielonych, ale o kaczkach, królikach i psach wielkosci świni mozemy pomarzyć. Jak rozumiem ematka oprócz bidetu posiada spory majątek ziemski pozwalający na robienie tego typu zdjęc, a jedyną przeszkodą jest tylko odpowiedni aparat i umiejętnosci typu winieta.
          Wszelkiej masci gospodarstwa agroturystyczne tez pewnie są prowadzone dla sportu, wszyscy przeciez mają na co dzien naturalne wiejskie życie. Z tego co pamiętam, sprawdzałam 2 lata temu, najpopularniesze gospodarstwo agroturystyczne w Polsce śpiewa 300-400 złoty za dobe, dwukrotnie wiecej niz dobry hotel, a i tak trzeba było sie zapisywac na rok przed terminem.
          No ale piękne zdjęcia, piękne.
          • ichi51e Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 01:46
            Piekne zdjecia. Aczkolwiek nie oszukujmy sie nie robi ich z telefonu tylko z aparatem z obiektywem za 12k. W fotografii sprzet jest wazny tongue_out dzieciaki slodkie do zjedzenia - ale w sumie na mnie te zdjecia zrobily wrazenie smutnych.
            • nangaparbat3 Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 15:36
              ichi51e napisała:

> - ale w sumie na mnie te zdjecia zrobily wrazenie smutnych.

na mnie też, zdecydowanie. Smutne, refleksyjne, pelne skupienia - a mnie skupienia w dzisiejszym świecie najbardziej brakuje, nie mam go w sobie i chcialabym zaczerpnąć skądeś.
              Zachwycilam się zdjęciem, na ktorym chlopczyk siedzi z zajaczkiem na kolanach, i obydwoje wydają się tak samo wystraszeni, i widać, że emocje wszystkim jednakie.
            • gato.domestico Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 16:07

obale Twoj mit...sam aparat zdjec nie robi...i powiem Ciu ze do takich zdjec nie potrzeba obiektywu za 12K
          • mvszka Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 05:16
            za pójście do lasu czy na łąkę też pewnie musisz płacić?
            współczujemy
            • ichi51e Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 13:57
              Nie musze - akurat las mam za progiem i za darmo big_grin to ze dobre zdjecie robi sie dobrym drogim aparatem to chyba zadna tajemnica.
              • demonii.larua Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 16:07
                > to ze dobre zdjecie robi si
                > e dobrym drogim aparatem to chyba zadna tajemnica
                Ale żeś walnęła big_grin Dobre zdjęcie nie wymaga wypasionego sprzętu big_grin
              • gato.domestico Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 16:26
                swoje pierwsze nagrody w konkursach fotogr. wygrywalam hybryda panasonica za jakies 600-700zl , wiec ostroznie, to nie do konca tak wyglada jak piszesz smile
                aparat zdjec nie robi smile jak nie umiesz to i aparat za kilkanascie tys nie pomoze i wyjdzie gó...ane zdjecie
              • mvszka Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 16:59
                > Nie musze -

ale strukturę drzewka musisz rozkminiać bo ja nie do ciebie pisałam
          • esr-esr Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 16:17
            OJP kup sobie aparat i rób zdjęcia swoich dzieci w bloku, jak będą ciekawe to może ja sobie pomyślę, że epatujesz miastem, a nie każdego stać na zakup mieszkania w bloku (np. mnie) i spacerowanie dwupasmowymi jezdniami między rozświetlonymi neonami.
            naprawdę wychowujesz swoje dzieci bez kontaktu ze zwierzętami? żadnymi? do lasu nie chodzicie, do skansenu, zoo? uważasz że trzeba mieć majątek ziemski, żeby zrobić dziecku zdjęcie z psem? LOL
            BTW w mojej okolicy agroturystyka kształtuje się w cenach 35-60 pln/doba.
      • nangaparbat3 Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 15:38
        piepe napisał(a):

> Można błyszczec urodą, bogactwem, talentem nawet, ale epato
        > wanie szczęściem dzieci w nierealnych warunkach to jest tortura dla rodziców.
        Epatuje szczęściem dzieci? Te dzieci wydają się smutne, niepokojąco smutne.
        Nierealne warunki? Mozna wynając pokoj u gospodarzy na wsi, za naprawde male pieniądze.
        • przystanek_tramwajowy Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 15:57
          Te zdjęcia nie są cudne. Są raczej kiepskie jakościowo a ujęcia tandetne - milion takich dzieci z kaczuszkami, króliczkami i pieskami już było. Ale ponieważ zostały dobrze "otagowane" (Rosjanka, głucha zapadła wieś, wielka matczyna miłość, fotograf-amatorka) złapałyście się na ten marketingowy lep i piejecie z zachwytu.

---
          Ja mówię dzieciom: Nie, nie przejedziesz się na koniku, ale jak wrócimy do domu, to co byście przejeździli w 30 sekund, dostaniecie do skarbonki. I też mają ogromne uśmiechy (by upartamama.
          • ichi51e Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 15:58
            Ta pani nie jest amatorem big_grin
            • przystanek_tramwajowy Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 16:05
              Amator jako osoba nie mająca doświadczenia w jakiejś dziedzinie. Na tych zdjęciach widać ten brak doświadczenia. Inna sprawa, ile ona tych ślicznych króliczków musiała obedrzeć ze skórki i sprzedać na pasztet, żeby sobie taki aparacik kupić. smile

---
              Ja mówię dzieciom: Nie, nie przejedziesz się na koniku, ale jak wrócimy do domu, to co byście przejeździli w 30 sekund, dostaniecie do skarbonki. I też mają ogromne uśmiechy (by upartamama.
          • b.bujak Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 19:01
            przystanek_tramwajowy napisał:

> Te zdjęcia nie są cudne. Są raczej kiepskie jakościowo a ujęcia tandetne - mili
            > on takich dzieci z kaczuszkami, króliczkami i pieskami już było. Ale ponieważ z
            > ostały dobrze "otagowane" (Rosjanka, głucha zapadła wieś, wielka matczyna miłoś
            > ć, fotograf-amatorka) złapałyście się na ten marketingowy lep i piejecie z zach
            > wytu.

cudne są ze względu na dobry materiał dziecko plus zwierzę;
            technicznie się nie znam, ale jeśli chodzi o ujęcia to mogę ułożyc podobny albumik z fotkami moich dzieci - nie zrobie tylko furory, bo głupawką robione i nie przerobione programami, niemniej jest kilka takich naprawde udanych a przede wszystkim z MOIMI dziećmi smile
            • przystanek_tramwajowy Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 19:15
              A co za problem przerobić w kompie? No i obowiązkowo stwórz sobie odpowiedni imidż: np. uboga wdowa po leśniczym zagryzionym przez wściekłego bobra, mieszkająca z dziećmi w środku Puszczy Białowieskiej, prowadząca ekologiczny tryb życia, dorabiająca grą na banjo i wyplataniem koszyków. Sukces murowany!

---
    • chocolatemonster Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 00:39
      Ha! Oglądałam dziś i również bardzo mi się spodobały!Przeczytałam temat i pomyślałam 'to pewnie ta Rosjanka!'smile
    • kropkaa Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 00:54
      Przepiękne. Najbardziej podobały mi się te z króliczkami, zwłaszcza, że nie dawno po naszych nic nie zostało, jak je lisy pożarłyuncertain
      • kota_marcowa Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 00:56
        No, te z króliczkami śliczne, ale bardzo mi się podobają te ze starszym chłopcem i tym wielkim psem, na pierwszy rzut oka widać więź między nimi.

No i bardzo mi się spodobało to z sankami w lesie.
      • dziennik-niecodziennik Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 01:32
        ja tam nie wiem czy to kroliCZki.
        takie cos wielkie te kroliCZki.
        króle wręcz...
        • yuka12 Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 01:40
          Takie "kroliczki" swego czasu hodowal moj tato. Dopoki ktos go nie okradl i z kilkunastu sztuk zostaly moze 4-5.
        • kropkaa Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 01:43
          Malutkie króle to nadal króliczki wink
    • k1k2 Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 01:59
      technicznie nie powalaja (szczegolnie glebia monotonna okrutnie) ALE autorka robi "sercem" i ma oko do dzieci wiec bardzo fajnie wychodzi.to taki typ fotografki u ktorej kazdy by chcial zamowic rodzinny kalendarz.

parafrazujac z Ferdurki: jak mam mowic ze nie achwyca, skoro zachwyca smile
      • rozwielitka3 Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 09:34
        chcialabym mieć taki sprzęt. Faktycznie trochę przegina z głębią, jak na nowicjuszkę zdjęcia świetne. Może dlatego wydają się wam smutne bo są pozowane i usaawiane.
    • kkalipso Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 13:48
      Piękne te zdjęcia !
    • neffi79 Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 13:57
      ładne
      trochę smutne
      przegięła z Photoshopem, szczególnie kontrasty, głębie i rozmycia
    • kawka74 Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 14:28
      Widać PSa, widać dobry sprzęt - ale to nie grzech, o ile ktoś wie, jak tego użyć i do czego.
      Bardzo, bardzo przyjemne odstępstwo od oczapkowanych dzieci w wiaderkach i walizkach.
    • na_pustyni Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 14:29
      do pozazdroszczenia, ale za duzo photosopa
      na tapete w kompie - oczywiscie
      • kawka74 Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 14:37
        Większość fotografów amatorów przechodzi etap fascynacji możliwościami PSa i jego nadużywania, to raz. Dwa - PieS pozwala ukryć to i owo, wyeksponować to i owo, dzięki czemu przeciętne zdjęcia stają się dobrymi.
        Ale tutaj jest coś jeszcze, coś ważniejszego - dzieci są na tych zdjęciach dziećmi, a nie przedmiotem, który się przekłada z pudełka do pudełka, to je, moim zdaniem, wyróżnia na tle reszty.
        • kkalipso Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 14:49
          Dokładnie .

Taki spokój i zgoda z naturą - biją od tych zdjęć , człowiek czuje jak zahipnotyzowany oglądając.
        • na_pustyni Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 15:10
          i to jest do pozazdroszczenia wlasnie
      • saszanasza Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 15:13
        Kadr fajny, ale nastrój to...photoshop...gdyby te zdjęcia obejrzeć w wersji roboczej nie byłyby takie. Za dużo w nich PS, rozmycia są nienaturalne i moim zdaniem bardzo na niekorzyść....
    • setia Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 14:53
      piękne, podziwiam od kilku dni. trochę mnie tylko wkurzył tytuł artykułu: Rosjanka robi piękne zdjęcia dzieciom - to wytykanie narodowości chyba nie na miejscu, od razu przywołuje skojarzenie: "no patrzcie, taki barbarzyński kraj, a nawet zdjęcia potrafią robić".
      • simply_z Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 15:14
        taa barbarzyński ,zawsze mnie śmieszyła ta wyższość naszego narodu niczym nieuzasadniona ,a zdjęcia piękne.
    • gato.domestico Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 16:14
      a ja bardzo lubie tego fotografa...tez z Rosji, zupelnie inny klimat smile ciekawe czy Wam sie podobaja?
      andy-prokh.ru/gal/little-girl-and-tomcat
      • saszanasza Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 16:21
        gato.domestico napisała:

> a ja bardzo lubie tego fotografa...tez z Rosji, zupelnie inny klimat smile ciekawe
        > czy Wam sie podobaja?
        > andy-prokh.ru/gal/little-girl-and-tomcat

mnie te zdjęcia się zdecydowanie bardziej podobają, tu fotograf, dziecko i rekwizyty robią zdjęcie a nie photoshop.
      • demonii.larua Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 16:22
        Lubię go smile
      • rozwielitka3 Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 17:18
        najbardziej podoba mi się trzecie i to z teleskopem chyba pierwsze. Bardzo fajne, mój klimat.
      • zuwka Re: Cudne zdjęcia 19.01.14, 09:45
        nie wiem co mnie bardziej rozczula big_grin kocur czy modelka. Fantastyczne!
    • demonii.larua Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 16:21
      Niektóre fajne, inne przekombinowane z PS'em.
      Dobre wrażenie robią smile
    • marychna31 Re: Cudne zdjęcia 18.01.14, 18:12
      Moja szwagierka podesłała mi linka do tych zdjęć z komentarzem, ze na 30 fotogrfaii chłopczyk wygląda zupełnie jak mój maż, kiedy był w tym wiekusmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka