Dodaj do ulubionych

KObiety pilnie cos slinie nawilżającego do twarzy

21.01.14, 09:42
pomożcie bardzo proszę
kamea
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: KObiety pilnie cos slinie nawilżającego do tw 21.01.14, 09:46
      Mnie seria z menard tsukika bardzo ladnie nawilza bez obciazania. Ale mrozy ida na pewno ci nawilzanie potrzebne?
    • paul_ina Re: KObiety pilnie cos slinie nawilżającego do tw 21.01.14, 09:49
      LRP:
      wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=41099
      Dla mnie przy kaloryferach jedyny.
      • mayaalex Re: KObiety pilnie cos slinie nawilżającego do tw 21.01.14, 10:07
        Jest bardzo dobry, ma kwas hialuronowy i moze byc tez w wersji z filtrami. Mimo, ze mam tlusta cere, zawsze wybieram wlasnie te wersje "riche" a nie "legere" bo jest wg mnie lepsza. Legere nadaje sie moze na bardzo cieple lato.
    • aanikaa Re: KObiety pilnie cos slinie nawilżającego do tw 21.01.14, 09:54
      Cetaphil.
    • mayaalex Re: KObiety pilnie cos slinie nawilżającego do tw 21.01.14, 10:05
      Serum i krem z kwasem hialuronowym. Najlepiej apteczne. A jaka masz cere wyjsciowo? Bo jesli np tlusta przesuszona to sa tez swietne (bardzo fajne na noc) kremy lagodzaco-nawilzajace po zabiegach dermatologicznych - maja je wszystkie chyba firmy "apteczne" typu avene, lrp, bioderma, uriage.
    • iglo_na_sloncu towot 21.01.14, 10:09
      albo smar.
    • maggi9 Re: KObiety pilnie cos slinie nawilżającego do tw 21.01.14, 10:11
      Serum nawadniające z kwasem hialuronowym Dermedic.
    • kol.3 Re: KObiety pilnie cos slinie nawilżającego do tw 21.01.14, 10:32
      Ostatnio kupuję maseczki z olejkiem arganowym. Do bardzo suchej skory.
    • anten_ka Re: KObiety pilnie cos slinie nawilżającego do tw 21.01.14, 10:35
      Najlepsza tak na szybko maseczka z...kremu Nivea. Nawilża, natluszcza i dla mnie jedyna, która mnie nie uczula wink
      • aqua48 Do bardzo suchej cery 21.01.14, 10:41
        Ja używam naturalnego olejku różanego z mydlarni. Jest idealny, nawilża, leciuteńko natłuszcza i nadaje się pod makijaż, a jednocześnie redukuje wszelkie krostki. A cerę mam taką, że po prostu się łuszczę, zwłaszcza jeśli w kosmetyku jest olej parafinowy (parafinum liquidum), który walą do wszelkich preparatów dla suchej skóry, a który powoduje u wielu osób piorunujące wysuszanie. Jest on też składnikiem kremu Nivea..
    • naomi19 Re: KObiety pilnie cos slinie nawilżającego do tw 21.01.14, 10:41
      olej kokosowy
      • aqua48 Re: KObiety pilnie cos slinie nawilżającego do tw 21.01.14, 10:44
        naomi19 napisała:

> olej kokosowy

Ja nie polecam, u mnie kokosowy powoduje to samo co parafinum liquidum - ściąganie i suchość..
    • neffi79 Re: KObiety pilnie cos slinie nawilżającego do tw 21.01.14, 10:42
      kamea_chateau napisała:

> pomożcie bardzo proszę

jaką chcesz wydać kwotę?
      ja w zasadzie nie mam typowo suchej skóry ale sporadycznie w zimie mi się to zdarza, w zeszłym roku miałam podstawowy krem mocno nawilżający VICHY AQUALIA (kupowałam w aptece, nie jest to drogi krem)
      teraz kupiłam sobie Guerlain Super Aqua, krem rewelacja, nawilża bardzo długotrwale i intensywnie. Szczególnie ładnie sprawdza się gdy masz suchą skórę od ogrzewanego powietrza. Jest jeszcze serum z tej serii jak masz wyjątkowo suchą skóre
    • rulsanka Re: KObiety pilnie cos slinie nawilżającego do tw 21.01.14, 11:54
      Pij olej lniany budwigowy, bardzo poprawia skórę od środka. Poza tym próbuj różnych specyfików. Często jest tak, że sucha skóra wymaga odpowiedniego natłuszczenia a nie nawilżenia. Być może przyda się specyfik z mocznikiem. Jeszcze pytanie czym myjesz twarz, bo to też ważne.
      Ja mam skórę atopową ale ostatnie mrozy znoszę idealnie, piję olej, świeżo wyciskane soki z warzyw a twarz smaruję serum alterra z rossmana.
    • solejrolia Re: KObiety pilnie cos slinie nawilżającego do tw 21.01.14, 12:04
      Butelka wody mineralnej pita małymi łyczkami przez cały dzień, a na buzię jakaś maseczka, nawilżająco-dotleniająca z kwasem hialuronowym - ja akurat stosuję takie, żeby nie tzreba było zmywać, tylko smaruję i idę spać, dużo tego jest w Rossmanie, stosuję zamiennie Eveline, Eris i Soraya.
      i stosuję krem na dzień Soraya z serii nawilżająco-dotleniającej.
    • princessa.of.persia Re: KObiety pilnie cos slinie nawilżającego do tw 21.01.14, 12:16
      avene toleriane ecstreme
      cethapil
      • tuya Re: KObiety pilnie cos slinie nawilżającego do tw 21.01.14, 12:37
        Cethapil potwierdzam, u mnie jeszcze woda termalna w sprayu używana zamiast toniku. Kiedyś Iwostin (skończyli produkować niestety), teraz Uriage.
    • lelija05 Re: KObiety pilnie cos slinie nawilżającego do tw 21.01.14, 12:43
      Zajmujesz się badaniem rynku? Bo co wątek, to pytanie o jakiś towar.
    • kamunyak Re: KObiety pilnie cos slinie nawilżającego do tw 21.01.14, 13:55
      nanobase, doskonały, do kupienia w aptece.
      Ze względu na konsystencję nadaje się tylko na noc. Ale szybko czuć efekty.
      • ledzeppelin3 Re: KObiety pilnie cos slinie nawilżającego do tw 21.01.14, 14:22
        Jeśli samo nawilżenie, cetaphi MD. Jeśli nawilżenie plus natłuszczenie, cetaphil DA.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka