Dodaj do ulubionych

Teen mom - będziecie oglądać?

24.01.14, 19:24
Jak myślicie, czy opisane tam historie "zapobiegną" choć jednej nastoletniej ciąży?
Obserwuj wątek
    • puch11 Re: Teen mom - będziecie oglądać? 24.01.14, 19:25
      LINK DO ARTYKUŁU
    • puszystykocyk Re: Teen mom - będziecie oglądać? 29.01.14, 10:20
      Według mnie jak najbardziej! Widziałam niedzielny odcinek, naprawdę dobrze pokazane są problemy tych dziewczyn i ich codzienna walka… Myślę, że nastolatki jak to obejrzą to uświadomią sobie jakie mają wygodne życie i będą bardzo uważać, żeby nie zaliczyć wpadki wink
    • triss_merigold6 Re: Teen mom - będziecie oglądać? 29.01.14, 10:31
      Nie, po co?
      Absolutnie nie wierzę, że owa produkcja będzie mieć walory antykoncepcyjne.
    • heca7 Re: Teen mom - będziecie oglądać? 29.01.14, 12:59
      Nieee. Nie sądzę zresztą aby to odstraszyło potencjalne nastoletnie matki wink A nawet gorzej- jestem przekonana , że znajdą się takie "artystki" , które będą zachwycone tymi mamusiami i ich dzidziusiami i same też będą tak chciały tongue_out
    • feel_good_inc Paru zapobiegną, do paru się przyczynią 29.01.14, 13:14
      i raczej nie będą miały wpływu na ogólną liczbę.
      Liczba ciąż nastolatek od paru dekad ciągle spada i spadać będzie, chyba że wrócą wesołe czasy ciemnogrodu i teen mamuśka ma na to wpływ nijaki.
      Oglądać? Jeżeli widziałaś jeden odcinek, to widziałaś wszystkie.
    • angazetka Re: Teen mom - będziecie oglądać? 29.01.14, 13:20
      Już nie mam czego oglądać, doprawdy...
    • chipsi Re: Teen mom - będziecie oglądać? 29.01.14, 13:29
      Być może ale dotyczy to tylko tych, którzy sobie taki los zaplanują. No a najczęściej są to, niestety wpadki. Znam tez smarkaczy (obojga płci), którym się wydaje że zdecydowanie się na dziecko gdy nie ukończyło się szkoły i niema pracy rozwiąże ich wszystkie problemy (np. będzie mógł być z ukochanym wbrew rodzicom). Tłumaczenie dorosłych nic nie daje, więc może pokazanie sytuacji od strony nastolatków coś im rozjaśni w tych pustych łbach.
      • triss_merigold6 Re: Teen mom - będziecie oglądać? 29.01.14, 13:31
        Co to znaczy zaplanują? Sądzisz, że są piętnastolatki, które planują, że oto zajdą w ciążę i będzie im psiejsko-czarodziejsko
        • chipsi Re: Teen mom - będziecie oglądać? 29.01.14, 13:34
          Tak, dokładnie. Nawet poznałam - 16 i 17-latkę oraz 19-latka. Plus kilka historii ze słyszenia.
        • stacie_o Re: Teen mom - będziecie oglądać? 29.01.14, 13:46
          Oczywiście, że takie są. Triss come on.
          • anetchen2306 Re: Teen mom - będziecie oglądać? 05.02.14, 20:23
            Pewnie, ze sa. Jedna taka znam osobiscie, jest w wieku mojego syna (skonczy w tym roku 15 wiosen). W zeszlym roku koniecznie zapragnela dziecka. Wszystkim znajomym o tym zeszlej wiosny gadala ... Nikt jej nie uwierzyl. Kazdy pukal sie w czolo i probowal "do rozumu przemowic". A teraz jest w 25 tc.
        • antychreza Re: Teen mom - będziecie oglądać? 06.02.14, 09:50
          Ekhem, jak miałam 14 lat, to wymyśliłam sobie, że fajnie by było urodzić dziecko w liceum. Na szczęście po pół roku zmądrzałam (jak zakuwałam o rozmnażaniu człowieka do olimpiady biologicznej).
    • anika772 Re: Teen mom - będziecie oglądać? 29.01.14, 14:02
      Nie będę oglądać, i nie, program nie zapobiegnie żadnym niechcianym ciążom.
    • srubokretka Re: Teen mom - będziecie oglądać? 29.01.14, 14:09
      nie zapobiegnie. Znajda sie I takie, co to zeby trafic do tv zajda.
      Nie rozumiem czemu pol. tv wzoruje sie tylko na dnie z zagranicy??? Szlag czlowieka trafia. Sam szlam importowany.
    • thorgalla Re: Teen mom - będziecie oglądać? 29.01.14, 14:31
      Jakbym nie miała co robić tylko patologię oglądać.
    • majenkir Re: 29.01.14, 14:39
      puch11 napisała:
      > Jak myślicie, czy opisane tam historie "zapobiegną" choć jednej nastoletniej ciąży?

Podobno juz zapobiegaja
      Ogladalam pare odcinkow z moja corka (w zasadzie tylko dlatego, ze jest tam jedna dziewczyna z cukrzyca wink). Bylo to strasznie smutne I depresyjne. Olka powiedziala, ze w zyciu by nie urodzila dziecka w tym wieku. Ufff big_grin
      • puszystykocyk Re: 05.02.14, 20:13
        No właśnie o takich reakcjach jak u Twojej córki mówiłam wink w programie nie jest pokazane jak uroczo mieć bobaska, tylko raczej ile jest problemów jak się ma dziecko samemu będąc jeszcze niedorosłym więc myślę, że jednak jakaś przestroga jest tu ewidentnie zawarta!
        • anetchen2306 Re: 05.02.14, 20:27
          Taaa, ogladalam kilka odcinkow niemieckiej wersji: po roku lub dwoch, wiekszosc z tych dziewczyn ponownie byla w ciazy ... Czyli az tak strasznie nie bylo, skoro wkrotce nastepne w drodze bylo.
          Program trafi glownie do tych, ktore i tak w tak mlodym wieku dziecka by sobie nie sprawily.
          A ta pozostala reszta i tak wnioskow nie wyciagnie i bedzie zyc dalej ze siadomoscia, ze takie rzeczy, to tylko innym sie przytrafiaja (lub w filmach).
          • feel_good_inc Re: 06.02.14, 08:33
            anetchen2306 napisała:
            > Taaa, ogladalam kilka odcinkow niemieckiej wersji: po roku lub dwoch, wiekszosc
            > z tych dziewczyn ponownie byla w ciazy ... Czyli az tak strasznie nie bylo, sk
            > oro wkrotce nastepne w drodze bylo.

Skoro samo posiadanie dziecka dało im (choćby złudny) status gwiazdy, to dlaczego niby posiadanie kolejnego miałoby być dla nich mniej atrakcyjne od innych form "rozwoju"?
    • hanna_f Re: Teen mom - będziecie oglądać? 06.02.14, 16:10
      Liczę na to! Obejrzałam dwa pierwsze odcinki i ostatnie czego w tym momencie chce to mieć małą dzidzię…Patrząc na te zmęczone dziewczyny i na te problemy na które są stanowczo za młode to aż mi żal ich nieco. Dobry program, rzeczywisty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka