ichi51e 05.02.14, 09:21 Dawno takiej zimy nie pamietam. Niebieskie niebo slonce wali i wszedzie snieg... Dzieciaki na sankach mnie rozjezdzaja i to juz ktory dzien? O taka zime walczylam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zebra51 Re: Zima ostatnio jak z ksiazki... 05.02.14, 09:44 We Wrocławiu wiosna. Od dobrych paru dni. Piękne słońce, zielono. Śnieg był przez moment, w ubiegłym tygodniu. Na doniesienia z TV o opadach śniegu patrzymy jak na wieści z Syberii. ciężko w nie uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pederastwa Re: Zima ostatnio jak z ksiazki... 05.02.14, 10:02 W dzień temperatury dodatnie, wszystko topnieje, w nocy na nowo zamarza. W efekcie nie ma śniegu, tylko brudny lód dookoła. Do kitu taka zima, byle do wiosny. Czekam z utęsknieniem na majowe upały Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 U nas nikt tej książki nie czytał.. 05.02.14, 21:09 Plus 10 stopni i słońce przygrzewa aż miło. Parę dni tylko było prawdziwie zimowych.. Odpowiedz Link Zgłoś
lusitania2 Re: Zima ostatnio jak z ksiazki... 05.02.14, 19:16 ichi51e napisała: > Dawno takiej zimy nie pamietam. w ubiegłym roku (2013) mroźna i śnieżna zima nieprzerwanie trwała od stycznia do drugiej połowy marca na całym obszarze Polski. Normalnie w przypadku wątku takiej treści obstawiałaby galopującą sklerozę/Alzheimera (weryfikacja u specjalisty), w twoim jednak przypadku, ichi, w grę wchodzi jedynie pospolite zidiocenie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Zima ostatnio jak z ksiazki... 05.02.14, 21:48 Ale nie chodzi o snieg czy zimno tylko polaczenie sniegu z ostrym sloncem i blekitnym niebem :p Odpowiedz Link Zgłoś
misterni A guzik prawda. W ubiegłym roku 06.02.14, 00:22 na Dolnym Śląsku było dosłownie kilka zimowych dni - pierwszy śnieg spadł w lutym i stopniał po tygodniu. Potem była powtórka na Wielkanoc. Mrozów jakiś wielkich wcale nie było. w ubiegłym roku (2013) mroźna i śnieżna zima nieprzerwanie trwała od stycznia do drugiej połowy marca na całym obszarze Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Zima ostatnio jak z ksiazki... 05.02.14, 19:23 Gdzie mieszkasz? U mnie wiosna. Żeby dziecku śnieg pokazać muszę wyjechać Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 05.02.14, 21:03 lilly_about napisała: Żeby dziecku śnieg pokazać muszę wyjechać Przyjedz do nas. Ja juz mam dosyc. Odpowiedz Link Zgłoś
butterfly_33 Re: 05.02.14, 21:08 U nas tez swieci slonce, ale sniegu jest duzo. Dopiero dzis pokazalo sie na plusie 2 i to w samo poludnie. Niestety moje dzieci choruja lacznie ze mna, wiec ogladam to przez okno Odpowiedz Link Zgłoś
ella_nl Re: 05.02.14, 21:12 majenkir napisała: > lilly_about napisała: > Żeby dziecku śnieg pokazać muszę wyjechać > > > Przyj > edz do nas. Ja juz mam dosyc. Ale Ci zazdroszczę Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Cudowna zima tego roku! 05.02.14, 21:29 Zgadzam sie, ze w tym roku jest perfect. Mroz jak nalezy, nawet wreszcie mamy wiecej sniegu - pada od polnocy, ma padac do wieczora. Jest po prostu przepieknie. I to nie koniec - prognozy sa bardzo optymistyczne na co najmniej tydzien: ciag dalszy mrozu i sniegu Tak trzymac! Niektorzy narzekaja ... dziwni ludzie - potem przyjda w lipcu upaly i humid, i tez beda marudzic. Nie dogodzisz Obrazek z dzisiejszego poranka: Odpowiedz Link Zgłoś
aga_rn Re: Cudowna zima tego roku! 06.02.14, 03:48 Zgadzam sie! Jest cudnie! Konkretna zima a nie jakies +10 kwitna drzewa a nazajutrz deszcz i plucha. U mnie (York Region, bardziej na polnocy) gory sniegu na osiedlu, a pomiedzy nimi tunele-podjazdy do domow No i dzisiaj dodatkowa frajda dla dzieciakow - snow day! Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: 06.02.14, 00:28 bardzo smieszne U nas takiej zimy dawno nie bylo. Kurde dzieci byly we wtorek w szkole, poniedzialek i dzis nie. Z nieba padalo juz wszystko k...wa w tym tygodniu, deszcze, snieg, zamarzniety deszcz. Dzis dzieci mialy isc do szkoly 2 godziny pozniej, a pozniej napisali na stronie dystryktu szkolnego ze jednak zmienili zdanie i szkoly zamkniete. Zamarzajacy deszcze polamal wiele drzew, drogi oblodzone, samochody pokryte 5 cm lodu. Wiele domow nie mialo pradu, wiele biznesow zamknietych. Na serio mysle wyprowadzic sie na poludnie z tej krainy wiecznego sniegu Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: 06.02.14, 01:06 paliwodaj napisała: > Na serio mysle wyprowadzic sie na poludnie z tej krainy wiecznego sniegu Whimp Pokochaj! Zima jest amazing a w tym roku szczegolnie! Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 06.02.14, 03:18 bi_scotti napisała: Zima jest amazing a w tym roku szczegolnie! Powiedz to moim kurom! Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: 06.02.14, 03:35 Ko ko ko Ah, kooo kooo kooo ... ah, sniegoooo, ah mrozooo, ah ko ko kooo Ta chyba zrozumiala, bo sie wydaje zadowolona: Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Zima ostatnio jak z ksiazki... 06.02.14, 04:03 Nie wiem, gdzie masz tę zimę, ale u nas jest wiosna . Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Zima ostatnio jak z ksiazki... 06.02.14, 06:12 U nas też wiosna na szczęście. Jak dla mnie zima mogłaby trwać ze dwa tygodnie, a potem mogłoby być lato, ale nie bardzo gorące, tak do 36-38 stopni Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Zima ostatnio jak z ksiazki... 06.02.14, 06:54 Dawno takiej zimy nie pamietam. Niebieskie niebo, slonce wali i wszedzie.. trawa zielona. A w niej kwitnace przebisniegi, stokrotki.. Sniegu tej zimy nie widzialem jeszcze . O taka zime walczylem Odpowiedz Link Zgłoś
atteilow Re: Zima ostatnio jak z ksiazki... 06.02.14, 07:28 To Ty dawno slońca nie widziałaś, a nie zimy. Zima była w ubieglym roku, nawet na ... Wielkanoc Rozumiem co czujesz, bo u mnie promienie sloneczne i blekitne niebo powodują podobna euforię. Odpowiedz Link Zgłoś