Dodaj do ulubionych

Owsiak kaput

08.02.14, 07:55
Wygląda ze to koniec WOŚP. Dobrze to czy źle?
Obserwuj wątek
    • vilez Re: Owsiak kaput 08.02.14, 08:09
      Nie, nei koniec.
      To nawet dobry rodzaj protestu.
      Ale, niestety, zepsuł to dobrnięciem do Prawa Godwina. Obozy koncentracyjne mu się przyplątały... https://emotikona.pl/emotikony/pic/0dash2.gif
    • morekac Re: Owsiak kaput 08.02.14, 08:10
      Chyba doczytaj do końca.
    • wies-baden Re: Owsiak kaput 08.02.14, 09:01
      Zabrzmi kontrowersyjnie i "pod prąd" - nie trzeba organizować "wielkiej ściepy" na służbę zdrowia, skoro tacy bogaci, że rzucają na tacę 6 mln złotych( skądinąd Kościół jako instytucja jest tak bogaty, tyle dostaje od państwa, że sam sobie może wszystko wykończyć). Może załatwią sprawę dodatkowe ubezpieczenia, które dofinansują Min.Zdrowia? Moim skromnym zdaniem rzecz polega na sprawnym i mądrym zarządzaniu a nie na braku kasy, o którym słyszę odkąd żyję...
    • memphis90 Re: Owsiak kaput 08.02.14, 10:09
      Matko, ale beznadziejnie napisany artykuł uncertain Owsiak zrezygnował ze wszystkiego! Ale nie, jednak napisał, że nie rezygnuje. Ale wysłał list, że rezygnuje i był bardzo emocjonalny. Rany, zaczynam naprawdę wierzyć, że Gazeta zatrudniła gimnazjalistów na feriach na wypomóżki uncertain
      • mid.week Re: Owsiak kaput 08.02.14, 10:34
        Ktoś próbował budować napięcie wink
        • riki_i Re: Owsiak kaput 08.02.14, 10:37
          Nie można się wypisać z firmy rodzinnej. Dziennikarz mógłby przeczytać dokumenty rejestrowe zanim palnie głupotę.
    • ichi51e Re: Owsiak kaput 08.02.14, 10:40
      Widzialam wczoraj jakis filmik w ktorym Owsiak sie tlumaczyl. No coz mowic - hest bardzo wzburzony i w sumie lepiej zeby tych filmow nie produkowal wiecej
    • vilez Głos prof. Płatek 08.02.14, 11:11
      Szanowny Panie,

Pana i cały Pana Zespół, przepraszam. Przepraszam, że nie wrzeszczałam głośniej, donośniej i wcześniej. Obiecuję, że będę to już teraz robić. Pan przywrócił mi optymizm wiele lat temu, gdy zobaczyłam jak bardzo przybliżył nas Pan dzięki swojej pracy ku wspólnocie lubiących się nawzajem, dobrych ludzi. Pan, jak nikt inny udowodnił nam, że potrafimy być solidarni dłużej niż przez rok i nie tylko dla swoich bliskich. Pan nam pokazał, że umiemy, choć bez wiekowej praktyki, zorganizować się radośnie, do życia i dla innych. Tak dalej jest – atak na Pana jest tego najlepszym dowodem. Nienawidzący nie mogą znieść pana siły i tego, że nie tylko moc, ale i my jesteśmy z Panem. Bardzo przepraszam, że wcześniej tego nie wywrzeszczałam!
      Co roku w styczniu staramy się być w niedzielę Wielkiej Świątecznej Pomocy.
      To jest Nasze Święto Narodowe. Ten dzień właśnie bardziej, niż inny. I to też pewnie kole. Również dlatego, że finał jest raz w roku, ale świąteczna pomoc, którą Pan zorganizował trwa cały rok – budując poczucie wspólnoty.
      We wspólnocie ludzie są silniejsi, przyjaźniejsi, mądrzejsi. Trudniej im zabełtać w głowie, trudniej trzymać w poczuciu zagrożenia i niemocy. Niektórym to przeszkadza.
      Proszę się nie dawać i nie poddawać. Jestem tylko zwykłą obywatelka, jedną z wielu, która jest jednak wśród milionów, którym poprawił Pan jakość życia i wiarę i w siebie i w innego człowieka. Jest nas takich naprawdę miliony! Dziękuję.
      I obiecuję – będę wrzeszczeć. Nie damy Pana skrzywdzić, tylko proszę się nie dawać i nie poddawać.
      Czytam o Pana rezygnacjach i przykro mi ogromnie. Przepraszam, że się wcześniej nie wydarłam w głośniejszym proteście. Już teraz będę. Obiecuję

Dziękuję serdecznie Panu i całemu Pana Zespołowi

Monika Płatek
      • wtopek Re: Głos prof. Płatek 08.02.14, 11:47
        nie wiem w jakim kraju i jaki naród reprezentuje tzw. pani Płatek, ale w Polsce święta narodowe do 3 maja i 11 listopada

Owsiak może poskakać po stołach, póki co sąd, ostudził jego mesjanizm w pojedynku z blogerem Kurką, cdn nastąpi, będzie ciekawie smile))
    • mruwa9 Re: Owsiak kaput 08.02.14, 13:26
      nic nie trwa wiecznie.
      To cale gadanie, ze WOSP bedzie grala do konca swiata i jeden dzien dluzej to pic na wode. Od lat WOSP stacza sie po rowni pochylej, jedynie sila inercji trzyma ja jeszcze przy zyciu.
      Juz nawet nie ma pomyslow,na co zbierac. Wszystko jz bylo. Kolejnym razem wymysla zbiorke na bezdomne kotki. Nie mowiac o tym, ze takie akcje swiadcza o nieudolnosci i niewydolnosci panstwa, ktore nie jest w stanie wywiazac sie ze swoich obowiazkow wobec obywateli, a konkretnie w kwestii ochrony zdrowia.
      Skonczy sie i nikt za WOSP nie bedzie plakal.
      Owsiaka zal, ale jak sam napisal, wrocil z kosmosu na ziemie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka