Dodaj do ulubionych

Do tych, co czytały Nesbo

25.02.14, 07:50
Czy jego książki należy czytać po kolei? I która jest tak naprawdę pierwsza? Bo wikipedia mówi, że są cykle z doktorem, z Harrym itd.
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 08:42
      Tak, po kolei, pierwszy jest Nietoperz.
    • morgen_stern Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 08:46
      A ten cykl z doktorem to dla dzieci.
    • joanna_poz Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 09:11
      ja zaczynałam od 3 z kolei czyli Czerwonego gardła i dalej czytałam w kolejności (bo dwie pierwsze Człowiek- Nietoperz i Karaluchy ukazał się poźniej - te przeczytałam na samym koncu; potem Policja jako ostania)
      • lilly_about Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 09:16
        Dzieki dziewczyny, ułożyło mi się już wszystko teraz, chcę zamówic hurtowo całosć.
    • black-cat Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 10:04
      Powinno się po kolei, ale ja zaczęłam od Pierwszego śniegu a skończyłam na Nietoperzu. Nietoperz i Karaluchy są najgorsze, gdybym zaczęła od nich pewnie nigdy nie sięgnęłabym po kolejne.
      • joanna_poz Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 10:09
        Nietoperz i Karaluchy są najgorsze, gdybym zaczęła od nich pewnie nigdy
        > nie sięgnęłabym po kolejne.

to prawda.
        dlatego pozyczajac koleżance z pracy calą serię zaleciłam jej zostawienie tego na sam koniec.
        • jak_matrioszka Re: Do tych, co czytały Nesbo 02.03.14, 23:41
          Moze te Karaluchy nie takie najgorsze, skoro w USA trafily na liste The New York Times? Bestsellers? 16 lat po tym jak zostaly napisane, ale lepiej pozniej niz wcale wink

Ja wlasnie jestem w trakcie Karaluchow, Czlowiek-nietoperz byl lepszy (jak dotad), ale calkiem zle nie jest.
          • jak_matrioszka Re: Do tych, co czytały Nesbo 02.03.14, 23:42
            Linka zapomnialam: www.barnesandnoble.com/u/fiction-ny-times-bestsellers-paperback-books/379003611/
      • kawka74 Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 10:25
        O właśnie, zaczęłam od 'Nietoperza' i nie mam ochoty na więcej. Nuda, nuda, nuda.
        • black-cat Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 10:44
          To przeczytaj Pierwszy śnieg. Gwarantuję, że sięgniesz po kolejnesmile
          • kawka74 Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 10:47
            No to sięgnę, niech będzie moja krzywda wink
            • na_pustyni Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 10:51
              kawka, bo nietoperz jest slaby, ale jako fanka Nesbo doradzam zaczac od czerwonego gardla, Pierwszy snieg jest kontynuacją smile
              • black-cat Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 11:10
                Jak się spodoba zawsze można sięgnąć po poprzednie częścismile Ja tak zrobiłam i nie żałuję, ze nie czytałam od początku.
                • na_pustyni Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 19:44
                  oszalałabym smile
                  ale każdy ma swój system
              • pszczolaasia Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 13:03
                ja bym sie jednak przemoga i leciala po koleiwink
      • pszczolaasia Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 13:02
        mnie zachecilywink tylko ze trzeba przyznac ze im dalej w las tym lepiej.
        upiory mną walnely w mur i dobily...
        teraz czytam policje.
        mam nadzieje ze jeszcze spotkam kiedys na swej drodze taka serie.
    • na_pustyni Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 10:50
      Człowiek nietoperz i Karaluchy tez podobaly mi sie najmniej (Karaluchy zreszta wydali jakos pozniej). Czytaj tylko po kolei, inaczej w ogole nie warto
      www.biblionetka.pl/bookSerie.aspx?id=2601
    • jak_matrioszka Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 13:06
      Dobrze zes mi sie z pytaniem wpasowala, bo ja juz kupilam (wiekszosc) i sie zastanawialam w jakiej kolejnosci czytac smile Brakuje mi Pancernego serca, nie wiem czy przeskoczyc, czy czekac z czytaniem az kupie (nienawidze miec przymusowej przerwy w czytaniu, moja rodzina tez nie lubi jak ja mam taka przerwe, bo jestem wtedy rownie mila dla otoczenia jak narkoman na glodzie).
    • morgen_stern Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 13:08
      A tak swoja drogą, to ci zazdroszczę, że masz te wszystkie książki przed sobą...
      • jak_matrioszka Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 13:13
        Morgen, a film "Lowcy glow" jak sie ma w stosunku do ksiazki?
        • na_pustyni Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 19:46
          ja po przeczytaniu książki nie zdecydowalam się obejrzec filmu, ksiazka mnie zanudzila, a glowny bohater nie zainteresowal - ale moze sie myle, moze film jest lepszy?
      • jak_matrioszka Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 13:15
        No i nie placz, "Syna" niedlugo wypuszcza, bedziesz miala co czytac smile
      • lilly_about Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 13:16
        Jeszcze nie mam, ale zamówie w Empiku, bo mam rabat 25% aktualnie na wszystko smile
        • konwalka Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 18:28
          ja zaczełam przygode z Nesbo od historii Bałwana, po czym poelciałam jak szalona po inne książki
          po łebkach, na szybko, byle kupić
          no i okazało sie, że bohaterka, ktora nie zyje w jednej książce, wciąż zyje w poprzedniej i sie pogubiłam
          warto czytac chronologicznie, bo oprocz historii kryminalnych, plecie sie również watek ekhem... miłosny (?)
          • na_pustyni Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 19:45
            miłosny, a jakże!
    • czar_bajry Re: Do tych, co czytały Nesbo 03.03.14, 00:02
      czytałam tak jak trafiłam.
    • guderianka Re: Do tych, co czytały Nesbo 03.03.14, 08:22
      Ja nie czytam po kolei ,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka