lilly_about 25.02.14, 07:50 Czy jego książki należy czytać po kolei? I która jest tak naprawdę pierwsza? Bo wikipedia mówi, że są cykle z doktorem, z Harrym itd. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morgen_stern Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 08:42 Tak, po kolei, pierwszy jest Nietoperz. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 08:46 A ten cykl z doktorem to dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 09:11 ja zaczynałam od 3 z kolei czyli Czerwonego gardła i dalej czytałam w kolejności (bo dwie pierwsze Człowiek- Nietoperz i Karaluchy ukazał się poźniej - te przeczytałam na samym koncu; potem Policja jako ostania) Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 09:16 Dzieki dziewczyny, ułożyło mi się już wszystko teraz, chcę zamówic hurtowo całosć. Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 10:04 Powinno się po kolei, ale ja zaczęłam od Pierwszego śniegu a skończyłam na Nietoperzu. Nietoperz i Karaluchy są najgorsze, gdybym zaczęła od nich pewnie nigdy nie sięgnęłabym po kolejne. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 10:09 Nietoperz i Karaluchy są najgorsze, gdybym zaczęła od nich pewnie nigdy > nie sięgnęłabym po kolejne. to prawda. dlatego pozyczajac koleżance z pracy calą serię zaleciłam jej zostawienie tego na sam koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Do tych, co czytały Nesbo 02.03.14, 23:41 Moze te Karaluchy nie takie najgorsze, skoro w USA trafily na liste The New York Times? Bestsellers? 16 lat po tym jak zostaly napisane, ale lepiej pozniej niz wcale Ja wlasnie jestem w trakcie Karaluchow, Czlowiek-nietoperz byl lepszy (jak dotad), ale calkiem zle nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Do tych, co czytały Nesbo 02.03.14, 23:42 Linka zapomnialam: www.barnesandnoble.com/u/fiction-ny-times-bestsellers-paperback-books/379003611/ Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 10:25 O właśnie, zaczęłam od 'Nietoperza' i nie mam ochoty na więcej. Nuda, nuda, nuda. Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 10:44 To przeczytaj Pierwszy śnieg. Gwarantuję, że sięgniesz po kolejne Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 10:47 No to sięgnę, niech będzie moja krzywda Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 10:51 kawka, bo nietoperz jest slaby, ale jako fanka Nesbo doradzam zaczac od czerwonego gardla, Pierwszy snieg jest kontynuacją Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 11:10 Jak się spodoba zawsze można sięgnąć po poprzednie części Ja tak zrobiłam i nie żałuję, ze nie czytałam od początku. Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 19:44 oszalałabym ale każdy ma swój system Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 13:03 ja bym sie jednak przemoga i leciala po kolei Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 13:02 mnie zachecily tylko ze trzeba przyznac ze im dalej w las tym lepiej. upiory mną walnely w mur i dobily... teraz czytam policje. mam nadzieje ze jeszcze spotkam kiedys na swej drodze taka serie. Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 10:50 Człowiek nietoperz i Karaluchy tez podobaly mi sie najmniej (Karaluchy zreszta wydali jakos pozniej). Czytaj tylko po kolei, inaczej w ogole nie warto www.biblionetka.pl/bookSerie.aspx?id=2601 Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 13:06 Dobrze zes mi sie z pytaniem wpasowala, bo ja juz kupilam (wiekszosc) i sie zastanawialam w jakiej kolejnosci czytac Brakuje mi Pancernego serca, nie wiem czy przeskoczyc, czy czekac z czytaniem az kupie (nienawidze miec przymusowej przerwy w czytaniu, moja rodzina tez nie lubi jak ja mam taka przerwe, bo jestem wtedy rownie mila dla otoczenia jak narkoman na glodzie). Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 13:08 A tak swoja drogą, to ci zazdroszczę, że masz te wszystkie książki przed sobą... Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 13:13 Morgen, a film "Lowcy glow" jak sie ma w stosunku do ksiazki? Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 19:46 ja po przeczytaniu książki nie zdecydowalam się obejrzec filmu, ksiazka mnie zanudzila, a glowny bohater nie zainteresowal - ale moze sie myle, moze film jest lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 13:15 No i nie placz, "Syna" niedlugo wypuszcza, bedziesz miala co czytac Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 13:16 Jeszcze nie mam, ale zamówie w Empiku, bo mam rabat 25% aktualnie na wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Do tych, co czytały Nesbo 25.02.14, 18:28 ja zaczełam przygode z Nesbo od historii Bałwana, po czym poelciałam jak szalona po inne książki po łebkach, na szybko, byle kupić no i okazało sie, że bohaterka, ktora nie zyje w jednej książce, wciąż zyje w poprzedniej i sie pogubiłam warto czytac chronologicznie, bo oprocz historii kryminalnych, plecie sie również watek ekhem... miłosny (?) Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Do tych, co czytały Nesbo 03.03.14, 00:02 czytałam tak jak trafiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Do tych, co czytały Nesbo 03.03.14, 08:22 Ja nie czytam po kolei , Odpowiedz Link Zgłoś