Dodaj do ulubionych

Przegapiony zabieg

27.02.14, 10:43
Taka sytuacja.
Ona zabiegana, 1000 spraw na glowie wlasne rozkreca swoj interes, z charakteru roztrzepaniec
ale wczesniej z powodzeniem organizowala wszystkie okolodomowe sprawy.
On wlasny interes, tez zabiegany ale jakby troche mniej. Nie dosypia bo pracuje do pozna w
nocy lub do nadrana.
Syn koncowka podstawowki. Mial przed miesiacem umowiony zabieg na dzis 10 rano.
Ona wstala przed siodma, on siedzial w kuchni i palil papierosa, zapytala go czemu nie spi on
stwierdzil, ze nie mogl zasnac ale polozy sie jeszcze na chwile i sprobuje pokimac.
Syn wstal powiedzial, ze ma stres przed jutrzejszym zabiegiem zjadl przyszykowane sniadanie i
wyszed do szkoly.
On wstal o 9 i powiedzial no to jedziemy na zabieg!

Termin przepadl. On zadzwonil do szpitala i przelozyl zabieg na koniec marca a teraz ma focha,
bo ona przegapila termin.
Ona byla pewna, ze termin byl na jutro w czym "utwierdzil" ja jeszcze syn z rana.
Konca swiata nie ma, zabieg sie odbedzie ale ona nie rozumie dlaczego on ma focha skoro rano
milczal jak zaklety i ani slowem nie wspomnial o dzisiejszym terminie. On nie rozumie jak ona
mogla niedopilnowac i nabzdyczony poszedl odsypiac.
Kto zawinil? wink
Obserwuj wątek
    • anika772 Re: Przegapiony zabieg 27.02.14, 10:47
      Mam nadzieję że zabieg był prywatny, a nie na NFZ.
      Oboje zawinili, zresztą to ustalanie jest teraz bez sensu, stało się.
    • kota_marcowa Re: Przegapiony zabieg 27.02.14, 10:49
      Ludzie kalendarza w domu nie macie? wink
      Skoro oboje zapominalscy, to niech w widocznym miejscu powieszą duży kalendarz i zaznaczają 27.02-zabieg Kazia.
      A co się stało, to się nie odstanie, trudno. Zresztą moim zdaniem oboje nawalili po równo.
      • kikimora78 Re: Przegapiony zabieg 27.02.14, 10:53
        I nie palą w mieszkaniu, przy dziecku smile
    • turzyca Re: Przegapiony zabieg 27.02.14, 10:54
      > Kto zawinil? wink

A bo to wazne?
      Stalo sie, trzeba sie zastanowic, jak takim sytuacjom zapobiec na przyszlosc - kalendarz typu family planer w widocznym miejscu? Zsynchronizowane kalendarze komorkowe?

Co pan ma zamiar osiagnac fochem?
      • haydut Re: Przegapiony zabieg 27.02.14, 10:59
        Doprecyzuje, tak zabieg ma byc robiony prywatnie.
        Nastepny termin zapisany jak byk na domowej tablicy ogloszen.

No ja tak mysle, ze oboje jestesmy winni, zawinil chyba brak komunikacji, w tym goracym czasie.
        A pan ma focha bo bardzo sie stresowal i mial nadzieje, ze dzisiaj juz bedzie po wszystkim.
    • foringee Re: Przegapiony zabieg 27.02.14, 13:19
      Pan niedowartościowany przez żonę, myślał, że żona o niego zadba choć przy okazji zabiegu, pochyli się, pogłaszcze, okazalo się że się pomylił bo żona oczekiwala że on tym razem sam o siebie zadba - więc złapał doła "jestem pokrzywdzony bo nikt mnie nie kocha!"
      Jak się nie nauczą rozmawiać ze sobą i być na siebie uważnym to taki foch będzie codziennością.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka