diablica_a 04.03.14, 12:32 Dziś takie kupiłam , zrobiłam dopiero jedno pranie , polecono mi ,że dobrze piorą , ale może jakieś Wasze opinie na ten temat , które lepsze , bo jednak wybór jest .. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: Persil duo-caps żelowe kapsułki 04.03.14, 12:37 Używałam i Persilu kapsułek, I Ariela, I Wiziru , i biedronowego - dobrze piorą, łatwe w obsłudze; dotychczas od lat używałam żelów do prania, teraz przerzucam się na kapsułki. Pięknie pachnie pranie po kapsułkach Ariela- kupuję jednak z promocjach, bo cena regularna jest wysoka. Odpowiedz Link Zgłoś
feniks_z_popiolu Re: Persil duo-caps żelowe kapsułki 04.03.14, 12:47 Ja dopiero zaczęłam używać kapsułek. Zaczęłam od tych z Biedronki bo mają ochronę koloru. Są skuteczne ale zapach mogłyby mieć lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
nicol.lublin Re: Persil duo-caps żelowe kapsułki 04.03.14, 14:26 no własnie, wczoraj kupiłam Ariela 3w1 i mam dylemat - nigdzie na opakowaniu nie pisze czego jest 3 w tej kapsułce? to juz płynu do płukania nie dawać? Odpowiedz Link Zgłoś
myfaith Re: Persil duo-caps żelowe kapsułki 04.03.14, 14:30 Powiem szczerze ze wole ariela - wg mnie lepsze ale to subiektywna ocena,czasami (rzadko) zdarzało mi sie ze po praniu pozostawała resztka rozpuszczalnej folii, po kapsulkach ariela nie, po arielu pranie pachnie po persilu nie. Co do rozpuszczalnosci folii to najgorsze są Woolite - a prałam w 60 stopniach, pozostawało mi to na ubraniach w postaci jakiś zeschnietych/ wtopionych kawałków - nigdy więcej. Ale i tak przerzuciłam sie na kapsulki bo nie muszę już myć dozownika ( czego nie trawilam bo cieżko jest sie do niego dostać) no i zniknął mi "zapaszek" z pralki - nawet pan kt. Naprawial moja pralkę dziwił sie ze nie śmierdzi - Odpowiedz Link Zgłoś
mala-wiedzma Re: Persil duo-caps żelowe kapsułki 04.03.14, 14:42 a jak to działa i jakie są ceny róznych produktów? ja tego nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Persil duo-caps żelowe kapsułki 04.03.14, 14:50 mala-wiedzma napisała: > a jak to działa i jakie są ceny róznych produktów? ja tego nie znam. - po prostu wrzucasz kapsułkę do środka bębna Ceny różne: np. biedronkowe- za 28 kapsułek płacisz ok.20 zł.; za Ariela- za 15 kapsułek ok.25 zł. (ale nigdy w tej cenie nie kupuję- w Rossmannie kupiłam ostatnio w promocji- za ok. 15 zł.). Odpowiedz Link Zgłoś
jan.kran Re: Persil duo-caps żelowe kapsułki 04.03.14, 16:54 Ja mam w Norwegii jednen rodzaj kapsułek tzn. nawet dwa , OMO do koloru i bialego. Piorą bdb ale dla mnie istotna jest również ekonomia i Są drogie ale jak kupę to wystarczają na długo. Proszek w płynie raz mi się chluśnie mniej razem więcej i ogólnie szybko znika. U nas prania sporo bo oboje trenujemy. Ja kupuję tylko do prania kolorowego i raz na jakiś czas wrzucam wybielacz , zapomniałam jak się nazywa ale w Norwegii jest tylko jedna firma więc nie ma problemu z decyzją Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Persil duo-caps żelowe kapsułki 04.03.14, 14:45 Wolę Ariela, ale Persila też czasem kupuję i jestem zadowolona z działania. Odpowiedz Link Zgłoś
tuya Re: Persil duo-caps żelowe kapsułki 04.03.14, 14:49 Miałam raz Vizira. Niestety te kapsułki nie do końca się rozpuszczały i miałam gluty zaschnięte na praniu. Piorę w 40 stopniach. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Persil duo-caps żelowe kapsułki 04.03.14, 17:08 Bo vizira są niestety kiepskie. Spróbuj ariela albo persila. Odpowiedz Link Zgłoś
atteilow Re: Persil duo-caps żelowe kapsułki 04.03.14, 17:22 Nie zgodzę się, dla mnie Vizir sa rewelacyjne, maja niesamowity świezy zapach, nie zauwazyłam czegoś takiego, żeby się nie rozpuściły. Używam vizir orginal fresh pomarańczowe. Czasem proszek zostawial biale smugi na ciemnych ubraniach, przy kapsułkach nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Persil duo-caps żelowe kapsułki 04.03.14, 17:26 Może to zależ od rodzaju, a może coś poprawili - ja używałam jakiś rok temu i niestety nie rozpuszczało się dokładnie. Miałam vizir spring flowers. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Persil duo-caps żelowe kapsułki 04.03.14, 17:20 Miałam persila i ariela. Cóż plamy problematyczne trzeba przed praniem czymś potraktować, bo inaczej zostają. A persil nie sprał krwi ze skarpety. Zółta plama została, takze bez rewelacji. Ale kupuje bo mam tendencje do wsypywana za dużych ilości proszku i nie lubię komór na proszek myć Odpowiedz Link Zgłoś