05.03.14, 19:01
Wczoraj i dzisiaj.
Czytam komentarze pod artykułami dot. Ukrainy. Jaka zmiana, dziś jest z 80% prorosyjskich.
Mogłabym właściwie w to uwierzyć, ale przecież my, Polacy, nie przepadamy za Rosjanami. Nie analizujemy za bardzo meandrów historii.
Skąd to nagłe poparcie dla polityki, którą oni teraz uprawiają?
I ciągle UPA, banderowcy, mordy na Wołyniu.
Przecież jeszcze są zabory, 17.09.1939 i Katyń. I azterdzieści lat legalnej okupacji.
Dziwne.
Obserwuj wątek
    • iwoniaw Re: hejterzy? 05.03.14, 19:05
      Póki co rosyjskim służbom netu nikt nie odciął wink
    • ichi51e Re: hejterzy? 05.03.14, 19:05
      Rosja im placi
    • foringee Re: hejterzy? 05.03.14, 19:32
      nt.interia.pl/internet/news-rosyjscy-hakerzy-atakuja-polski-internet,nId,1352210
      • marychna31 Re: hejterzy? 05.03.14, 19:36
        "za wpisy są odpowiedzialni rosyjscy hakerzy"? To, żeby się wpisać na forum trzeba aż stronę zhakowac?? Miało być pewnie hejterzy.
        • foringee Re: hejterzy? 05.03.14, 19:40
          swiat.newsweek.pl/wynajeci-rosjanie-cyber-bombarduja-polski-internet-newsweek-cyberatak,artykuly,281538,1.html
          • marychna31 Re: hejterzy? 05.03.14, 19:46
            Już rozumiem- chodzi o manipulowanie IP.

Kiedy z więzienia wychodziły dziewczyny z Pussy Riot to ja wtedy byłam przekonana, że większość wpisów na polskich forach to robota rosyjskich agentów. Wpisy były tak głupie i tak pod propagandę Putina, ze trudno było uwierzyć w ich autentyczność. Choć te autentyczne, nie opłacane przez Putina tez się niestety zdarzały....
    • yenna_m Re: hejterzy? 05.03.14, 19:43
      bracia Rosjanie wink się uaktywnili ?big_grin
    • woman_in_love no ja tam np. piszę, a mi Rosja nie płaci, z wielu 05.03.14, 21:15
      wielu powodów piszę:

Po pierwsze Janukowycza wybrano w uczciwych wyborach, obserwatorzy międzynarodowi nie mieli żadnych krytycznych zastrzeżeń wtedy. Nawet posłowie PiS byli tam w 2012 obserwatorami i nie burzyli się. Kilka cytatów:
      --> "- Wybory przebiegają spokojnie, są jedynie mikrouchybienia - relacjonował poseł Ruchu Palikota Artur Górczyński, który jest obserwatorem we Lwowie."
      --> "Tomasz Latos (PiS), który obserwuje ukraińską elekcję na Krymie w Sewastopolu uważa, że większych uchybień podczas przedpołudniowej części głosowania nie było. "
      --> "Piotr Zgorzelski (PSL), który odwiedza lokale wyborcze w Doniecku i na wschód od tego miasta zauważył, że w lokalach wyborczych jest bardzo przejrzysty monitoring. - Wyborca po sprawdzeniu listy, zostawia swój podpis na kartach wyborczych, które to zostają w komisji. Dodatkowo jest wideominitoring. Jedna kamera skierowana jest na urnę, a druga na stół, przy którym zasiadają członkowie komisji. Są również niezależni obserwatorzy oraz tzw. mężowie zaufania partii - opowiadał Zgorzelski."
      --> "Ukraina to nie Białoruś, a Wiktor Janukowycz to nie Aleksander Łukaszenka
      Michał Szczerba, poseł PO, obserwator wyborów na Ukrainie. Według posła główne nieprawidłowości, widoczne jeszcze przed wyborami, wynikają z niedoskonałej konstrukcji prawa. - Przedstawiciele poszczególnych partii w komisjach byli wyłaniani w drodze losowania, w wyniku czego w składzie tych komisji znaleźli się reprezentanci de facto nieistniejących, bądź technicznych ugrupowań politycznych - podkreślił."

Trzeba się zdecydować - albo ktoś nas kłamał wtedy, albo teraz.
      Tak czy siak, obecne władze Ukrainy to władze z przewrotu, a nie wyłonione w legalny sposób. W każdym innym kraju by ich uznano za terrorystów.

W Polsce to co zrobił Majdan by zostało uznane za zdradę stanu, gdyż Art. 128 KK mówi:
      § 1. Kto, w celu usunięcia przemocą konstytucyjnego organu Rzeczypospolitej Polskiej, podejmuje działalność zmierzającą bezpośrednio do urzeczywistnienia tego celu, podlega karze pozbawienia wolności na czas nie krótszy od lat 3.

§ 2. Kto czyni przygotowania do popełnienia przestępstwa określonego w § 1, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

§ 3. Kto przemocą lub groźbą bezprawną wywiera wpływ na czynności urzędowe konstytucyjnego organu Rzeczypospolitej Polskiej, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.

Dodajmy do tego uchwaloną niedawno ustawę 1066, która dotyczy
      "udziału zagranicznych funkcjonariuszy lub pracowników we wspólnych operacjach lub wspólnych działaniach ratowniczych na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej" i nawet interwencję armii rosyjskiej ratującej rząd Tuska by się dało uznać za legalną.

W Polsce Majdan dawno by siedział lub został rozgromiony przy pomocy zagranicznych funkcjonariuszy i właściwie.... słusznie.

To tylko jeden z wielu wielu powodów.....
      • lauren6 Re: no ja tam np. piszę, a mi Rosja nie płaci, z 05.03.14, 21:20
        Kurcze, mi też Rosja nie płaci, a poglądy mam podobne. Czuję się dyskryminowana finansowo sad

Nie bez powodu większość krajów europejskich stara się w ten konflikt nie mieszać. A my jak zwykle pierwsi do wymachiwania szablą, na zawołanie USA.
      • mdro Re: no ja tam np. piszę, a mi Rosja nie płaci, z 06.03.14, 01:34
        To, że masz sieczkę w głowie, wiadomo od dawna, więc nie masz się czym chwalić.
        • woman_in_love Re: no ja tam np. piszę, a mi Rosja nie płaci, z 06.03.14, 06:37
          Sieczkę to ty masz w głowie, banderowska tubo.
      • vre-sna Re: no ja tam np. piszę, a mi Rosja nie płaci, z 06.03.14, 20:42
        Ukraina ma prawo do wewnętrznych rozterek i jako wolny kraj powinna mieć również prawo do rozwiązania ich we własnym zakresie.
        • woman_in_love no i rozwiązują 06.03.14, 22:02
          Krym się oddziela na własne życzenie i w ramach referendum
          • asia_i_p Re: no i rozwiązują 06.03.14, 22:13
            Toteż nikt nie ma pretensji do mieszkańców Krymu, tylko do Putina, który tam wprowadził swoje wojska.
            Gdyby Śląsk chciał zrobić referendum, nie miałabym żalu. Ale gdyby Niemcy na ten czas wprowadzili tam swoje wojska, oczekiwałabym jednak, że świat zainterweniuje.
    • nutka07 Re: hejterzy? 05.03.14, 21:46
      Trzeba bylo czytac wpisy podczas 'Majdanu' i pozniej.
      Byla wiekszosc prorosyjskich, od jakichs 2 moze 3 dni jest zmiana.
      I ten smieszny artykulik sie pojawil, bo przeciez Polacy nie moga samodzielnie myslec, nie moga wyciagac innych wnioskow niz to co podaja im media. To musi byc zmasowana akcja internetowych agentow rosyjskich.

Dlaczego nagle popracie?
      Moze wczesniej nie bylo az tylu okazji zeby ludzie mogli sie wypowiedziec, teraz jest zmasowana akcja w mediach pt. "Ukraina", wiec ludzie zaczeli tym zyc.

Na Niemcow nie ma takiej nagonki, a swoje tez zrobili.

Agenci sa tylko rosyjscy, propoagadanda tylko rosyjska.
      Az dziw ze inne kraje nie korzystaja z takich srodkow.

Podjudzanie trwa caly czas, zachodowi jest na reke sklocony wschod.

Nasz rzad ma swoje piec minut, zalosne piec minut.
      Wstyd mi za nich, brzydza mnie swoja slaboscia.

Realizuja czyjas polityke, nie nasza.
      Nam klotnie z Rosja nie sa do niczego potrzebne, tylko wspolpraca.

Wysluguja sie sie nami, polska scena polityczna uprawia najstarszy zawod swiata.

Rzad sie cieszy bo odgrywa wazna role, kilka slow czy gestow ze strony sojusznikow w strone Polski, czego nam wiecej potrzeba. Zachod nas docenia ha ha ha. Mozemy sie dowartosciowac, spoleczenstwo bedzie usatysfakcjonowane, przypudrujemy swoje kompleksy.

W nagrode za zaangazowanie Polski nie bedzie zniesienia wiz do USA a z loterii wizowej zostaniemy znowu wykluczeni na kilka lat (poprzednio 6 teraz za zaslugi moze dluzej).

Misja Afganistan dobiega konca, niech sie mezowie stanu zajma bezpiecznym wycofaniem naszych zlonierzy, bo tam tez moga byc problemy.

Z pozdrowieniami od Prezydenta Baraka Obamy

https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1/1655865_1469776693237831_1772962971_n.jpg
      • mdro Re: hejterzy? 06.03.14, 01:33
        > Trzeba bylo czytac wpisy podczas 'Majdanu' i pozniej.

Taa, czytałaś i nie zauważyłaś natłoku wypowiedzi osób mających ewidentne problemy z pisaniem po polsku czy niepotrafiących użyć właściwych kulturowych odniesień? Marnie patrzyłaś, bo ja je zauważyłam już ok. 20 lutego, nie tylko ja zresztą. Ale oczywiście to był głos polskiego, niezmanipulowanego ludu...

Śmieszne jest też to, że to tacy jak Ty zarzucają innym uleganie propagandzie, a sami łykają brednie jak gęś kluski, łącznie z dawno przebrzmiałą ideą panslawizmu, wciąż żywą jedynie w Rosji. Pewnie nie wiesz, jak tacy jak Putin określali takie osoby jak Ty?
        • nutka07 Re: hejterzy? 06.03.14, 03:09
          Trzeba bylo czytac wpisy juz w styczniu a nie dopiero od konca lutego, to nie byloby zaskoczenia. Majdan nie zaczal sie w lutym.

A odzywki personalne sobie daruj.
          • vre-sna Re: hejterzy? 06.03.14, 21:07
            Moment. Nie rozumiem tego proruskiego optymizmu, bo jeżeli Ukraincy są tacy źli i mają złą przeszłość, to sorry, ale Ruscy zawsze w tych zawodach wygrywają. Byli tak samo porypani, a nawet bardziej, bo możliwości mieli większe.
            Czepianie się historii sensu stricto jest skazane z góry na niekorzyść Ruskich.
            A współcześnie to Putina nikt nie lubi a nie Ukrainę z tymi strasznymi potomkami UPA.
    • drosophila1 Re: hejterzy? 06.03.14, 22:01
      Hakerzy-hejterzy rosyjscy? Wy tak rili? A może ludzie zaczęli myśleć? Dla mnie Majdan był tragedią, był zbrodnią. Ci którzy wydali rozkaz strzelania powinni być sądzeni jak zbrodniarze wojenni. Niestety kolejne dni pokazały że tylko jednych klaunów zastąpili drudzy. Jedną z pierwszych ustaw nowego parlamentu ukraińskiego było zniesienie wszystkich przywilejów mniejszości narodowych. Kreml chce się odłączyć. 100% frekwencji i 100% głosów dla odłączenia się. I teraz wielki krzyk, bo przecież ludność sama nie może decydować w granicach jakiego państwa ma mieszkać. Tylko dlaczego NATO w tym Polska poparło odłączenie się Kosowa? To co się dzieje to jakieś śmieszne przedstawienie polskich byczków nawalonych testosteronem. Kto przy zdrowym umyśle mówi w parlamencie, że mamy wystarczające zapasy gazu i że będziemy się zbroić? Premierzy których krajów w ten sposób zareagowali? Polaczki skaczą, Ruscy zakręcą nam kurek i puszczą gaz gazociągiem bałtyckim. Kto będzie płacił za te słowa naszego premiera, za nerwowe działania naszego parlamentu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka