05.03.14, 19:09
Z atakami wscieklosci? Takimi ze jeszcze wszystki zdaje siw jeszcze bardziej wkurzac i nawet czuly mail od tescia z zalacznikiem artykulem pt jak wychowac dziecko o wysokim iq (w ktorym nomen/omen wszystko 180o inaczej niz robicie) doprowadza do furii? Pizza i piwo czy sie przebiec?
Obserwuj wątek
    • mamaemmy Re: Co robic 05.03.14, 19:17
      polecam bieganie smile
      Biegam od jakiegoś czasu i widzę dużo pozytywnych skutków smile
      Można się m.in mocno odstresować.
    • zona_mi Re: Co robic 05.03.14, 19:17
      Popracować nad tym, może z fachowcem (poradnia, warsztaty), może wystarczy lektura poradników, by hamować to zanim osiągnie wrzenie, bo wykończysz innych i siebie, albo popadniesz w alko- i pizzoholizm.
      • ichi51e Re: Co robic 05.03.14, 19:20
        Albo ubije!
        • zona_mi Re: Co robic 05.03.14, 19:26
          Ale problem w Twojej złości tak w ogóle, czy reakcji na konkretną osobę? Bo może wystarczy ograniczyć kontakty i się zdystansować?
          • ichi51e Re: Co robic 05.03.14, 19:30
            Chyba po prostu zbieralo sie i przelalo i teraz wszyscy dostaja rykoszetem big_grin raczej problem jest z moimi reakcjami a nie z bogu ducha winnymi ludzmi (ktorzy np nie umieja przekazac "przyszedl list ze masz zaplacic kare w bibliotece" bez sugestii ze jest sie zyciowym nieudacznikiem big_grin
            • zona_mi Re: Co robic 05.03.14, 20:09
              > Chyba po prostu zbieralo sie i przelalo i teraz wszyscy dostaja rykoszetem big_grin

Ten uśmiech na końcu to, mam nadzieję, gorzki śmiech.
              Bo sprawa wcale wesoła nie jest - realny problem do przepracowania, albo pogłębienia (oraz wzbogacenia o nadmierne "piwkowanie").

> masz zaplacic kare w bibliotece" bez sugestii ze jest sie zyciowym nieudacznikiem

I to też do pracy nad relacjami smile
    • rozaly Re: Co robic 05.03.14, 19:29
      Ja się izoluje, ale mam zdiagnozowane hashimoto i niedoczynność tarczycy od lat i generalnie czuje kiedy nadciąga to….. Ostrzegam swoich chłopaków, żeby się nie zbliżali i chowam się z komputerem (a jakże ematka) w sypialni. Za jakiś czas mija. U mnie grunt to dobrze dobrana dawka euthyroxusmile
      • ichi51e Re: Co robic 05.03.14, 19:31
        Mi tez bedzie lepiej jak osusze dwa piwka!
        • rozaly Re: Co robic 05.03.14, 19:49
          U mnie jeszcze działa białe zimne (wino) smile)
    • afro.ninja Re: Co robic 05.03.14, 19:58
      Mniej siedzenia w necie i zakladania coraz to nowych watkow. wink
      • ichi51e Re: Co robic 05.03.14, 19:59
        Nie rozjuszaj mnie :p
    • quba Re: Co robic 05.03.14, 20:14
      zacząć się leczyć
      • ella_nl Re: Co robic 05.03.14, 20:17
        Ichi - proszę pisz trochę bardziej zrozumialesmile
        • ichi51e Re: Co robic 05.03.14, 20:56
          Strach napisac cos wiecej bo forum dopadlo mnie w chwili slabosci a tu wiadomo pamiec forumowa dluga jest.
          Przelecialam 10k otwieram piwo i swiat wydaje sie lepszy big_grin
          • buuenos Re: Co robic 05.03.14, 23:56
            szybka jestes.post napisany po 19 a pare minut pozniej ty juz 10 km polecialassmile
            • ichi51e Re: Co robic 06.03.14, 07:07
              Lol bo pisalam idac. Pierwszy post jest w momencie wyjscia z domu ;p
    • koronka2012 Re: Co robic 05.03.14, 21:11
      Pizza, piwo, przebieżka - to są środki doraźne.

zastanowić się co tak naprawdę się dzieje w życiu, że błahe sprawy doprowadzają nas do furii.
      To się nie dzieje ot, tak.
    • m_incubo Re: Co robic 05.03.14, 21:19

Najpierw powinnaś zbadać tarczycę smile
    • buuenos Re: Co robic 05.03.14, 23:49
      Ograniczyc intenet.Powaznie.Wsciekalam sie o pierdoly-jak ty-przerwa pomogla.Wez gazete,ksiazke albo uwal sie na kanapie i sluchaj szalejacych pyskodarciow ptakow.
    • mary_lu Re: Co robic 06.03.14, 00:03
      U mnie niekontrolowane wybuchy złości to typowy objaw depresyjny.

Jak mam stany depresyjne, dużo siedzę na forach. Jak dużo siedzę na forach, pogłębia mi się zły nastrój. Twój nick kojarzę z dość dużą ilością wpisów... Dla mnie wszystkie "częste" nicki to osoby u których węszę problem (z sobą włącznie, podkreślam, żeby nie było że się wyzłośliwiam na innych).

Co mi pomaga? Psychiatra (leki). Odwyk internetowy wtedy przychodzi sam.

I jeszcze dodam, że nie piszę tutaj o głębokiej depresji, ale stanach depresyjnych. Czasem wcale nie tak oczywistych do rozpoznania przez laika.
      • kkalipso Re: Co robic 06.03.14, 00:16
        Ja mam zupełnie odwrotnie muszę mieć czas i humor żeby swobodnie sobie zasiąść na forum czy w internecie. Jak mam problemy w życiu osobistym to nie potrafię się skupić i żyć problemami innych i całego świata więc mnie to nie rajcuje ani bawi ani rozluźnia.

• ichi51e Re: Co robic 06.03.14, 07:12
        No a ja mam tak ze ogolnie jestem pogodna nic mnie nie rusza tylko czasem dostaje napadow wscieklosci. Myslalam raczej o czyms w rodzaju anger management. Bo moze jak naucze sie troche zloscic o drobiazgi to potem jakos to sie nie bedzie kumulowalo uncertain
    • rhaenyra Re: Co robic 07.03.14, 09:28
      przylacze sie

wszystko mnie wkur*** i wszyscy ostatnio
      w sumie to cud ze jeszcze nikogo nie pobilam ani nie wywalilam przez oknouncertain
      • aqua48 Zbadać tarczycę 07.03.14, 10:09
        A dorywczo brać magnez i zapisać się na jogę. To dużo zdrowsze niż niż piwo i działa dłużej.
        • rhaenyra Re: Zbadać tarczycę 07.03.14, 10:22
          ojp

to sie nudne juz z ta tarczyca robi
          • motyllica Re: Zbadać tarczycę 07.03.14, 10:31
            ja jestem za ograniczeniem internetu, zwłaszcza ematki

ichi ma już chyba z tym poważny problem, bo jest na forum ciągle od rana od nocy, ciągle zakłada nowe wątki, ciągle się dopisuje, więc chyba nudzi się jej niemiłosiernie w realu (tak to jest jak się ma fanaberiewink )
            • rhaenyra Re: Zbadać tarczycę 07.03.14, 10:47
              co ma nudzenie sie do wku**u ?
              • opium74 Re: Zbadać tarczycę 07.03.14, 10:58
                Idź do lekarza. Będzie jak w tym dowcipie:
                Przychodzi baba do lekarza i mówi:
                - panie doktorze, wszystko mnie wku...*
                - jak to?
                - mowię panu, wszystko; dzieci, maz, pies, pogoda, sąsiadka
                Lekarz zbadał, oglądnal i pomyślał ze może jej seksu brakuje. Kazał położyć się na lezance i zaczyna "terapie" wink na co babka:
                - doktorze, wkłada pan czy wyjmuje bo zaczyna mnie to juz wkur*iac
                • rhaenyra Re: Zbadać tarczycę 07.03.14, 11:07
                  big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                • ichi51e Re: Zbadać tarczycę 07.03.14, 15:07
                  Ha ha ha... No niestety dokladnie tak... suspicious

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka