Dodaj do ulubionych

Urodziny córki

06.03.14, 13:49
Dziewczyny do jakiego wieku "wypada "organizować urodziny w sali zabaw typu "Figloraj"?
Moja córka ma 10 lat i zamierzamy zorganizować jej urodziny właśnie tam, będzie animator, który świetnie bawi się z dzieciakami. Większość dzieci w klasie córki, ma 11 lat (córka poszła do szkoły jako 6-latka).
Koleżanka stwierdziła, że to już za duże dzieci na sale zabaw, z drugiej strony byłam niedawno z córką na urodzinach gdzie dzieci miały co prawda zorganizowany czas, ale zajęcia były przy stolikach, nie można było pobiegać, powygłupiać się i widziałam, że im tego ruchu brakowało.
Braliśmy też pod uwagę urodziny w kręgielni, ale nie wiem czy nie zostawić takich atrakcji na przyszłe urodziny.
Gdzie wy organizujecie waszym pociechom w podobnym wieku?
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: Urodziny córki 06.03.14, 13:52
      Może lepiej w kinie? Albo w sali zabaw wyraźnie dla starszych dzieci, Hula Kula ma taką część.
      • mwiktorianka Re: Urodziny córki 06.03.14, 13:59
        No, ale gdzie tort w tym kinie?
        Ta sala zabaw, o której myślimy jest na tyle duża, że jest się gdzie wybiegać smile. No i animator, który zapewni dzieciakom rozrywkę. Na początku roku córka była na urodzinach z animatorem i wszystkie dzieciaki były zachwycone , bawiły się świetnie, pomimo swoich prawie 11 lat wink.
        • agni71 Re: Urodziny córki 06.03.14, 14:03
          Już sobie kino poradzi z tortem, skoro oferuja takie przyjęcia urodzinowe. Mam 9,5-latke i ona miałaby powazny dylemat co zrobic z takim zaproszeniem: pójść, że by nie robic przykrości jubilatce czy odpuścić sobie (to najchętniej).
          Ja urodziny najczęściej wyprawiam dzieciom w domu. Ale byc może najbliższe zrobię właśnie w kręgielni.
          Starszym dzieciom podobją sie tez imprezy z paintballem laserowym.
    • miliwati Re: Urodziny córki 06.03.14, 14:06
      > Gdzie wy organizujecie waszym pociechom w
      podobnym wieku?

Normalnie, jak ludzie, w domu.
      Wszelkie takie wyszalnie są konieczne dla przytępych dzieci które nie umieją same wymyślić zabawy i potrzebują żeby je animować - jak bezmyślne lalki.
      A już dla 10-, 11-latków to po prostu żenada.
      • marychna31 Re: Urodziny córki 06.03.14, 15:16
        > Normalnie, jak ludzie, w domu.
        > Wszelkie takie wyszalnie są konieczne dla przytępych dzieci które nie umieją sa
        > me wymyślić zabawy i potrzebują żeby je animować - jak bezmyślne lalki.
        > A już dla 10-, 11-latków to po prostu żenada.

bardzo interesująca opinia. Wiele mówiąca o samej autorce. Aż sobie nick zapamiętam.
    • marghe_72 Re: Urodziny córki 06.03.14, 14:07
      podstawowe pytanie - to pomysł córki czy Wasz?
      • mwiktorianka Re: Urodziny córki 06.03.14, 14:12
        Córka bardzo chce mieć urodziny z animatorem, po urodzinach koleżanki, gdzie taki ktoś był ciągle pyta czy będzie tez miała takie urodziny?
        Propozycja kręgli spodobała jej się jeszcze bardziej bo lubi w nie grać.
        W domu nie zrobimy na pewno, ponieważ mamy małe mieszkanie, a na urodzinach będzie 15- stka dzieci.
        • marghe_72 Re: Urodziny córki 06.03.14, 14:17
          mwiktorianka napisała:

> Córka bardzo chce mieć urodziny z animatorem, po urodzinach koleżanki, gdzie ta
          > ki ktoś był ciągle pyta czy będzie tez miała takie urodziny?
          Skoro to jej pomysł to niech go przegada z koleżankami / kolegami, których zamierza zaprosić. Żeby potem nie była zawiedziona jak nie przyjdą, bo uznają, że taka atrakcja dobra jest dla maluchów.
          Takie wiek smile
      • bergamotka77 Re: Urodziny córki 06.03.14, 14:20
        10-11 lat i Figloraj ? Chyba zartujesz! Moj syn do 8-9lat max tam bywał i jego znajomi tez. Teraz ma 12 i od dawna woli inne miejsca - parki linowe, kino, sportowe urodziny itp. a nawet wlasny dom a nie sale zabaw!
    • mw144 Re: Urodziny córki 06.03.14, 14:14
      Też o to pytałam zaprzyjaźnionego właściciela sali zabaw. Mówił, że tak do ok 10 lat robią u niego. Myślę, że te 10-11 lat to taki wiek graniczny, chociaż moja 13-latka też chętnie z rodzeństwem hasawink
    • beatulek Re: Urodziny córki 06.03.14, 14:23
      Napiszę tak: Wyprawiałam w kulkach urodziny 7-latce. Jedna z koleżanek przyszła z 11-letnią siostrą. Ta 11-latka bawiła się świetnie, skakała na trampolinie, biegała z maluchami, "pomagała" animatorce w malowaniu twarzy ALE .... za każdym razem gdy podchodziła do stolika pytała matki czy jej nie wyda i nie powie jej koleżankom, że ona się jeszcze w kulkach bawi.

Ja mojej 11 - latce chcę wyprawić urodziny w JUMPCITY - nie wiem skąd jesteś ale w każdym większym mieście są jakieś atrakcje dla dzieci starszych. Nawet basen jak już nie ma innych pomysłów albo zarezerwuj stolik w pobliskiej pizzerii - niech mają dzieciaki frajdę, że bez rodziców na pizzę poszły?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka