mary_lu 09.03.14, 10:07 off.sport.pl/off/1,111171,15559042.html#MT Zakochałam się! Zaraz pójdę dręczyć mojego ojca. Ciekawe, czy pan Antoni go zmotywuje, czy mój staruszek zacznie się migać i pójdzie parzyć czwartą kawę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aquella Re: Długowieczny pan Antoni 09.03.14, 10:18 > Zaraz pójdę dręczyć mojego ojca. ojcu daj spokój, sama weź przykład Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Długowieczny pan Antoni 09.03.14, 10:37 Bosssski olaromanska.blox.pl/html www.dlaleszka.cba.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Długowieczny pan Antoni 09.03.14, 11:54 Dużo z tych rad stosuję i ogólnie moja rodzina prawie rok temu intensywnie zabrała się za ćwiczenia i zdrową dietę. Wyłamuje się tylko ojciec, który zawsze był bardzo sprawny fizycznie. W ostatnim czasie miał dużo stresów, przestał o siebie dbać, ogranicza aktywność fizyczną do wyjazdowych zrywów. Wygląda mi to na etap, w którym albo zamieni się w pana Antoniego, albo szybko się posypie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Długowieczny pan Antoni 09.03.14, 11:56 Duzo jest takich. A ilu wsrod kulturystow... Mnie ta inspiruje: m.digitaljournal.com/article/322141 I ta en.m.wikipedia.org/wiki/Diana_Nyad I ten ale ten to herosem jest z innych powodow: en.m.wikipedia.org/wiki/Shavarsh_Karapetyan Odpowiedz Link Zgłoś
fituq Wszystko pięknie ale 09.03.14, 12:17 "Co oprócz śledzia? - Nie uznaję soli, cukru i tłuszczów zwierzęcych. Na śniadanie jem całą cebulę, ząbek czosnku, łyżkę kwaszonej kapusty, pół papryki, czerwonej oczywiście, bo w niej jest najwięcej flawonoidów, czyli przeciwutleniaczy. " Ten sposób na życie można realizować dopiero po zaprzestaniu kariery zawodowej i towarzyskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Wszystko pięknie ale 09.03.14, 14:10 fituq napisała: > Ten sposób na życie można realizować dopiero po zaprzestaniu kariery zawodowej > i towarzyskiej. To samo pomyslalam Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Długowieczny pan Antoni 09.03.14, 13:52 Opóźnił czas o co najmniej 10 lat. Panowie, którzy dożyją 80-tki zwykle wtedy mówią, że "każdy dzień to walka o przetrwanie" (spotkałem się z tym kilkakrotnie). Pan Antoni użył tego zwrotu dopiero w odniesieniu do wieku po 90-tce. Budzi podziw swoją formą fizyczną, ale warto też zauważyć, że ma klimatyczny dom z dużym ogrodem, psa i kochającego wnuka. To też daje napęd do życia. Jakby siedział w małej zagrzybiałej klicie w bloku, sam jak palec i z renciną 550 złotych na rękę, ćwiczenia fizyczne wiele by mu nie pomogły. Odpowiedz Link Zgłoś
mnb0 Re: Długowieczny pan Antoni 09.03.14, 14:29 Bez sensu. Po co marnowac na sport czas tu i teraz, zeby go zyskac po 80-tce? W ten sposob nie przedluza sie zycia, ale skraca - o ten stracony czas na treningi, bieganie, i tym podobne d.perele. Zreszta myslicie ze zycie po 80-tce jest takie fajne - kiedy rodzice, rodzenstwo, maz/zona i wiekszosc przyjaciol juz nie zyje? Ze fajnie byc "ostatnim ocalalym"? Nie sadze. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Długowieczny pan Antoni 09.03.14, 15:07 Kazdy chce zyc,ile by lat nie mial. Starosc sie Bogu nie udala i opcja, ze sie ma 90 lat i nic czlowieka nie boli jest fantastyczna. Odpowiedz Link Zgłoś