Dodaj do ulubionych

Zakup mopa, skomplikowana sprawa

12.03.14, 14:12
Jakby baba innych problemów nie miała big_grin
Zgadałyśmy się dzisiaj z koleżanką, że ona też musi wymienić swojego mopa i uśmiałyśmy się serdecznie z tego, że to nie taki prosty wybór teraz uncertain

Ostatnio Pani Gadżet prezentowała taki wynalazek:
www.ceneo.pl/;01521430837-10;0020-30-0-0-1.htm
ale wydaje mi się, że ma za dużo zakamarków i przez to jest ciężki do umycia.
Poza tym zwróciła uwagę na to, że trzeba rozkręcić kij aby go odwirować...
Czy w innych mopach tego typu też trzeba coś rozkręcać ? Kiedyś u koleżanki widziałam jakiś model no name z Biedronki i nie wydaje mi się aby coś majstrowała przy kiju...

Jutro w Lidlu ma być Vileda:
www.lidl.pl/cps/rde/SID-934BD4F8-EA3070D8/www_lidl_pl/hs.xsl/oferta.htm?id=220
Drogie są wkłady wymienne do niej ?

Moja szwagierka za to ma zwykłą szmatę na kiju (nie paski, tylko kawałek materiału)
o taki: www.ceneo.pl/19727312
i też sobie chwali.

Co radzicie ?

P.S. Dopisuję się tutaj, bo na zakupach coś temat nie idzie, a koleżance się spieszy, bo inaczej będzie musiała w weekend na kolanach ścierą machać wink
Obserwuj wątek
    • karolciab125 Re: Zakup mopa, skomplikowana sprawa 12.03.14, 14:18
      Wklejam linki ponownie

www.ceneo.pl/;01521430837-10;0020-30-0-0-1.htm
      www.lidl.pl/cps/rde/SID-19E42683-1EC731CD/www_lidl_pl/hs.xsl/oferta.htm?id=220
      www.ceneo.pl/19727312
      • mary_lu Re: Zakup mopa, skomplikowana sprawa 12.03.14, 14:25
        Mam ten, który będzie w Lidlu za 79.90.

Wkłady dość drogie, ostatnio w Makro kupowałam za ponad 40 złotych chyba.

Spryskiwacza użyłam może z 5 razy i to na samym początku.

Reszta dobra, poręczna, ładnie domywa, zostawia mało smug, dobrze się wyciska, wkład łatwo się pierze i nie niszczy się - mam tego mopa prawie rok, używam często, nowy wkład kupiłam właściwie "na zaś".
    • edycja_kopiuj_wklej Re: Zakup mopa, skomplikowana sprawa 12.03.14, 14:39
      jesli ten pierwszy cie interesuje to tu masz tanio www.groupon.pl/oferty/cala-polska/gg-4-kraft-sp-z-o-o-23/35479395/.sjTaaR

A ja dzis zamowilam sobie cos takiego gruper.pl/x.php/1,59962/Produkty-Odkurzacz-samojezdny-UBOT.-Przesylka-w-cenie-kuponu.html
      wiec za jakis czas bede mogla skomentowac, czy oplaca sie wyrzucic gotowke. Oczywiscie bardziej mi sie podobaja programowalny irobot z funkcja mycia, ale to przynajmniej o jedno zero wiecej kosztuje
    • nevada_r Re: Zakup mopa, skomplikowana sprawa 12.03.14, 15:18
      Zwykły mop na kiju z marketu. Jak się zabrudzi, to wymieniam końcówkę.

Za to zainwestowałabym w porządne wiadro - bo takie najtańsze plastikowe bardzo szybko się łamie.
      • bei Re: Zakup mopa, skomplikowana sprawa 12.03.14, 17:13
        Vileda- zapewne są inne marki godne polecenia, ja testuję głownie viledę i jestem zadowolona.
        Wkłady zmienne kupuję na promocjach, mimo duzych powierzchni na ktorych pracują zuzywają się w bardzo wolnym tempie.
        Po rocznym użyciu wciąż są estetyczne.
        Dom ok 300 m powierzchni do mycia.
      • karolciab125 Re: Zakup mopa, skomplikowana sprawa 12.03.14, 17:39
        Zwykły na kiju mam, konkretnie taki:
        allegro.pl/curver-klasyczny-mop-solidne-wiadro-15l-wycisk-i3974926547.html
        Nie dość, że podłoga zostaje po nim strasznie mokra, to jeszcze zostawia smugi sad
        • nevada_r Re: Zakup mopa, skomplikowana sprawa 13.03.14, 08:55
          > Nie dość, że podłoga zostaje po nim strasznie mokra, to jeszcze zostawia smugi
          > sad

1. za słabo wyciskasz [kup sobie lepsze, mocniejsze wiadro, żeby się nie połamało]
          2. dodajesz do wody za dużo płynu do mycia podłogi; spróbuj dać minimalną ilość.
    • mid.week Re: Zakup mopa, skomplikowana sprawa 12.03.14, 17:28
      Mam takie coś

https://static.promoceny.pl/foto/vyrobky/059500/59357.jpg

Kosztowało jakieś 20zł. Zmienne gąbki kupuję za ok 10zł. Wcześniej były nawet po 5. Nie czuję potrzeby inwestowania 150zł w patyka do mycia podłogi.
      • karolciab125 Re: Zakup mopa, skomplikowana sprawa 12.03.14, 17:42
        Takie coś też już przerabiałam. Dużo siły trzeba włożyć w wyciśnięcie tego ustrojstwa i jakoś nie bardzo wiedziałam jak tym manewrować uncertain
    • mruwa9 Re: Zakup mopa, skomplikowana sprawa 13.03.14, 09:17
      ja od kilkunastu lat mam nazwyklejszy, plaski mop:
      www.vileda.pl/mopy_plaskie.php?pro=76
      ale mnie nie obrzydza perspektywa recznego wykrecania szmaty. Raz na tydzien-dwa wrzucam je do pralki na 90 stopni i wychodza jak nowe. Nie zmienialam ten nakladanej szmaty od ponad 10 lat, nie ma takiej potrzeby.
      • majaaleksandra Re: Zakup mopa, skomplikowana sprawa 15.03.14, 10:21
        Mam tego z biedry,tam wystepuja dwa modele.
        Drogi ma pedal przy wiadrze a tanszy system obrotowy w kiju. Nie wiem jak ten pedal ale ten bez jest genialny i`suchy` w obsludze.
    • shih-mo Re: Zakup mopa, skomplikowana sprawa 15.03.14, 17:53
      mop vileda tragedia. Zostawia smugi i w ogóle jest beznadziejny (miałam i po dwóch dniach przestałam używać).
      Najlepszy mop jaki miałam do tej pory i mam nadal to Frida z Juli. Cena ok 60 zł. Wkłady wymienne cały czas w sprzedaży w cenie ok 17 zł. Są dwa do wyboru taki z mikrofibry do mycia na morko i taki biały na sucho do kurzu. Super sprawa. Aha to jest mop płaski. W związku z tym świetny do wytarcia kurzu spod mebli.
    • kol.3 Re: Zakup mopa, skomplikowana sprawa 15.03.14, 19:19
      uważam, że mopem się nie wysprząta. Po kątach zostanie brudno i na listwach także. TYlko, że jak ktoś ma duże powierzchnie to trudno inaczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka