Dodaj do ulubionych

tchibo - nie polecam

• best_bej Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 09:18
      po co ten wątek? Nie smakowało- trzeba było zwrócic uwagę obsłudze a nie żalić się na forum.
      Nawiązujc do wątku z dekodowaniem forum różni się tym od reala, ze tu sie szczeka na to, co się przemilczało w realu.
      • moje.m Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 11:59
        best_bej napisała:

> po co ten wątek? Nie smakowało- trzeba było zwrócic uwagę obsłudze a nie żalić
        > się na forum.
        > Nawiązujc do wątku z dekodowaniem forum różni się tym od reala, ze tu sie szcze
        > ka na to, co się przemilczało w realu.

forum jest do podyskutowania, nie pasuje ci temat nie zaglądaj.
        Po co miałam zwracac uwagę, skoro zgodziłam sie. Ale nie lubię jak ktoś namolnie wciska klientom, ja jestem osoba której trudno jest odmówić, więc zgodziłam się.
        • crises Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 13:18
          To zapisz się na trening asertywności, bo we współczesnym świecie, gdzie wciskacze czają się na każdym kroku, będzie tylko coraz gorzej.
          • moje.m Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 13:18
            crises napisała:

> To zapisz się na trening asertywności, bo we współczesnym świecie, gdzie wciska
            > cze czają się na każdym kroku, będzie tylko coraz gorzej.

spada...j
            • misterni Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 15:31
              big_grin Jak uprzejmie big_grin
              • marychna31 Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 17:01
                > big_grin Jak uprzejmie big_grin

I jak asertywnie! Normalnie już kursu nie trzeba!smile
            • crises Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 17:01
              O, dokładnie tak, jak myślałam - przedstawicielka lower-lower-class poszła do sieciówki na kawę, na którą oszczędzała przez pół roku (zapewne z końcówek z zakupów finansowanych przez misia), i teraz dzieli się impresjami.
              • burina Re: tchibo - nie polecam 18.03.14, 01:41
                A nawet jeśli, to nie lepiej, żeby obsługa umiała i chciała tak obsłużyć, żeby nawet nieobyty klient był zadowolony? Naprawdę zależy Ci na tym, żeby popierać model, w którym nawet zamawiając głupią kawę nie możesz liczyć na to, że Ci ekspedientka z dobrego serca/wedle własnego gustu coś doradzi tylko że wszystko należy traktować jako marketingową manipulację, w której wszystkie triki dozwolone pod wymówką 'klient się nie zna'?
                • crises Re: tchibo - nie polecam 18.03.14, 09:05
                  Ależ mnie się też marzy powrót do czasów subiekta Rzeckiego, kiedy to kompetentny sprzedawca, kochający swoją pracę i właściwie wynagradzany, potrafił doradzić tak, by klient był zadowolony - tylko że ten model zdechł i już nie wróci. Mamy za ladą kiepsko wynagradzanych i sfrustrowanych magistrów marketingu z Wyższych Szkół Lansu i Grillowania, którzy nienawidzą swojej pracy i recytują jak z telepromptera "mamy dziś w promocji batonik za 2,99".

A ten system ma się świetnie właśnie dzięki takim melepetom jak wątkodajka, które zawsze wezmą ten batonik w promocji za 2,99 albo pójdą po masło, a wrócą z margaryną, bo pani się tak ładnie uśmiechała.
        • best_bej Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 17:49
          moje.m napisała:

> best_bej napisała:
          >
          > > po co ten wątek? Nie smakowało- trzeba było zwrócic uwagę obsłudze a nie
          > żalić
          > > się na forum.
          > > Nawiązujc do wątku z dekodowaniem forum różni się tym od reala, ze tu sie
          > szcze
          > > ka na to, co się przemilczało w realu.
          >
          >
          > forum jest do podyskutowania, nie pasuje ci temat nie zaglądaj.
          > Po co miałam zwracac uwagę, skoro zgodziłam sie. Ale nie lubię jak ktoś namolni
          > e wciska klientom, ja jestem osoba której trudno jest odmówić, więc zgodziłam s
          > ię.

Podyskutujmy zatem o niedojrzalosci i infantylnosci autorki watku. oraz o fakcie ze wine za wlasna pie...watosc i zwiazane z tym frustracje probuje przelac na innych.
          Wlasnie stajesz sie legenda tego forum. razem z bidetem.
    • zespol_tchibo Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 09:32
      Dziękujemy za opinię. Zachęcamy do obserwowania naszych aktualności. Oferujemy naszym Klientom promocje nie tylko z okazji Święta Kawy. Równie atrakcyjne oferty otrzymują członkowie Klubu Cafissimo.
      Odnosząc się do opinii o jakości kawy oraz ciasta - rozumiemy, że każdy ma prawo do indywidualnych preferencji i mamy nadzieję, że następnym razem zamówisz kawę, która wyjdzie naprzeciw Twoim oczekiwaniom. smile
      Pozdrawiamy!
      • mary_lu Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 09:41
        Chociaż byście jej kupon na kawę wysłali...

A taka "generowana automatycznie" odpowiedź na forum wygląda strasznie, nawet przy takim śmiesznym temacie. Mój ekspres do kawy jest równie elokwentny...
        • krejzimama Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 09:48
          Ale za co kupon?
          Zamówiła kawe z bitą śmietaną i jakimś syropem i taką dostała.
          Na drugi raz pomyśli.
          • mary_lu Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 09:59
            Na otarcie łez. Skojarzyła mi się autorka wątku i jej koleżanka ze scenką z "Dziewczyn do wzięcia", jak dziołchy siedziały w kawiarni, żarły krem sułtański, którego nie lubiły, a łzy zmieszane z makijażem ciekły im po policzkach.
            • mx3_sp Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 10:04
              to był krem sułtański, wspomnienie prlu i poczatku lat 90. Bleee.
              • marychna31 Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 10:37
                > to był krem sułtański, wspomnienie prlu i poczatku lat 90.
                To film z początku lat siedemdziesiątych.
                • misterni Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 12:37
                  Pomijając już to, że dobrze zrobiony krem sułtański jest pyszny i wcale nie PRLowki wink
            • krejzimama Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 10:33
              Dziękuje za inspiracje.
        • mamma_2012 Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 12:10
          Ten "automat", ktory napisał ta wiadomość zdecydowanie nadaje sie do wymiany lub chociaz naprawy.
          Nie obrażaj swojego ekspresji, bo jak sie obrazi i zepsuje to będziesz zmuszona na kawę do Tchibo ganiactongue_out
      • mdro Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 10:28
        > i mamy nadzieję, że następnym razem zamówisz
        > kawę, która wyjdzie naprzeciw Twoim oczekiwaniom

Ooo, kawa wychodząca naprzeciw to jest naprawdę coś! Może niech zespół Tchibo zatrudni jednak kogoś, kto potrafi sprostać wyzwaniu poprawnego złożenia kilku słów w języku polskim?
        • landora Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 12:29
          Styl wypowiedzi zespołu Tchibo pasuje do twórczego wykorzystania imiesłowów przez autorkę wątku.
    • atena12345 Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 09:45
      mnie ostatnio w empiku tez pani namówiła na czekoladową kawę. Była tak słodka, że nie wypiłam. Ale żebym miała o to pretensje do sprzedawczyni? No, raczej do siebie wink
    • krejzimama Są zdjecia z wydarzenia na pudleku 17.03.14, 10:32
      https://i1.ytimg.com/vi/I3nG5sByXm8/hqdefault.jpg
      • marychna31 Re: Są zdjecia z wydarzenia na pudleku 17.03.14, 10:34
        O, tam sytuacja faktycznie była dramatyczna! Doszło do incydentu womiteryjnego a że to była randka z inżynierem i magistrem to był strach, że "więcej się nie umówią!" smile
        • annajustyna Re: Są zdjecia z wydarzenia na pudleku 17.03.14, 11:03
          Krem sultanski - kto to widzial, zeby go na slodko podawac wink.
    • anomalia_pogodowa81 Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 10:52
      To jest najbardziej szokujący wątek w tym roku.
      Proponuję, żebyś zgłosiła się na terapię, bo sama możesz z tego nie wyjść.
      Zamówiłaś kawę z syropem i bitą śmietaną, która okazała się słodka. Obawiam się, że w tej sytuacji wyrąbanie długiego wątasa może nie być wystarczające w obliczu tej traumy.
    • krejzimama Wiadomo czyja to wina. 17.03.14, 11:39
      https://pl.memgenerator.pl/mem-image/kawa-w-tchibo-za-slodka-wina-tuska-pl-ffffff-1
      • amidala Re: Wiadomo czyja to wina. 17.03.14, 12:19
        Teraz dopiero kwiczę ze śmiechu!
        A na serio, widać że dziewczyna nieobyta, 15 zeta za kawę to dla niej poważny wydatek, po kawiarniach nie biega, nie zna się za grosz na syropach, smakach, rodzajach kawy, to się nacięła. Odsłoniła się, a wy jak wilki!
        Ale wątek trafi do najgłupszych roku, to jest pewne smile
        • annajustyna Re: Wiadomo czyja to wina. 17.03.14, 12:23
          Swoja droga 15 zl za kawe, to drozej niz chocby w Niemczech w restauracji sad.
          • amidala Re: Wiadomo czyja to wina. 17.03.14, 12:29
            Nawet w Tchibo w Niemczech? Albo w jakiejś sieciówce kawiarnianej? Nie wierzę, żeby kawa kosztowała mniej niż 3,50 euro.
          • landora Re: Wiadomo czyja to wina. 17.03.14, 12:31
            Kawę i ciastko.
            • annajustyna Re: Wiadomo czyja to wina. 17.03.14, 12:47
              Ano kosztuje poniezej 3,00 (mowie o zwyklej, nie jakis srelach-morelach wink):
              • krejzimama Re: Wiadomo czyja to wina. 17.03.14, 12:48
                Eno ta to była na bogato.
                Zwykła czarna to 5 do 10 pln.
    • marychna31 Szanowny Przedstawicielu firmy Tchibo 17.03.14, 13:22
      Uważam, że wszystkie jak jeden mąż w tym wątku, powinnyśmy kupony dostać albowiem jak lwice walczymy o prawo do słodkości waszej kawy!

Podbijamy i rozbudowujemy ten piękny watek, nadajemy mu nowe twarze i znaczenia, nawiązujemy artystycznie. Uważam, że taka postawa powinna zostać doceniona!
    • krejzimama Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 13:34
      Autorka pisze, że jest z tych co nie potrafią odmówić.
      Jednocześnie w tym wątku każe spadać, spierd....
      Diagnoza jest krótka oraz prosta.
      Kozak w necie, p...da w świecie.
      • amidala Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 13:49
        A tak na fali teorii spiskowych, nie macie wrażenia, że to jakaś pożal się boże akcja marketingowa? Im bardziej autorka robi się chamska, agresywna i wykazuje się coraz większą głupotą, tym bardziej czujemy sympatię do tchibo? wink
        • krejzimama Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 14:09
          To na mnie nie działa.
          Czasami kupuje tam do ekspresu i bardzo rzadko jakieś duperelki.
          Nikt mi tam nigdy nie wcisnął czego nie chciałam.
          Ogólne uważam te sklepy za dość sympatyczne miejsca.
      • karola1008 Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 13:56
        krejzimama napisał:

> Kozak w necie, p...da w świecie.
        big_grinbig_grinbig_grinbig_grin nie mogę przestać się śmiaćbig_grin
      • misterni Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 15:34
        wink
    • iwoniaw Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 13:39
      Zgodziłaś się na propozycję sprzedawczyni, zamówiłaś kawę z syropem czekoladowym i bitą śmietaną oraz ciastko i masz pretensje, że były słodkie? Normalnie urzekła mnie twoje historia big_grin
      • crises Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 13:55
        Nie zamówiła, wcisnęli jej siłą, a tak w ogóle to miał być tajemniczy niesłodki sok czekoladowy. Ale to w którejś wersji, bo w innej mowa tylko o bitej śmietanie.

Normalnie co chwilę zdziwniej i zdziwniej.
        • misterni Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 14:08
          crises napisała:

a tak w ogóle to miał być tajemniczy niesłodki sok czekoladowy.

Sok czekoladowy mnie zaciekawił smile
          • cosmetic.wipes Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 15:26
            Mnie rowniez. Bardzo chcialabym poznac technologie wyciskania soku z czekoladybig_grin
    • peggy_su Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 14:39
      Nie wiem jak można przypuszczać że kawa z syropem i bitą śmietaną nie będzie słodka. Nie byłaś nigdy w sieciowej kawiarni?
    • ira_07 Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 18:56
      Ale jaja big_grin Bije na głowę wątek z podwożeniem dziecka big_grin

> Pani nalegała zamiast latte jakąs inną kawę, nie pamiętam nazwy z syropem czeko
      > ladowym i bita smietaną. Nie wiedziałam co to za kawa, ale sądziłam ze tlyko bi
      > ta śmietana jest dodatkiem i nic więcej.

Zamówiłaś kawę z syropem i bitą śmietaną, sądząc, że jest w niej tylko śmietana. Okazało się jednak, że w kawie z syropem i śmietaną jest syrop i śmietana! Skendl! Syrop był słodki, no niesamowite! No i jeszcze 15 zł wybuliłaś, więc myślałaś, że będzie dobra. Otóż w sieciówkach nie ma dobrych kaw tylko właśnie napoje kawopodobne. Jak się nie słodzi, to się zawsze zaznacza, bo tam podają słodkie. Albo się nie chodzi do takich miejsc i tyle. Ja też nie piję słodzonej, ew. odrobinę, więc nie pijam w Tchibo, Coffeeheaven i Starbucks.
      • krejzimama Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 18:58
        W CH i Starbucksie nikt nie podał mi nigdy osłodzonej kawy.
        • ira_07 Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 19:03
          Te ich smakowe są słodkie.
          • krejzimama Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 19:15
            Eno mówimy o kawie a nie berbeluchach.
            • misterni Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 19:22
              W tchibo też jak chciałam niesłodzone cappuccino, to takie dostałam.
              • iwoniaw Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 19:26
                Ale jakbyś chciała z syropem, to na pewno by ci słodki wcisnęli, tacy już są wink
                • annajustyna Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 19:30
                  Podli!
                  • krejzimama Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 19:32
                    To nie ludzie to wilki.
                    • misterni Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 19:34
                      horrendum
                      strach i niedowierzanie
                      • yuka12 Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 20:11
                        Dzieki dziewczyny, usmialam sie.

ps. Dlatego juz nie zamawiam kawy latte z biala czekolada i bita smietana, bo jest dla mnie za slodka. Raz sprobowalam i wystarczy. Ale nie mam pretensji do obslugi. Chcialam- mialam, wyciagnelam wnioski na przyszlosc smile.
      • crises Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 20:35
        Śpiewamy wszyscy:

Queen Scandal
    • nanuk24 Re: tchibo - nie polecam 17.03.14, 20:28
      Rozumie ci o czym do mnie piszesz.
      Ostatnio tez bylam w kafetejce na miescie i zamoiwlam tiramisu i jakie bylo moje zdziwienie, kiedy okazalo sie, ze to jest ciastko z kremem, a ja kremu nie jadam. Do tego krem z jakiegos sera a ser z mleka!? Spodziewalam sie, ze to bedzie babka piaskowa z rodzynkami tyle ze bez cukru, bo ja slodyczy nie jadam.
      Ale to nic! jakiez bylo moje zdziwienie, kiedy kupilam gorzka czekolade, a w skladzie bylo cacao!
    • labrospoland Re: tchibo - nie polecam 01.09.16, 13:10
      Nie polecam zakupów sprzętu w Tchibo. Nie dość że są to produkty kiepskiej jakości i drogie, to jeszcze w przypadku reklamacji będziecie borykać się z wieloma problemami. W sklepie niczego nie załatwicie,a w centrali nikt nie odpowiada za status reklamacji. Lekceważą klienta na całego. Bez rzecznika spraw konsumenta nie dacie rady nic zdziałać. Ja czekam na załatwienie sprawy trzeci miesiąc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka